БРОДИРАНА КРАСОТА ТЕМА 118

• 61 761
  • 727
  •   1
Отговори
# 300
шошка(Силвето), благодаря  Simple Smile

Деси, сега разбирам, благодаря за обяснението. Много ме кефи, като кажа, че нещо не мога и няма да го правя, все някой се намира да ме разубеди и да ме накара да разбера, че няма нищо сложно. Обещавам следващият ми проект да пробвам с точките. Аз започвам гоблените си от долно ляво, на дясно и нагоре. Crazy

# 301
  • София
Деси, сега разбирам, благодаря за обяснението. Много ме кефи, като кажа, че нещо не мога и няма да го правя, все някой се намира да ме разубеди и да ме накара да разбера, че няма нищо сложно. Обещавам следващият ми проект да пробвам с точките. Аз започвам гоблените си от долно ляво, на дясно и нагоре. Crazy

Имам чувството, че това все съм аз  Mr. Green  Hug

Аз започвам от горния ляв ъгъл и карам накъдето тръгне. Но като имаш "рамката", е все едно откъде ще тръгнеш. А точката в средата много си я обичам - така се ориентирам кога най-накрая съм ушила половината  Simple Smile

# 302
Деси, ако ако точката се изтрие? Аз имам такъв един син маркер, изтриващ се. Или постоянно си я повтаряш точката, че да не я изгубиш Simple Smile)

Браво Реа, много хубав се получава, и като се сетя колко бързо стигна до средата...

А картичките и изненадите на всички за прекрасни. Благодаря и на Носферата за разказа, моята фантазия все още не работи в такава насока (към приказните истории...)  Hug

# 303
Реа, и аз по-големите гоблени ги започвам като теб, които мога да зопочна от ъгъла. До сега са се получавали добре центрирани
Скрит текст:
Знам, че не си питала, ама да ти кажа аз как правя - имаш гоблен с размери 20х30 например и 5см(или колкото си прецениш) от всяка страна. Режеш панама с размери 30х40. От долния ляв ъгъл броиш 5 см на дясно и 5 см нагоре и оттам започваш. Ако гобленът е като този който го шиеш в момента, ако знаците започват по навътре трябва да броиш още квадратчета.

Чудесно се получава дамата.

Деси, май доста броене трябва  Rolling Eyes

Бяло цвете, хубави изненади.

Като гледам етапита на Тайната на дядо Коледа ми е страхотен стимул да боцкам. Довечера ще го извадя от шкафа.

Целуфке, сетих се за твоята дама с камелии, направи ли ѝ розовия облак?

# 304
  • София
Деси, ако ако точката се изтрие? Аз имам такъв един син маркер, изтриващ се. Или постоянно си я повтаряш точката, че да не я изгубиш Simple Smile)

Аз драскам със синия маркер, не се изтрива. А и да се изтрие - не е проблем, нали вече съм го започнала, реално не ми трябва за нищо, освен за ориентир. "Есента" съм я започнала още през август, точките не са мръднали  Simple Smile

Хриси, ако аз си го комплектовам - и аз не се престаравам с броенето, карам на око и оставям повечко отстрани, но ако е готов комплект - не смея, там си ги броя внимателно, особено ако е някаква по-особена панама. То много бързо става  Peace

# 305
Хриси, без облак ще е. Нещо от вътре не ми идва да го направя. Почивните дни ще го подготвя за рамкиране, заедно с още някой и друг.. и ще искам намаление за количество (придобивам руски черти...).

Иначе и аз така - намирам средата, броя на горе-на долу, или директно си правя един голям + където е центъра, и броя по 10 знака, слагам чертичка, 10 знака чертичка, и така става разграфено като линийка, и си почвам от десния долен ъгъл. Когато обаче е черна панама.. повече броя  Crazy

ПП Поръчах си и аз от конците, ми не се сдържах... Новата ми мания явно е, да купувам конци, а не комплектовки...  #Crazy

# 306
Реа, и аз започвам като Деси - прегъвам панамата два пъти и където е ъгълчето - това ми е средата. От средата навън броя половината квадратчета във всички посоки. Забучвам иглички и обикновено трипосвам "рамката", защото с маркер никога не успявам да чертая права черта - все преминавам в другата нишка Crazy
Много лесно става и бързо става Peace. Виж на 19стр. съм показала етапчето си от Дядо Коледа - с тропосана рамка/очертания.
А дамата ти става много красива Peace
Бяло Цвете, честити ти изненадки. Много са хубави Hug

# 307
Целуфка, не си сама. Аз освен тези си поръчах и други 50 конци. Имам толкова много, че не знам дали някога ще ми свършат, всъщност знам, че няма да свършат, защото постоянно се снабдявам  Embarassed

# 308
  • Троян
Бяло Цвете ,радвам се че картичката е стигнала,днес се чудех дали ще пристигне Hug

# 309
  • София
Искам да ви питам за честното ви мнение за това гобленче. По-специално за позиционирането му в рамка. На мен не ми се струва правилно поставено, но може проблема да е в мен, знам ли.

# 310
  • Атлантис, Галактика Пегас
Според мен не е центрирано.

# 311
Според мен не е центрирано.

И според мен.

# 312
И на мен не ми харесва как е позиционирано- върни го в ателието, за да си оправят грешката.

# 313
  • София
И на мен не ми харесва как е позиционирано- върни го в ателието, за да си оправят грешката.
За съжаление, не мога... Това ми е подарък от играта в другия форум...
И понеже ще изляза лошата, исках да събера мнения, дали бихте подарили нещо така направено на другарче/приятел/познат? Аз не бих...

# 314
Малко Сладко Коте, можеш да го оправиш, като сложиш лента жълта, червена или друга подходяща от едната страна. Ако искаш да го пооправиш....

Общи условия

Активация на акаунт