НВ-ВМХ, част 70

• 43 866
  • 724
  •   1
Отговори
# 660
Да, Била имат и сметана с 16% масленост (тяхната собствена марка), а немските с кравата са друга марка, но се продават в Била Peace

# 661
здравейте.  bouquet

Относно пробиотиците - от 5 дни взимам линекс форте синбиотик. Ефект няма, а ми остава още една таблетка. Sad , та затова се зачудих дали да взимам нова опаковка.

Предполагам, че Достинекса, който пия за пролактина е виновен и за това, защото в листовката е отбелязан като страничен ефект, че запича.

Започва да се чудя вече дали да не премина към по-радикални мерки с редовно пиене на дуфалак, примерно.

# 662
Моли, според мен 5-6 дни е прекалено малко. Поне месец трябва, макар че ефект може да почувстваш и още след две седмици. Наистина някои забелязват ефект по-рано, но мисля, че 2 седмици минимум трябва да минат, за да се усети разлика. Ако не бъркам в сметките, капсулата Линекс Форте съдържа 2 млрд. бактерии (поправете ме, ако греша). Ако взимаш по 2 на ден, това е изключително малко, за да даде ефект толкова скоро. Като оптимална доза препоръчват 50 млрд. на ден. Разбира се, за човек със стомашночревни проблеми това е прекалено висока доза. Трябва да се започне с по-ниска, защото от такава висока се получават газове, подуване, дискомфорт, а на никой не му е приятно това Rolling Eyes Но Линекс Форте все пак е сравнително нискодозиран, така че трябва повече време, за да подейства.

Последна редакция: пн, 30 дек 2013, 12:28 от Cioccolata

# 663
.......... и колко трудно е излизането от сладката мъгла
По простата причина, че ти си си все в нея и не знаеш какво е иначе
Да, възможно е да е така.
Но не е ли странно, че аз, докато съм в сладката мъгла 3-4-5 пъти годишно, съм една от малкото, които не пишат постоянно неща от сорта:
"....ох, качих 300 грама...."
"....днес пак ме боли корема...."
".....имам такива и такива оплаквания...",
и т.н., и т.н.,
и не се самонавивам и самозаблуждавам, че всякакви подобни  и не само оплаквания,  нямат , ама нищо общо с начина на хранене?
Не е ли странно, а и повод за размисъл, че въпреки сладката ми мъгла, здравето ми е о.к., кг също бавно и славно намаляват, а когато си позволя сладка мъгла, не тръгват автоматично нагоре, както става при всички диетуващи?
Не е ли странно, че въпреки сладката ми мъгла, не ме хваща грип , не ме боли корем, не се налага да взимам никакви добавки, под каквато и да било форма?

Да, Малвина, храненето ми през , да речем 355 дни на годината  е балансирано и изчистено.И не виждам проблем през останалите 10 дни да си доставям удоволствие с домашни десерти, приготвени от чисти продукти.А защо не и по-често, ако това не пречи на основните ми цели.

Аз съм писала и преди, че моята цел е да се храня така, че да не се чувствам постоянно на диета и ограничения, както е тук, и във всяка тема за диети.И въпреки това начинът ми на хранене да ми носи 99.9 % ползи.И двегодишният ми опит вече,  ми показва, че съм избрала верния път.

А пиша и чета темата, защото в основата си, т.е. хранене основано на нормални количества мазнини и ограничени до някаква степен въглехидрати, се припокрива с моето виждане за нещата.А и действа в чисто практичен план.
Е, както във всяка диета, има и доста неща, които са преувеличени, недоизяснени, но това е напълно нормално.Като за всяко ново нещо.А и нищо чудно след 5-10-20 години да се появи теория, която тотално да прееобърне днешните разбирания за ВМ НВХ, или за Аткинс, или за Дюкан....както и обикновено става с всяка диета.    Laughing

# 664
Краси, жива, здрава и все така да ни развеселяваш и през новата година
 Laughing

# 665
  • SA
Цитат

Peace
И чакаме снимки преди/след този толкова уникален и правилен подход.  Simple Smile
Само дето не се знае дали след години няма да се появи теория, която тотално да преобьрне представите за него.

# 666
Снимките преди сме ги видели
Остават след
Ама надали  Laughing

# 667
 Laughing
Peace И от мен същото пожелание!
Много сме отдалечени с Краси по разбирания относно балансирано и изчистено хранене, чисти храни , килограми и изобщо здравословен живот, затова не смятам да го обсъждам.
Най-малкото, че аз бих предпочела да размятам пудовка, вместо да отделя толкова дни в кухнята, заради едното ядене Wink

# 668
  • София
Аз ви предлагам да оставим Краси да се самоубеждава и не й обръщаме внимание.
Явно ние сме достатъчно толерантни тук, щом ни е избрала за трибуна на собственото си самоубеждаване.  Ако иде в някоя друга тема с нейните смешки да видиш как ще я насметат набързо  Laughing 
Може ние да казваме:

".....имам такива и такива оплаквания...",
и т.н., и т.н.,

Но пък не играем "роли" в темата ВМ-НВХ на перфектните във всяко едно отношение.
Съмнявам се във всяка дума, която си писала тук, и дори съм убедена, че доста често попреувеличаваш, да не кажа, че откровенно послъгваш  Grinning
Едва ли с твоето хранене ще отслабнеш някога, най-малкото защото няма физиологическите предпоставки за разграждане на мазнини. Може да свалиш муксул и вода, ако силно намалиш калориите, което пак ще ти върши работа за кратко и си дотам. Така че самоубеждавай се колкото си искаш, но нас не можеш убеди, най-малкото че сме доста по-грамотни от теб в някои отношения. Извинявам се, но ми е толкова забавно, че просто едвам се сдържам да не продължа.

Красунке, бъди здрава и спокойна, това е най-важното! Когато човек е в мир със себе си, тогава и се чувства добре, независимо колко кг има в излишък и дали вижда или си е зарил главата в пясъка и се самоубеждава   bouquet
И аз смятам, че отвреме навреме като изсипеш поредното "чудило" в темата,  доста разнообразяваш нещата тук. Благодаря за което   bouquet

# 669
  • SA
Аз така и не разбрах схващанията на Краси за режима - хем смята, че води до масово разболяване и всевьзможни оплаквания; хем се припокривал с нейните виждания и затова следяла темата; хем пьк нещата били недоизяснени и преувеличени...
Да, за някои хора нещата може да изглеждат неясни, поради липса на достатьчно познания и информация. Ако обаче изчетат поне половината книги, дето Шоки ги е качила в сайта, доста неща ще им се изяснят. Просто се иска четене, никой не се е родил с определени знания.
Ето, аз нищо не зная за АКК, понеже не чета кулинарни сайтове. Ама и не се мисля за компетентна по темата.

# 670
  • София
Assos много странно с тези вьзпаления... newsm78 Едва ли е от миенето, защото не вярвам и краката да си миеш по 15 пьти на ден. Самата кожа ли е вьзпалена, или и ноктите са засегнати?
Скрит текст:
Реално областта до самия нокът. Но няма врастване или нещо подобно, нокътя си е добре.  При единия пръст положението стана особено тежко и отидох до Пирогов. Там пък се оказа, че имали пътека за подобни случаи и настояха да ме хоспитализират за 3 дни. Заради единия пръст, моля ви се  Mr. Green Между другото единственото заболяване с такъв симптом, което открих е диабет, но това е безумно Embarassed
От поста на Краси разбрах само, че набиването на курабии и помага да няма наш'те оплаквания
етс.
Яко  Peace

# 671
Assos,
Скрит текст:
как ражда - секцио ли? Слагали ли са ти някакви лекарства в болницата? Раждах секцио - освен упойката, после антибиотици и знам ли още какво. Поддържах дълго време една странна температура около 37,5 - 38 градуса и всички ме уверяваха, че е нормално. Сигурно моето мнение не е меродавно, но един здрав организъм си намира начини да се отърве от разни химии, които му се вкарват, което понякога е некомфортно.

# 672
  • Бургас
 Simple Smile
Скрит текст:
Новогодишно писмо до новата любов
30 декември 2013 г. в 09:59
Скъпи, Хранителен режим 2014,

Искам да знаеш, че започвам тази връзка с разбито сърце. Била съм наранявана от други режими многократно. Те злоупотребяваха с мен. Да, злоупотребяваха! Ти как би нарекъл режим, който те кара да ядеш само "супа" от сол и вода за период от 20 дни? Или онзи, който ми се кълнеше, че ще отслабна за една седмица ако пия само зелев сок? Или последният, който ме караше да споделям теглото си с всичките ми приятели?! Да, това е злоупотреба!

Бях отдадена на всичките си предишни режими, но с никой от тях не се получи. Близките ми мислят, че съм била с прекалено много режими. Не вярват, че мога да имам успешна връзка и казват, че вината е в мен, а не в режима. Те ще ми се смеят и подиграват, когато ме видят с теб. Ти си толкова млад. Важното е, че не ме интересува какво другите мислят за нас!

Споделям ти всичко това в началото на връзката ни, защото държа на честността (само не ме питай за истинското ми тегло ). Искам тази връзка да се получи. Вярвам, че ти можеш да си Режимът! Преживяла съм много, вече не съм наивна и те моля да не правиш обещания, които не можеш да спазиш. Трудно прощавам. Влизам в тази връзка изпълнена с подозрения и ще те изоставя в момента, в който ме накараш да се чувставам зле.

Спокойно, не съм толкова лоша! Ако ми покажеш истински резултати - примерно да сваля 1-2 кг през първата седмица и още толкова до края на месеца, ще продължа да съм с теб. Ако сме все още заедно до 14 февруари - ще очаквам голям подарък за Св. Валентин. Говоря за нещо със S размер, защото дотогава ще съм свалила поне 10 кг. Нали така?

Да го направим! Приемам да живеем заедно от сега до ...зависи от теб. Дори ще те представя на приятелите си!

Само още нещо - къде си бил през целия ми живот?!

Нямам търпение да посрещнем 2014 г заедно!
АЗ

# 673
  • Пловдив
Аз пък не можах да разбера посланието на Краси.
Краси, какво искаш да кажеш: яжте редовно по малко курабийки, за да може, когато пак ядете, да не получавате от тях газове, подуване и други стомашни проблеми ли?  newsm78
Или: кофти е този режим, понеже забранява курабийките, а после, като човек хапне, му става кофти на стомаха... newsm78
Иначе (без никаква ирония) се радвам винаги, когато някой споделя, че се чувства добре с начина си на живот - в крайна сметка това е най-важното  Hug
И се радвам, че каквото и да хапваш, отслабваш. Аз например, ако системно хапвам по малко повече В, напълнявам. Какво да се направи - не при всички е еднакво...
А и в крайна сметка какво значение има как е изглеждала Краси преди и как изглежда сега - нейна си работа. Или дали послъгва, или изобщо... Wink
Шоки, благодаря за поредната полезна информация!  bouquet

# 674
Assos, да не би в болницата да си лепнала някакви бактерии? Какъв диабет, кви пет лева?  Rolling Eyes Ти само белтъчини и мазнини ядеш, няма как да вдигнеш чак толкова захарта!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт