Изцяло обновен облик на BG-Mamma от 16 декември (понеделник)

• 45 452
  • 1 400
  •   1
Отговори
# 915
1. Изглед и функционалност на заглавната страница
- вляво - Бързи връзки (Бъдещи майки, Бебета, Деца, Красива мама, Здраве, Дом, Рецепти, Клюкарник, На пазар, Туризъм, Хоби, Кино и ТВ) - къде е Литературния?  Rolling Eyes
- по средата - среден размер картинка и под нея линк към произволно избрани теми, който не тръгва; отдолу има 4 такива. Заглавията са Кога мъжът е готов за дете? ; Първа помощ за бебета и малки деца ... Смениха се.
Отдолу в дълъг списък са темите. Над тях пише Всичко (излизат всякакви теми, включително и такива в които никога не съм писала); Активни теми (темите в които се пише в момента, но пак са такива, които не ме интересуват); Нови отговори(темите в които съм писала); Следени теми(темите от Известията ми).
Мен ме интересуват само Нови отговори и Следени теми, защото тях следя.
Всичко и Активни теми са сбирщина от теми, които въобще не ме греят.

Темите от скролващия се лист - вижда се аватара на този, който я е пуснал; следват заглавие, подраздел, име на автора, дата и час на пускане. Отдясно са дата и час на последното писано мнение, автор и Виж новото.
- вдясно - Ново от всички форуми. Дадени са 4 теми и има стрелка най-отгоре вдясно за Още.После е какичката с масажа. Под нея са хороскопите.
Може да се скролва само в средата - там където са темите.

Малко е шаренийка-циганийка заглавната страница. Добре че засега нямаше мърдащи реклами.

2. Изглед и функционалност на форум/подфорум
Като вляза в заглавната страница на Литературния излизат заглавията на темите. Малко по-различно е оформлението /не е синьо, а е бяло/ и заглавията са в по-големи квадратчета.  Crazy
Под заглавието на всеки форум пише за какво е.
Вляво са Събития, Интересното днес, Хороскопи.
Под всяка тема има номерация на страниците - 1,2, ... , 46, 47 на Ел. четци например.

3. Изглед и функционалност при преглед на тема

Теми:
От Нови отговори влизам във В момента чета.
До заглавието на темата /то е в синьо/ има Харесва ми и Сподели. Под него има Отговор, Известия, Още. Още съдържа: Маркирай непрочетени, Изпрати, Отпечатай, Вдигни големината на текст, Намали големината на текст.
Под заглавието В момента чета пише  2487 прегледа, 123 отговора.
Има номерация на страниците и стрелки за напред и назад. В момента съм на девета.

Самата тема:
- аватар, ник, титла, пол, местоживеене
- мнение - отдолу под мнението има Информирай модератор
- подпис
- Цитирай, Отговор
- ник, дата на пускане, Съобщение (явно това е лс)
- лента с хороскопите
 надолу са пак така структурирани.
Под последното мнение има номерация на страниците, лентата с профили от ФБ, Бърз отговор и най-отдолу Мадам (+ 1 Скрит/и) и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Цитатите излизат нормално.
Тръгнах да цитирам и Невалидна сесия. Моля, натиснете изход и се опитайте да влезнете отново.
Обратно

При Отговор полето за писане си е както досега.

Отляво има:
- Събития - днес 126 празнуват. Като кликна и излиза списък с рождениците.
- Интересното днес - 4 теми
- Бг дама - пак заглавията на 4 теми, но ми се струва, че са от Бг мама.Днес искам да благодаря на ... не е от Бг дама, мисля. Аз дамата не я следя.

!!! Като има грешка в заглавието на темата си излиза сгрешено. МолА ви, поне заглавията гледайте да са грамотно написани, защото излизат на първа страница.

Активни теми от раздел - има 3 заглавия от Литературния.

Лентата отгоре си стои. Като кликна на Отговори не ми излизат както досега само те в списък. Връща ме на началната страница, в лентата с темите почернява Нови отговори /Всичко, Актуални теми и Следени теми са сини/ и отдолу се появява списък с темите, в които съм писала и има нови отговори в тях.
Това не ми харесва. По-лесно щеше да е както досега - да си излиза чиста страница само с отговорите ми.

Аватарите наистина са малки, но подписите компенсират, прилично големи са.

Питайте! Ако разбера въпроса, ще ви отговоря.

# 916
  • София
Защо имам усещането (от видяното в синия панел долу), че темите на BGMAMMA и BGDAMMA са обединени т.е. ще ми показва теми и от двата форума ли?  newsm78 Много объркващо  Tired

# 917
  • Варненска клюкарка
 Чакам реакциите в понеделник, когато всички се окажат с новата версия! Засега като гледам, малко хора са обърнали внимание на синята лента долу.

Не е трудно да се сети човек какви ще са реакциите!  Wink Сегашната критика ще им се види китка в сравнение с тази която предстои от новата седмица.... И тъй като масрафа вече е платен и връщане назад не се предвижда, че  и помен няма от съобразяване с нашите виждания за удобство и функционалност, и ни се обяснява че било за наше добро (това изглежда им е любимата мантра)
Абе накратко- ние да му мислим! Wink

# 918
  • София
Не, напълно доволни няма, но напълно отвратените сме много Laughing.
Може би доста хора ще се зарадват на началната страница, но после...??? Явно понеже малко хора посещават началната, включително и аз, сега го направиха така.Искаме, не искаме, все на началната се връщаме.

# 919
  • гр. София
Естел, Литературният и сега си е подфорум на Хоби  Peace
Виж в новата версия в Хоби.

# 920
Набива се на око шаренията, миганията, святканията, безумното разпределение по екрана...

Не знам за кои мигания и святкания говориш, единствените, които аз виждам и ми вадят очите много неприятно, това са подписите и аватарите. Съжалявам, но наистина някои от тях не епилептичен припадък, ами направо температурни гърчове могат да предизвикат. Не знам защо никой от вас не мисли за епилептиците и хората с проблемно зрение... Особено сега, когато подписите стават огромни.
Но понеже си държите на циганията, шаренията, мигането и святкането като на бащиния и най-свидно конституционно право, явно ще сме принудени да ги търпим, щем не щем. Слава богу, има опция за изключване на картинките от аватари и подписи и заради няколко твърде кичозни и затормозяващи очите ще се принудим да не виждаме и тези, които са красиви и стилно издържани. Ама това е - крясъкът и кичът на тълпата винаги заглушават естетиката... Rolling Eyes

# 921
Да, видях го.
Написах мнение във В момента чета. Цитирах цитат и отговорих. Двата цитата са с по-черни букви, отдолу моя отговор е блед, по-скоро сив.
Аватара ми е ню-ню и едва се различава какво има на него, но подписа е със същия размер както досега и буквите му са по-тъмни от мнението ми. Shocked

# 922
  • София
Не, напълно доволни няма, но напълно отвратените сме много Laughing.
Може би доста хора ще се зарадват на началната страница, но после...??? Явно понеже малко хора посещават началната, включително и аз, сега го направиха така.Искаме, не искаме, все на началната се връщаме.

И защо трябва да ме задължават да минавам винаги през начална страница??? Нали и без това от рекламата няма спасение, винаги ще е вдясно   Crossing Arms

# 923
  • София
Набива се на око шаренията, миганията, святканията, безумното разпределение по екрана...

Не знам за кои мигания и святкания говориш, единствените, които аз виждам и ми вадят очите много неприятно, това са подписите и аватарите. Съжалявам, но наистина някои от тях не епилептичен припадък, ами направо температурни гърчове могат да предизвикат. Не знам защо никой от вас не мисли за епилептиците и хората с проблемно зрение... Особено сега, когато подписите стават огромни.
Но понеже си държите на циганията, шаренията, мигането и святкането като на бащиния и най-свидно конституционно право, явно ще сме принудени да ги търпим, щем не щем. Слава богу, има опция за изключване на картинките от аватари и подписи и заради няколко твърде кичозни и затормозяващи очите ще се принудим да не виждаме и тези, които са красиви и стилно издържани. Ама това е - крясъкът и кичът на тълпата винаги заглушават естетиката... Rolling Eyes

Сийке, хората с мигащи, святкащи, движещи се подписи изразяват себе си, а ние останалите, които се стремим да пазим форума чист не го разбираме.  Twisted Evil
С всичко останало ще свикна, но наистина много се надявах да се забранят гифчетата в подписите и аватарите.

# 924
  • В Космоса

А не може ли регистрираните потребители да си ползваме настоящата версия и оформление, пък за сеирджиийските 95 процента да е новата?

Ето такъв въпрос зададох и аз вчера! Защо ние, които сме регистрирани от години,  да нямаме възможността да избираме коя версия да ползваме, (нали сме били само 5% и няма да им нарушим чувствително прогнозите за печалба от реклами) докато тези които прелитат от Гугъл да им се предоставя само новата версия- след като не са редовни потребители, ще им е все едно ....

Абе и ние, 5-те % процента хич не сме за подценяване. Ние по цял ден се ровичкаме в сайта.   Не биха се лишили от това да ни навират рекламите си. Crazy

Последна редакция: сб, 14 дек 2013, 14:33 от Акаша

# 925
  • Някъде на път....
............
Абе и ние, 50% процента хич не сме за подценяване. Ние по цял ден се ровичкаме в сайта.   Не биха се лишили от това да ни навират рекламите си. Crazy

Е, ще свикнем и с новата визия, не че имаме избор....  Wink

# 926
  • София
Аз пък мисля, че аватарите и подписите са тематични и обикновено всеки си пише в неговия подфорум. Само Клюкарника горе-долу обединява някакви групи от всички подфоруми, напр. покрай номинации, тъпи теми и т.н.

# 927
  • София
Нели, то в нашия подфорум КиТ е страхотията все пак... Всеки, който пише там е принуден да я търпи.

# 928
  • София
Нели, то в нашия подфорум КиТ е страхотията все пак... Всеки, който пише там е принуден да я търпи.

Така е, Ване, повечето сме нашарени, затова и сме се ограничили до няколко теми. Peace

# 929
Аз пък мисля, че аватарите и подписите са тематични и обикновено всеки си пише в неговия подфорум. Само Клюкарника горе-долу обединява някакви групи от всички подфоруми, напр. покрай номинации, тъпи теми и т.н.
Здравей, о, прекрасен аватар Heart Eyes Mr. Green

В КиТ/романтиката се отказах да влизам. С мобилния интернет беше мъка да ми зареди.

Общи условия

Активация на акаунт