Майчинството счетоводно-58

• 42 756
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
  • София-Младост
Допълнителен отпуск е, няма да го зачетат от годишният при положение, че в молбата се упоменава изрично чл.157, 2...или поне не е редно.

# 721
  • В полите на Пирин планина
Lady Brinne  Hug  bouquet много благодаря, надявах се да е така  Blush нали за база се взима дохода назад  Blush - чудех се какво може да ми повлияе негативно  Blush а и са само няколко дни  Heart Eyes - възнаграждението за платен отпуск се изчислява на база доходас ти в предходен месец, в който имаш отработени поне 10 дни

По-удобно ми е отпуск - да не се разправям пак по лекари  Crazy - определено  Peace

Малко офф топик, но последният лак, който взе е супер  Peace - Мерсии  Heart Eyes

привет момичета,
имам въпроси относно: имам ет, през него се осигурявам за озм от 2009-та г.  от 22-ри февруари излизам в 45 дн.болничен.

питанията са ми следните:
- от кога (от 45 дневния или след като родя) трябва да назнача прокурист? - ако ЕТ-то има дейност и трябва да се оформят документи от момента, в който няма да си на работа, т.е. от първия ден на болничня 45 дни преди термин
- може ли прокуристът да е пенсионер? - да
- може ли прокуристът да е на граждански договор? - не мисля ...
- мога ли сама да си напиша договора между мен и прокуриста, да го заверя нотариално и да го впиша в агенция по вписванията или непременно ми трябва адвокат? - ако считаш, че всичко ще е изрядно  newsm78
- има ли други документи, касаещи назначаването на прокурист? -

Hug ще се радвам ако някой може да помогне.

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 11:43 от Lady Brinne

# 722
Здравейте,
много моля да ми кажете дали може болничния и майчинството да ми се изплаща на друга сметка - т.е сметка на която аз не съм титуляр. И ако може какви документи да представя - пълномощно ли някакво.
Имам проблем с моята сметка за това искам ако може да е така.
Благодаря предварително.

# 723
  • Пловдив
Здравейте,
много моля да ми кажете дали може болничния и майчинството да ми се изплаща на друга сметка - т.е сметка на която аз не съм титуляр.

Не,не може.
Ако има проблем с твоята сметка,открий си в друга банка,попълваш прил 7 за банковата сметка,носиш в работата и те го носят в НОИ

# 724
Може ли докато ми тече майчинството, да бъдат едновременно на граждански договор към същия работодател, по който да мога да си извършвам някакви дейности без това да повлияе на майчинството ми?! Благодаря.

# 725
  • София-Младост
Може ли докато ми тече майчинството, да бъдат едновременно на граждански договор към същия работодател, по който да мога да си извършвам някакви дейности без това да повлияе на майчинството ми?! Благодаря.
Да. Внимавате само с ГД, да не е прикрит трудов.

# 726
Здравейте имам малко павилионче, на което собственик и управител съм си аз. Имам го от 4 месеца, съответно и фирма имам от тогава. Та мисълта ми е ако го продам, трябва ли да си закрия фирмата?
А НОИ ще ми изплаща ли болнични и при какви обстоятелства (при закрита или незакрита фирма)?
Сега се самоосигурявам на 420лв включително за болнични и бременност. Преди това работих на мин заплата 2г. И последен въпрос: колко като сума би могло да са болничните и майчинстовото? Благодаря ви предварително.

# 727
Да. Внимавате само с ГД, да не е прикрит трудов.

Благодаря, гражд. договор ще е за услуга най-вероятно и на ниска сума предполагам. Още го умуваме.

# 728
  • В полите на Пирин планина
Здравейте имам малко павилионче, на което собственик и управител съм си аз. Имам го от 4 месеца, съответно и фирма имам от тогава. Та мисълта ми е ако го продам, трябва ли да си закрия фирмата? - не е задължително; може да си съществува
А НОИ ще ми изплаща ли болнични и при какви обстоятелства - трябва да си осигурено лице (при закрита - няма да получаваш, ако не се осигуряваш на друго основание или незакрита фирма - би могла да ползваш болнични по време на бременността)?
Сега се самоосигурявам на 420лв включително за болнични и бременност. Преди това работих на мин заплата 2г. И последен въпрос: колко като сума би могло да са болничните и майчинстовото? Благодаря ви предварително. - около минималното майчинство ще получаваш; обезщетение при болничен за общи заболяване около 320 - 330 лева

# 729
  • Sofia, Bulgaria
Замислям се за близкото-далечно бъдеще и възможна бременност. Въпросът ми е какви са плюсовете и минусите при изплащане на майчински според зависи дали съм на фиктивен трудов договор при познат на МРЗ или съм самоосигуряващо се лице на 420лв?

# 730
Замислям се за близкото-далечно бъдеще и възможна бременност. Въпросът ми е какви са плюсовете и минусите при изплащане на майчински според зависи дали съм на фиктивен трудов договор при познат на МРЗ или съм самоосигуряващо се лице на 420лв?

В КИК има калкулатори, с които можеш да изчислиш приблизителен размер на обезщетенията за бременност и раждане.
Откъм документация - и в двата случая ще трябва документиране и администриране, по лично мое мнение тр.дог. е по-чистият вариант, най-малкото защото ще "ползваш" счетоводителя на работодателя.

# 731
  • Пловдив
Айде и аз тук отново с въпрос.
Осигурявам се на 2 места - във фирма, в която работя по ТД от 3 години и във собствено ООД като самоосигуряващо се лице.
Сега си гледам в сайта на НОИ какво са ми изчислили за болничните, и виждам, че дневната сума в двете различни фирми е еднаква.  newsm78 Нормално ли е това, при положение, че във фирмата ми се осигурявам на минимума, а във фирмата, в която съм наета на ТД, ме осигуряват на малко по-висока сума? Не трябва ли болничните да са с различна стойност?

# 732
Здравейте. Надявам се да може да ми отговорите на вероятно глупавия въпрос.

До 11 януари бях в майчинство. Скоро след като се върнах на работа разбрах че съм бременна. Интересува ме в такъв случай дали законът ме пази от уволяване - като де факто от момента в който съм се върнала от майчинство до момента в който шефа неминуемо ще разбере, че съм бременна, ще са минали не повече от два месеца. Нали няма някакъв вариант след връщане на работа след майчинство отново да има изпитателен срок като при започване на работа и ако не е минал този срок да могат да ме махнат, защото съм бременна?

# 733
  • Пловдив
Здравейте. Надявам се да може да ми отговорите на вероятно глупавия въпрос.

До 11 януари бях в майчинство. Скоро след като се върнах на работа разбрах че съм бременна. Интересува ме в такъв случай дали законът ме пази от уволяване - като де факто от момента в който съм се върнала от майчинство до момента в който шефа неминуемо ще разбере, че съм бременна, ще са минали не повече от два месеца. Нали няма някакъв вариант след връщане на работа след майчинство отново да има изпитателен срок като при започване на работа и ако не е минал този срок да могат да ме махнат, защото съм бременна?

Ще му бъде много трудно да те уволни. До навършване на 3 години на детето ти, закона те "пази".

# 734
Благодаря, Miss-know-all. Ще ми е малко по-спокойно като се наложи да му кажа.

Общи условия

Активация на акаунт