Добре дошли СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2014!

• 38 256
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте и от мен!
Вчера и днес направих тестове, и двата с бледи втори чертички! Терминът ми би трябвало да бъде на 14.09.2014г.
Още не мога да повярвам, защото тази бременност е много желана и много дългоочаквана. Надявам се да протече добре, въпреки че имам леко зацапване от 7 дни и ми е страшно притеснено Sad Да не говорим, че ми е първа бременност и си се паникьосвам от всичко Embarassed

# 106
  • Paris, France
cristi, недей да се притесняваш, всичко ще мине прекрасно! Ходи ли вече на преглед да ти потвърдят бременността? Ако ще се успокоиш, отиди да те прегледат.

Mulberry
, добре дошла и на теб! Simple Smile

# 107
Здравейте!
Чета ви от два дни и не мога да чакам вече и да не се запиша при вас.
След първо и успешно инвитро, на 4.01.14 видяхме две плодни сачкета, отговарящи на 5.3 г.с. , термин 4.09.14. Няма по-голямо щастие от това! Все още е много рано за сърчица и не знам как ще дочакам 15.01. , когато е следващия преглед.
Кажете вие как се справяте с чакането? Мен непрекъснато ме гони някаква параноя дали всичко ще е наред. До вчера чувствах почти ежедневни менструални болки и пробождания ниско долу. Днес съм свежа като репичка и не чувствам нищо. Започвам да се чудя кое е нормално: да боли или да не боли?

# 108
fashionmama, благодаря! Simple Smile

destiny792, честито! Опитай се да се успокоиш - чакането ще е дълго, но пък ще мине неусетно и си заслужава. За болките е строго индивидуално - някои ги боли, други пък - не, на други им се гади, на трети - не и така. Всяка бременност е различна, та не се шашкай. Simple Smile

# 109
Много се радвам за всички, които днес са чули сърчица Simple Smile

destiny792, и аз имам доста да почакам - моят преглед е на 14.01, чакането е ужасно - на моменти ме обхваща паника, че нещо може да не е наред, защото аз нямам никакви симптоми освен лек дискомфорт в гърдите, докато спя по корем, и малко по-силен глад понякога.. после си казвам, че с тези мисли само вредя на бебо и се хващам в ръце...до следващия пристъп на паника Simple Smile и така.. със сигурност трябва да се научим на търпение, защото не може 9 месеца постоянно да сме в напрежение дали нещо лощо ще се случи..ама на приказки е лесно, но на дела....

# 110
eli_t, права си, трябва да се въздържаме от лоши мисли, за да дадем шанс на малките същества да растат на спокойствие. Да си пожелаем времето да мине неусетно и след това да получим най-добрите новини  Hug

# 111
Впускам се при септемвриийките само с неофициално записване. Утре с по-официално, защото направих теста тази вечер и има видима втора черта, но искам да видя и сутрешния.

Има ли бременни девойки с Хашимото в темата, на които да им се е случило чудото, за да ме посъвествате от какво да се пазя и какви да са ми следващите стъпки?

# 112
Добра вечер, дами!

Леле колко много сме се увеличили от вчера!  Hug
ioana_ana, Bossa Nova, Marion_, Mulberry, cristi, destiny792, Каая, честито и добре дошли в темата, желая ви най-лекото бременеене и прекрасни, кротки бебчета около термин!
fashionmama, много сте хубави с бебе Ян. Позволих си да разгледам блогът ти, много е интересен, явно освен с езици се занимаваш и с мода. А от къде интересът към Китайския език, сигурно е ужасно труден? Предполагам обаче, че е добра инвестиция в образование, имайки се в предвид колко е масов и че все по-масов ще става, с експанзията която има икономиката им. Не се тревожи за слизането на млякото и цеденето след раждането, не би трябвало да имаш проблем, ако в болницата ти дадат бебето веднага и имаш възможност да го слагаш да суче веднага и редовно
TreasuryS, благодаря за вниманието.  Hug Много по-добре съм вече, нямам температура. Стискам ти палци за бебчовците, сигурна съм, че и двете ще са добре и натопло да терминът ти Hug
Juleto, fashionmama, няколко месеца преди да видя двете чертички си говорихме с мъж ми, че е чудесно че отново сме почнали да спим по цяла нощ и даже малкият събота и неделя ни оставя да спим до колкото искаме, защото като се събуди си се занимава със свои неща докато станем и ето, че този конфорт пак ще бъде нарушен с новото човече. За това пък е толкова прекрасно да се събудиш сутрин в 5 с опряно бебешко краче в бузата, защото нощес тайничко са се примъкнали при теб. Heart Eyes Мисля че от родителството чисто физически ми е най-трудно да се справя с безсънието в началото, нито белите ме ядосват, нито ми тежи да тичам като пощуряла след проходил свободен електрон, но напасването на безсънието е адски трудно. Хубавото е, че като свикнеш с млко сън, после се чувстваш като супер човек, ако те оставят да спиш 6 часа непробудно Mr. Green
Mulberry, толкова голями кърмачета като твоето рядко решават да се самоотбият при намалялата кърма от бремеността, на тази възраст сукането вече е не само необходимост от хранене, а и от близост, така че нищо чудно да кърмиш от септември в тандем Simple Smile .
cristi, а това зацапване сподели ли го с доктора, понякога изписват разни неща, ако преценят, понякога – нищо не дават ако всичко е ок, но при всички положения е добре да те видят Simple Smile
destiny792, справям се с чакането по възможно най-идиотския начин Mr. Green разсейвам се като избирам количка, измислям си мъжки и женски имена, и разглеждам намаленията по бебешките сайтове, напук на това че още даже не съм ходила на преглед. Освен, че не помага на чакането, установих че ми влияее зле на бюджета, но пък е приятно
Каая, за жалост не мога да ти помогна с информация за беременост и Хашимото. Щом тази вечер теста е бил положителен, сигурна съм че утре ще е още по-ярка чертата

Мен ме хвана гаденето, не повръщам, но неприятното чувство е целодневно. Като чувството се провокира допълнително от всяка по-силна миризма. Станала съм като хрътка, надушвам парфюмът на колежката от съседната стая. Сетих се от предишната бременост, че много ми помагаше фреш лимон разреден с вода и мъж ми днес ме запаси с 2 кг от онези ароматните лимончовци дето са кръстоска с мандарина. Преди много ми помагаха и солетите, обаче от тях от първия триместър качих 4-5 кила дето още нямат сваляне, така че този път ще пропусна

Олях се от писане, простете  ooooh!
Хубава и усмихната вечер!  bouquet

# 113
cristi , за зацапването най-добре отиди на доктор,няма какво да чакаш.Аз пих Утрогестан.

# 114
  • София
Добре дошли на новите бъдещи мамчета, наистина за един ден доста са се увеличили. Лека бременност на всички.
И при мене имаше зацапване и ми изписаха утрогестан, но си трябва консултация с доктор.
Май с нетърпение ще чакаме другата седмица за да чуеме тупкащите сърчица, чакам и ми се иска по-бързо да дойде 13  Simple Smile

# 115
Здравейте и от мен.
Добре дошли на новите мами- желая ви лека бременност до термин  Peace
Честит имен ден на имениците   bouquet
При мен изчезнаха менструалните болки. Болките в гърдите останаха с пълна сила. Прибавя от вчера и гаденето, което за сега е в поносими граници- дано си остане така.
Аз си мисля да запиша час 27 или 28.01. Така искам да видя и чуя сърчице  Praynig За сега гледам да съм спокойна и да не се фокусирам  изцяло върху бременността и чакането. Казвам си, че за всичко ще му дойде времето и просто трябва търпение и надежда  Peace

# 116
desislava_1234, Espa, опитах се. За съжаление лекарката ми е в болница Щерев и разбира се, всички часове са запълнени за следващите две седмици. Тоест, ако искам трябва да отида, трябва да го направя в моя си час утре. Да не говорим, че вчера 5 пъти звънях с молба да ме свържат, защото е спешно. Е, познайте дали лекарката се обади...Много съм разочарована.

Избрах Щерев, заради добрата организация и отзиви, но подобна липса на заинтересованост и безхаберие, ме накара да се замисля. Заня, че не съм им само аз на главата, но все си мисля, че можеше да се обади за 5 минути. Както и да е, след последния път, в който се обадих, явно съм звучала доста истерично, защото към 18,00 ч. се обади друга лекарка, която ми обясни, че моята вече си била тръгнала. Обясни ми, че нямало голямо значение дали съм щяла да говоря с нея или с някой друг, нито пък дали разговорът се състои в осем сутринта или осем вечерта.

Честно казано това допълнително ме издразни - като има проблем, 10 или 12 часа не са малко. Както и да е, каза ми да взимам Дуфастон 2х1 през устата, Утрогестан 2х2 вагинално и Но-шпа 3х2. Вечерта обаче течението се засили и за съжаление имаше дори по-червена кръв; тази сутрин беше съвсем оскъдно. Надявам се, че не е станала беля вчера. Мъжът ми предложи да отидем днес в Щерев и докато не ни прегледат да не тръгваме, но нали трябва да почивам и да не се ядосвам?! Сигурна съм, че като отида там, ще трябва да прекарам доста време в чакане и със сигурност няма да са приятни емоциите.

Ако днес обаче се почувствам по-зле, ще отида в спешния кабинет на Стаменов. Разбрах, че е 24ч. и няма нужда от записвания. И без това имах записан час за там за март месец, може направо да си прехвърля ЖК при тях. Не че там ще е по-малко чакането или ще се държат по-приятно, но в момента съм си афектирана и мразя Щерев Twisted Evil

# 117
Здравейте и от мен Simple Smile

От няколко дни чета форума и днес се престраших да се включа. Аз съм от Пловдив, на 28 години. На 01.01 видях първите 2 черти в живота си, вчера бях на лекар и той установи плодно сакче (с леки загатки, че можело и да има второ, но не било много сигурно). Ще трябва да почакам още 2 седмици, обаче, до следващия преглед, на който ще се разбере...

Това, което ме притесни, е че видя немалка киста (46 мм) в единия ми яйчник и каза, че най-вероятно е пълна с кръв. Аз не знам по принцип кистите с какво са пълни, но тонът му леко ме притесни... На някоя от вас случвало ли й се е?

Освен това имам тромбофлебит на дълбоките вени от 5 години и това допълнително ме притеснява. Тази сутрин бях на някакви изследвания специфични, предстоят ми още 3 до края на седмицата. Чудя се ще ми остане ли кръв накрая - тази сутрин ми взеха 4 колбички...

# 118
Добро утро, мами  Simple Smile

И аз ви чета от няколко дни, и не издържах. Така или иначе ММ хич го няма в разговорите по темата, просто не може да усети, това което усеща една майка за първи път  Четричките ни се появиха точно на Коледа  Hug На 2ри бях на лекар и се видя точицата, сега чакам с нетърпение 16ти за да чуя сърчице  Praynig Макар че, на 2ри бях в 6г.с. и по това, което четох трябва да се е чувало сърчице..., защо ме кара да ходя два пъти за 1м лекарката...Измъчват ме всякакви въпроси, притеснения, теразания, да не говорим че ММ е толкова хепи от новината, че ако може ще каже на целият свят, за сега е казал само на половината. Аз пък съм суеверна, нали не се казва до края на 3ти месец...казахме само на родителите ни. Отделно ме гони такъв нечовешки глад, ама ГЛАД. Ям на 2 часа,а ко не хапна, съм способна на убийство. Гърдите вече не ме болят, в началото дори при вдишване ме боляха. От време на време и мен ме опъва долу, като при предменструални болки, а снощи имах и температура – 37 градуса, но четох някъде, че имало бременни, който имали такава през цялата бременност.

Хубав и усмихнат ден!

# 119
  • Paris, France
itseto, честито и добре дошла при нас! Кистите по принцип са пълни с някаква водичка, ако не се лъжа... Някой път сами се разсейват, някой път се налага да се отстраняват, но знанията ми се простират до там. Аз съм имала няколко пъти малки кистички, които са се пукали сами. Стискам палци сакчетата да са две, макар че като слушам някои от майките на близнаци от юнската група, аз самата не си го пожелавам Simple Smile. 4 колбички (епруветки, може би?) нищо не са! Миналата бременност ми взимаха проби всеки месец и минимумът беше 4 епруветки, като съм стигала до 7 Wink

cristi, много гадно се е получило, но такова отношение може да срещнеш абсолютно навсякъде, при това, не само в България, уверявам те. Дано намериш правилната болница и правилния доктор, който да ти обръща достатъчно внимание. Стискам палци и всичко да се окаже просто временно неразположение и да не е нищо сериозно.

Espa, радвам се, че ти е харесал блогът. Напоследък никакво време не ми остава да пиша, то си и личи де Simple Smile. Иначе "занимавам" с мода е малко силно казано, по-скоро се интересувам. То като си в Париж е неизбежно. Няколко пъти минавах покрай седмицата на модата, 2-3 пъти дори се вмъкнах в ревюта. Но в даден момент човек си дава сметка колко напудрен и фалшив е този свят. Аз намерих по-важни неща за себе си, И благодарение на това, че се докоснах, макар и бегло, до света на модата. Simple Smile Китайският е много интересен език, но изисква постоянство, забравя се бързо. Обожавам Китай като страна иначе, бих поживяла там едни 5 годинки, може би ще го направим с мм като приключим с репродукцията  Joy

Поздрави и хубав ден на всички, а вие там, коити само четете, не се спотайвайте, а се включвайте, при нас е весело!

Общи условия

Активация на акаунт