НВ-ВМХ, част 70

• 43 875
  • 724
  •   1
Отговори
# 30
Бях чела преди година някъде темата за витамин Д3, майките, децата, бременни... или каквото и беше там заглавието на темата, та останах с едни впечатления, че бременни пиеха по-високи дози от описаните в листовката на витамина, но точно каква беше цифрата, изобщо не помня. Спомням си думи от един пост на Пинк, че бременната пие и за себе си витамин Д, и за детето - затова дозата беше вповече. После се коментираше и при кърмене колко да пие кърмачката, и колко да приема (+ - ) детето, в зависимост от дозата на майката.

# 31
Lemy, от Iherb ми е поръчката ( и то първата, която правя ). В имейла за потвърждение са ми записани и трите продукта, но в кашона са само 2 . В другата тема питах и ми казаха да преснимам листовката, която е в кашона и посочва изпратените продукти, но няма и такава. Все пак им пратихме имейл и сега чакаме отговор.
И аз се навих да поръчвам от там именно заради огромната разлика в цените. Да беше 5-10 лева , както и да е , а тя е в пъти. И повече ме е яд , че ми липсва именно комбинирания Д3 с К2 , а не рибеното масло, макар че то е по-скъпото  Simple Smile именно, защото питах на доста аптеки за К2 и все ми предлагаха К1 вместо него, защото от другото нямали  ooooh!

Да помоля за някакви идеи за оползотворяване на замразени горски плодове, че имам 2 пакета в камерата

# 32
  • SA
Цитат
Да помоля за някакви идеи за оползотворяване на замразени горски плодове, че имам 2 пакета в камерата

Аз бих ги хапнала сьс заквасена сметана.  Simple Smile

# 33
Благодаря за темата.   bouquet

Аз като бях ветгетарианка и много разсъждавах по въпросите за насилието.  Crazy И си мислех, при това съвсем сериозно, че на покълналите семена им е много гадно да ги ядат. Те тъкмо покълнали, искат да пораснат и някой ги схрупва. Много гаден номер.

Дани, аз бих ги пасирала със сметана или кисело мляко, бих ги замразила да станат на сладолед.

# 34
  • В Балкана
Грета   bouquet

И аз като Мереленда, правя подбор на това, което пия, след доста четене/питане, според преценката ми и проблемите, които имам.

Изследване на вит. Д ми е скъпо. Ако сумата е наполовина, бих ги дала. Но редовната цена - само, ако съм бременна или е належащо, поради друга причина. Аз също съм на мнение, че имам нужда и знам, че ако се предозирам, ще усетя.
Мисля, обаче да си пусна изследвания за калций, калий, магнезий, желязо. Ей сега, предпразнично.

Jana Ina, аз не знаех, че си вегетарианка.  Laughing Явно съм го пропуснала, някъде между постовете.
Не съм вегетарианка, а не обичам месо. Ям много малко месни неща. За сметка на това компенсирам с риба и рибни продукти.  Wink

Ей го, пак не съм разбрала.  Laughing

Никога не съм била вегетарианка и винаги съм обичала месото. Обаче е имало периоди, когато не съм го яла.

# 35
Благодаря за темата, Грета!   bouquet

Ох, и аз да не остана по-назад си направих тахановия хляб. Много ми хареса - доста е сполучлив. Сложих му отгоре ким и кокосов чипс на Алнатура. Стана като ръжено хлебче, но далеч по-вкусно. Обаче е малко сухо, но е хубаво, че носи на всякакви вкусове, защото е неутрално (масло, сирене, кашкавал, може и с плод да се гарнира или пък заквасена сметана).  Twisted Evil

Още сега си представям как ще изпека доста такива хлебчета я за подарък, я за почерпка. А освен това тази смес е перфектна заготовка за кекс и бисквитки!!!!!  Shocked  newsm44 Просто може да се добавят и други работи (плод, сушен плод, ядки, черен шоколад и т.н.) + нещо за подслаждане евентуално. Още сега си представям коледни бисквитки от тахан!   smile3508

Ммм, и ще бъдат супер ефектни за подарък!!!  newsm08

# 36
Да ви споделя, че брат ми получил имейл , че ще му върнат парите за липсващия продукт  Peace
А и може би е за добро, защото открих същия продукт , но с по-добри показатели  Wink Ето този и мисля да си подновя поръчките въпреки първоначалното разочарование .

# 37
Дани, радвам се, че се е разрешил проблемът! Hug Ти пак трябва да си чакаш сега, но поне ще върнат парите.

Да, цените на НАУ са ужасни у нас, а и на много други добавки Rolling Eyes Така че за витамин К2 или каквото и друго да обмисляте, ви съветвам да поръчате и да изчакате да дойде поръчката (2-3 седмици отнема), вместо да наливате на тукашните алчни търговци #2gunfire

Аз бях на Лусия (това е един шведски празник, който по принцип се празнува утре, но и преди, и след това може да се правят чествания на работните места, в училища, детски градини и т.н., а нашето беше в университета) и си пийнах гльог, а и на една курабийка не простих, но такива курабии ям по една на година или по-рядко.

# 38
гол запис и мерси за темата   bouquet

# 39
]Да помоля за някакви идеи за оползотворяване на замразени горски плодове, че имам 2 пакета в камерата

Аз ги смесвам с гъсто кисело мляко и за разкош може да се настърже малко черен шоколад отгоре, аз наистина ползвам 85% за такива цели. На мен ми харесва. Simple Smile
Преди това ги извади да се размразят малко, защото втечняват млякото.

# 40
  • В центъра на мръсотията
Просто запис!  Hug

# 41
  • Бургас
Помощ продължавам да пълнея. Моя мъж също ми каза днес, че видимо съм качила поне 2 кг коремът ми _видимо е със сланини.може ли да не ми понася, идват празници не искам да съм дебела.

# 42
  • Варна
Спомням си, че когато започнах за първи път ВМНВХ ях качила 2 кг и ходих да се оплаквам на Галя, която водеше форумът на спайдерите. Тя ми намести менюто и всичко си дойде на мястото. Нямам много спомени, но помня, че ядях свръх мазно, а може и да е  било нагласяне на тялото към новия начин на хранене, не мога да кажа. След 8 години започнах много стриктно мазно хранене и всичко се случва много бавно. За мен причината, освен хаповете, които пия, са и от обездвижването. По моему, Яна, ако всичко правиш по правилата няма начин да пълнееш. Броиш ли калории, имаш ли спорт, пиеш ли някакви лекарства, дай информация по въпроса?

# 43
  • SA
Яна, за 5 дни е невьзможно да се качат 2 кг мазнини с този начин на хранене.
Ти всьщност колко килограма си и на каква височина?
Ако искаш, напиши подробни менюта с количествата на това, което ядеш( приблизително,на око) за 3 дни например.
В предишните си постинги беше писала, че имаш да сваляш 5 кг, което изобщо не е много( ако и изобщо имаш за сваляне  Simple Smile). Но и така да е, не очаквай бьрзи резултати, особено ако си решила да ги свалиш до Коледа и Нова година.
Наскоро имаше една хубава статия на Питьр Атия по този вьпрос - установил е, че дневно се свалят не повече от 60-70 грама мазнини и то при хора с доста наднормено тегло. Така че ти за тия 4-5 дни, откакто си на режима едва ли може да очакваш сьществена промяна в мастните си депа. Но трябва да имаш предвид, че заради задьржана в тялото вода , теглото ти може да варира с 1-2 кг на ден.
При този режим просто човек трябва да има тьрпение и да следва правилната посока. Определено не е средство, с което да свалиш N - брой килограма за 2 седмици.
Ако ти е особено важно до празниците да си свалила няколко килограма, просто може да се подложиш на някакьв вид гладуване, защото май това е единствения начин да се свалят бьрзо килограми. Пьк ВМ-НВХ го започни отново след Нова година.  Simple Smile

# 44
Помощ продължавам да пълнея. Моя мъж също ми каза днес, че видимо съм качила поне 2 кг коремът ми _видимо е със сланини.може ли да не ми понася, идват празници не искам да съм дебела.

Shocked Яна, моето мнение е, че това е невъзможно! Няма как да стане просто - толкова килограми за 1 ден - доколкото помня, беше писала вчера за първи път. Второ, какво значи "видимо е със сланини"? Колко тежиш и при какъв ръст? Какви са ти обиколките на талията, ханша, бедрата? Следиш ли като цяло тялото си като форма и размери? Еднакво ли пълнееш навсякъде или винаги трупаш на дупе или корем? Кои са ти осн. проблемни зони? Имала ли си някога здравословни проблеми - висока кр. захар, холестерол, хормонални проблеми от всякакъв тип? Ходиш ли редовно до тоалетната?

Това, което ми описваш е невъзможно - не се пълнее за часове, няма как да стане физиологично! Може да си задържала още вода евентуално. А пиеш ли достатъчно вода? Изхвърляш ли я? Изобщо, на много въпроси трябва да си отговориш.

И може би най-важният е, какво е отношението у вас към понятието "дебел"? Колко сте критични към това? Имате ли склонност към вторачване в детайли, недостатъци? Самокритични ли сте, перфекционисти ли сте? Имали ли сте проблеми с теглото като деца?

Защото в някои случаи самовъзприятието е ключов фактор в успеха. Прекалената самокритика води до нереалистично виждане на самия себе си. Като анорексичките в огледалото - кожа и кости са, а се виждат затлъстели.

Помисли върху всичко това и най-вече - хващай сантиметъра и се мери редовно, за да видиш тенденцията как е. Проверявай и по дрехите.

Общи условия

Активация на акаунт