Първия път...

• 81 518
  • 1 399
  •   1
Отговори
# 1 245
Аз я прочетох тази книга миналата седмица.Човекът честно си е казал,че си е болест жената да не желае мъжът си и да не иска близост с него.
Затова на мен ми е странно,че в този форум се среща по-скоро мнението че '''стой си така и чакай,всичко ще се оправи от само себе си...а пък ако не,мъжът не трябва да е такава свиня,трябва да търпи безсексие''

Занижено либидо не значи непременно болест.

Книгата съм я чела като малка, сега я дръпнах и пише "Психиката обаче може да влияе върху жлезите с вътрешна секреция и дори да преустанови работата им. За това свидетелствува спирането на менструацията и изчезването на либидото при уплаха, скръб и тревори". По нататък са описани и други периоди при които либидото може да е занижено, включително и полови смущения.

# 1 246
Ще търпи безсексие като не може да си поиска като хората. Да видим, ако няма психическа/ физическа причина и мъжът създаде романтична атмосфера, поднесе едно хубаво вино и подари на жената час разпускане, коя ще откаже секс.

Никое същество не е длъжно да се подчинява на сексуалните желания на друго. Не сме в 20ти век, където отношенията са се градяли на такива бракове.

Шушляк и аз не съм го чувала. Нов Бг- Мамски жаргон ще да е.

# 1 247
В книжката са посочени и начини да "научим" партньорът си какво разбираме ние под "да си поиска като хората"... за него може и да е като хората, за мен не. Това е взаимно занимание, танц... Не може да размахваме пръст и да очакваме отсрещната страна да е "научена" какво искаме... показваме й какво искаме... показваме й какво е "романтично" за нас конкретно...
Споделяне е това, не състезание кой дава повече...
 Heart Eyes

# 1 248
 Ванилия ако ми се налага да уча мъжа на това да ми подари цвете, запали свещи и да отвори бутилка хубаво вино първо ще изчезне романтиката  Laughing , второ на мен лично такъв мъж няма да ми е интересен. Дори и такава пълна програма не е нужна в общия случай.

СлънцеЛуна това за физическите и психическите смущения е написано на китайски в тази книга, затова и до ден днешен върлува мнението, че щом на жената не и се ще, явно е лоша съпруга и тряба да се поправи. ooooh! Либидото се влияе от хормоните, които се влияят от своя страна от лекарства, здравословни проблеми, емоционално състояние.

# 1 249
За да си кажеш какво ти харесва...трябва да знаеш какво ти харесва...
Аз ако съм на мястото на мъж,чиято жена ми казва само ''Боли ме глава,не искам,уморена съм'' и отклонява всички опити,как да се опитам да й направя това,което тя харесва?

# 1 250
Ванилия ако ми се налага да уча мъжа на това да ми подари цвете, запали свещи и да отвори бутилка хубаво вино първо ще изчезне романтиката  Laughing , второ на мен лично такъв мъж няма да ми е интересен. Дори и такава пълна програма не е нужна в общия случай.

СлънцеЛуна това за физическите и психическите смущения е написано на китайски в тази книга, затова и до ден днешен върлува мнението, че щом на жената не и се ще, явно е лоша съпруга и тряба да се поправи. ooooh! Либидото се влияе от хормоните, които се влияят от своя страна от лекарства, здравословни проблеми, емоционално състояние.
Работата е там,че нали жената има право да не й се ще,обаче мъжът а нещо не става или не иска и е обвинен в изневяра и какво ли още не.И не само това - ако има желание,е обвинен че е най -гнусната свиня и ккво ли още не.
Супер двоен стандарт.

# 1 251
 Laughing досега не ми се е случвало да откажа или "от мен да мине" да се съглася
аз съм си по секса
Но след раждането това с липсата на желание е при всички жени-то си е хормонално,природата
го е измислила,да си отдаден на малкото човече изцяло.Пък и с това недоспиване,какъв секс 4-5 месеца   Confused

# 1 252
Занижено либидо не значи непременно болест.
Книгата съм я чела като малка, сега я дръпнах и пише "Психиката обаче може да влияе върху жлезите с вътрешна секреция и дори да преустанови работата им. За това свидетелствува спирането на менструацията и изчезването на либидото при уплаха, скръб и тревори". По нататък са описани и други периоди при които либидото може да е занижено, включително и полови смущения.
Не става въпрос за това, че мъжа ми не може да си поиска като хората. Няма да се впускам да го хваля, че много ще се отклоня, но за нашия случай мисля, че казаното в цитата в червено е най-вярно. През изминалите месеци минахме през всички кръгове на ада - не са само хормоналните проблеми след раждането...както и да е, проблема си е наш, важното е, че имам желание и ще положа усилия да го разреша. Дълго време съм мечтала да имам това семейство, което имам в момента - съпруга ми и децата и няма да допусна съзнателно да изгубя и частица от това щастие.

Също вярно беше написано в някой от предните постове, че "женската сексуалност е доста сложна" и e грозно да казваме, че ако жената не желае в даден етап от живота съпруга си - значи той е шушляк и не знае как да си поиска. Не може да слагаме норми - има житейски ситуации всякакви и да се слагаме под един калъп е чиста заблуда...

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 08:49 от Надежда :)

# 1 253
Едно е да нямаш желание към партньора си, съвсем друго е въобще да не можеш и да не искаш да "завъртиш" партньор около себе си. Защото, примерно, всички са под нивото ти.

# 1 254
Едно е да нямаш желание към партньора си, съвсем друго е въобще да не можеш и да не искаш да "завъртиш" партньор около себе си. Защото, примерно, всички са под нивото ти.
то много зависи себеоценката дали отговаря на действителността Laughing често няма покритие...

# 1 255
Да,и такива се срещат,знам 1-2 екземпляра екстра стари моми.

# 1 256
Всички под нивото и съчетано с девственост и не-любопитност към секса равно на супер стара мома.
И да,наистина не може да се обвинява само мъжа за неискането на жената.Не можел да си поиска.Аз ако не искам нито вино нито ягоди ще ме съблазнят. По-скоро жената ако наистина обича мъжа,да се опита да оправи нещата - ако не му е казала,да му каже кое не е наред или да посетят специалист.
За мен си е болестно състояние жена да няма желание с месеци и години (изключая 3те месеца след раждането) - или хормонален проблем или психически(депресия и т.н.) но си е болест и трябва да се лекува като всяка друга.

# 1 257
Аз познавах една такава болна жена, с месеци нямаше желание за секс с мъжа си. Излекува се като удовлетвори желанието си за секс с колега. Развода допълни терапията.

# 1 258
Ааа това е друго  Laughing Говоря за благоверните,които твърдят, че обичат съпруга си.

# 1 259
Именно, и точно затова е необективно да се поставят всички под общ знаменател...

Общи условия

Активация на акаунт