Най-често задаваните ви въпроси

• 2 871
  • 37
  •   1
Отговори
Здравейте, мамчета! Извинявам се, ако вече има такава тема, но ми е много интересно кои са (или са били) най-често задаваните въпроси към вас по време на бременността. От скоро започнах да се подготвям за бебчо и общо взето във всеки детски магазин съм подложена на разпит!  Laughing Аз съм в 20 г.с. и коремчето ми започва да личи, въпросите едва сега започват... Нашият татко не е българин и точно сега не е при нас. Та най-често задаваният въпрос към мен е "А къде е таткото?".. често следван от "Вие не сте ли прекалено млада да бъдете майка?", "Бебето планирано ли беше?", "Следвате ли, работите ли? А таткото? Той колко е голям?"..... Минаха едва няколко дни, а вече ми кипва от тези въпроси. Също така забелязвам, че всеки е изполнен с негативизъм, предразсъдъци и критики. В интерес на истината по-малко хора честитят или пожелават успех, от колкото подлагат на кръстосан разпит. Понякога се чудя тези хора знаят ли къде е границата между непознати или просто си вярвят, че моите проблеми са и техни... Е, както и да е, нека да не изполваме темата с отрицателни емоции. Какви са най-често задаваните въпроси към вас, бъдещи мами? Simple Smile Приятно и леко бременеене!  Heart Eyes

# 1
Никакви Simple Smile Не съм била заобиколена от нездраво или досадно любопитство  Simple Smile

Въпросите, задавани към теб, предполагат източник от кварталната бакалия, фризьорски салон или баби без работа, в центъра на селото  Grinning

# 2
Гледам лошо и не са ми задавали въпроси.

# 3
Честно казано това е все персонал, работещ в софийските молове... Аз лично бях изключително неприятно изненадана от нахалството им.. Надявам се поне отговорите ми да са им нахранили гладните душици  Laughing

# 4
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз имам една- две комични ситуации.

С първата ми бременност, бях на 24 години, сама вкъщи с една карирана поличка (беше ми много удобна) и тениска с някакъв принт, както си стоя и идва жената, която засича водата. Отварям й и аз, при което тя стъписана (на мен корема ми личеше) ме пита "къде са ваш'те"  Shocked и аз още по-учудена, че ми задава такъв въпрос отговарям, че те не живеят тук, при което жената още по-нервно ме пита "а ти защо не си на училище"  Shocked  и аз "ами защото завърших...университет, на 24 съм"  bowuu  тя милата нищо повече не каза, измери си каквото си измери и си замина.

С тази бременност стоя на касата в Хиполенд и си чакам реда, обаче беба голямо шаване и целия ми корем прави различни форми и една жена до мен "извинете, бебето ви рита ли"  и аз се усмихвам и казвам "да", при което жената  Shocked ама то много рита, целия ви корем се мести  #Crazy  мен ме напуши на смях, ама само се усмихнах....еми мести се, нали вътре шава човече, как да е иначе  hahaha

Иначе други въпроси не са ми задавали  Peace

# 5
А, да, една комична случка имах. Спира ме някаква баба в парка:
"Момиче, ти къде си тръгнала така... бременна?"
Аз: "Ми, разхождам се."  newsm78
Бабата: "А таткото къде е?
Аз: "На работа."
Бабата: "Е, случва се."

# 6
Най-често задаваният въпрос беше "момиче, ти на колко си години", "не си ли малка за бебе" от баби разбира се  Mr. Green

# 7
  • София
Явно гледам изключително лошо, защото никога персонал в магазин не си е позволявал да ми задава лични въпроси. Mr. Green

# 8
При мен е много забавно, защото винаги съм била много слаба. Забременях 44 кг. сега съм в седми месец-58 кг. , но започна изведнъж много да ми личи коремчето към шестия. Хората, които не са ме виждали скоро ме срещат и ми казват - е ти вече си бременна-  Laughing Виждам интереса им да разгледат колко съм надебеляла, но се научих да подминавам злобните въпроси и мнения

# 9
На мен с първата бременност най-много ме питаха кога ще зе женим, това беше най-важния въпрос явно. После започнаха да ме питат и дали знам пола на бебето, като кажа "да -момиче е", всички жени коментираха - "не, не са познали, момче ще е, много ти е остър корема и не си напълняла изобщо." Казвам:"Сигурно е, гледаха ме на 3Д (преди 6 г. нямаше май 4Д във Варна) и се видя всичко." Отговорът беше:"Да бе да" и така, родих си момиченце де. А най ме дразнеше тъпия въпрос:"Защо ти е толкова малък корема, не ядеш ли?" #Cussing out А като ме приемаха да раждам даже ме питаха:"За какво чакате?", казвам:"За прием, ще раждам.", отговор:"Ама то ви е още много рано." А аз преносвах даже. ooooh! Коментарът:"Хм че къде го криете това бебе?" Crazy С втората бременност вече нямаше толкова досадни въпроси или по-скоро бях свикнала и не обръщах внимание. Мен самите въпроси не са ме дразнели толкова, колкото неисканите съвети, които се сипеха отвсякъде и глупавите суеверия, които ме побъркваха - "Стига си обикаляла улиците, ще родиш на някой тротоар!", "Не прескачай маркуч или кабел, че да не се роди бебето с увита пъпна връв!","Не яж заешко, охлюви и не знам си какво!"...ей в такива моменти яхвах метлата и не съм си мълчала хич! smile3514 newsm61

# 10
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
.... Не си подстригвай косата, ще му отрежеш чурката    Joy 

# 11
 Joy Посмях се добре на разказите ви.. Наистина като една жена е бременна, всички бременеят с нея, или по-скоро си втълпяват това  Laughing

.... Не си подстригвай косата, ще му отрежеш чурката    Joy 
Виждам на линийката, че малко остава докато си гушнеш бебчо.. Много късмет и леко раждане!  Peace

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 19:13 от AnMary

# 12
Гледам лошо и не са ми задавали въпроси.

Joy и аз така, а на най-нахалните се ухилвах тъпо и си продължавах по пътя

Лични въпроси от каките/лелите от магазините почти никога не толерирам, отрязвам ги в началото, особено като бременна

# 13
  • Пазарджик
Как ще се казва? - това с първата бременност. Отговарях Халил или Менекше.
Какъв пол е? - сегашната бременност. Отговора е - "момче"; - еееее няма нищо, да е живо и здраво.

# 14
  • на последния етаж
Явно гледам изключително лошо, защото никога персонал в магазин не си е позволявал да ми задава лични въпроси. Mr. Green

Явно и аз така...  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт