Майчинството счетоводно-58

• 42 676
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
  • Пловдив
Благодаря, Miss-know-all. Ще ми е малко по-спокойно като се наложи да му кажа.

Ако е някой кофти работодател, преди да го "сюрпризираш" може да си изчистиш 2-та месеца натрупан платен отпуск.  Mr. Green
 Обмисли го този вариант, дали е удачен. Особено в началото, когато може да ти се гади.

# 736
А той може ли да ми откаже да си ползвам отпуската? Аз мислех да я взема преди да изляза в болничен. Или ако започне да се държи гадно с мен следкато му кажа.

# 737
  • София
Здравейте отново!  Simple Smile

Да помоля като се пуска новата тема, да се пусне актуален линк към темата Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси, в момента са стигнали до 8 тема, измъчих се докато стигна до нея  Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=733107.405

Момичета, имам следния казус. Втора година майчинство съм. Трябва да подам данъчна декларация заради гражданския договор, но не мога да се ориентирам добре в следното:
1. Имам болничен 2 месеца. Вписвам ли го като доход?
2. Майчинството, което съм взимала през първата година, доход ли е също? Имам ПИК, ще извадя данните оттам.

Praynig

# 738
  • В полите на Пирин планина

Да помоля като се пуска новата тема, да се пусне актуален линк към темата Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси, в момента са стигнали до 8 тема, измъчих се докато стигна до нея  Simple Smile

Момичета, имам следния казус. Втора година майчинство съм. Трябва да подам данъчна декларация заради гражданския договор, но не мога да се ориентирам добре в следното:
1. Имам болничен 2 месеца. Вписвам ли го като доход? - не
2. Майчинството, което съм взимала през първата година, доход ли е също? - не Имам ПИК, ще извадя данните оттам.

Praynig

Обезщетенията са необлагаем доход по ЗДДФЛ.

# 739
  • София

2. Майчинството, което съм взимала през първата година, доход ли е също? - не Имам ПИК, ще извадя данните оттам.

Praynig

Добре де, къде е логиката да ги вписвам като доход за детски?! За да не взема огромната сума от 35 лева? Направо съм бясна!

Още веднъж най-искрено ти благодаря за отговорите!  Hug

# 740
Здравейте! Моя приятелка има проблем свързан с майчинството. Има нужния стаж, от 12м, но в момента не работи. Може ли да излезе по майчинство, или ще трябва да взема соц. майчинство от 100лв. И друго - може ли да си доплатиш СО и ЗО за липсващите месеци стаж и отново да вземаш високо майчинство, без да си на работа?! Благодаря Simple Smile

# 741
  • София-Младост
Здравейте! Моя приятелка има проблем свързан с майчинството. Има нужния стаж, от 12м, но в момента не работи. Може ли да излезе по майчинство, или ще трябва да взема соц. майчинство от 100лв. И друго - може ли да си доплатиш СО и ЗО за липсващите месеци стаж и отново да вземаш високо майчинство, без да си на работа?! Благодаря Simple Smile
Без да намери някой да я назначи на ТД няма да получава обезщетение, освен социалното, ако отговаря на условията за него. СО без осигуряване няма как да се внесат. ЗО не касаят обезщетението.

Praynig

Добре де, къде е логиката да ги вписвам като доход за детски?! За да не взема огромната сума от 35 лева? Направо съм бясна!

Още веднъж най-искрено ти благодаря за отговорите!  Hug
Ами доход са си, защо беснееш?

Последна редакция: сб, 22 фев 2014, 10:18 от AnMary

# 742
  • София

Ами защото когато им е изгодно - доход са, когато не им е изгодно - не са доход  Simple Smile

# 743
  • София-Младост

Ами защото когато им е изгодно - доход са, когато не им е изгодно - не са доход  Simple Smile
Те винаги са доход, просто за целите на ЗДДФЛ са необлагаеми, надявам се не държиш да ти удържат 10% данъкна тезу суми...Wink

# 744
  • София

Те винаги са доход, просто за целите на ЗДДФЛ са необлагаеми, надявам се не държиш да ти удържат 10% данъкна тезу суми...Wink

Те са си удържали достатъчно  Wink

# 745
Здравейте момичета! Вчера си взех последния болничен от педиатъра и чак,когато се прибрах видях  Banghead,че е объркала една буква в наименованието на фирмата,в която се водя на работа. Според вас ще направят ли проблем от НОИ или да ходя да ми го оправи?  Blush

# 746
По-добре да го оправи Peace

# 747
Някой знаели кога ще приведат майчинството за февруари newsm78

# 748
  • В полите на Пирин планина
Здравейте момичета! Вчера си взех последния болничен от педиатъра и чак,когато се прибрах видях  Banghead,че е объркала една буква в наименованието на фирмата,в която се водя на работа. Според вас ще направят ли проблем от НОИ или да ходя да ми го оправи?  Blush

На мен ми се е случвало и да ми връщат болничен с подобна грешка, а и да изплащат друг със сгрешено име на работодателя без проблем.
Ако не ти е проблем по-добре го коригирай, за да не ти забавят плащанията при евентуално връщане.

Е, чакай, де - още не е минал месеца. Вероятно през първите дни на м. март.

# 749

Би трябвало във вторник на 04.03.2014г. следобед. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт