Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 8

• 117 748
  • 781
  •   1
Отговори
# 405
Хм, ами всъщност не отговаряме, общият ни доход като се раздели на 3 е доста над 350 лв ... Подавах документи единствено за онези 250лв еднократна помощ. Единственото, което се сещам, е че я подадох след навършена годинка на детето, не че това има реално значение... А иначе съм се върнала на работа и би трябвало да се вижда в системата им на каква сума ме осигуряват и т.н.

Странна работа, в чуденка съм ...

В сайта на Дирекция Соц. помощи е упоменато само старото условие, т.е. 350 лв на член на семейството...

Да,350 лв бруто на човек е изискването.Вашите ги делите на 3.Щом си получила детски значи отговаряте
Ти си подала молба за детски,нали?Имате брак с мъжа ти

# 406
  • Пловдив
Подавах документи единствено за онези 250лв еднократна помощ

Щом не си подала документи за детски,няма как да са детски тези 35 лв.Защо реши,че са детски?Явно е някакъв друг превод

# 407
Защото в основанието пише, че е месечно нареждане и е от общината, в която живея... Може пък да бъркам, здраве да е Simple Smile мерси за отговорите Simple Smile)

Подавах документи единствено за онези 250лв еднократна помощ

Щом не си подала документи за детски,няма как да са детски тези 35 лв.Защо реши,че са детски?Явно е някакъв друг превод

# 408
  • Русе
Здравейте! Имам въпрос, на който знам почти със сигурност отговора, но все пак да питам: прага за детските е 350 лв и НИТО СТОТИНКА ПОВЕЧЕ?  #Crazy Не че са много пари детските, но изключително се ядосах днес, като сметнах доходите ни.  #Cussing out Тези 350 лв. бруто са подигравка!
Извинете за отклонението  Rolling Eyes

# 409
  • Пловдив
прага за детските е 350 лв и НИТО СТОТИНКА ПОВЕЧЕ? 

Да,350 лв бруто

# 410
  • София
Здравейте!  Hug

Убедена съм, че тук ще ми помогнете най-добре  Simple Smile
Ще подавам документи за детски. В момента съм втора година майчинство. Обаче:
1. за предходните 12 месеца имам 2 месеца болничен - него вписвам ли го като доход?
2. майчинството, което ми е изплащано от НОИ - вписвам ли го и него като доход?

Предварително много благодаря!  Hug

# 411
  • В полите на Пирин планина
Здравейте!  Hug

1. за предходните 12 месеца имам 2 месеца болничен - него вписвам ли го като доход? - да
2. майчинството, което ми е изплащано от НОИ - вписвам ли го и него като доход? - да

# 412
  • София
Здравейте!  Hug

1. за предходните 12 месеца имам 2 месеца болничен - него вписвам ли го като доход? - да
2. майчинството, което ми е изплащано от НОИ - вписвам ли го и него като доход? - да

Чудно!    ooooh!

Много ти благодаря!  Hug

# 413
Имам въпрос.
В момента съм бременна и съм по-майчинство. Бъдещия батко тъкмо навърши годинка. Искам да ви попитам, ако си прекратя майчинството за отглеждане на дете до 2 години и недай си боже бременността приключи, то после може ли да се върна пак в майчинство ?
Също така през почти цалата първа година от майчинството получавах по 120 лв. от службата, които се водеха аванс/заплата те включват ли се в сметките за следващото майчинство ?

# 414
Здравейте, момичета   bouquet! Предстои ми да попълвам документи за детски надбавки. Съжалявам, че нямам време да чета подробно в темите, понеже съм с малко дете и за това директно питам:- как се попълват доходите в декларацията? Брутният доход- ясно. Общата сума- от заплати и болнични- ясно, сумира се и се намира средномесечния доход, но не ми е ясно как да пиша по месеци сумите от НОИ, определени като обезщетение , защото има някои болнични листове, които включват два месеца  Thinking. Ще съм благодарна на всякакви съвети.

# 415
  • София
Здравейте, момичета   bouquet! Предстои ми да попълвам документи за детски надбавки. Съжалявам, че нямам време да чета подробно в темите, понеже съм с малко дете и за това директно питам:- как се попълват доходите в декларацията? Брутният доход- ясно. Общата сума- от заплати и болнични- ясно, сумира се и се намира средномесечния доход, но не ми е ясно как да пиша по месеци сумите от НОИ, определени като обезщетение , защото има някои болнични листове, които включват два месеца  Thinking. Ще съм благодарна на всякакви съвети.

Вадиш си ПИК от НОИ, там разбивката е по месеци и старателно преписваш от там по месеци. Има месеци, които се споменават два пъти, тогава ги събираш. Примерно, имаш обезщетение за януари 200 лева и за януари 30 лева. Събираш ги и пишеш общата сума за януари 230 лева.  Поне на мен така ми бяха казали  Peace

# 416
  • София-Младост
Здравейте, момичета   bouquet! Предстои ми да попълвам документи за детски надбавки. Съжалявам, че нямам време да чета подробно в темите, понеже съм с малко дете и за това директно питам:- как се попълват доходите в декларацията? Брутният доход- ясно. Общата сума- от заплати и болнични- ясно, сумира се и се намира средномесечния доход, но не ми е ясно как да пиша по месеци сумите от НОИ, определени като обезщетение , защото има някои болнични листове, които включват два месеца  Thinking. Ще съм благодарна на всякакви съвети.

Вадиш си ПИК от НОИ, там разбивката е по месеци и старателно преписваш от там по месеци. Има месеци, които се споменават два пъти, тогава ги събираш. Примерно, имаш обезщетение за януари 200 лева и за януари 30 лева. Събираш ги и пишеш общата сума за януари 230 лева.  Поне на мен така ми бяха казали в общината  Peace
Вадиш си всички суми и ги сумираш за месеца, в който си ги получила, а не за който се отнасят.
В брутният доход влизат всички тези суми-трудов договор, болничен, майчинство.

# 417
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз,когато подавах,отидох в банката и от там ми извадиха по месеци каква сума са ми превеждали.

# 418
Благодаря, момичета   bouquet

# 419
Имам въпрос.
В момента съм бременна и съм по-майчинство. Бъдещия батко тъкмо навърши годинка. Искам да ви попитам, ако си прекратя майчинството за отглеждане на дете до 2 години и недай си боже бременността приключи, то после може ли да се върна пак в майчинство ? да
Също така през почти цалата първа година от майчинството получавах по 120 лв. от службата, които се водеха аванс/заплата те включват ли се в сметките за следващото майчинство ? не, защото няма как хем да си в отпуск по майчинство, хем да получаваш заплата.

Общи условия

Активация на акаунт