Най-често задаваните ви въпроси

• 2 879
  • 37
  •   1
Отговори
# 30
  • Пазарджик
Днес на работа пак ме посрещна една отговорничка с въпроса: : "Айде, де, ти до кога?" пффф. Вече това ми е един от най-противните. Ами, до когато искам.

# 31
Всеки ден ме питат - "Айде, не си ли родила още?" Много ми е досадно.
Иначе мен повече ме дразнят разни подмятания -
"Момче/момиче ще е",
"Ще го родиш много преди термин, много си едра (53,8 кг от вчера, качила съм 10 кг)",
"Почивай си често" (гледам голямото си дете сама - без помощ от баби и сега понеже тръгна на ясла боледува често),
"Няма ли да я пращаш на село при баба ѝ, че да си гледаш бебето спокойно"
и любимото ми
"Ще се роди 52 см" - ама казано с такава абсолютна сигурност, че чак хлъцнах..И се запитах защо ли плащам пакет за ЖК, можех да си ходя на гости на въпросната дама и тя да ме осведомява за всичко!

# 32
# 33
 Joy бабите "ехографки" определено ми бяха "любими" smile3534

# 34
  • Бургас
Привет и от мен.
Повечето въпроси отбягвам или отговарям вяло, но има няколко при които просто подпалвам сместа от хормони и на няколко пъти избухването ми е било на косъм.
1. Кога ще се жените с твоя мъж? - след като поясня, че това няма да се случи и особено не по време на бременността се започва едно цупене, мрънкане, морализиране. Е тогава просто не издържам.
2. Хапни си, то бебето иска! - отговора ми почти винаги е: Не, благодаря. След подобен нагъл отказ ме гледат все едно взимам храна от устата  на малко дете. Тук приключвам с обясняванията и натискам бутона "игнор"
3. Как ще се казва детето? - наистина кой очаква да му отговорят на този въпрос? Confused

Иначе има и много, които са ми смешни:
- Ходиш ли на работа? Този въпрос ми го задават от 4-я месец. Интересно какво да правя сама вкъщи, като се чувствам добре и имам желание за контакти с хора.
- Планирано ли беше? - сякаш има значение след като факта е налице. Но понеже замествам по майчинство, хората просто проверяват дали стола, на който седя не е "заразен" и да докарва бебенца на всеки седнал. Да му мисли колежката, която ще седне след това  Laughing

# 35
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Но понеже замествам по майчинство, хората просто проверяват дали стола, на който седя не е "заразен" и да докарва бебенца на всеки седнал. Да му мисли колежката, която ще седне след това  Laughing

Ааа недей така - при нас има такъв стол - имало едно време една колежка, тя забременяла и дошла друга колежка да я замества. Колежка номер 2 забременяла и дойдох аз да я замествам, после аз излезнах в майчинство и дойде друга колежка да ме замества, която също забременя, после аз се върнах от майчинство, работих 3 години и забременях отново, сега имам друга заместничка, да видим тя дали ще бъде заразена  Joy

# 36
  • София
В моята класация на най-досадни въпроси и изказвания, долните са по първите места:

1. Как ще се казва?/Защо не го кръстиш еди-как си/на еди-кого си?
2. Защо не си вземеш болничен, ами се мъчиш да ходиш на работа?
3. Мърда ли?
4. Дай да проверя как мърда (следва посягане към корема ми)!
5. Сигурна ли си, че е момиче? Аз мисля, че е момче (следва проповед за формата на корема и как не е възможно в това да няма истина, след като хората векове наред са му вярвали)
6. Кога ще раждаш?/Няма ли да раждаш вече? - това адски ме изнервяше, защото имах дата за планово секцио, с която всички близки бяха добре запознати. Въпреки това питаха  Shocked

Със сигурност има и още, но за тези сега се сещам.

# 37
Аз чакам второ момченце и през последните две седмици се наслушах на подмятания от рода на:"Няма страшно ще се оправиш" или 'Ау горката",а съседката направо ме разби с:"Не се притеснявай,третото ще е пак момче"

Общи условия

Активация на акаунт