Добре дошли СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2014!

• 38 260
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
  • Нови пазар
Здравейте момичета!
Включвам се и аз в темата, вчера и аз видях  EFP , другата седмица ще ходя на лекар за потвърждение  Simple Smile
Леко бременеене на всички  Simple Smile

# 121
fashionmama, благодаря за информацията - аз се стресирах от количеството кръв, което ми взеха, но ще трябва да свиквам. За кистата - ще пиша след като мине втория преглед...

Много е хубаво да има с кого да споделиш - някой, който преминава през същите неща. Моят приятел, колкото и да ме подкрепя, просто няма как да вникне в нещата, а и за съвети не става Simple Smile

Аз за момента страдам от бесзъние и безпричинен плач. Нощното безсъние го компенсирам с дневни дрямки, но се притеснявам дали няма да ми се равали режима, защото другата седмица съм на работа... Да клюмам ли денем, за да мога да спя нощем, или е вредно?

Имам и друг въпрос - тъй като съм вегетарианка (не ям месо), изчетох света за това каква риба мога да ям (в която да няма високи нива на олово), но статиите са с много противоречива информация. Някой може ли да ме насочи какви риби могат да се ядат?

# 122
itseto, добре дошла при нас, лека и успешна бременност  Hug
Аз за съжаление имам лош опит с кисти, пълни с кръв, т. нар. шоколадови ендометриозни кисти. За да се определи обаче, че кистата е точно от този тип (а не например фоликулярна - пълна с течност), трябва да е следена няколко месеца и да е опитано лечение с противозачатъчни, от които тя да не се е повлияла. Според мен излишно те е наплашил. Да не говорим, че аз с подобна киста изобщо не можех да забременея. Бих те посъветвала да потърсиш второ мнение, което вярвам, че ще те успокои. Чела съм, че с напредването на бременността, фоликулярните кисти постепенно изчезват, така че не би трябвало да е проблем.
За рибите (аз също съм вегетарианка и ям само риба) - мисля, че са забранени морските и океанските, защото съдържат амоняк. Всякакви речни риби могат да се консумират - амур, мряна, бяла риба, дунавска пъстърва, сом. Колкото по-мазнички са, толкова по-добре. Съдържа омега 3, а тя е много полезна по време на бременността.

# 123
Сетих се за още два вида речни риби: шаран и щука. Аз съм от Русе и ММ често ми лови прясна дунавска риба.

# 124
  • Варна
Здравейте, преди два дни видяхме двете чертички на уж не плануваното ни бебе:) Таткото е много щастлив, аз съм леко притеснена как ще се справя с две малки деца. Само се надявам второто да не плаче и да не е такъв инат колкото дъщеричката ми. Много е щура, любопитна и палава. Само да ми е здрава Simple Smile
На преглед ще ходя след две седмици за тонове. Тази бременност ще я карам по-полека. На предната до 7-ма седмица бях ходила 3 пъти :Д Макар че ми беше лека бременност и раждането, за разлика от първите 4 месеца живот с бебето :Д
Очаквания термин е на 10 Септември. Имам обаче леки съмнения, че предния ми цикъл от 4 Декември, не е било цикъл и бебето може да е по-голямо Simple Smile Ще се разбере скоро.
Нямам никакви неразположения освен леко напредналите гърди.
Ще се радвам да помагам с каквото мога, все още всичко ми е прясно в главата. Даже е като един миг. Все едно вчера раждах Simple Smile

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 12:47 от Neli___

# 125
destiny792, благодаря за съветите - още утре отивам да потърся речни риби Simple Smile

# 126
fashionmama, не съм и очаквала чудеса от лекарите където и да е по света, а само малко по-човечно отношение. В момент като вчера си изплашен и имаш нужда някой, на когото се доверяваш да ти каже, че всичко ще бъде наред. И не, това да не е съпругът ти Simple Smile Той милия даде всичко от себе си, ама е програмист, не гинеколог!

Както и да е, днес кървенето намаля, а от няколко часа съвсем спря. Надявам се, че съм прескочила трудността. Утре все пак имам час при лекарката ми, така че ще знам повече.

Момичета, това с рибата ме стресира! Аз ям основно белтъчини и тъй като твърде много месо не би било удачно, мислех да заменя с повече риба. Да де, ама речна риба изобщо не ям Sad Само океанска и морска. Ще трябва да попрочета повече по темата предполагам newsm78

Neli___, ver4eto88 , lucky14 , itseto  - ами хайде честито! Да бременеем заедно Hug

# 127
  • София
Охооо, Neli- добре дошла и тук, пак ще сме заедно!  Mr. Green (аз още не съм споделила с Ноемврийки'12 новината, чакам да чуем сърчице  Embarassed ). Хайде, честито!  Hug

cristi, смени си проследяващия лекар, такива нерви са недопустимо- излишни. Wink  Peace

# 128
Juleto, ако някой може да ми препоръча лекар, ще съм благодарна. Аз досега все се насочвах към специалисти по безплодие, защото имахме малки проблеми. Но ако трябва да призная, представа нямам кого да избера за проследяващ Embarassed

# 129
Здравейте  и благодаря за топлото посрещане! Simple Smile

Добре дошли и на lucky14, ver4eto88, Neli!  Hug   bouquet

Заради безсънието през нощта, се прозявам цял следобед на работа. А да не ви казвам от кога чета форума, разни сайтове и блогове за "мама и бебе" ... не мога да се съсредоточа върху работата  Sad Не се сдържах да чакам до след 20-ти, когато може би щеше вече да се чуе сърчице, записах си час за утре и нямам търпение ...  newsm53
Juleto развесели ме с реакцията на твоята докторка!  newsm62
itseto честити  EFP нямам опит, който мога да споделя, относно кистите, но се надявам всичко да отшуми бързо и безболезнено, за да може да се радваш на чудото, което ти се случва  Hug
cristi и аз съм много чувствителна на тема отношения между пациент и лекар, особено когато си в очакване на първа рожба, това е ужасно. Ще чакаме да пишеш, след срещата с лекарката, дано всичко е наред!
Относно рибите, при бременност знам, че трябва да се избягват тези с високо съдържание на живак като акула и скумрия. С ниско съдържание са сьомгата, пъстървата, сигурно има и други но аз знам за тези Wink

Изпращам ви много  Hug и благодаря, че го има този форум, за да споделям всички тези емоции и да срещам разбиране!

# 130
Marion_, благодаря за информацията за рибата. За довечера съм предвидила сьомга - явно съм уцелила Simple Smile

# 131
  • София
cristi - мога да ти препоръчам моя доктор, той пак е специалист по безплодие, че и аз имах проблеми със забраменяването, но с първата бременност той си ме преглеждаше и ми следеше цялата бременност, сега като получих зацапване и му се обадих въпреки че не беше на работа на следващия ден веднага ме прие. Казва се Методий Генов и е завеждаж отделение по инвитро и стерилитет в Тина Киркова иначе има частен медицински център Вяра, които се намира на Сливница зад Корнера.

# 132
Natali03, благодаря. Ще потърся допълнителна информация и евентуално телефон за контакт. Мога ли да попитам какво ти изписа сега за зацапването?

# 133
  • София
http://viara-clinic.eu/dpages/view/28 това е сайта на клиниката. За зацапването ми изписа утрогестан, а иначе ми изписа фолиева киселина и аспирин протект които пия от преди  три месеца. Доволна съм от отношението и като раждах предния път, бях секцио но през целия престой минаваще да ме види всеки ден Simple Smile В клиниката е три дни от вторник до четвъртък и преглежда от 14 до 19 но винаги има свободни часове.

# 134
Хм, аспирин протекта не усилва ли кръвотечението, ако има такова? И благодаря за сайта.

Общи условия

Активация на акаунт