Семейството за Коледа се стяга, Априлчето доволно се протяга :)

• 29 407
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
здравейте всички и от мен:) очаквам второто си дете в края на април, момче:)
към момента мога да кажа, че тази ми бременност е много различна от първата. Безсънието ми е най-новият, от около 10-ина дни, проблем. Много ще съм благодарна, ако споделите с мен как се справяте и има ли нещо, което може да повлияе положително. Няколко пъти пих валериан, но в упътването изрично пише, че не може да се приема от бременни... а пък и не ми помага особено. Трябва да изпия 5 табл., а аз само една се престраших. странно е защо да не може за бременни, при положение, че се води нещо като билка, незнам.
Другият ми проблем са киселините, но за тях пия хомеопатичен препарат, който по-скоро ми помага - NUX VOMICA 5CH.
Относно изследванията на урината, на мен са ми пуснали досега само веднъж - при регистрацията на бременността. Следващият път ще поискам изрично такова изследване.
А за страха от раждането, мога да пиша много... При първото ми раждане преживях много, като се радвам, че оцелях. И сега не ми се мисли как ще раждам. Не съм решила нито как, нито къде, нито за упойките... До момента успявах да "отложа" мислите за това, но сега с това безсъние, като се замисля и ме избива на плач, много ме е страх и то не за мен толкова, а какво ще е за малката ми дъщеря, ако нещо се обърка... Спирам:)
Друг проблем е работата, от известно време съм в болничен, но колегите нещо хич не са доволни, а аз смятам до края да съм си в болнични, като си имам и основателна здравословна причина, но усещането, което имам по отношение на офиса ме тормози. Скоро ще трябва да отида да си занеса новия болничен и да говоря с шефа, като постоянният разговор, който водя с него мислено, искам да спре. Вие как сте с работата?
Много станаха оплакванията ми май, приятни сънища на спящите.

# 586
И аз получавам втвърдяване още от 5-тия месец. Много се бях уплашила, но си пия магнезия и гледам да си почивам. Вече посвикнах след като обядваме и приспивам малкия и вечер след като сготвя да се случва. Утре съм на преглед и ще го спомена, но вече не ме притеснява, нормално е.

Безсънието и мен ме мъчи, гледай по кое време пак съм по форумите...Лягам в 3-4 и ми е доста уморено през деня, но като дойде време за сън пак се ококорвам.

Знам, че много писахме за килограмите, но взех да се притеснявам вече. От Нова Година съм спряла всичко сладко, само мед, всичко тестено от бяло брашно, пия повече вода, ям плодове и зеленчуци на корем, сурови ядки по малко...и продължавам да качвам. Ужасно е, нямам никакъв контрол вече. Седмица до началото на 7-ми месец, а съм +14кг, не мога да се гледам в огледалото вече. Искрено се надявам да не мина 20....

# 587
Добро утро! Това с безсънието ми е до болка познато, аз бях така и първия път. Нищо не помага в борбата. Аз от вчера съм с някаква досадна хрема, не съм излизала от нова година, малкия не е ходил на детска и е здрав.......от къде се взе?!?!
За килограмите-до тук съм качила 5 килограма, но преди да забременея качих 8. В това положение 68 кг.отидох да раждам баткото. Сега ме е страх до финала колко ли ще станат? Внимавам какво ям, но след като не ходя на работа, дали домакинската работа е достатъчен фитнес?

Работодателя- Ей и при мен е голяма драма от колегите. Само жени са, нО ме смятат за лигла  #Crazy за това че ще съм в болничен до края и за това че влизах в болница. На мен ми е кофти че ги оставих,но .......... Съжалявам.......... Whistling здравето на бебето и моето са на първо място. С контракциите и болките които имах, ходих 2-3 седмици на работа. Бях предупредила, че може да ме вкарат в болница за да ме сложат на системи, за спиране на болките. Вместо съчувствие, получих следното питане: Не може ли да се отложи когато всички се върнат от отпуските си и болничните? Искаш да кажеш, че на 27 и 30 декември може да не си на работа?    #2gunfire

Спокоен ден и леки ритания от малките човечета!   bouquet

# 588
с киселините и аз имам проблем,но от време на време. Забелязала съм,че има храни ,от които като ям,после цяла нощ коремът ми е на бунт-всичко,в което има лук,боб, при някои по същия начин действат цитрусовите плодове,газираните напитки. Не знам дали е случайно или не ,но когато ми се случи да си легна по-късно,например след 1 часа,след около 2 часа се събуждам и понякога стоя будна по 4-5 часа,а когато легна към 11 примерно-спя непробудно до сутринта

# 589
Добро утро и от мен!
Втвърдяването на корема и при мен зачести , може би от около седмица по осезаемо.Тази седмица съм на консултация и ще питам дали да пия нещо, с втората бременност си спомням, че пиех магнезий.
Киселини още нямам. За съня - не будувам по цели нощи, но се будя доста по - често и заспиването след това ми е по - трудно. Peace

# 590
Киселини имам от определени храни и затова гледам да ги избягвам.С кг.засега се справям-+6 са,но много ми тежи корема вече.С предната бременност с такъв корем отидох да раждам ,а сега.....
Безсънието и мен ме мъчи.Заспивам вечер бързо,но събудя ли се и става някакъв кошмар-случвало се по 2-3 ч.да не мога да заспя и на сутринта съм като зомби. Sad

# 591
И при мен се втвърдява корема по няколко пъти на ден.Не е болезнено,но става понякога чак на камък-много твърд.Най-вече се случва като се преуморя повече или когато бебето е по-активно.И с първата бременност бях така -с постоянни контракции от 5-я мес,та устисках до 38 г.с .Дано и сега успея да стигна до тази седм,че с  този палав батко и минута спокойствие нямам.

Честит Имен Ден на баткото!Да Ви е жив и здрав и много да Ви радва!  ura

Благодаря!

# 592
Честит празник на всички празнуващи!   bouquet

Крайно време е и аз да попиша в тази тема. Следя ви, признавам не ежедневно, но време за писане не остава. На 25 години съм от София, втора бременност - момиче Simple Smile За съжаление и аз съм от майчетата с контракцийте от 4-ти месец, боря ги с Магнерич и Но Шпа. Безсънието и мен ме тормози, понякога сексът ми помага, но в предвид състоянието ми рядко ме "огрява"  Grinning Киселини и при мен се появяват, ако не внимавам с какво се храня. До момента съм качила 5 кг., нямам представа каква е нормата. В един сайт четох, че към 27 г.с. е нормално да сме наддали с 7-10 кг., но това не е ли много при положение, че последния триместър теглото се повишава скоростно?  newsm78 
Ще ми споделите ли страничката във ФБ, за да се присъединя  Party

# 593
  • София
Здравейте,мили мамчета и Честит Имен Ден на всички именячки  ura  bigdance2 newsm18  Party Time Да сте живи и здрави и мнооооого щастливи!

С киселините и аз трудно се справям,особено вечер като си легна и имам чувството,че манджата ми започва да се връща.Повдигам се на възглавницата почти изправена и така успявам да заспивам.На страни,обаче е пълен абсурд и въпреки,че не било добре да се спи по гръб аз по друг начин не мога.Будя се по 3-4- пъти нощем за тоалетна и отново си заспивам.
Качила съм +6кг и сега около празниците съвсем се освиних,ама карай-каквото такова Mr. Green

~mademoiselle~ Добре дошла при нас  bouquet това ни е групата у Фейса https://www.facebook.com/groups/506138562810415/

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 09:46 от jul_j

# 594
Добре дошла ~mademoiselle~ ! И ти си младо мамче като мен. Аз като теб пия Магнерич и нош па три пъти по две. Ефект няма. Но не ми се влиза отново в Шейново. Според лекаря с лежане ще е нормализират нещата. При теб как е?

Алена аз май забравих да кажа да отбележиш за мен девойка!

Честит имен ден на празнуващите днес!   bouquet

Споделете как се справяте с домакинстването и готвенето. При мен всичко толкова бавно ставал С много почивки и присядане. Вчера докато готвих ми се зави свят. Права не мога да стоя хич. Правих спагети и докато приседнах за кратка почивка и те се развариха. Страшна съм готвачка!   chef

# 595
  • София
Marusj имаш прекалено много негативни емоции и може би хремата ти идва точно от там. Я се спри. Какво ги мислиш колежките ти? Защо трябва да плащаш данък обществено мнение? Кое е по-важно- ти и бебето или някакви кукувици /очевидно са такива, като чета коментарите им/. Остани си у вас до края и се наслаждавай на бременността. Гледай да си почиваш повечко- няма ли кой да ти помага-майка, свеки? Да дойдат и да сготвят или да ти сготвят и ти да минеш да си го вземеш само. Начини има. Помисли и се пази просто. Освен това ако ти се притесняваш от цялата тази ситуация те затова и те тормозят. Бъди малко но-смела и нахакана и да видиш те как ще омекнат.Simple Smile
Аз киселини нямам и преди не съм имала. Много рядко се опитва да излезе нещо като киселина но не точно.
Килцата ми са към 6 отгоре.Но по празниците се поотпуснах.Сега наблягам повечко на по-леки и сурови храни и нещата се нормализираха.Но нещо ми се появи запек. Мисля ,че е от храната и сега чакам и той да си замине като си нормализирам храненето.
Спането ми нощем е различно- тази нощ мъжът ми се прибра към 3.30 и ме разбуди. Сега чакам да ми звънне и да му потрия малко сол на главата. Mr. GreenТака де.Беше като мече Joy Иначе имам нощи в които си будувам и такива в които спя като пън до сутринта.
Спомням си, че с първата бременност док ми беше казал да спя както ми е удобно.Това по повод питане наистина ли било най-полезно да  се спи на ляво. Ми аз на ляво не мога да спя.Запушва ми се носът и не мога да дишам. На дясно ми е най-добре. И от време на време и по гръб си спя. Няма ми нищо нито на мен нито на бебето. Simple Smile
Какво стана с Шоколадчето. Алена имаш ли инфо случайно. Искрено се надявам нещата да са се развили благополучно при нея Praynig
Хайде момичета усмихнете се независимо, че в София времето е повече от ужасно. Имам чувството, че всеки момент ще излезе някой от мъглата и ще ме прибере при него си JoyДруго си е обаче в Драгалевци. Сутринта като карах малката на градина направо онемях-там грее слънце и е толкова свежо. Ще си отиграят децата навън днес:)

# 596
  • в 1001-та нощ
... ям плодове и зеленчуци на корем, сурови ядки по малко...и продължавам да качвам. Ужасно е, нямам никакъв контрол вече. Седмица до началото на 7-ми месец, а съм +14кг, не мога да се гледам в огледалото вече. Искрено се надявам да не мина 20....

И плодовете и ядките са доста калорични, така, че .... обяснимо е - щом е "на корем", аз в момента нямам голяма вместимост - мога нещо малко да хапна, а от ядките ми става лошо - най-много няколко  Sad много тежки ми идват и "мазни" иначе обичам ядки, но сега .....  Confused

marusj, хич не им се връзвай на колежките - и перфектна да си - пак кусур ще ти намерят ... нито ще ти гледат бебето, нито ще те галят при раждането .... да се оправят - не раждаш всяка година  Peace Най-вероятно са те усетили, че преживяваш реакциите им и ги засилват  Confused Почивай сега - после почивка няма да има за дълго  Peace

Киселини имах няколко пъти около празниците - според мен от това, че стомахът ми се вдигна доста нагоре  Confused Моментно е било - повече няма, но взимам сухар - няколко хапки и минава  Peace

Контракциите - случва се, не често, обичано при претоварване .... клякане, вдигане, сгъване ...

~mademoiselle~  Peace калкулаторите за килограми са доста условни .... аз съм с леки кости и като цяло съм лека и във вода много трудно потъвам без тежест, а има хора с тежки кости - без да изглеждат едри - потъват, като гюлета ..... горе долу смятай за тегло над твоето - теглото на бебето, гърдите, ако са увеличени, кръвта - става до 50% повече от около 5 литра, околоплодни води .... това е нормалното да се качи нагоре, другото е излишно  Peace - не ти внася ползи  Peace след раждането се освобождаваш от бебето и водите, кръвта доизлиза още 30-40 дни с лохиите и ако остане "нещо" - то е било излишно  Peace (като изключим гърдите и кърмата) Peace

За ФБ групата - тип тайна група е - не можеш сама да се добавиш, целта е никой извън нея да не вижда какво се пише и споделя - ще ти пиша на лични за доабвянето  Peace

# 597
  • София
За ФБ групата - тип тайна група е - не можеш сама да се добавиш, целта е никой извън нея да не вижда какво се пише и споделя - ще ти пиша на лични за доабвянето

Да бе,верно,съжалявам newsm43

# 598
Здравейте на всички мами във форума. Доста позакъснях, но от време на време ви навестявах да видя какво се случва. Може ли първо и аз да се отбележа в списъка с термин 23,04,2014 с момченце  Laughing . Това ми е втора бременност и ми се очертава мъжка майка да съм Simple Smile Вече съм си вкъщи и мога постоянно да следя темичката, която е толкова полезна и поучителна. Ще се радвам да ме приемете в отбора и да споделяме заедно опит.  bouquet Може ли и аз някак си да се включа в ФБ групата Simple Smile ?
Чета, чета и не мога да смогна днес да изчета темата....но гледам че коментирате киселините- мен ме мъчат от доста време Sad вчера цял ден ми гори гърлото и нищо не можах да вкарам в стомаха си....много е неприятно. Но с кг си имам-качих до момента 10кг . С първата си бременност крайния кг беше 20. Дано сега не са толкова....данооо.

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 13:39 от AlooF_8

# 599
  • София
Аз засега нямам оплаквания с киселините и дано не ми се случва.  С килограмите обаче съм скоростна. Вече съм + 10  #Crazy  Бях 55 кг. преди да забременея ( иначе винаги съм била 52-53 ) но като бебеправихме спрях цигарите и съответно качих 3 кг. и сега съм 65... Много ми тежи вече всичко и корем и гърди и дупето... ама ще го сваляме с тичкане покрай мъниците  Blush а пък и нека да родим живи и здрави, после може и да поограничим в менюто някой неща. Не се тъпча и сега и внимавам какво си хапвам, но уви не мога да живея и само  на салати. Гладна съм си  Blush

Общи условия

Активация на акаунт