Майчинството счетоводно-58

• 42 830
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
  • София

А кога си представила този болничен лист при работодателя? А той в НОИ?

Предствах го на работодателя доста преди края на болничния (24.01.2014г.) . А работодателя ми би трябвало до 3 дена да го е занесъл, много е стриктен в това отношение. Затова се чудя какво става-Ако не виждаш входящ номер на НОИ и цитирания болничен лист, документа изобщо не е припарвал до институцията, за да го търсиш. Контролният въпрос към работодателите винаги е на коя дата е входиран, защото тя се вижда най-късно на следващата заран след представянето.

Щом е бил 48-дневен и края т му е 24.1, значи още... декември е бил издаден. 2 дни е срокът за занасяне на болничен приработодател, а той вече го носи в НОИ следващия месец до 14-15 число. Болничен се изплаща месец за месец - януарската му част ще ти бъде изплатена доста по-нататък.

Кога реално си занесла ти болничния и от коя дата е бил издаден. "Доста преди краят му" не говори нищо.

# 631
  • В полите на Пирин планина

Предствах го на работодателя доста преди края на болничния (24.01.2014г.) . А работодателя ми би трябвало до 3 дена да го е занесъл, много е стриктен в това отношение. Затова се чудя какво става-Ако не виждаш входящ номер на НОИ и цитирания болничен лист, документа изобщо не е припарвал до институцията, за да го търсиш. Контролният въпрос към работодателите винаги е на коя дата е входиран, защото тя се вижда най-късно на следващата заран след представянето.

Щом е бил 48-дневен и края т му е 24.1, значи още... декември е бил издаден. 2 дни е срокът за занасяне на болничен приработодател - може само да уведомиш работодателя, че ще ползваш болничен, а не задължително да го занесеш в този срок, а той вече го носи в НОИ следващия месец до 14-15 число. Болничен се изплаща месец за месец - януарската му част ще ти бъде изплатена доста по-нататък.

Кога реално си занесла ти болничния и от коя дата е бил издаден. "Доста преди краят му" не говори нищо.

Моля ви, това е болничен лист, издаден от болница, т.е. това става в деня на изписването. Самият болничен лист е представен през януари на работодателя и той го внася до 15.02.2014 г. в НОИ.

# 632

Щом е бил 48-дневен и края т му е 24.1, значи още... декември е бил издаден. 2 дни е срокът за занасяне на болничен приработодател, а той вече го носи в НОИ следващия месец до 14-15 число. Болничен се изплаща месец за месец - януарската му част ще ти бъде изплатена доста по-нататък.Януарската част би била изплатена веднага след изтичане на 24-то число на януари, ако документа е бил постъпил.

# 633
И аз да попитам нещо.Има ли право работодателят ми да ме освободи по-рано,при условие че съм подала молба за напускане с ПРЕДИЗВЕСТИЕ 30 дни и съм бременна.Има ли право да ми прекрати известие или е длъжен да го спази?

# 634
  • София
Моля ви, това е болничен лист, издаден от болница, т.е. това става в деня на изписването. Самият болничен лист е представен през януари на работодателя и той го внася до 15.02.2014 г. в НОИ.

Нека и дамата се включи с информация за издаването на болничния, но ако е 48-дневен и приключва на 24.1. значи е бил издаден около 10 дкември! Защо да се дава на работодателя януари и да се носи през февруари? Не че нещо се губи, де...

# 635
  • Пловдив
Аз оставам с впечатление,че Кристине Декова го е занесла късно в работата

# 636
Здравейте момичета,
много моля да ми помогнете - търся в нета текст за уведомително писмо за бременност, но не намирам такъв. Знаете ли как се пише. Искам официално да уведомя работодателя, и да приложа листчето от преглед за установяване на бременноста.

Благодаря ви предварително.

# 637
Здравейте,

И аз имам едно питне. От 4г. без 1 мес съм в майчинство (с 2 породени дечица). Въпросът ми е какви отпуски ми се полагат сега.

Предварително благодаря!  newsm51 newsm51 newsm51

# 638
Момичета, а в момента максималния осигурителен праг - 2200 или 2400 е?

И през 45 дни болнични - 80 или 90% от заплатата се смята?

Извинявам се, ако се повтаря някой от въпросите.

# 639

# 640
  • София-Младост

2400
80%, но не точно от заплатата...вижте КСО за справка.

# 641
  • Мизия
Аз оставам с впечатление,че Кристине Декова го е занесла късно в работата

Не, не съм го предала късно. Шефката също го е занесла на счетоводителката на време. Просто в тая фирма всичко се обработва месец за месец. Болничният беше до 24.януари и т.е. те ще го предадат сега тия дни в НОИ заедно с документите ми за майчинство вече.

Предствах го на работодателя доста преди края на болничния (24.01.2014г.) . А работодателя ми би трябвало до 3 дена да го е занесъл, много е стриктен в това отношение. Затова се чудя какво става-Ако не виждаш входящ номер на НОИ и цитирания болничен лист, документа изобщо не е припарвал до институцията, за да го търсиш. Контролният въпрос към работодателите винаги е на коя дата е входиран, защото тя се вижда най-късно на следващата

заран след представянето.

Щом е бил 48-дневен и края т му е 24.1, значи още... декември е бил издаден. 2 дни е срокът за занасяне на болничен приработодател, а той вече го носи в НОИ следващия месец до 14-15 число. Болничен се изплаща месец за месец - януарската му част ще ти бъде изплатена доста по-нататък.

Предоставих го на работодателя към края на декември мисля

Последна редакция: ср, 12 фев 2014, 14:05 от AnMary

# 642
Здравейте,не знам дали въпроса ми е за тук,но ще се радвам  ако можете да ми отговорите.От фирмата ми изпратиха бележка с доходите 12 месеца назад,за да подам за детски.Навсякъде е нулев доход,само за януари са вписали сумата от платената отпуска,но аз още не съм я получила.Трябва ли да се вписва в декларацията,след като не съм получила още парите?

# 643
Здравейте! На 30.12.2011 г. излязох в 45 дневен болничен преди раждане. Сега две години по-късно ще ползвам 40 дни платен отпуск. От работата ми твърдят, че съм изгубила останалите ми от 2011 година 8 дни платен отпуск, така ли е наистина? Кога трябваше да ги ползвам, при положение, че преди болничния бях в отпуск, след това в майчинство?

# 644
  • София-Младост
Здравейте! На 30.12.2011 г. излязох в 45 дневен болничен преди раждане. Сега две години по-късно ще ползвам 40 дни платен отпуск. От работата ми твърдят, че съм изгубила останалите ми от 2011 година 8 дни платен отпуск, така ли е наистина? Кога трябваше да ги ползвам, при положение, че преди болничния бях в отпуск, след това в майчинство?
до 31.12.2013 е трябвало да се ползват тези от 2011 според мен.

Общи условия

Активация на акаунт