Семейството за Коледа се стяга, Априлчето доволно се протяга :)

• 29 411
  • 732
  •   1
Отговори
# 555
Явно ще пропусна да го направя изследването тук, защото утре сутрин ще потеглям, но в Германия няма да пропусна! Странно е, че се обаждах във Фемина преди месец да си запазя час и др Томова ми каза, че е прекалено рано и това изследване се правило 25 та, 26 та седмица.......?!?!

# 556
Anechka, честит рожден ден newsm59! Желая ти най-вече здраве и напролет - едно хубаво, здраво, пухкаво бебче!

# 557
  • София
Отностно упойките мен много ме е страх! И не толкова как ще съм след нея, колкото до поставянето й, действието... Мамите около мен са раждали с епидурална и са много доволни. Може би и аз ще бъда с такава. Колкото по- малко време остава до раждането, толкова повече ме обзема ужас как ще родя и колко ли боли....  Sick Знам че после всичко се забравя като си гушнеш бебенцето, но си ме е шубе!!!  Rolling Eyes

# 558
  • София
Anechka, честит рожден ден:) Желая ти много светъл и весел празник, който да е началото на прекрасна година за теб!

Dzverr, ехокардиография се прави в периода 21-24 г.с. Доц. Томова работи в МЦ Надежда, а не Фемина, тя е специалист педиатър-кардиолог - такъв лекар ти трябва, за да може документът, който издава да има юридическа стойност.

Относно упойките - момичета, имайте предвид, че те удължават периода на раждането. Може да се стигне до момент, в който да не може да реагирате адекватно, защото усещанията ви са притъпени. Често се налага пускането на окситоцин или други подобни, за да се забърза процеса - всичко това се отразява и на бебето, впоследствие на засукването и т.н. От всички епидуралната е най-слаба като действие и уж безвредна, но не се лъжете - при всички случаи има болка, просто го приемете.

# 559
  • London
Някой като каже ''Страх ме е '' и падам. Каквото за всички такова и за нас. Joy Няма страх, човек от страховете си трябва да го е най-страх. Смятам да не прибягвам дори до епидурална вдъхновена от страхотни видеа на естествени раждания. Blush Та за себе си реших така да я карам, ще се изпитам както се казва.

Как сте с кошмарите мамита? Напоследък се улавям да сънувам все някакви фантастики и не особено приятни. newsm78 Да не се дължи на големия корем? Joy

И разбира се, ЧРД на Анечка.  bouquet Виртуално опитах тортата, сигурно е много вкусна. Blush

# 560
И аз сънувам шантави неща в малкото време, в което успявам да  спя. Защото идва безсънието и изпотяването.... 
Момичета, какво пиете за кашлица? Появи ми се някаква раздираща- от нищото. Първо бях с хрема, тъкмо се закрепих и се приклещи гърлото и зловеща кашлица.

# 561
Анечка, честит рождене ден и от мен , пожелавам ти тази година да ти донесе само хубави моменти, от които най - хубавия да е появата на едно бузесто бебешонче.
И аз сънувам невероятни неща, чак се изненадвам от къде ми е дошла в съзнанието въпросната случка.
За упойките и аз съм под въпрос, много се изкушавам, два пъти съм раждала нормално със системи окситоцин, става по бързо като време от стандартното раждане , но тялото не може да се адаптира  към болката и усещанито за нея  е като по - силна.

# 562
Г-жа Гертруда...ако искаш ми дай мейл и ще ти я пратя  Peace Другия вариант е като напишеш в google - Изкуството да бъдеш родител download - първото, което излиза е някакъв сайт star05.net......Там кликваш и веднага се отваря прозорец за сваляне Simple Smile

Аз съм раждала естествено с епидурална. Исках без никаква, но така се развика нещата - заболя ме силно още на първия час, а мислех, че ще раждам още 12 часа и така ще боли, затова се предадох. Само че родих за 3 часа, после се раздвижих след още 2. Просто много ми се спеше преди това от упойката, но след това станах. Общо взето сега ми се иска без упойка и смятам отново да се пробвам, този път съм по-амбицирана, защото се надявам и раждането да е по-бързо, но ще видим, да не се заричам..Simple Smile

И аз да се присъединя към тези с болката в опашната кост, след вчерашното пренареждане на дрехите и бърсане на прах от целия гардероб, вечерта беше трудна и болезнена, но днес съм ОК.

ММ скоро ми купи книгата за шуслеровите соли, на детето често му давам от тях, но за бременни не знаех какви и колко. Точно тези соли ги имам, така че може да ги започна и аз Simple Smile Не съм я чела още сериозно, но попрегледах и точно за тези номера е отбелязано при бременност. А за трети триместър други ли са (някой беше споменал, че тези са за втори) или по тази схема до края?

# 563
  • София
момичета, попаднах на това много миличко видео на мама полярна мецана с две мечета, не е дълго и със сигурност ще ви разнежи:

http://www.edisproduction.de/2013/12/23/cutest-polar-bear-family … ou-will-ever-see/

# 564

ММ скоро ми купи книгата за шуслеровите соли, на детето често му давам от тях, но за бременни не знаех какви и колко. Точно тези соли ги имам, така че може да ги започна и аз Simple Smile Не съм я чела още сериозно, но попрегледах и точно за тези номера е отбелязано при бременност. А за трети триместър други ли са (някой беше споменал, че тези са за втори) или по тази схема до края?

3-ти триместър солите са 2,3 и 5 отново по 5 от всяка се пие ,като две седмици преди раждането се включват и номер 7 за ефективна родова дейност Peace

# 565
  • в 1001-та нощ
rayahr, за да пусне изследването - лекарят вероятно вижда проблем с кръвотока на доплер  newsm78

Иначе - още в началото се пуска едно изследване (ДНК) за вродени наследствени тромбофилии - в нормалния живот риск няма, такъв се появява само при бременност - и то показва именно това  Peace А нивата на фибриногена обичайно се качват в 1 триместър и тогава рискът е най-голям, но при проблем (според изследването) се назначава терапия за хода на цялата бременност.

Изследването е показателно и за усвояването фолиевата киселина и дали са нужни по-високи дози или друга форма  Peace

Стойностите много ли са високи? Rolling Eyes

Ани  Hug честит празник   bouquet

# 566
  • София
rayahr, за да пусне изследването - лекарят вероятно вижда проблем с кръвотока на доплер  newsm78

Иначе - още в началото се пуска едно изследване (ДНК) за вродени наследствени тромбофилии - в нормалния живот риск няма, такъв се появява само при бременност - и то показва именно това  Peace А нивата на фибриногена обичайно се качват в 1 триместър и тогава рискът е най-голям, но при проблем (според изследването) се назначава терапия за хода на цялата бременност.

Изследването е показателно и за усвояването фолиевата киселина и дали са нужни по-високи дози или друга форма  Peace

Стойностите много ли са високи? Rolling Eyes

Стойността на фибриногена е 5,96 (с 1-ца над нормата). Такова изследване на ДНК къде се прави, възможно ли е в районна поликлиника.
Явно другите бременни нямат такъв проблем. Преди бременността бях активно ходеща, но сега това ме затруднява и остава само кратката разходка.

# 567
  • в 1001-та нощ
На мен ми пуснаха изследването без никакви предпоставки - просто да изолираме рисковете, които са най-чести  Peace

Зная, че се прави в една лаборатория в София (Геника), може да има други, но понеже то се прави веднъж и резултатът е валиден "завинаги" - не съм търсила друго място  Peace

http://www.genicalab.com/bg/tests/31-%D0%92%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0 … %D0%B8%D0%B8.html

# 568
3-ти триместър солите са 2,3 и 5 отново по 5 от всяка се пие ,като две седмици преди раждането се включват и номер 7 за ефективна родова дейност Peace

Еха, супер, мерси за информацията Simple Smile
И друго щях да питам...от къде ги поръчвате за по-малко пари? Simple Smile

# 569
  • София
Правят се в Националната генетична лаборатория в Майчин дом също Peace

Общи условия

Активация на акаунт