Добре дошли СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2014!

• 37 992
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
Здаржейте и от мен Simple Smile
Натали, ние пуснахме малкия на градина, защото аз ще започвам да уча и ми трябва време, за да уча. Пък и мисля, че вече си му е време. Ако имаш възможност да го пуснеш твоето дете след някой и друг месец, може би няма да е лошо, защото по някое време коремчетата ще натежат и ще е трудно да се справяме с малките.
Дано се опазим от настинки и грип! Peace
Ние още на никого не сме казали. По същото времем преди година загубихме едно бебче и сега от страх на никого не сме казали. Не знам кога ще кажем...сигурно след първата ФМ.  Whistling
За мазането против стрии- предишната бременност се мазах всеки ден с качаствени кремове и масла- опазих се до края на 8ми месец и през девети месец се нацепих страшно! Убедена съм, че е до тип кожа  Peace Със сигурност пак ще се мажа, да ми е чиста съвестта, че не съм се изоставила, но съм скептично настоена, че ще се опазя  Blush

# 91
  • София
И аз се мажех с хубави козметики за стрии, но въпреки това имам по гърдите. Сега пак ще се мажа, но с олио "Икаров" за 6лв.  Mr. Green

# 92
  • София
Честно казано с нищо не съм се мазала, но и нямам проблеми въпреки че си напълнях. Една приятелка ми беше дала да се мажа с мас, но ми беше гадно и не го направих. Всичко си е до кожа.

# 93
Добра вечер, дами!
fashionmama, добре дошла! Възхищавам се на смелостта ви за толкова малка разлика между бебчовците. При нормално протичаща бременност няма проблем да продължаваш да кърмиш, гърдите стават по-чувствителни и хубавото, правилно засукване става повече от всякога важно, за да няма дискомфорт за теб. Някъде след 3ти-4ти месец обаче, кърмата заприличва повече на коластра и силно намалява, което кара повечето кърмачета да се откажат и да преминат повече към други храни, но някои не спират и доста майки кърмят в тандем двете деца след като новото бебе се роди.
tuitito, благодаря за линковете! Вече съм много по-добре
За бременност сме казали на родителите и на много възрастния ми вуйчо. Сестра ми сама ме усети и попита кога най-накрая имам намерение да и кажа, като родя ли? Laughing
Juleto, благодаря за линковете за солите. Ще правя ранна фетална, защото съм на 37, като родя ще съм на 38, и искам всячески да избегна амниоцентеза /в границите на разумното/, а ранната фетална прави някои замервания, които са важни като показател, за да я избегна. От Марков съм с отлични впечатления от миналата бременност, тогава поради висок риск отчетен при БХС направих пътека до кабинета му за фетални морфологии, слава богу всичко беше наред
За стриите – убедена съм, че е до тип кожа – от първата бременност нямам нито една стрия въпреки, че не се мазах с нищо освен от време на време с бадемово масло. Сега пак ще си взема бадемово масло, за да ми е чиста съвестта, че съм се мазала с нещо

Някой беше предложил да се представяме, много ми хареса тази идея, казвам се Даниела на 37г от София, имам син на 5 - Самуел, работя като проджект мениджър в софтуерна фирма, обожавам да готвя и да снимам. Ето една моя и на детето снимка
http://farm4.staticflickr.com/3734/11739017203_4979ef60ca_n.jpg
Хубава и усмихната вечер  bouquet

# 94
  • София
При нас знае само брат ми и снаха ми и една приятелка, на никой не сме казали.
 Идеята да се представяме е супер. Аз съм Наталия на 35 години от София, имам момченце на близо 2 години. В момента съм майчинство иначе работя като касиер в банка.

# 95
  • Paris, France
Ами аз се двоумя за кърменето, защото по принцип мислех да кърмя до годинка, т.е. тогава ще съм в 6-ти месец, но пък като се замисля, ако продължа да кърмя, после няма да преживявам отново целия кошмар със цедене, чакане да ми слезе кърмата и болката преди това... Далеч съм да кърмя в тандем. Като дойде ред на малкото, баткото ще отстъпи Wink
За стриите - майка ми след 2 бременности няма нито една стрия и явно съм наследила нейната кожа. Мазах се с какаово масло на Палмърс и нямах стрии чак до края, но понеже бебето беше голямо (роди се 4180 г) и преносих със седмица, в последния месец се нацепих около пъпа. След като родих пак се мазах, но не виждах резултат, просто всичко си изчезна само с времето и сега няма и следа от стрия, а и килограмите почти си върнах (бях качила 19) Simple Smile.
Аз не съм казала на никого от приятелите и роднините ми, но се похвалих в юнската група, където сме едно 150 човека, хаха Simple Smile Но иначе е тайна  Embarassed Мисля да изчакам 3 месеца и тогава... Или направо като започне да си личи.
Надявам се скоро да се престрашат повече септемврийки и групата да се напълни с точици, сърчица и вълнения Simple Smile

# 96
  • Paris, France
Забравих да се представя - Мия, на 27, живея в Париж, мъжът ми е французин. Иначе съм преподавател по китайски (падам си по езиците), но в момента съм се концентрирала върху употребата на тялото си за производство на деца. Искаме поне 4. Simple Smile
Имайте предвид, че тези форуми се четат и от разни хора, които нямат нищо общо с бременност и раждане, та внимавайте какво споделяте (особено телефони и адреси не е препоръчително). Само така, да си имате едно на ум!  Peace
Ето ни с малкия, като беше още по-малък: http://zuramode.wordpress.com/2013/07/01/love/

# 97
Здравейте,
честито на –  хипопотамче, kokondrelka9012, fashionmama - лека бременност и здрави бебенца през септември.
lubov_84 – оказа се, че имаме близнаци  и от двете страни, от моята страна са няколко поколения назад. Бабата на моята баба е имала 12 свои деца и едно осиновено, и измежду тях е имало и близнаци и тризнаци.
Espa – наред ли е всичко, по – добре ли се чувстваш вече? Сега има много тежки вируси и трябва много да се пазим. Аз изпадам в ужас, ако някой кихне покрай мен.
tuitito – всички много се развълнувахме при новината за близнаци и се надяваме наистина да са две здрави бебенца. Лекарката каза, че не може да твърди със сигурност, че ще бъдат две, въпреки, че ясно се виждат, дори и на снимката, която имам. На мен също ми стана странно какво би се случило и научих за „синдром на изчезналия близнак”- проявява се при 35% от многоплодните бременности. Едното просто не се развива и клетките се разграждат. Много майки не разбират, че са имали многоплодна бременност, аз просто отидох много рано и се видя на ехографа. Стискайте ни палци нашите да си се развият.
Относно казването – това за мен е първа бременност, беше планирана  и толкова се ръзвълнувахме с мъжа ми, защото не очаквахме да се случи още на втори месец и казахме на всичките ни роднини и най – близките ни приятели. Аз знам, че е хубаво да се казва веднага, за да проговори бързо бебето. Господ си знае работата, ако му е писано ще се роди живо и здраво.

Желая ви хубава и успешна нова седмица!

# 98
  • София
TreasuryS стискам палци всичко да е наред и да имаш едни здрави близнаци през септември.

# 99
Здравейте!
На 24 г. съм и преди два дни видях първите в живота си ''две чертички'', макар и втората да е бледа  Wink Още не проумявам какво ми се случва, но докато ви четох...не можах да устоя  Grinning Според изчисления от калкулатора в сайта , терминът е около 11.09.2014 г. След десетина дни смятам да отида на преглед, надявам се всичко да е наред, защото съм с диагноза поликистозни яйчници и трябваше да влизам в майчин дом  при др Начев за изледвания, но.....по Коледа наистина стават чудеса  Laughing Ще ви чета с голям интерес и пожелавам на всички лека и изпъленена с положителни емоции бременност  Grinning

# 100
  • София
Здравейте! Приятно ми е да се присъединя към групата на септемврийки 2014. Живот и здраве очакваният термин ще ми е на 13.09. Това е втора за мен бременност, имам момче на 3 г.

# 101
  Привет и от мен! Simple Smile
  Дано има място за още една щастлива бъдеща мама bouquet Темата е страхотна и дано се изпълни само с положителни емоции и трепети! Честити  EFP на всички мами, дано да караме леки и безпроблемни бременности  Simple Smile Hug !
  На 04.01 видяхме двете чертички, много се зарадвахме с мъжа ми, чакаме ги от няколко месеца. Първа бременност ще ми е, на 25г. съм ... и съм доста притеснена! Първият преглед съм планирала за 20.01, когато ще съм в 7 г.с.; за сега пия само фолиева киселина. Още след овулацията започнах да усещам напрежение в гърдите, а вчера и днес болки в корема, както при ПМС - пих но-шпа; за сега нямам други симптоми! а...щях да забравя най-неприятния за мен...будя се посред нощ 3-4ч #Shocked и после сън не ме хваща, а като стане време да се приготвям за работа, така ми се доспива...че ... smile3507
  Поздрави на всички! Лек ден и успешна седмица! Peace

# 102
  • Paris, France
Добре дошли на новите мами!  Hug Пожелавам на всички много безпроблемна бременност.

Marion_, добре си... Аз имам едно чудовищенце, което ме събужда по няколко пъти в различни части от нощта и вече за мен това да спя наведнъж повече от 4-5 часа е мираж... Simple Smile Е, случвало се е и цяла нощ да спи, но сравнително рядко.

Като ви чета и ми става едно такова хубаво и развълнувано... Защото преди малко повече от година и аз за пръв път си направих тест (забременях много бързо, след като решихме да правим бебе) и бях изпълнена с трепет и очакване... Сега е малко по-различно, защото вече съм го преживяла веднъж. Със сигурност когато е за първи път я има и дозата страх, нетърпение...

Аз трябва вече да си резервирам час за преглед, ама нещо се туткам... Така или иначе толкова рано нищо няма да се види, направо ще ходя да видя тупкащо сърце Simple Smile

# 103
  • София
Привет,

Честити  EFP на Marion, ioana_ana & Bosa NovaPeace Нека се превърнат първо в тупкащи сърчица, а след това в подритващи бебета! Simple Smile

Днес се обадих да си запиша час за петък. Докторката хубаво ме "нареди":

-Да не би да си забременяла?!?
- Ами, да.
- Ха-хаа, е, скъпа, подранихте малко, но като сте го ударили на любов...  hahaha
- Ами....
- Да ти кажа, и аз така направих навремето.

Joy

Безсъние ме гонеше в напреднала бременност, спях на дивана в хола, само там ми понасяше. Но сега.... и аз не помня откога не са ми се събирали 5-6 часа сън накуп.  Crazy

При първата бременност вълнението е друго, така е... Сега, покрай току-що проходилата ми Точка, едва ли ще имам много време да се замислям и да се наслаждавам на състоянието си.

Хубав ден!  Flutter

# 104
Здравейте! Честито на всички! Ако може да се запиша и аз Simple Smile
Така и не видях две чертички, защото явно овулацията ми е била дори по-късно, отколкото предполагах и след 5 отрицателни уринни теста, реших да си направя кръвен, който показа, че има някой там вътре. Mr. Green По мои изчисления терминът ми ще е около 12-ти септември, +/- няколко дни.
Иначе малко за мен - на 22 години (без няколко дни) съм, от София и вече си имам едно прекрасно момченце, което все още е кърмаче. Надявам се да не реши да се самоотбива, когато кърмата намалее и да кърмя в тандем. Simple Smile Засега други симптоми, освен увеличено течение, чувствителни гърди и сънливост не забелязвам, дано така и си остане. С първата бременност нямах никакво гадене и се чувствах чудесно, та дай Боже и тази така. Simple Smile
Пожелавам на всички бъдещи мами лека бременност и здрави бебчета около термин!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт