НВ-ВМХ, част 70

• 43 867
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Асос, капката на Вигантола е 660 МЕ
Упсс ... обърках се Mr. Green

Имам един малко страничен проблем, ако някой има идея: 
Скрит текст:
Някои от връхчетата на пръстите на ръцета  и краката са се възпалили без очевидна причина. Не е болка за умиране, но е болезнено и неприятно, а по лошото е, че нямам обяснение. Едва ли е от замърсяване, защото по обективни причини мия ръцете си поне 15 пъти дневно напоследък, а и не излизам особено много навън. Пак поради същите причини  Mr. Green Някой да се е сблъсквал с подобен проблем?

# 631
Ioanna82,аз също правя кардио.Правя 15 мин преди силовите тренировки и 30 мин след тях,4 дни в седмицата.Един ден в седмицата  50-60 мин на пътеката.При мен кардиото е бързо ходене съчетано с бягане.Трябва ли да го увелича още?CIOCCOLATE,всяка година ходя на профилактични прегледи за жлезата,поне до сега всичко беше наред с нея.Факт е ,че наистина много съм намалила храната,от страх съвсем да не напълнея!Вода пия най-много 2-2,5л,просто повече не мога!При мен нищо не нормално,колкото повече вода пия,толкова повече задържам и се издувам ShockedПри мен се появи и друго нещо,което ме озадачава.Появиха ми се гнойни пъпки и то в долната част на лицето,около брадичка,шия....от около 1 месец SadАз пъпки не съм имала от 15 години НИКАКВИ,нито като бях бременна,нито предменструални.В тотален шок съм,какво се случва с мен!

Имаш типични симптоми на недохранване и претрениране: задържане на вода, гнойни пъпки по лицето и тялото. Според мен правиш твърде много кардио към силовите. Ако можеш да правиш толкова много кардио освен тежести, значи тежестите ти не те натоварват достатъчно. Качествената тренировка ще ти позволи да тренираш 3-4 пъти седмично и от кардио ще ти се отще, защото няма да имаш сили, а ще се възстановяваш вместо това. Яж адекватно на натоварването, не стой гладна. 2,5л вода САМО на ден на мене ми се виждат много, НО аз пия по-малко, ама е въпрос на навик и нужда.

Просто намали малко темпото и наблегни само на тежести.  Hug

П.П. Аз още не съм изпорбвала пудовката, която си купих. Не мога да се престраша, а н е знам защо. Дайте ми кураж или поне вдъхновение!!!

# 632
  • Пловдив
Момичета, понеже често обсъждаме колко мазнини трябва да приема човек, цитирам от книгата Новата диета Аткинс:
Приемът на мазнини в 1 ден може да включва следното:
2 с.л. олио (мисля, че се има предвид всяка мазнина, подходяща за готвене и приемлива за режима) за дресинг на салатата и за готвене
1 с.л. масло
28 гр сметана (не е уточнено каква)
60 гр сирене (за консумиращите млечни)
2-3 яйца
2-3 порции месо, риба или морски дарове
10 маслини и/или 1/2 авокадо
60 грама ядки или семена (за тези, които ги включват в менюто).

А има и едни въпроси, отговорът на които дава реалистична представа за това колко точно се придържаме към режима и има ли нещо, което ни пречи да постигнем желаното тегло/здраве.
Мисля, че са полезни, затова пиша и тях.  Peace
1. Нереалистични ли са очакванията ни?
2. Консумираме ли прекалено много протеини?(средно се препоръчват по максимум 170 гр на хранене)
3. Не ядем ли достатъчно или се въздържаме от мазнини?
4. Консумираме ли прекалено много калории?
5. Правилно ли броим грамовете чисти въглехидрати (въглехидратите без фибрите)?
6. Консумираме ли от 12 до 15 гр въглехидрати под формата на зеленчуци?
7. Консумираме ли скрити въглехидрати (тоест от обработени и пакетирани храни)?
8. Използваме ли повече от 3 пакетчета нискокалорични подсладители на ден?
9. Пием ли достатъчно вода?
10. Пропускаме ли хранения, след което имаме вълчи апетит?
11. Вземаме ли лекарства, които биха могли да забавят отслабването?

От опит: при прекаляване с количествата храна и с мазнините, също и при ВМ, но малко по-въглехидратно хранене - следва покачване на тегло при мен, на мерки също.
Ако обаче в някакъв период увелича В, но намаля мазнините, всичко е ОК.

Към всички, които са с променени обиколки след започването на спорт, искам да споделя, че и аз в началото на спортната си дейност имах нарастване на обиколки. След около месец-два започна обаче обратната тенденция и нещата си дойдоха на мястото.
Относно кантара, той не може да е показател. Онзи ден си мерих един панталон, който преди 5 години преизпълвах. Ами сега на бедрата и дупето направо грозно широк ми виси, а на корема ми е добре. И тогава, и сега съм била на горе-долу едни и същи кг. Обаче явно тогава съм била доста по-омазнена, отколкото сега.

alinnna
, преди няколко години, след прием на антибиотик бавно започнах да напълнявам, при това без да бях променила каквото и да е в хранителния си режим. За 1 месец качих 3-4 кг, а в рамките на следващите няколко станаха 7-8. След време се поразчетох из нета и разбрах, че вероятно съм получила дисбактериоза в следствие на приема на АБ. Пих пробиотик, поизчистих си храненето и всичко се оправи. Но и аз смятам, че задължително трябва да си направиш изследвания. Успех!  Hug Praynig
aleksss14 , често се случва човек да има нереалистична представа за това как се храни. Аз например по едно време живеех в заблуда, че ям много. Но седнах да си водя бележки за храненето и се оказа, че съвсем не е така.  Crazy
Ако напишеш точно менюто си за няколко дни или седмица, мисля, ще можем да ти дадем по-конкретни съвети и препоръки кое в каква посока можеш да пробваш да промениш.  Peace
Аги ,направи няколко суинга. И ето специален поздрав с една чудесна тренировка!Хващай предизвикателството за ушите: http://www.youtube.com/watch?v=W2E3Qd5r3uM

# 633
Аги,как ще не си я изпробвала Simple Smile Откога си мечтая за пудовка,ама все не ми остават пари LaughingКолко килограма е ?
Веднага пускай канала на Зизу в тубата .
Ако ли не-суинг,ренегатско гребане,клекове

Това ми изплю ютуба,на първо търсене

http://www.youtube.com/watch?v=nhZgNKII4rw

# 634
Асос ,от често миене на ръце/крака ще да е.
Шегувам се.
Нямала съм такъв проблем,но как точно са се възпалили. ThinkingДа не си пресушила кожата?
Или махни мазилата за известно време и виж как ти се отразява.

На мен обикновен крем"Здраве" ми е оправял всякакви проблеми с кожата. Simple Smile А кремове,като "Виши,например," ми понесоха зле.

Мисля,че е добре да не се мажеш с нищо за да изключиш "дразнителите"

# 635
Assos, може да е точно от многото миене Peace Особено през зимата миенето страшно изсушава кожата. Разбира се, че е необходимо да се мият ръцете, но ако можеш, се мажи по-често с крем.

yulinga, много хубаво, че си написала тези указания от книгата!  bouquet Аз при всички положения ям по повече сметана и сирене, когато ям, защото например сметана рядко ям повече от веднъж седмично. Сирене не ям съвсем всеки ден, така че обикновено количеството е малко по-голямо. А по отношение на авокадото, понеже рядко ям повече от веднъж на седмица, си го изяждам цялото. Просто почти не ми се случва да купя авокадо, което да е готово за консумация, затова го чакам да "узрее" и после предпочитам, след като веднъж е разрязано, да го изям цялото. Но с други думи, ако човек търси ориентир за дневните количества, това е полезна информация. Само се чудя на тези общо 3 лъжици масла за деня - малко ми се вижда Embarassed Но може би пък ако в същия ден има и сметана, и ядки (60 грама е доста голямо количество ядки, поне за мен) плюс половин авокадо, може би пък не е толкова малко.

Последна редакция: нд, 29 дек 2013, 19:53 от Cioccolata

# 636
  • Пловдив
И сега се сетих да споделя още нещо, за което се замислих напоследък.
Преди няколко години направих силна алергична реакция, неизвестно към какво. Полежах в токсикологията, а после 15 дни пих лекарства и бях на ВВ диета. Ядях буквално само хляб, гевреци, ябълки, солети и ориз (чист, варен, с малко сол). Замислих се, че тогава не само не качих кг, а и даже бях свалила 1. От този опит, а и от последващия ми, съдя, че специално при мен комбинацията В+М води силно до покачване на тегло.

# 637
  • София

... Вигантол-започнаха да ми се белят ръцете......спрях го и се оправиха-може ли да има някаква връзка....

Алина, къде ти се белят ръцете?
На моите две дъщери също напоследък им се белят ръцете, от горната страна където са кокалчетата на пръстите, под кутрето. Сърби ги и се бели. Чудех се от какво им е, та сега като казваш Вигантола, се замислям, че и аз от скоро купих и давам Вигантол.
Ще взема и аз да го пия, да видя при мен ще започне ли белене ....

Юле, страхотни съвети  Peace
От подобни има много нужда в темата, защото като цяло много грешки се допускат с режима. Аз дълго време грешах системно, дори и в момента не съм сигурна как точно се храня, въпреки че мисля че е добре. т практическа част имаме много нужда.

А книгата е страхотна, да  Peace

# 638
От такива високовъглехидратни и нискомазнинни диети наистина може да се отслабне, защото пък дневните калории са доста малко... Но не е и добър вариант за постоянно хранене Wink И наистина, комбинацията от повече въглехидрати плюс повече мазнини (например баница, торта, понички и подобни), особено ако се практикува често, е най-лошият избор Peace

Една моя теория по отношение на белещата се кожа при употреба на вит. Д: по начало употребата на вит. Д увеличава потребността от вит. А в организма. Доказано е, че всеки от двата витамина увеличава броя на рецепторите за другия, а също така че всеки от двата предпазва срещу токсичност на другия, т.е. вит. А предпазва от токсичност на вит. Д и обратното. Например, знае се, че вит. Д създава протеини, които изискват вит. К2, така че трябва да се приема и К2. Но именно вит. А "озаптява" този процес, като пречи да се образуват прекалено много такива протеини и по този начин, при недостиг на вит. К2, да възникне токсичност от вит. Д. Освен това има изследвания, които доказват, че когато се приемат заедно, вит. Д + вит. А действат по-мощно, отколкото когато се приема само единият, например за лечение на вирусни инфекции. Т.е. в природата двата си вървят заедно и си "сътрудничат" помежду си, така че когато се приема вит. Д, трябва да се набавя достатъчно и от витамин А. Това може да стане от храната, но може и да е необходимо да се приема допълнително. Но имайте предвид, че растителната форма (от моркови, тиква, червени чушки) не се усвоява добре, така че не трябва да се разчита много на тези източници. По-добър избор са животинските източници - черният дроб на първо място.

За връзката между вит. Д и вит. А бях качвала линкове преди, но ето пак, защото информацията е наистина много полезна:
http://www.westonaprice.org/blogs/cmasterjohn/2012/01/22/new-evi … oimmune-diseases/
http://www.westonaprice.org/blogs/cmasterjohn/2010/12/16/is-vita … nd-a-human-study/
http://www.westonaprice.org/blogs/cmasterjohn/2010/06/04/new-evi … ey-cure-diabetes/

А ето тук публикация на Крис Мастърджон за връзката (според него) между витамините Д, А и К, и как вит. А предпазва от прояви на токсичност, които се приписват погрешно на хиперкалциемия заради висок прием на вит. Д: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17145139

Разбира се, имайте едно наум, защото това е мое предположение на базата на данните в горните линкове. Но ако не хапвате редовно черен дроб, е добре да увеличите приема Peace Много полезно е и да се хапва черен дроб от треска (скъпо удоволствие е обаче Embarassed) или пък да се приема такова масло на капсули. Специално маслото от дроб на треска от векове е използвано като имуностимулант, а то си съдържа точно двата витамина заедно. Но и свинският, и телешкият черен дроб също съдържат и двата витамина.

Обикновеното краве масло може също да бъде добър източник на вит. А, но не знам дали действително маслото, което се продава у нас, отговаря на това условие, дори и най-качественото Embarassed

Още една полезна статия, ако ви се чете: http://www.westonaprice.org/blogs/cmasterjohn/2010/05/27/drs-lin … price-foundation/ (полезна е с това, че събира на едно място линкове към публикации, в които се съдържат горните твърдения и констатации за витамините А, Д и К).

Последна редакция: нд, 29 дек 2013, 20:35 от Cioccolata

# 639
  • София
Шоки, страшно полезна информация! БЛагодаря!   bouquet

# 640
  • SA
yulinga, много полезен пост, с практическо значение!   bouquetНе сьм я прочела още тази книга, кога ли ще й дойде времето?  Embarassed
И моите наблюдения са такива - комбинацията от по-големи количества мазнини и вьглехидрати водят до покачване на теглото. Ако пьк ям основно вьглехидртати, то трябва да ограничавам количеството на храната, за да не пьлнея.
Assos много странно с тези вьзпаления... newsm78 Едва ли е от миенето, защото не вярвам и краката да си миеш по 15 пьти на ден. Самата кожа ли е вьзпалена, или и ноктите са засегнати?

# 641
Момичета, колко дълго се пие пробиотикът? И кога да се очаква някакъв ефект?   bouquet

# 642
Йоанна, пусни си другия път освен захар и инсулин. Така по-точно може да се види дали има проблем. Също така ако не си пускала гликиран хемоглобин до сега, може и него да пуснеш, за да видиш как се е движила захарта ти в последните месеци. Разбира се най-точна представа би дал огтт, но ако няма показания, не виждам защо да си натоварваш организма с него.  Peace
Ассос, ако проблема е в сухата коже, можеш да пробваш някакъв лосион или крем с урея.

# 643
Коригирам се: свинският и телешкият черен дроб съдържат само вит. А, без вит. Д, но черният дроб от треска съдържа и двата.

Моли, чела съм, че пробиотик може да се пие и всеки ден до края на живота - няма да навреди, само може да помогне. А иначе кога да се чака ефект? Различно е. Някои виждат ефект до няколко дни, на други им трябва по-дълго време. Зависи и от твоето състояние, и от пробиотика (от броя на бактериите най-вече май).

Благодарение на yulinga качих още едно издание в pdf на книгата на д-р Бърнстайн в папката с книгите (https://drive.google.com/?tab=wo&authuser=0#folders/0B_jTNVz … HQTU5XQTA1VnZ3RE0) плюс още една конвертирана от мен версия в mobi, която ми се струва, че се чете по-добре от предишната.

Последна редакция: пн, 30 дек 2013, 08:31 от Cioccolata

# 644
Момичета, колко дълго се пие пробиотикът? И кога да се очаква някакъв ефект?   bouquet

Различно е при всеки човек и зависи и от пробиотика. Вкъщи например си правим едномесечна профилактика с пробиотици и храносмилателни ензими два пъти годишно - напролет и наесен като се сменят сезоните.

Общи условия

Активация на акаунт