В корема на мама, накрая нещо се обърка?!

• 1 883
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте,
искам да споделя моя случай, за да мога да получа мненията ви тъй като нямам обяснение. Преди 21 дни родих моето момиченце Grinning Имах страхотна бременност, изключително спокойна, без никакви усложнения, не съм пила никакви лекарства, алкохол, цигари - нищо вредно. Винаги когато ходех на преглед всичко беше наред, бебчето се развиваше според нормите. Приемах фолиева киселина Огестан. В 13 г.с. правих Биохимичен скрининг - всичко беше ок. В началото на седмия месец смених лекаря, тъй като реших да раждам в друг град, започнах да ходя там. Там също всичко беше ок. 15 дни преди термина бях на преглед тогава отново всичко беше в норми, пуснаха ми хемоглобин беше 118, както и отчетоха липса на албумин, като ми казаха че бебето е 3200 кг. На мен обаче ми се струваше че последния месец корема ми не мърда да расте, бебето риташе страшно много, до последно. Лекаря ми каза да отида отново на преглед след 10 дни, което беше 5 дни преди термина. Нощта преди деня в който трябваше да отида на преглед започнаха да ми изтичат водите и съответно бях приета в болницата, но нямах болки и разкритие. Обаче водите, които изтичаха бяха видно зелени. Според обяснението на лекартата, която ме прие, означава - страдание на плода?! След 9 часа нищо не се беше променило нямах разкритие, нито болки. Пуснаха ми Окситоцин, след час същата работа. Предприеха веднага секцио, тъй като при слабите контракции (едва ги усещах) бебчето губеше тонове. И 5 дни преди термина се роди моето момичеце - 2800 кг. и 47 см. доктора е казал на съпруга ми, че е пъпната връв е била през едното рамо. Нямам обяснение какво е довело до този резултат. Важното е че тя е жива и здрава, много я обичаме и и се радваме Simple Smile Моля кажете предположенията ви.

# 1
Здравей, ElizabetKostadino!
Пиша ти за да ти дам малко подкрепа. Мнение наистина не знам какво да ти кажа. Не се притеснявай, все пак лекарите си разбират от работата. Ако е имало някакъв проблем със сигурност са щяли да го видят и да реагират.
Не се страхувай! Всичко ще бъде наред!

# 2
  • Телиш/Плевен
Доколкото съм чела, нерядко се случва бебето да се омотае с пъпната връв. Случва се и в хода на раждането, просто това нещо не може да се предвиди. Обикновено лекарите са подготвени за такива ситуации и държат нещата под контрол. Важното е, че всичко е наред и си имаш жива и здрава дъщеричка. Другото няма какво да го мислиш.  bouquet

# 3
Много ви благодаря за подкрепата, както казва педиатърката - Щом ака, пика и наддава всичко е наред!   Grinning дано така да бъде и за напред.

# 4
Според мен това за пъпната връв не трябва да те изненадва, все пак 9 месеца бебето се върти, моето се беше обърнало в 6 месец седалищно и така си и остана до края, когато ме оперираха я извадиха много трудно после ми казаха, че единия крак й е бил едва ли не качен на врата, представям си къде и е била пъпната връв  Laughing

# 5
  • София
Привет,
важното в цялата ситуация е, че имаш здраво бебче. Понякога лекарите не могат да хванат всичко въпреки изследванията. Никой реално не знае какво се случва вътре. Много често се случва бебетата да се увъртят в пъпната връв. Но пак казвам, важното е, че всичко е наред сега.
  bouquet

# 6
Да наистина това е най-важното, вече е на 57 дни, качва, расте Simple Smile
да е жива и здрава Simple Smile

# 7
Не знам дали лекарите "не знаят", но има такива, които точно на финала
са много внимателни и критични, особено за слушане на тонове. Това е
може би по-важно от всякакви морфологии и БХС-та, както и от 4Д-та за кеф
на мама и татко.

На мен лекарят ми каза да следя за бурни, дискомфортни движения на плода
и ако ги има- веднага на преглед. Това значи, че бебето си е настъпило маркуча,
тоест пъпната връв, и се бори за кислород.

Накрая бих ходила и всеки ден за тонове, нискотехнологично, но се виждат
проблеми, за който разбира. Аз си мислех, че само ме плашат, но разпечатките
разкриват наистина много, на нас ни изглеждат като някаква графика, а лекарят
вижда тревожните неща.

# 8
Явно е така, спрях да го мисля, но е добре всички бъдещи майки да го имат в предвид и да настояват за чести прегледи в края набремеността. Това е най-важния момент.

# 9
И аз често се изненадвам колко много в БГ се следят бременните,
а баш на финала излизат доста поизмъчени бебета.

Моят се беше навил два пъти около врата с пъпна връв и това се видя
при следене на тоновете. Лошото е, че някои видове увиване не дават
проблеми, но по време на раждане, като се измести бебето, нещо се защипва.

Сигурно и затова има майки, които се оплакват, че всеки лекар бързал за
секцио- без дори да разбират, че лекарят бърза, защото по време на раждане
бебето си е настъпило маркуча с въздух, бори се и страда.

В моя случай успя да се роди нормално, но трябва да се внимава- няколко
прегледа повече във финалните седмици, повечко следене и познаване на
движенията на бебето.

Общи условия

Активация на акаунт