Добре дошли СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2014!

• 38 264
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
Марион,  при мен видяха в 5 г.с и 3 дни,  раничко е още Simple Smile

# 151
Благодаря за отговорите eli_t,  destiny792 дано да сте прави и да е все още рано! Като цяло съм настроена положително, но съм много нетърпелива..Wink

Относно гъбичките ... аз също имах 2-3 дни непоносим сърбеж и парене, около датата на която очаквах цикъл. Използвам интимния гел на Seba-med pH3.8, супер много ме облекчаваше в тези моменти. И сега се сетих, че дори забравих да кажа на лекарката ми за тях  ooooh!

# 152
  • Варна
Juleto  здравей, пак сме заедно в чакането  Grinning
Аз предния път се отървах от гъбички. Раничко е за сакчето и сърчецето. Имайте търпение Simple Smile

# 153
Здравейте Мами!   bouquet

И аз се присъединявам към Вас - първия ми тест за бременност си направих на 26.12 (коледен подарък), а на лекар бях на 06.12 - в 7,5 седмица съм и му чухме сърчицето  Heart

Термина ми е за 01.09, но може и по-рано. Лекарят ми предписа фолиева киселина и Пренакер витамини, както и Вомитусхил хомеопатични капки против гадене.

Аз съм на 27 години, първа бременност Simple Smile

Сполетяват ме и мен разни обезпокоителни мисли, за тази цел се записах на следния курс: http://natalyoga.net/courses.html?tab=0&panel=1#TabbedPanels1

Поздрави и здраве на всички бременни майки, надявам се да се покрепяме! Hug

# 154
Поради хормоналния дисбаланс,който ме съпътства от години,,докторът ме накара да си пусна утре Tsh I Ft4,тъй като каза,че те били опасни за плода.Някой имали подобен опит или информация?

# 155
Здравейте! Честито на всички новодошли!  bouquet
Аз днес добре, че се сетих да си запазя час при Димитър Марков за ранната ФМ, защото имаше само два останали часа за 24-ти февруари, когато ще съм в 12-та седмица, та ви съветвам, ако ще правите ранни ФМ, да действате отсега. С първата бременност не правих ранна, правих БХС, но 50 лева за това гадателско "изследване" няма да дам пак, по-добре е според мен ранна ФМ, защото се вижда всичко с точност, а и Димитър Марков е невероятен специалист. С баткото още в пети месец видя, че има еквиноварус (криво краче) и ни насочи към чудесни лекари в Горна баня.
Газираната вода лично на мен много ми е помагала срещу киселини, особено с лимонче вътре, но не си взимайте Горна баня с лимон, защото има аспартам вътре. Simple Smile

# 156
Marion_, и аз днес бях на преглед, но както и при теб, не се видя сакче, а просто "нещо" Simple Smile Така че предполагам, все още е много рано!

Mulberry, би ли дала повече информация за Димитър Марков, моля Hug

ioana_ana
, да. Задължително трябва да следиш ТСХ. Ако се приема, че бременност настъпва със стойност около 2, то през бременност дозата на медикаментите трябва да се увеличава, защото потребността също нараства. Цитирам по памет д-р Начев, който ми го беше обяснявал миналата година. Тогава моето ТСХ беше 3 и малко и аз летях от щастие, че е в норма. Да, ама не Simple Smile Било високо за забременяване. И аз днес си пуснах на своя глава, за да му се обадя тези дни.

UniverseLoveMe, какви обезпокоителни мисли? Иначе сподели за йогата! Много ми е интересно, тъй като никога не съм ходила.

# 157
Marion_, и аз днес бях на преглед, но както и при теб, не се видя сакче, а просто "нещо" Simple Smile Така че предполагам, все още е много рано!

Mulberry, би ли дала повече информация за Димитър Марков, моля Hug

интересно, тъй като никога не съм ходила.

И аз бих помолила за малко повече информация за ФМ , опрделенео тепърва ще се запознавам с нещата.

И да попитам в коя гестационна седмици си cristi , аз на прегледа ще съм в 6та и няколко дни....дано се вижда вече.... Ще чакам да споделиш какво ти е препоръчал Начев, тъй като утре пускам изследванията и също ще го потърся..

# 158
Аз съм в 4-та. Реално 32-и ден от последната менструация.

# 159
Димитър Марков се води едно от трите светила по фетална морфология, заедно с Томова, при която не съм ходила и Димитрова, при която съм. Димитрова може и да си разбира от работата, но е уникално груба жена, излязох разплакана след нейната ФМ. Докато Марков е усмихнат, обяснява, държи се човешки. Ето сайта на Марков - сайт

Иначе самата фетална морфология е ултразвуково изследване и могат да се направят три - в първи, втори и трети триместър. Най-важните, според мен, са тези в първи и втори. В първи се гледат маркери за Даун и дали плода няма някакви генетични (или други) дефекти, във втория вече се гледа оформено човече и дали всичко му е в ред и на място. Аз правих и в третия, но само за да се потвърди диагнозата еквиноварус, иначе няма много смисъл, но си е удоволствие за родителите. Ето тук има повече информация - цък. Това е сайта на Фемина, където работи Димитрова. От другите специалисти във Фемина нямам впечатления.

Надявам се да съм била полезна. Simple Smile

# 160
На мен ми видяха плодно сакче в 4 г.с и 6 дни - но докторът беше много учуден, че се виждало "като на длан" (първоначално даже нямаше голямо желание да ме прегледа с вагинален ехограф, защото нищо нямало да се види...).

Природата си е природа някой път ще се види ден-два по-рано, друг път малко по-късно. Важното е да се случи чудото - аз направо не знам как ще дочакам 9 месеца, макар че мисълта за след това доста ме плаши (на мен ми е първа бременност). По принцип е планирана, но като видях двете черти и доста се стресирах - ами сега, как ще го гледам това бебе, какво ще се случи с живота ми... Гледам да не го мисля, че аз съм перфекционист и нещата, над които нямам власт, направо ме изкарват извън равновесие Simple Smile

Чували ли сте да е вредно да се яде туршия? Аз от седмица ям супер много туршия - намерих една селска - хем ултра кисела, хем соленичка...

# 161
Мнооого плахо ще пристъпя и аз в тази тема   bouquet  Здравейте на всички Simple Smile

Моя първи преглед мина, видяхме си точицата и сега чакаме денят, в който дай Боже ще чуем сърчицето Simple Smile По мои сметки съм в 5 г.с. и 3 дни. Надявам се всичко да е наред и септември месец да си гушна най-чудния подарък за рождения ми ден  Heart Eyes

# 162
Честито, Semplice! Аз съм в 5 г.с и 1 ден - палували сме по едно и също време  Joy

# 163
  • Paris, France
Здрасти, мацки, как е хавата? Wink

Аз съм супер, от днес почнаха разпродажбите и ходих малко на уиндоу шопинг да си харесвам някакви неща... Ще пазарувам като станат по-големи намаленията  Laughing
Записах си час за преглед за 29-ти, как ще издържа до тогава, идея си нямам...

Добре дошли на новите попълнения и лека бременност! Simple Smile

cristi, извинявай, ако съм те засегнала, не е било нарочно  Peace

# 164
Някой ще ми помогне ли с информация колко е дълга една г.с и от кога се броят, защото спорихме днес с моя приятелка?

И друг въпрос - имам усещането, че задържам вода, пия доста и сякаш се подувам, възможно ли е да е от бременността?
Днес си взех направление за гинеколог и сега трябва да си намеря гинеколог, който да потвърди. Чудя се и кога да отида - отвсякъде различна информация (закъснява ми от 3-ти). Май ми е по-важно да е сигурно че ще се види нещо, затова ще си поизчакам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт