Пазаруване от Amazon.co.uk и Amazon.de - тема №27

• 51 049
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
В склада има доста бройки на почти същата цена с нарушена опаковка. Ако няма интерес, цената им след седмица-две ще падне. Освен ако не ти е за подарък. Иначе цената според мен е добра като смятам че модела 60 беше около 45£ и като сложа допълнителните микрофибърни подложки и стъргачите които са по 10£ цената става толкова колкото е сега. Аз бих дала обаче не повече от 30£ и ще си чакам. Simple Smile

Благодаря, отказах се и аз. Прави сте.

# 346
  • София
Само че сумата,над която се дължи мито съвсем не е 150 евро,а 15 евро и не съм убедена,че не важи за електроника,четци и т.н., изпратени от САЩ.

Над 15 евро е ДДС, а не мито. За митото няма спомен, защото не съм поръчвала такива големи пратки.

Ако стоката се обмитява, то това се прави преди ДДС-то и за двете максималната сума за страни, извън ЕС е 15 евро!

# 347
  • София
Може ли някой,който разбира немски да ми каже Киндъла от немския амазон временно ли е спрян от продажба или не? И защо на същия в английския амазон пише,че е с wi-fi  - този не е ли?

Предварително благодаря!  bouquet
Защо да е спрян? Аз успявам да го вкарам в кошницата.
Същият е като в английския, wlan значи wifi.

# 348
  • Варна
http://www.amazon.de/gp/feature.html/ref=pe_738701_42407641_pe_r … 74903&ie=UTF8
10% моментален талон при покупка намалена и тестван B-Ware на избрани продуктови категории
Статии в областта на електрониката и снимка, лаптопи и персонални компютри, Кухня, House & Home, Sports & Leisure, Baby, Pet и Watches & Jewellery в склада сделки в периода от 17:12 часа. - 31.12.2013 г. още 10% по-евтино. Изберете желания елемент от обхвата на складови сделки и го поставете във Вашата пазарска количка. Отстъпката от 10% се приспада автоматично.
Моля, имайте предвид, че за миг купон елемента трябва да бъдат закупени директно от Amazon.de складови сделки. Можете да направите това от страницата на продукта под "използвани" Amazon складови сделки от един продавач. Продукти, които се продават от други доставчици, са изключени от тези действия. Промоцията е валидна за периода от 17:12 часа. - 31.12.2013 г. и за всеки продукт само до изчерпване на количествата.
Peace

# 349
  • София
Може ли някой,който разбира немски да ми каже Киндъла от немския амазон временно ли е спрян от продажба или не? И защо на същия в английския амазон пише,че е с wi-fi  - този не е ли?

Предварително благодаря!  bouquet

Да, вкарвам го и аз в кошницата и до там, повече не може,не може да се финализира поръчката въобще Peace

# 350
Имам проблем с една пратка от Амазон UK изпратена до превозвач. По пътя до адреса на превозвача пратка се е изгубила. След като им писах какво става с пратката ми те моментално ми пуснаха нова поръчка със същата такава. Опитах се да се спра изпращането на втората, ноо бяха много експресни и казаха, че не е възможно. Не смея да канселирам и първата поръчка и сега чакам две еднакви пратки. Говорих с превозвача като получи едната да не взема другата. Те смятат, че първата пратка изобщо няма да се появи, но знам ли. Сега чакам на тръни да видя какво ще стане Praynig

# 351
  • Варна
Може ли някой,който разбира немски да ми каже Киндъла от немския амазон временно ли е спрян от продажба или не? И защо на същия в английския амазон пише,че е с wi-fi  - този не е ли?

Предварително благодаря!  bouquet

Да, вкарвам го и аз в кошницата и до там, повече не може,не може да се финализира поръчката въобще Peace

Може да се поръча само на немски адрес.

# 352
Само че сумата,над която се дължи мито съвсем не е 150 евро,а 15 евро и не съм убедена,че не важи за електроника,четци и т.н., изпратени от САЩ.

Над 15 евро е ДДС, а не мито. За митото няма спомен, защото не съм поръчвала такива големи пратки.

Ако стоката се обмитява, то това се прави преди ДДС-то и за двете максималната сума за страни, извън ЕС е 15 евро!

Ами "Агенция митници" казва друго:

http://www.customs.bg/bg/page/299 - Линка "Какво трябва да знаем когато получаваме пощенски пратки?"

# 353
  • на земята
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00DPJ8H8K/ref=ox_sc_act_imag … id=A3P5ROKL5A1OLE
таблета е супер намален,сигурно пак за няколко часа,тук в бг е 299-300 на промо,а в амазон с доставката излиза към 245 лв. Peace

# 354
  • София

http://www.customs.bg/bg/page/299 - Линка "Какво трябва да знаем когато получаваме пощенски пратки?"

Да,в грешка съм.

Последна редакция: ср, 18 дек 2013, 12:40 от veka

# 355

Да,сумата е 45 евро, грешката е моя,но не е 150 евро както е написано по-горе.

В тотална грешка си. 45 евро е необлагането (няма ДДС и мито), когато изпращача е физическо лице - т.е. подаръци в колетни пратки.

А когато изпращача е юридическо лице (какъвто е конкретния случай, който обсъждаме) - необлагаемия с ДДС минимум е 15 евро (30 лева), а с мито - 150 евро. 

Прочети целия документ. Там си е написано.

# 356
Така защо винаги излиаз човек който нито си прави труда да чете, провери или има опит да спори и да обеснява и птотивопоставя не го разбирам но нека изясним:

Стоки (както споменахте) до 45Е изпратени от физически лица към физически лица - не се облагат нито с мито нито с ДДС.
Стоки по закон до 15Е (изпратени от юридически към физически лица) - не подлежат на мито и ДДС - за съжаление митничарите казват така: Щом е закупен от сайт без значение дали е търг от ebay или директен търговец се дължи ДДС на всяка пратка (друг е въпроса че не им се азнимава със стотинките)

За стоки над 45Е до 150Е се начислява само ДДС - като това става директно без ЕОРИ - (който не вярва да чете)

Стоки над 150Е - попадат в категория обмитяеми, като тук ставката за всеки вид стока е различна, но за електроника както казах ставката е нулева за да може да се развиваме и да сме конкурентно способни, предимно заради компютрите. Тук обаче има и значение от коя държава е изпратена стоката (е вноса/ по скоро произведена и внесена от), тъй като има квоти за внос, безмитни споразумения и прочее - пример ви давам веднага ако внесете изделия от изкуствена кожа или текстил от Турция - митото е с нулева ставка, но ако е от Китай (за мин година) е 8%.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО обаче се плаща ДДС и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ви трябва ЕОРИ номер - за еднократно ок за 15-20 мин ще си извадите, но за да внесете следващ път ще ви е нужен постоянен ЕОРИ който може да отнеме 3-5 дена докато ви бъде издаден.

# 357
  • София
pastir , приеми моите най-искрени извинения!  bouquet

Да, не съм прочела документа изцяло.Нямах никакви намерения да влизам в този спор, като стар потребител на форума избягвам каквито и да било конфликти с кого и да било.Спомням си само това,което ме касае за да НЕ си поръчвам повече козметика и парфюми от САЩ.

Днес определено не ми е ден, от сутринта се чудя защо не мога да поръчам Киндъл от немския амазон на немски адрес,а то е защото по незнайни от мен причини ми иска да потвърдя номер на кредитната карта, тъй като отметката й липсва отпред - измъчих се.

# 358

Да, не съм прочела документа изцяло.Нямах никакви намерения да влизам в този спор, като стар потребител на форума избягвам каквито и да било конфликти с кого и да било.Спомням си само това,което ме касае за да НЕ си поръчвам повече козметика и парфюми от САЩ.

Днес определено не ми е ден, от сутринта се чудя защо не мога да поръчам Киндъл от немския амазон на немски адрес,а то е защото по незнайни от мен причини ми иска да потвърдя номер на кредитната карта, тъй като отметката й липсва отпред - измъчих се.

Това с кредитната карта го прави защото си я регистрирала в УК ския да речем или някой разилчен от немския а сега искаш да я ползваш в немския и искат да потвърдиш за да са сигурни, че това си ти и че искаш тази карта в този сайт Simple Smile ако се върнеш в сайта в който си я регистрирала няма да имаш проблеми Simple Smile

# 359
  • Сливен

Това с кредитната карта го прави защото си я регистрирала в УК ския да речем или някой разилчен от немския а сега искаш да я ползваш в немския и искат да потвърдиш за да са сигурни, че това си ти и че искаш тази карта в този сайт Simple Smile ако се върнеш в сайта в който си я регистрирала няма да имаш проблеми Simple Smile

В този случай трябва просто да вкараш отново данните на картата. Система ще поиска да избереш карта за плащане и после да вкараш кода - не пиши нищо там, а слез по долу където пише добави карта и там отново си вкарай данните на картата и потвърди.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт