Добре дошли СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2014!

• 38 269
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
fashionmama, не съм се обидила Simple Smile Напротив, благодаря, че прояви загриженост!

Каая
, опитай с това - http://www.moetodete.bg/calculator/termin.html
Задържането на вода може да е от бременността (както примерно се случва около МЦ). Ако лекарят ти разреши, пробвай Neorenal SR - това е екстракт от бреза. Малко е скъпичко, но го взимах цяла година заради задържане на вода (хормонален дисбаланс) и съм  много доволна. Е, като изключим факта, че на всеки час си в тоалетната Laughing
А относно посещението, пусни си БетаЧХГ първо. Ако нямаш зацапване или кървене, и това ще е достатъчно.

itseto
, и аз съм така. Тресе ме параноя здраво - дали всичко ще е наред и как ще се оправям после. И аз съм свикнала все да планирам нещата и всичко да е перфектно, а се убеждавам, че в бебеправенето и чакането, такова "нящо" няма Laughing А пък и на мен ми е първа бременност Rolling Eyes

# 166
Здравейте, дами!

Добре дошли на новите бъдещи мами! Леко и безпроблемно да ви е докрая!

Кая
, гестационните седмици се броят от първият ден на последният ти цикъл, една гестационна седмица е 7 дни, бременността е общо 40 гестационни седмици, т.е ако цикълът ти е  28 дни, към датата на закъснението си в 4- та гасетационна седмица
За мен много удобен е този календар
http://www.justmommies.com/pregnancy_calendar.php
дава за всеки ден в коя седмица и ден си и какво се случва в бебето в съответната седмица
За първи преглед знам че се ходи около 10-14 дни след закъснението. Аз лично реших даже да изчакам още малко и при дата на очакван мензис 24-12, записала съм си час за 10-01, за да се чуе евентуално и сърце - ако имам късмет, защото ще е една идея рано - чува се/вижда се най-рано в 6 та седмица с вагинален ехограф и при добра техника
Относно Марков - и аз съм с много добри впечатления от него (за доктор е супер  Mr. Green - до сега не съм срещала доктор, който да ми допадне 100%). Преди седмица часовете за средата на февруари се бяха поизчерпали
cristi, как е кървенето? Понамаля ли? Как се чувстваш? На 20 ти ще ходя в Надежда, ще споделя впечатления от там за ЖК-то и доктора

Моите симптоми се засилват - уредих се освен с постоянно гадене и със сутрешно повръщане. Спи ми се нон-стоп, мисля бавно, поддържам някаква гадна температура от 37,1 която ме изцежда  Sad

Хубава и усмихната вечер!    bouquet

# 167
Espa, от 10 ч. сутринта нито капка! Даже вече болки в яйчниците и кръста нямам. Единственото, което ме притеснява е, че ЧХГ-то ми се видя малко ниско - 80 на 32-ия ден от последния МЦ. Надявам се да не е станала някоя беля в понеделник, когато бях прокървила малко повече.

Ще съм благодарна, ако споделиш за Надежда. Чувала съм, че Сигридов е много добър, но нямам представа колко е трудно да запазиш час при него. Ти как успя да се вредиш за 20.01.? Или за ЖК няма толкова наплив, колкото за стерилитет?

# 168
cristi, страхотно е, че кървенето е спряло. Щом и болки вече нямаш, значи са се успокоили нещата. Не се притеснявай за кървенето, нищо лошо не е станало  Hug Със синът ми и аз кървих доста, постепенно отшумя и всичко беше наред, доста бъдещи майки прокървяват. ЧХГ ще правиш ли пак или направо на преглед те викат по някое време? Знам, че не е толкова важно единичното ниво на ЧХГ, колкото нарастването за 48-72 часа. Освен това, ако си имала късна овулация може и да не си с такова закъснение, а с доста по-малко и за това стойностите да ти се виждат по-ниски
За ЖК - Сигридов не води, той е само по стерилитета, вероятно ако си негова пациентка, може би ще преглежда, но не с часове от ЖК.  За ЖК записах час при Димова на 27 декември имаше за 20 ти януари Sad А записах за Димова, защото беше единствената жена, която води ЖК и имаше часове. Казват че записването на час по принцип е трудно, мисля веднага след часът ми, да запиша за следващият месец, за да има часове, ако разбира се не ме нервират  здраво Mr. Green и не сменя рязко мястото.  Та ще правя проучвателно посещение, за сега съм се настроила леко скептично, дано ме оборят, защото много ми се иска там да родя.

# 169
Здравейте, мили дами, искам да попитам някоя от вас имала ли е болки ниско долу в корема, подобни на менструални, преди да разберете, че сте бременни? Thinking

# 170
Здравей, Aria Montgomerie
Да, около седмица преди очакваната дата имах предменструални болки в корема и кръста, напрежение в гърдите и много чувствителни зърна
Със закъснение ли си?

# 171
Не, но с положителен тест за бременост Simple Smile днес бях на лекар, но не може да ми каже на 100 процента, въпреки че имаме сакче -  май така ми каза, трябва да отида, когато имам вече 10 дни закъснение, за да можело да се види, но имам тези болки, макар че снаха ми - роди преди 5 месеца - казва, че било нормално...просто се чудех, дали и някой друг е имал такова нещо...

# 172
Сега, както и преди, ще се следя по Здравна каса, понеже имах късмета да попадна на много свястна, сърцата и опитна докторка.
Може ли да й кажеш името? Аз си търся цял живот свястна докторка и не мога да открия такава ooooh! Crazy

# 173
Здравейте, мами  Hug
За съм със засилено гедене и се чувствам много зле през целия ден. Отпаднало ми е, спи ми е и не мога да се концентрирам нещо  ooooh!
Болките в гърдите ми са все така силни, както и в началото. Тази седмица ще си запазя час 27. 01. Тогава ще съм в 8ма седмица и се надявам да видя тупкащо сърчице  Praynig
За момичетат от София с чисто сърце мога да ви препоръчам д-р Барбова. Тя ме следя с първата бременност. Работи по ЗК. Има страхотен апарат- всеки път ме е гледала на 3Д. Тя ми направи ФМ. Много отзивчива и винаги ми е отговаряла спокойно на всички въпроси. Аз съм с много добре впечатления и ако бях в София сега, не бих се замислила при кого да отида  Peace Просто ви споделям моя опит, защото когато бях бременнна за първи път, много се лутах, питах и бях много притеснена- при кого да отида да ме следи, той работи ли със ЗК, после води ли раждания, на какъв апарат ще ме гледа... Peace

# 174
Здравейте, мили дами, искам да попитам някоя от вас имала ли е болки ниско долу в корема, подобни на менструални, преди да разберете, че сте бременни? Thinking

Да, около седмица-две след закъснението. Лекарката каза, че е нормално, пък и чеотх по темата из нета, наистина има доста жени, които се оплакват от това, така че спокойно Simple Smile
При мен киселините продължават...  Tired

# 175
# 176
  • София
Сега, както и преди, ще се следя по Здравна каса, понеже имах късмета да попадна на много свястна, сърцата и опитна докторка.
Може ли да й кажеш името? Аз си търся цял живот свястна докторка и не мога да открия такава ooooh! Crazy

Вампирче, аз ти я бях препоръчвала миналата година, но ти беше далече, помниш ли? Wink Четох за премеждията ти с твоята док по ЗК и цъках с уста....  Whistling ooooh! Hug

# 177
Здравейте момичета, много ще се радвам да се запиша при вас.Видях двете чертички на 30.12, това ми е втора бременност,имам едно момченце на почти 4 годинки. Аз нямах търпение и ходих на лекар на 04.01 в МЦ Фемина,видя се плодов сак,сега чакам с нетърпение 18.01 да отида пак на преглед и да чуем сърчице. PraynigТака ми се е свило сърцето ,преди два дни имах зацапване и много се бях панирала,сега слагам утрогестан,зацепването спря,дано всичко е наред.Първата бременност си следях във Вита и там раждах,но сега цените са доста солени там и не мога да си го позволя за съжаление.Похвалиха ми Правителствена болница,но след като чуем сърчице ще го мисля.                                        Лека бременност на всички и много пухкави бебчета на финала. Praynig       

# 178
Здравейте!
Да се похваля, че се записах на ЖК по ЗК при д-р Ташков в мбал Сердика. Той изражда в мбал Надежда, където се надявам да родя, живот и здраве. Часът ми е за 22-ри, та трябва да се чуе и сърчице. Чела съм чудесни неща за него, та се радвам, че успях да се запиша.

И да ви почерпя виртуално с хубаво десертче и бонбони, че днес ставам на 22. Simple Smile

# 179

Вампирче, аз ти я бях препоръчвала миналата година, но ти беше далече, помниш ли? Wink Четох за премеждията ти с твоята док по ЗК и цъках с уста....  Whistling ooooh! Hug
Ооо, забравила съм ти ника  Mr. Green. Привет! Значи съжалявам безкрайно, че не отидох по-далече, но при свястна докторка. Тази, дето избрах в нашия квартал не искам да я чуя и видя повече! Такъв темерут и безотговорник просто няма... Даже като тръгнах да раждам не ми пожела късмет или нещо от сорта. Сега минавам с бебето често покрай нейния кабинет и никога не ми е идвало да вляза и да й кажа - Ей това е бебето...
Наистина съжалявам, че не те послушах тогава. И слава богу, че имах безпроблемна бременност, та не ми навреди по никакъв начин тази дебелогъза селска тарикатка Laughing

Честита бременност!!! Пожелавам ти успешен завършек и да е лека до завършека Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт