Добре дошли СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2014!

• 38 573
  • 758
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, бъдещи и настоящи мами!
У нас също имаме проблем с яденето. Откакто видяхме двете чертички, мъжът ми е постоянно гладен. Хванах го, че и нощем става. Все повтаря "не знам какво ми става, но постоянно съм гладен, чак ме боли коремът"  Laughing Тъкмо станем от масата и той започва да се чуди какво да си похапне  Shocked . Сега чакам да видим на кой от двамата ще му проличи по-напред - на мен или на него  Wink . Според мен при бременност трябва да се хапва от всичко, но в умерени граници. Имам една приятелка, която също е бременна и сега точно е решила, че трябвало да се ограничава.  Сега се сещам, че не е споменавала да има кантар вкъщи. itseto, гледай да не се пренесеш върху твоя, че човек неусетно се увлича и започва да се качва все по-често. Да не забравяме, че по временност много често има периоди с отоци, които също се отчитат като качено тегло от кантарите.
Записах си час за ФМ при д-р Марков, но забравих да попитам колко струва. Някой дали може да ми каже?

# 286
Забрави да попитам и още нещо. Някой беше споменал за Правителствена болница. Може ли да даде малко повече информация. Разбрах, че следенето там е за втори и трети триместър, т.е. това влиза в пакета им. Знае ли някой какво точно покрива той, трябва ли да се ходи по други болници за допълнителни изследвания?

# 287
Megi, pregleda pri Markov e 80 leva.
Noshtni ochi, surdechno blagodaria
p.s. Sugaliavam za latinucata, ot telefona ne uspiah da se spravia

# 288
Благодаря за бързия отговор, Espa!  Simple Smile

# 289
Да се отчета и тук - днес чухме сърчице!!!

# 290
Eli_t, чудесно! А твоето сърчице разтуптя ли се по-бързо от вълнение?  Hug И аз искам вече да го чуя, но ще си почакам още поне десетина дни!

# 291
Ами да, разтуптя се, а ММ как се вълнуваше.... повече от мен имам чувството (а той не показва много, много емоции пред чужди хора Simple Smile  )

# 292
Здравейте!

eli_t, честито сърчице!

Espa, да не би да са намалили ФМ-то? 2012-та година беше 100 лева. Колкото до зацапването - днес отново е кафеникаво и съвсем по малко. Дано да изчезне скоро. А за докторицата силно се надявам с теб да се държи човешки. Simple Smile

megi_zdr, някои мъже ги хваща бременния синдром, наравно с жена им, даже съм чувала, че когато дойде време за раждане изпитвали и физическа болка, нещо като контракции, заедно с жена си. Мисля, че беше на психологическа основа, заради това, че искат да са съпричастни към неразположенията на любимата си. Simple Smile Моля, ако греша, някой да ме поправи. Simple Smile

И ако може и аз да се включа в темата за слинговете. Simple Smile Доскоро си го носех момчето така, само че засега, докато съм бременна, ще попрекратим леко. После може пак.  Mr. Green  Ние първите 5 месеца изкарахме въобще без количка, носех го само в слинг и много му харесваше. Гласът му почти не се е чувал, много се успокояват в слинга. Още повече, че първите три месеца отказваше да спи сам и сме спали винаги гушнати, без изключение (под "сам" имам предвид да не е бил гушнат на корема ми, иначе и досега си спи на нашето легло), та слингът беше чудесно улеснение, за да мога все пак да свърша нещо домакинско. Mr. Green Определено е много ценна покупка, според мен, особено за неспокойни бебета.

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 11:54 от Mulberry

# 293
Знам, Mulberry, че го има този бремен синдром, но само той има признаци на бременност вкъщи  WinkМного се забавлявам с него  Laughing

# 294
megi_zdr,аз писах за Правителствена но още не съм проверила лично.Знам че само пакета в 770лв.                          Аз от вчера имам леки болки в кръста и яйчниците и пак съм се планирала.Мислех да отида на преглед,но никъде няма часове Токуда,Вита,в Правителствена са до 14.00ч.аз не мога да изляза от работа и се чудя какво да правя.    

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 16:24 от dilqnkaa

# 295
Здравейте бъдещи септемврийски мами.
Прочетох, че някои от Вас си мечтаят за четири деца, е моята мечта е на път да се сбъдне.
Казвам се Цвети, на 34 години и вече си имаме 3 прекрасни здрави момченца на 11, 8.6 и 1.1г, а септември живот и здраве чакаме четвъртото слънчице. Още не сме съобщили на близките и ще го направим чак като мина ФМ. Миналият път преди година я правих във Фемина при Славкова и останах много доволна, сега пак там ще я правя.
Термина ми е 12.09 по калкулатора, но аз съм с по-дълъг цикъл и по-късна овулация.
Днес бях на лекар, видя малка точица, но все още е рано, така че другата седмица ме вика пак. Това е засега от мен, отивам да почивам след пътуването  Hug

# 296
  • Paris, France
*Цветенце*, толкова се развълнувах! Браво на вас и добре дошла в групата! Simple Smile Ще ни разказваш как е с толкова много челяд...
Mulberry, такива докторки аз ги оправям много набързо! Преди си траех, обаче в някакъв момент ми падна пердето и казвам на всеки каквото мисля Simple Smile. Как ще ти се бърка тя да ти прави коментари за личния избор? Много непрофесионално отношение - да си го помисли ок, ама да казва каквото и да било... Айде няма нужда! Ми ти може и на 15 да си решила да имаш бебе - какво я бърка нея, животът си е твой! Пък за кърменето съвсем... Но по-добре, че си подминала и си се разкарала от там набързо. Просто е ненужно, излишно натоварват човек, още повече, че си бременна и ти трябва спокойствие.

itseto, внимавай с тоя кантар, защото и аз така нямах-нямах и миналата бременност зълва ми ми даде нейния за временно ползване и като се хванах за тия килограмиии... Колкото повече го мислиш, толкова повече ти се яде! Simple Smile Аз бях качила нещо като 10 кила в първите 5 месеца само, а то се качва най-много в 8-ми и 9-ти, защото бебето тогава вече е развито и само наддава на обем. Мале, като видях цифрата с 19 кила над началните и ми призля. Добре, че родих, че щях да експлодирам.  Joy (да поясня, че аз съм голяма хилка иначе, около 50 съм). Сега много внимавам, ще гледам да не се оправдавам с това, че съм бременна, за да се тъпча с каквото ми падне. Нямам и особен апетит, поне засега. Подариха ни кантар за Коледа и много добре дойде. Сега гледам, че почти съм си върнала старите килограми и даже продължавам да свалям. Дала съм си лимит за тази бременност да кача 10-15 килограма максимум. Да видим.
А, да! Съгласна съм, че не трябва да се ограничава човек - такова нещо като вредни храни по време на бременност за мен не съществува. Ако ти се яде - хапни си, но не прекалявай. Аз съм на тоя принцип. И също, понеже много говорихме преди за кафето - опитах се да го спра (аз пия по едно сутрин и едно следобед), обаче започна рязко да ми пада кръвното и да ми се вие свят и разбрах, че няма да я бъде тая. Просто почнах да пия по-слабо кафе и нещата се оправиха. Единственото нещо, което не съм близвала, беше алкохол. Simple Smile

И аз на всяка манджа мерудия - да кажа за слинговете. Значи, бях си взела един слинг, ама моят тумбачко много голям се роди и от самото начало нещо не ми се получаваше да го вкарам вътре - много свободолюбив се пръкна. Все не му беше удобно, все шаваше и мрънкаше. И минахме на варианта кенгуру. Много удобно беше, но в един момент взе да ми натежава и вече почти не го нося. Баща му го носи когато излизаме някъде, обаче аз вече съм само с количката, която е ужасна. Решила съм да инвестирам в хубава количка за породени, да не се мъча вече с тая раздрънкана тарталетка Simple Smile

# 297
  • София
megi_zrd,аз писах за Правителствена но още не съм проверила лично.Знам че само пакета в 770лв.                          Аз от вчера имам леки болки в кръста и яйчниците и пак съм се планирала.Мислех да отида на преглед,но никъде няма часове Токуда,Вита,в Правителствена са до 14.00ч.аз не мога да изляза от работа и се чудя какво да правя.   

Аз ходих при д-р Арабаджикова в 1 АГ" Св. София" ( бившата Тина КИркова)- за потвърждаване на бременността, тя специално работи понеделник и четвъртък,като понеделник е от 8 до 13ч. В четвъртък беше май следобед, но не съм сигурна. Много внимателна и обяснява хубаво, без да внася напрежение!Засега съм доволна, колкото можах да преценя от едно посещение!

# 298
Да се отчета и тук - днес чухме сърчице!!!
Eli_t,   честито сърчице!!!  Наслаждавай се пълноценно на състоянието си и бременей активно Simple Smile   Hug

# 299
  • София
Едно голямо "Добре дошла" Цветенце- една от най- любимите ми мами от "Ноемврийки'12"!  Heart Eyes Майка- героина, вдъхновение за мнозина!  Hug Тоолкова се радвам, че пак сме в една отчетна тема, макар че нашето чаве почти сигурно ще е августовче. Wink

Добре дошли и на всички нови бременни момичета, всичко най- най ви пожелавам!   bouquet

Честито на чулите сърчица- камък ви падна от сърцето, нали? Wink Сега може да сте по- спокойни...  Grinning

Ние също чухме сърчице и видяхме точицата на 10.01- цели 11 мм., закрепила се на хубаво място. Simple Smile

Това е общо- взето около мен, имам леко гадене на моменти, пия Огестан и селен, и ще поработя няколко месеца за разнообразие.

Хубав ден!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт