Елитът на България

• 5 318
  • 102
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Липсва ни родолюбие...
Ако, поне малко, се гордеехме, че сме българи, ако бяхме по-сплотени и патриотично ангажирани, нямаше да ни липсват лица и идеали...

Дет' се вика, само едни гени ни останаха.. Confused

# 46

Абе не говорим за постижения в спорта. Те сега има изяви извън спорта. Само бегъл поглед е достатъчен, за да направиш разлика, не в полза на гномът, който без извинение си пика на успехите. Все пак човек трябва да има и малко достойнство. Изобщо не се възхищавам аз на медалисти, които и като Станка Златева се пичкосват в ефир, най-малкото с гордостта, че са "натурални". Но не са виновни само те, де.

Това си е твое мнение. Аз харесвам Стоичков (заради постиженията му в спорта), а относно Кличко ме вълнува само кога ще яде бой от Кобрата. Пет пари не давам чия кауза е яхнал извън спорта.

# 47
  • Варна

Абе не говорим за постижения в спорта. Те сега има изяви извън спорта. Само бегъл поглед е достатъчен, за да направиш разлика, не в полза на гномът, който без извинение си пика на успехите. Все пак човек трябва да има и малко достойнство. Изобщо не се възхищавам аз на медалисти, които и като Станка Златева се пичкосват в ефир, най-малкото с гордостта, че са "натурални". Но не са виновни само те, де.

Това си е твое мнение. Аз харесвам Стоичков (заради постиженията му в спорта), а относно Кличко ме вълнува само кога ще яде бой от Кобрата. Пет пари не давам чия кауза е яхнал извън спорта.

Ти говориш за Владимир, Витали (който вече не се състезава) има амбиции в политиката.

# 48
Ако говорят за Виталий  става още по-интересно как го сравняват със Стоичков.  Tired

# 49
  • Варна
Ако говорят за Виталий  става още по-интересно как го сравняват със Стоичков.  Tired

Ами разликата е от небето до земята, общото е че двамата са бивши спортисти.
Боксът , особено професионалния си е мафиотска работа още от време оно.

# 50

Ами значи говорим за различни теми  Peace Нямам нищо против. Но пък като запален футболен фен, седял до през нощите в мрачни и студени дъждовни времена да си чака автографи от любими футболисти, мога да ти кажа, че Стоичков не ми е /на мен/ върхът на сладоледа.

# 51
  • Добрич

Ами значи говорим за различни теми  Peace Нямам нищо против. Но пък като запален футболен фен, седял до през нощите в мрачни и студени дъждовни времена да си чака автографи от любими футболисти, мога да ти кажа, че Стоичков не ми е /на мен/ върхът на сладоледа.

Това го рабрахме.
Въпросът е: Къде са ни лидерите, водачите, тези, които да ни увлекат за единство и просперитет? Къде ни е родолюбието?     

# 52

Това го рабрахме.
Въпросът е: Къде са ни лидерите, водачите, тези, които да ни увлекат за единство и просперитет? Къде ни е родолюбието?     

Е как къде - пред монитора. В Куба. В Lafka-ta. На 'секъде се лее родолюбие.

# 53
  • Добрич

Това го рабрахме.

Е как къде - пред монитора. В Куба. В Lafka-ta. На 'секъде се лее родолюбие.

Права си...Искрено ме разсмя. Особено Куба , родолюбието и проучването на колониализма  Laughing

# 54
Сега се сетих нещо, за лидерите. Ще дам пример със самите "сини", за да не ме упрекне някой в идолопоклонничество, макар да съм екстремист в това отношение Simple Smile
Освен на целият свят, планинските горили в Руанда, на изчезналата Атлантида и даже на марсианците, Костов пречеше дори и на "сините". Но сега Костов го няма, къде са им лидерите, къде са изобщо сините? На м-та си. А в днешно време оправия със Стоичковци за България няма да има. С две думи - лидерите ги нема. Ако някой ги открие, моля веднага да каже!

# 55
Не знам, ако дойдем до положението на Украйна и трябва да се избира между ЕС и Евразия какво ще стане.
1. Както винаги ще оставим някой друг да реши - в случая правителството
2. Най-накрая силните мъже ще излезнат, за да защитят бъдещето на децата си...(ама е малко вероятно щото да речем тв 7 ще ги прикотка с някой и друг лев...
Къде отива бъдещето ни? Може да сме овце, но ако се появи силен лидер много от нас ще го последват. Все ни казват вие сами сте си виновни. Но аз си мисля, че ако имаме изявени лидери ще вървим напред. Не искам да вярвам, че надежда няма и матриала ни е кофти.  Sad Ако е така, сме обречени.

# 56
Стани лидер, де!  Wink
Може би имаме лоша преценка, може би сме късопаметни, може би сме нетърпеливи и не даваме достатъчно време. Виновни сме си. Тия там в парламента са произлезли от нас, не ни ги е спуснал Путин или Обама.

# 57
  • Добрич
Както казах и по-напред: революцията ражда лидери. Обаче дали сме дорасли до "революционна ситуация"?
цитат:
"Ленин извежда 3 основни обективни признака, характеризиращи революционната ситуация:

*невъзможност на управляващата класа да запази в неизменен вид своето господство, т.е. това е ситуация, при която управляващата класа не може, а потиснатите класи не искат, да живеят постарому;
    *рязко изостряне на всички обичайни нужди и бедствия на угнетените (потиснатите) класи;
   * значително повишаване активността на масите и тяхната готовност за самостоятелно революционно творчество."

По т 1. Управляващите могат още дълго да запазят властта си, защото народът иска да живее по старому/ ние лъжем, че работим, те ни лъжат че ни плащат/ и не проявява самостоятелно творчество при граденето на бъдещето си.
 Остана само  рязко изостряне на обичайните нужди на подтиснатите.
Май ще трябва да почакаме да узреят и другите условия, да се родят тогава лидери, да ни поведат, та да се променим
 За сега -ядец....

# 58
  • France
хахаха... появи се един псевдо-лидер, нарочен за борец против апартейда /  пак смях../, впоследствие стана президент и такава промяна настана в държавата му, че да се чудиш, кому беше нужен такъв "идол"...
Преди имаше идоли- спортисти, които се състезаваха за честта и славата на родината и  бяха пример за подражание. Имаше личностти, отстояващи хуманни, социални, обществено-значими каузи.
Но, това се случваше, когато семейството беше ядрото на обществото, с морално ориентирано поведение.
А сега, когато обществото манипулативно и целенасочено се насочва към антагонизъм като пушачи-непушачи, хомо-би-хетеро, еврогейство- евразийство, християни- мюсюлмани, няма как да се излъчат лица, с общовалидни критерии.

# 59
  • Варна
хахаха... появи се един псевдо-лидер, нарочен за борец против апартейда /  пак смях../, впоследствие стана президент и такава промяна настана в държавата му, че да се чудиш, кому беше нужен такъв "идол"...
Кажи ми, че не говориш за Мандела?

Общи условия

Активация на акаунт