Добре дошли СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2014!

• 37 991
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте:) Честита 2014г. желая ви мили мами много късмет и успех. Аз имах малки съмнения и на 30.12 си запазих час, той като ме погледна и ми каза „виждаш ли точицата", бях толкова развълнувана:) сега на 21.01 мисля да запазя час, за да се види дали има пулс сърчицето. Всяка сутрин се събуждам с ужасно гадене, всичко ми се похапва, но и от всичко ми се гади...Sad Благодаря на всички ви за топлите думи, честито на бъдещите мами и успех!!!

# 76
Здравейте, дами!

Хипопотамче, kokondrelka9012  добре дошли, честити две чертички!

TreasuryS, страхотна новина! Стискам палци всичко да е наред и двете бебчовци да са добре и да се развият заедно Hug
Natali03, как мина прегледа, успокои ли се заради антибиотика?

Аз съм си вкарала сега в главата мисли, защото още преди закъснение пих ибупрофен, а четох вчера че не се препоръчва това лекарство при бременност. Имам пристъпи на зверска мигрена от време на време и ме беше хванала около седмица след овулацията, надявам се да не съм навредила на бебчо.
Да се оплача болна съм, с температура, тъпча се със изцедени сокове, лимони и чай, че като чета и както помня нищо не е добре да пия сега
Симптоми все още нямам никакви, освен че ми се яде много месо и кисело, даже предменструалните болки изчезнаха, гадене още няма – дано ме подмине тоя път Praynig
Записах си час за 10 ти, до 20 ти когато ми е първата консултация няма да устискам без да знам какво става, ама като се познавам, се чудя с какъв акъл си мислех че мога Laughing

Хубава и усмихната вечер  bouquet

Последна редакция: пт, 03 яну 2014, 20:07 от Espa

# 77
За настинките може да ядете джинджифил настърган с мед, вит С, парацетамол и се пазете, не е много притно  Sad

# 78
  • София
Espa оздравявай бързо, наистина е гадно като неможеш да пиеш нищо. Прегледа мина добре, аз се притесних много с това зацапване, но честно казано ще се успокоя като мине 7 седмица и после феталната морфология. Видяхме точицата днес за моя радост Simple Smile доктора ми записа час за 13.01 да ме види пак, че поле ще пътува за две седмици. В общи линии за антибиотика каза да не се притеснявам ама като се сетя и колко други лекарства пих и нимезил и колдрекс, че и аз бях болна, но пък четах,че първите седмици не са опасни дано да са така. Между другото аз се казвам Наталия и съм от София на 35 години.
 Добре дошли на двете нови бъдещи майки, дано групата да се увеличи с много септемврийки Simple Smile

# 79
Привет   bouquet Аз като препатила да споделя : осцилококцинум  можете да взимате и при настинка и профилактично . Аз с него се оправих ,иначе кашлях 2 месеца и намразих и мед и чай и ...
После с една ампула на седмица нямах проблем с вируси и разни зарази .
Антибиотик пих Аугментин 1000мг  в 14 г.с не им се отрази по никакъв начин  Wink
Натали първите седмици ембриона се храни от жълтото тяло и не приема нищо все още от майката ,така че не е толкова опасно .

TreasuryS как така не е потвърдено  Shocked има ли или не 2 ембриончета  ? И защо да не се развият , имала ли си проблем преди ?! Позитивното мислене е много важно  Peace започвай да избираш двойна количка и вярвай че всичко е наред !  Hugаз поръчах количката м февруари на пук на всички суеверни песимисти

# 80
  • София
tuitito благодаря ти за успокоението и аз това четох и се надявам наистина да няма проблем, но аз доста изпатих с неуспешни бременности, трудно забременяване и може би вече се притеснявам от всичко, но се опитвам сега да се настроя, че всичко ще е наред и да изкарам една спокойна бременност Simple Smile

# 81
Здравейте!
за настинките- и аз много си мисля как да се предпазя и за евентуално лечение  Thinking  Малкият тръгна на градинка от тази седмица и всеки момент очаквам да донесе нещо от там ooooh!
Четох за сироп Самбукус- за повишаване на имунитета преди и по време на настинка. Не можах да намеря категорично дали може да се приема от бременни. Ако някоя от вас има повече информаци, нека сподели  Wink

# 82
  • София
lubov_84 с тези детски градини трябва да се взимат някакви мерки, че то е неизбежно покрай малките деца, трябва да се консултираме с лекар. Моето дете е на 1 год. и 10 месеца, не го приеха на градина и при положение че сега съм бременна се чудя дали да го пускам на градина или да си го гледам.

# 83
Пиех Биозин мама 3 месеца и не съм изкарала никаква настинка,въпреки че имаше сополиви,кихащи и кашлящи в работата.Джинджифила май намаляваше и гаденето,така че съвета на Anni0422 ми се струва също много добро решение.Също и метаболизма засилва,та може и на отслабващ ефект да се надява човек.
През бременността си пиех фолиева киселина още преди да забременея,утрогестан заради розово-кафеникаво зацапване,нутримаг за болките в прасците,гавискон сироп за киселините и май е това.
Много несериозна бях в мазането с разни козметики(взех си от ДМ олио и крем за бременни) и сега съм толко нацепена по корем,паласки,крака - грозна картинка.Някоя по-сериозна мама ако се е спасила с нещо да казва.
Гадене имах сутрешно,но не е било нещо нетърпимо,не ме караше на повръщане.Много ми беше важна закуската обаче,сутрин няма такъв глад.
За бременността си казах чак след 12 г.с. от пусто суеверие.Вие съобщихте ли вече?

# 84
Аз поех витамини в началото с фолиевата киселона и омеха 3и6, не съм буледувала грам бременна, а ходех на очни, изпити, сестра ми е ученичка и ги мъкнеше всякакви. Джинджара много помага, малко е лютичък ама има ефект Simple Smile

# 85
  • Paris, France
Здравейте и от мен!  Peace
Чудех се много дали да се записвам, ама като ви четох и ми запърхаха пеперуди в коремчето и реших, че ТРЯБВА! Simple Smile
Аз съм прясна мама на едно прекрасно юнче 2013-та и... някак си много спонтанно решихме с ММ да си имаме едно прекрасно второ бебче. На 24-ти ноември го решихме и преди два дни видях положителния тест.
Та... чудех се дали да се записвам, защото много неща са ми още в главата от предишната бременност, много съм спокойна като цяло, но пък реших, че може да съм от полза на някоя от вас я с информация, я с успокоителна дума. Другото е, че покрай малкия разбойник не ми остава много време да чета и пиша и не знам колко ще съм редовна, така че да знаете, че ако зачезна - нищо лично, по някое време все ще се появя Wink. Така бях се записала в темата за "зачеване", ама да съм писала веднъж-два пъти. Несериозна работа!  Whistling
И да кажа, че симптоми нямам, пия си фолиева киселина (предния път освен нея нищо не съм пила, чак в третия триместър ми изписаха желязо и това беше). Много лека бременност имах, раждането също беше прекрасно и безболезнено, бебчето ми е едно от най-спокойните. Надявам се и този път всичко да мине толкова гладко. Пожелавам го и на вас! И ви съветвам да се отпуснете на макс през следващите 9 месеца и да сте мнооого спокойни, без суеверия, без паника - всичко ще е наред.  Hug

# 86
Натали вярвай ,че това е твоето бебе и всичко ще е наред ,годината на коня е късметлийска  Wink
Аз от джинджифил  Sick не е за чувствителни стомаси .(На ММ много му хареса обаче  Joy)
един линк за безопасните лекарства за профилактика и лечение :
http://forum.mamita-bg.com/index.php?topic=1989.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=257374
http://discussions.framar.bg/1/15001432

# 87
  • София
Ехаа, колко много новозаписали се само за няколко дни- супер!  Grinning Честито на всички- спокойно и безпроблемно до края!  Peace

Espa, и аз в крайна сметка няма да издържа до втората половина на януари и ще си запиша час за 10-и. Все пак да видим точицата на мястото си ли е, да регистрираме бременността... аз нали щях да започвам нова работа, трябва да им се обадя.
Хубаво си направила, че отрано си се записала при Марков- все така натоварено е, доколкото знам.
Аз ранна ФМ на 4Д не съм правила, и сега не мисля. А в 20-а седмица съм решила да отида при д-р Стратиева в МЦ "Св.Петка"- името й все по- често се чува като един от най- добрите млади ехографисти в България. Английска школа.

За Шуслеровите соли: http://holistichno.com/%D1%88%D1%83%D1%81%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B … BB%D0%B8-103.html

Много хубава статия за Шуслерови соли по време на бременност (трябва да скролнеш малко надолу): http://1-state-of-mind.blogspot.com/2011/07/blog-post_7770.html

Fashionmama, година и 2-3 месеца разлика, евала! И не се притесняваш как ще се оправяш с двете малки- браво! Аз какво съм се запритеснявала за моите 1г.10м... Имаш ли баба на разположение? Ние- не...

Продължавам да нямам никакви симптоми, дори зацапването от предишната бременност липсва.

ХУбава вечер!    bouquet

# 88
  • Paris, France
Juleto, няма да имам помощ от никъде, и с първото беше така и слава богу! Simple Smile Страхотно си се справихме с ММ, то и детенцето ми е доста спокойно, не е имал колики, не е от ревливите, поспива си доста, та... дано и второто се случи такова. Мисля, че ще се справя с две малки деца, аз обичам да ми е трудно. Само да не ме изненадат близнаци, че тогава ще трябва наистина да викам подкрепление от някъде. Единственото, което ме притеснява е да не се прецака нещо заради това, че кърмя и как ще вдигам бебо с корем след 6-я месец. Simple Smile Ще трябва да е проходил до тогава и да не ме занимава, хах Simple Smile Нооо... нека стигнем до там, пък ще му мисля Wink

# 89
  • София
tuitito - надявам се че е късметлийска Simple Smile още повече че и аз съм родена в годината на коня.
Браво fashionmama, че толкова скоро си се решила, така поне всичко е прясно Simple Smile Аз сигурно и по-рано щях да се реша, но раждах секцио първия път и трябваше да изчакам повече време.

Общи условия

Активация на акаунт