Семейството за Коледа се стяга, Априлчето доволно се протяга :)

• 29 408
  • 732
  •   1
Отговори
# 570
  • София
На мен ми пуснаха изследването без никакви предпоставки - просто да изолираме рисковете, които са най-чести  Peace

Зная, че се прави в една лаборатория в София (Геника), може да има други, но понеже то се прави веднъж и резултатът е валиден "завинаги" - не съм търсила друго място  Peace

http://www.genicalab.com/bg/tests/31-%D0%92%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0 … %D0%B8%D0%B8.html

Правят се в Националната генетична лаборатория в Майчин дом също Peace

В голяма помощ са ми вашите съвети, мамчета! Благодаря ви!   bouquet
Ще обсъдя резултата и с АГ-то и ако прецени че трябват специфични изследвания, ще знам веднага къде да отида, вместо да тепърва да се чудя какво да правя.

# 571
  • София
На мен ми пуснаха изследването без никакви предпоставки - просто да изолираме рисковете, които са най-чести  Peace

Зная, че се прави в една лаборатория в София (Геника), може да има други, но понеже то се прави веднъж и резултатът е валиден "завинаги" - не съм търсила друго място  Peace

http://www.genicalab.com/bg/tests/31-%D0%92%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0 … %D0%B8%D0%B8.html

Правят се в Националната генетична лаборатория в Майчин дом също Peace

Ще обсъдя резултата и с АГ-то и ако прецени че трябват специфични изследвания, ще знам веднага къде да отида, вместо да тепърва да се чудя какво да правя.

Тромбофилиите са 2 вида-наследствени и придобити.
Наследствени:
Вродената тромбофилия се причинява от генетични фактори и е фамилна. Дължи се най често на дефицит на естествените противосъсирващи фактори - антитромбин ІІІ, протеин С или S, или на генетични дефекти, отключващи свръх продукция на факторите на кръвосъсирване. Особено интересни за клиничната практика са откритите наскоро мутации в гените, кодиращи някои от факторите участващи в процеса на кръвосъсирване: Фактор V Leiden (1994), фактор ІІ - протромбинов ген G20210 А (1996) и мутация в гена на ензима метилен тетра хидрофолат редуктаза МТНFR, регулиращ синтезата на хомоцистеина. Всички те причиняват дефекти в кръвосъсирването с тенденция към повишена съсирваемост и склонност към тромбообразуване.
Придобити:
Антифосфолипидният синдром включва класическата триада: склонност към тромбози, повторяема загуба на плода и автоимунна тромбоцитопения (намален брой на тромбоцитите – клетките, участващи в процеса на кръвосъсирване). Той може да бъде проява на самостоятелно имунологично нарушение или на вторично нарушение, в съчетание с други автоимунни заболявания – тироидит на Хашимото, болест на Базедов, захарен диабет, лупус еритематодес и др.

И при двата вида тромбофилия редовно се следи кръвопотока към матката и бебето до края на бременността и в зависимост от резултата се назначава терапия с Аспирин Протект и/или Фраксипарин подкожно.
Поискай от доктора да ти пусне основен пакет за тромбофилия 80 лв в Майчин дом и антифосфолипидни антитела 50 лв. цените са по спомен.

# 572
  • София
Момичета когато ви пускат изследвания на кръвта, пускат ли СУЕ- т.е утайка? / или така нареченето средно утаяване на електроцитите/
Аз раждах с епидурална, на мен ми спря контракциите и удължи родовия процес. Беше ужасно и ако мога сега бих раждала без упойка.

# 573
  • в 1001-та нощ
Когато е по каса - да - два пъти е било до сега - в 1 и 2 триместър  Peace

Скрит текст:
СУЕ е скорост на утаяване, а не средно утаяване ...  Peace

...

Стискам палци да е някаква грешка, ще се радвам да споделиш после  Peace

# 574
  • София
Bunnie, да СУЕ се пуска, като част от стандартните измервания за урина, и при мен беше на 2 пъти - 1-ви и 2-ри триместър. Не знам дали за 3-ти ще има. Аз съм вече в него, даже следващият понеделник съм вече на третата фетална морфология. Ако искаш, мога да разпитам лекарката? СУЕ обикновено се следи при разни проблеми със стави и кости (ревматоидни/артритни състояния), възпалителни процеси, проблеми с бъбреците и т.н, но по стандарт си е към пакета изследвания на бременната, защото има отношение към прееклампсията най-вече.

# 575
Здравейте момичета, искам и аз да споделя моя опит с първото раждане. Родих нормално,  без никаква упойка и всичко продължи 1 час. Бях чувала много страшни неща за тия упойки и реших да родя без упойка ....... и не съжалявам. Всичко беше толкова хубаво, болката е търпима, а  след като  видиш бебчо забравяш за всичко преди това.След раждането за мой късмет нямах и никакви шевове, чувствах се много добре. Надявам се, че и с втория бебок ще остана с  хубави  спомени от раждането. Пожелавам на всички бъдещи мами такова раждане , като моето.

# 576
  • София
Bunnie, да СУЕ се пуска, като част от стандартните измервания за урина, и при мен беше на 2 пъти - 1-ви и 2-ри триместър. Не знам дали за 3-ти ще има. Аз съм вече в него, даже следващият понеделник съм вече на третата фетална морфология. Ако искаш, мога да разпитам лекарката? СУЕ обикновено се следи при разни проблеми със стави и кости (ревматоидни/артритни състояния), възпалителни процеси, проблеми с бъбреците и т.н, но по стандарт си е към пакета изследвания на бременната, защото има отношение към прееклампсията най-вече.
Питам понеже док ми каза, че при бременни не се пускало СУЕ т.като било нормално да е завишена и затова.Ясно.Значи аз ще си я следя самоиндикално.
Алена, благодаря за поправката.Така е. Simple Smile

# 577
  • в 1001-та нощ
Леко се завишава, но зависи колко  Blush , на мен винаги са ми го следили - с първата бременност - смених няколко лекаря - беше им важно, а ето какво покрива касата и какво предвижда в програма Майчино здравеопазване - пуска се всеки триместър - и в третия също  Peace

http://www.invitro-plovdiv.com/index.php?option=com_content& … -14&Itemid=63

# 578
  • София
уф, те лекарите ако спазваха каквото нарежда касата....., гледат набързо да минат всичко, че чакали хора, разбираш ли; ако може прегледите да продължаваха по една минута, щяха да са супер щастливи; ама хайде да не задълбавам в темата

# 579
И аз с проблемни изследвания от днес - завишени левкоцити /15,23 G/I/ и "масово левкоцити и бактерии" в урината.  ooooh! Утре ще пускам стерилна, докторката не е много закахърена, ама аз спекох.  Confused

Чета какво се пуска по каса, ами мен кръвно и тегло не са ми мерили до сега. ПКК и урина ми пускат за 3ти път /тия дни влизам в 7мия мес./ , в това число единия път ползваха резултатите от болницата, където лежах за кървене.  Tired

# 580
  • София
Момичета споделете моля ви, втвърдява ли ви се корема ?! За по няколко минути, не болезнено, по-скоро дискомфорт - тежест, опъване, втвърдяване.... И колко често? Снощи няколко пъти ми се случи и взех да се притеснявам дали са подготвителни... да не е по-сериозно?!  newsm78 #Crazy

# 581
  • в 1001-та нощ
Нормално е да се случва всеки ден по няколко пъти  Peace (Е, ао при някого не се случва - да не го намира за ненормално - индивидуално е  Blush)

# 582
 И при мен се втвърдява корема по няколко пъти на ден.Не е болезнено,но става понякога чак на камък-много твърд.Най-вече се случва като се преуморя повече или когато бебето е по-активно.И с първата бременност бях така -с постоянни контракции от 5-я мес,та устисках до 38 г.с .Дано и сега успея да стигна до тази седм,че с  този палав батко и минута спокойствие нямам.

# 583
  • София
И при мен се втвърдява корема по няколко пъти на ден.Не е болезнено,но става понякога чак на камък-много твърд.Най-вече се случва като се преуморя повече или когато бебето е по-активно.И с първата бременност бях така -с постоянни контракции от 5-я мес,та устисках до 38 г.с .Дано и сега успея да стигна до тази седм,че с  този палав батко и минута спокойствие нямам.

Честит Имен Ден на баткото!Да Ви е жив и здрав и много да Ви радва!  ura

# 584
Здравейте прекрасни майчета! Аз много време не съм се записвала , но от работа, тичане с баткото мания за чистота не оставаше време! Напрегнатото ежедневие ме вкара в болница за задържане между празниците! Беше депресиращо........Сега съм в болничен. Ще имам повече време за вас.
И мен ме е обзел страх раждането, дано го преодолея..... Shocked Спокойна нощ на всички!

Общи условия

Активация на акаунт