Грижи за косата - 94

• 76 600
  • 763
  •   1
Отговори
# 735
Питах и преди,но никой не ми отговори. Sad Искам да се боядисам тъмно кафяво.Естествения цвят на косата ми е тъмно кестенява към черна,боядисвала съм се 3 пъти с черна боя,като от последния път мина повече от година.Какъв цвят боя да си купя?Тъмно русо,светло кафяво или направо такова,каквото искам?

Съжаялвам,че се повтарям,но наистина не изобщо не съм наясно с боядисването на коса.  ooooh!

Аз мисля , че наистина ще е по-добре да отидеш на фризьор, понеже малко хора са наясно ( аз също скоро го научих ), че всъщност има някакъв препарат който се използва след боядисването за да се затвори косъма след боядисването... В масово продаваните бои няма такова нещо Simple Smile така косата ти няма да бъде толкова увредена. Като цяло обаче смятам, че за да постигнеш желания резултат, трябва да се изсветлиш с няколко тона и чак тогава да се боядисаш в желания цвят. Ако нанесеш по-светъл цвят върху  твоя в момента гарантирам, че няма да има разлика, тоест ще има- косата ти ще бъде като слама, без промяна в цвета. Желая ти успех, но ти препоръчвам да не пробваш сама. Поздрави Simple Smile

# 736
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Здравейте! Предполагам, че въпросът ми не е точно за тази тема, но ми се струва най-близка, така че искам да попитам, къде дискутирате новите тенденции в подстригването и стайлинга на косата? Има ли такава тема, защото като поразрових не видях? Мерси.

# 737
Питах и преди,но никой не ми отговори. Sad Искам да се боядисам тъмно кафяво.Естествения цвят на косата ми е тъмно кестенява към черна,боядисвала съм се 3 пъти с черна боя,като от последния път мина повече от година.Какъв цвят боя да си купя?Тъмно русо,светло кафяво или направо такова,каквото искам?

Съжаялвам,че се повтарям,но наистина не изобщо не съм наясно с боядисването на коса.  ooooh!

Това е темата за чесън и за тривитаминол  Mr. Green
За боядисване има други теми - питай там!  Wink
И наистина е хубаво да покажеш снимки на твоята коса и на цвета, който желаеш да постигнеш  Peace

Аз мисля , че наистина ще е по-добре да отидеш на фризьор, понеже малко хора са наясно ( аз също скоро го научих ), че всъщност има някакъв препарат който се използва след боядисването за да се затвори косъма след боядисването... В масово продаваните бои няма такова нещо Simple Smile така косата ти няма да бъде толкова увредена. Като цяло обаче смятам, че за да постигнеш желания резултат, трябва да се изсветлиш с няколко тона и чак тогава да се боядисаш в желания цвят. Ако нанесеш по-светъл цвят върху  твоя в момента гарантирам, че няма да има разлика, тоест ще има- косата ти ще бъде като слама, без промяна в цвета. Желая ти успех, но ти препоръчвам да не пробваш сама. Поздрави Simple Smile
При масово продаваните бои този продукт е балсамът.
Всеки един балсам с ниско pH може да се сложи след боядисване Simple Smile
А чувала ли си за продукт, който се слага преди да се намаже косата с боя?  Mr. Green Laughing

Последна редакция: пт, 25 юли 2014, 07:53 от B & C

# 738

Joy Joy Joy

# 739

И наистина е хубаво да покажеш снимки на твоята коса и на цвета, който желаеш да постигнеш  Peace

При масово продаваните бои този продукт е балсамът.
Всеки един балсам с ниско pH може да се сложи след боядисване Simple Smile
А чувала ли си за продукт, който се слага преди да се намаже косата с боя?  Mr. Green Laughing
          Може да се сложи всеки балсам, но не съм сигурна, че всеки балсам може да възстанови кутикулата, толкова бързо и качествено, както разработените за тази цел продукти. И резултата какъв е косъма губи влажността си и косата става като метла... Преди боядисване съм чела, че балсам за коса не се използва, защото това пречи на действието на боята и желания цвят се постига по-трудно. За други продукти преди употребата на боя в домашни условия не съм чувала...

# 740
Балсамът за след боядисване няма за цел да възтанови косъма (той няма и как да го направи от раз) , за възтановяване се използват протеинови продукти, които често повлияват цвета. Балсамът след боя е предназначен да затвори люспите ня косъма и по този начин да запечата максимално добре вмъкнатия цвят.

# 741
Балсамът за след боядисване няма за цел да възтанови косъма (той няма и как да го направи от раз) , за възтановяване се използват протеинови продукти, които често повлияват цвета. Балсамът след боя е предназначен да затвори люспите ня косъма и по този начин да запечата максимално добре вмъкнатия цвят.
.   Не оспорвам това, просто казвам че има препарат, който е с такова предназначение различен от "балсам". Няма да пиша повече наизуст. Ще ср поинтересувам как се нарича и ще споделя. Simple Smile

# 742
Не оспорвам това, просто казвам че има препарат, който е с такова предназначение различен от "балсам". Няма да пиша повече наизуст. Ще ср поинтересувам как се нарича и ще споделя. Simple Smile
Дори и при непрофесионалните бои има "препарат" за преди боядисване и "препарат" за след боядисване  Simple Smile

Loreal са ги кръстили Serum и Conditioner.
При Loreal professionnel е Pre-Color Treatment вместо Serum. Балсамът за след боядисване не знам как са го кръстили. При Schwarzkopf пише Post Color Service, a при Wella Conditioner

# 743
Ами да, може след подстригване да ти цъфне косата, айде по-сериозно наистина  Grinning Ако косъмът ти е увреден по дължината си, в зависимост докъде се простира липсата на вещества (може и до корена да е!) ще цъфти всеки път, когато я подстригваш докато не достигнеш здравата и неувредена част от косъма. Според мен в твоя случай се случва точно това. Термопротекторът е добър вариант, но едва ли ще направи чудеса. Трябва да оставиш косата си да почине малко или просто да чакаш да порасне здравата и част, защото ако е екстремно увредена каквото и да ползваш няма да върнеш "живостта и".

И аз имам сходен проблем, сега съм решила да дам почивка на косата ми и избягвам сешоара. Иначе четох за доста интересен метод, популярен в Бразилия - велатерапия. http://www.playluxury.net/%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BE%D1%82%D … D1%8F%D1%82%D0%B0
Доста смелост ще ми трябва да се подложа на него, но като видях резултатите Shocked  Някой чувал ли е дали се предлага в бг?

# 744
Олеллле горене със свещи, звучи откачено, но явно има ефект. Ккаво ли не се измисля вече!
Определено ми звучи интересно. Не знам дали бих се престрашила обаче.

# 745
И как ли изглежда пърлената коса?  ooooh! Разликата я отдавам на оформяне със сешоар и спрей за блясък, не е кой знае колко "уау" ефекта.  Peace

# 746
  • в огледалото на живота
Наистина ли не сте чували за това?
Метода се нарича брюлаж и е от доста време на нашия козметичен  пазар/поне 15г.в България/
 Правят се  тънки фитилчета и хвърчащите косъмчета се горят с пламък. Прилага се на всякаква коса поне със средна дължина. Резултатите:  около 70 – 80% от цъфтежа на косата се изчиства/или поне така казват/
Не съм го правила на косата си,но съм виждала на друга как се прави.Доста умение трябва да има практикуващия... Wink

п.п Предпочитам махане на връхчета с ножица... Laughing

# 747
Цитат
Доста умение трябва да има практикуващия... Wink

Затова и не бих се доверила на кой да е,че нашите измислени фризьорки...
Според вас как най-добре се обират връхчета? Само с подрязване на краищата едва ли става, не може да се махне всичко. Другият път ще опитам метода с усукванто, обиране на цъфтеж мисля, че се води. Идеята ми е хем да се махне нацъфтялото, хем да не се отнвема много длжина „.

# 748
Цитат

Според вас как най-добре се обират връхчета? Само с подрязване на краищата едва ли става, не може да се махне всичко. Другият път ще опитам метода с усукванто, обиране на цъфтеж мисля, че се води. Идеята ми е хем да се махне нацъфтялото, хем да не се отнвема много длжина „.
Заинтригува ме с това обиране на цъфтеж. От известно време си пускам косата и съм предупредила фризьорката да не се увлича с намаляването на дължината. В резултат обаче невинаги цъфналите връхчета са обрани... и постоянно минавам с остра ножица  Laughing

# 749
Цитат

Става само с подрязване на крайчетата, ако ходиш всеки месец, обаче, като мен. Аз поддържам коса до раменете и ми е добре така, поне е здрава и изглежда чудесно. А ако реша да я пускам, ще ходя на 2 месеца, но рискувам цъфтеж, а не си струва....

Това с усукването съм виждала как го правят, но не ме кефи, а и не ми трябва.

Общи условия

Активация на акаунт