Най-често задаваните ви въпроси

• 2 873
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
  • Winterfell
Първата бременност повече от половината я изкарах в чужбина,а останалата в града на бившия.Та нямаше как да ме видят познатите.Всички въпроси се задаваха по Skype,та :''ама ти наистина ли си бременна?'' и ''и много ли килограми качи?''.Последното във връзка с факта,че винаги съм била с хубава фигура, а се паднах в клас с 20 пълнички девойки,вечно на диета.
Сега с второто най-често ме питат какво е бебето.Вече съм си в родния град,а и никой не очаква да се закръгля,освен на корем.

# 16
  • Пазарджик
Да, забравих и за килограмите. Понеже първата бременност качих много и сега често ме питат колко съм качила, пак ли е като преди. Все едно не ме виждат, че пак съм морж.

# 17
Да, забравих и за килограмите. Понеже първата бременност качих много и сега често ме питат колко съм качила, пак ли е като преди. Все едно не ме виждат, че пак съм морж.

Подсети ме за 2 случки от вчера.. 1) Влизам в детския магазин, жената се усмихва, поздравява. Провежда се следния диалог:
Тя: С какво да Ви помогна, какво търсите?
Аз: Ами всякакви дрешки за новородено момченце ще ми бъдат от полза
Тя: А то колко точно е голямо бебенцето?
Аз: Около 12 см... (Поглежда ме шокирано, точно преди да каже нещо добавям) То не е родено, още...
Тя: Ааааа, за подарък търсите значи? Ама.. не е ли рано?
Сложих си ръката на коремчето и тя се разсмя, започна едно извиняване, едно чудо. Като съм с яке не ми личало много... Оказа се много мила и приятна жена!

2) Прибирам се, но за първи път минавам през малка, пряка уличкал Видях прилично изглеждащ бебешки магазин и реших да влезна. Разговора започва така:
Тя: Как да Ви помогна? Какво си търсите?
Аз: Комплект за изписване, бодита, комплекти за новородено момченце.
Тя: Подарък ли? До каква цена?
Аз: Не..За мен са си, цената няма значение.
Тя: Ама как така? Вие пременна ли сте?! С това яке аз просто помислих, че сте си закръглена....
 ooooh!  Сега смешно ми става, но тогава направо исках да я плесна... След което започна един разговор кой ще ме издържа щом таткото не е тука... Като цяло съжалих, че съм влезнала. Повече по малки, квартални улички не минавам без таткото!  Grinning

# 18
  • Пазарджик
За таткото - вчера бях на зъболекар и зъболекраката ме пита "Таткото на колко години е?", казвам "На 42" и тя "Е, не е толкова възрастен"  Laughing

# 19
Най-досадно става като влезеш в 9-и месец и всички вместо "Добър ден" ти казват:"Айде де, кога ще раждаш?" или" Ти още ли не си родила? Какво чакаш?". smile3511

# 20
Като бременна не се сещам в момента,имала съм де.Но като родила вече имам много.С първото дете всекидневно ме питаха "на кой е дето" и следващия въпрос" кой го гледа?" Close А с второто излизам аз един ден с количката(детето на около месец вече) и ме подминава една съседка през 3 къщи живеем ,поздравява ме и ме подминава .Обръща се веднъж,после втори път и ме питам,"ама твое ли е това бебе",казва" да",а тя" Е*аси майката,кога го роди беше ли бременна "!? Предполагам ,че не е виждала с корема,а и аз все с колата минавах от там Rolling Eyes. Влизам наскоро в един магазин и купувам на малкия екип,започвам да гледам големите,а те ми казват ,че от тези нямат малки размери.Казвам им аз, че имам и голямо дете,а те браво бе... Shocked

# 21
Като бременна не се сещам в момента,имала съм де.Но като родила вече имам много.С първото дете всекидневно ме питаха "на кой е дето" и следващия въпрос" кой го гледа?" Close А с второто излизам аз един ден с количката(детето на около месец вече) и ме подминава една съседка през 3 къщи живеем ,поздравява ме и ме подминава .Обръща се веднъж,после втори път и ме питам,"ама твое ли е това бебе",казва" да",а тя" Е*аси майката,кога го роди беше ли бременна "!? Предполагам ,че не е виждала с корема,а и аз все с колата минавах от там Rolling Eyes. Влизам наскоро в един магазин и купувам на малкия екип,започвам да гледам големите,а те ми казват ,че от тези нямат малки размери.Казвам им аз, че имам и голямо дете,а те браво бе... Shocked

Да, бе! Страшни са тези всезнайковци. Вместо да честити, да се усмихне, все едно ядрена бомба отглеждаш вместо дете... Голям проблем им е на всички чие е детето и как аджеба имаш дете преди да навършиш 35... newsm78

# 22
  • София
Никога не ми се е случвало да ме разпитват продавачки, сервитьорки и пр. непознати за каквото и да е, най-малко за бащата на децата ми Shocked
Ти защо се обясняваш изобщо? Ако ги стопираш в началото и не им подадеш информация, няма да има причина да се обясняваш.
По темата: най-често задавания въпрос при всички бременности беше- какъв е пола Simple Smile

# 23
В момента ми е адски досадно всеки, който ме види да ме застрелва с въпроса "какво е?", ми бебе, какво да е! И като кажа, че не искаме да знаем пола и се почва "ама как така, ама защо така, ама не ви ли е любопитно?".  Tired По ми е любопитно дали е живо и здраво!

# 24
В момента ми е адски досадно всеки, който ме види да ме застрелва с въпроса "какво е?", ми бебе, какво да е! И като кажа, че не искаме да знаем пола и се почва "ама как така, ама защо така, ама не ви ли е любопитно?".  Tired По ми е любопитно дали е живо и здраво!
Любимия въпрос на мъжа ми  Mr. Green .Винаги им отговаряше "като порасне само ще реши " .

# 25
  • Оптимист по принуда
Тук е нормално името на нероденото още дете да бъде избрано рано и не е проблем да се споделя с всеки.Докато в България сме си малко по-предпазливи в това отношение и името обикновено се обявява с появата на бебчето.Трябваше ми време да свикна с постоянното:"Избрахте ли име?Как ще се казва?". А накрая,когато коремът ми беше вече огромен,като им отговарях уклончиво"Ами не сме решили още" и пулеха едни очи в учудване......

Последна редакция: чт, 19 дек 2013, 22:40 от demmy26

# 26
О, ако кажеш името, се започва: "Защо?", "На кого е кръстено?", "А бабите и дядовците?" и т.н.

Да не забравяме и: "Къде ще раждаш?", "Защо ще раждаш там?", "Със секцио ли ще раждаш?" (тук следва лична история за раждането или, ако няма деца, историята на позната/братовчедка/съседка), "Ще си избираш ли екип?" (нова история).

Ако преносвате, започват залагания и обзалагания какво/кого "чака бебето". Плюс най-любимото "утешение" за всяка преносваща: "Не се притеснявай, то си знае кога да излезе."
Впрочем, като съм започнала, да си кажа, че най-най-много от всичко ме дразнеше репликата "Спи сега, че после вече  няма."

Последна редакция: чт, 19 дек 2013, 22:20 от Анонимен

# 27
  • Оптимист по принуда
Цитат
О, ако кажеш името, се започва: "Защо?", "На кого е кръстено?", "А бабите и дядовците?" и т.н.

Точно..Аре нЕма нужда

Последна редакция: чт, 19 дек 2013, 22:39 от demmy26

# 28
  • София
Бях в началото на 9 месец, все още на работа и една клиента ме пита "С близнаци ли си бременна", явно на нея й съм се видяла доста напълняла, а пък АГ ми непрекъснато ме хокаше , че корема ми и бебето били малки  Laughing

Във тази връзка  преди няколко години много се изложих пред една дама. Бяхме на сватба и ни бяха сложили на една маса. Не се познаваме отпреди . Дамата доста закръглена с корем като на бременна , с рокля като за бременни, ММ какво чул недочул , че чака близнаци. та питаме дамата нещо по професионални теми, а аз й отговарям " След като родиш , сега не може " . Оказа се, че настина има близнаци, но отпреди година  Embarassed. Още ми е гузно като се сетя.

За пазаруването никога не са ме питали, къде е таткото. 

# 29
Не ме дразнеха въпросите по време на бременността, но всеки получаваше различен отговор според това колко ми е симпатичен Laughing . Но накрая ми идеше да убия всеки, който ме попита кога ще раждам и по-точно "колко ти остана". Особено в дните, в които вече преносвах.

Общи условия

Активация на акаунт