Добре дошли СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2014!

• 38 209
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
  • ГО
Antoaneta_y, същия АБ пих и аз. Док. каза, че той е от малкото АБ, които се позволяват по време на бременност.
Радвам се, че по един човек ме разбира как се чувствам!  Hug

# 526
Здравейте,

прочетох на бързо темата до момента и реших да се включа.
Миналата сряда видях бледа втора чертичка и сега чакам да дойде 27.01, за да потвърди лекар. Много се надявам всичко да е наред. Все още нямам гадене, само гърдите ми се промениха и са чувствителни на допир.
Мисля в обедната почивка да си пусна кръвен тест за лично спокойствие.

# 527
Здравейте момичета,
Това с антибиотиците никак не е хубаво в началото на бременността, но в крайна сметка, само докторите могат да ви кажат дали всичко с бебчето е  наред.
Що се отнася до желанието да имаш дете - особено когато е трето поред, никак не ми е чудно, че се страхуваш Kama4e. Това може да го разбере само някой, който вече има деца и знае колко голяма отговорност е отглеждането им. На мен ми трябваха 7 години да се реша за второ и още не съм сигурна, че съм напълно готова да понеса Laughing Виж на 25, хич не ме беше страх, даже ми беше много забавно през цялото време, преди да родя Laughing Имах страхотна, лека бременност, работих до последно, детето беше планирано, осъзнато....И после какво ми се стовари на главата smile3511
Този път се надявам да ми се роди дете "саксия", както им казвам аз, но доколкото си знам късмета, най-вероятно ще надмине баткото Laughing
За училище за бременни - никак не е рано, особено за тези от вас, които им предстои раждане за първи път. Има много варианти - и безплатни и платени. Аз лично Ви препоръчвам да посетите първо някои от безплатните. Най-дорбре следете темите им и ходете на тези, които смятате, че ще са ви полезни. Няма смисъл отсега примерно да ходите на "Хранене и захранване на кърмачето" и др. подобни. Но има много теми, свързани с раждането, храненето на бременната жена, дори видовете изследвания през бременността, които е хубаво да слушате сега. Общо взето, във всички училища темите се въртят около няколко основни, които се сменят през няколко месеца, заедно с бременните майчета, които ги посещават.
Molina bohemi - симпомите са различни при всяка бременност, така че не се притеснявай. Предния път до третия месец нищо ми нямаше, въобще не разбрах, че съм бременна - ходех на тренировки, нищо не ме болеше, само дънките ми отесняха Laughing и бях постоянно гладна.
Сега не си позволявам много да похапвам, че като знам после как се свалят....

# 528
  • София
Да не е хубаво това с антибиотиците, само че има такива антибиотици, например пеницилиновите аугментин, амоксицилин и т.н., които могат и се изписват на бременни.
Освен това в първите 20 дни от оплождането, риска от увреждане на плода в резултат на прием на лекарства не е голям или поне не е по-висок от стандартното, понеже още не е започнала органогенезата (формирането на органите). Така че, засега седим и чакаме  newsm78

# 529
  • ГО
Не е хубаво това с АБ, ама предвид, че не съм си мислела да забременявам, пиех всичко, което можеше да ме излекува. Също така декември имам и 2 рентгенови снимки, както и пих лекарства за депресия, абе....мътна и кървава ми е какво, що и т.н.
Много съм объркана!

# 530
Не е хубаво това с АБ, ама предвид, че не съм си мислела да забременявам, пиех всичко, което можеше да ме излекува. Също така декември имам и 2 рентгенови снимки, както и пих лекарства за депресия, абе....мътна и кървава ми е какво, що и т.н.
Много съм объркана!

Не се притеснявай, всичко ще бъде наред! Ако му е писано на това бебе да се роди - ще се роди и ще си го отгледате, както и другите две!

# 531
Здравейте, момичета! Simple Smile Честито на всички чули сърчица. Чета ви често, въпреки че съм с термин 1-2 октомври. Така или иначе мисля, че къде 1-2 октомври, там и края на септември.  Mr. Green

Имам малко питанки, защото съм много объркана, а и болна в момента, което ме прави доста неадекватна.
От около седмица знаем, въпреки че е много рано днес отидох на преглед заради настинката. Доктора първо много ми се смя, че в 3 г.с. и 5 дни си мисля, че ще се види нещо. Даже в началото не ми повярва, че съм бременна, но му казах вчерашното ЧХГ (1343). Не вярваше и да види нещо, но видяхме сакче с размер 6,3 мм. После пък взе да се съмнява за това кога наистина ми е бил последния цикъл. Сега виждам, че на снимката ми е писал "6 г. с."....

Очевидно няма как да съм в 6-та седмица.... Та питанката ми е това как ви се струва като размер, защото не намирам никъде статия по въпроса? И дали мога след 10-тина дни да се надявам да чуя сърчице и аз?
   bouquet

# 532
Мари-Я аз съм в 6-та седмица, преди няколко дни бях на доктор и точицата е 6.3 мм и доки каза, че си отговаря на седмиците.
Дано съм ти помогнала с малко инфо, коментар на твоя случай не мога да направя, но може да е нормално Simple Smile
Добре дошла!  Money

# 533
Каая, хиляди благодарности, мила!   bouquet
Леко бременеене и прекрасен, здрав и пухкав финал ти желая.  Heart Eyes

# 534
  • ул. "Мечтание"
Nely1611, gerganaj1, марина55555, poloni, НБ, добре дошли сруд нас!  Hug

nychat, добре дошла и на теб! Надявам се да намериш подходящ лекар! Оздравявай бързо!  Hug Praynig

Espa, много се радвам, че си доволна от прегледа. Дано продължи все така и да си си доволна от лекарката до края.

4efito, оздравявай бързо!  Praynig Hug

Физическата активност наистина се отразява добре. Всяка сутрин след сън си правя раздвижване, също гледам да  ходя пеш колкото се може повече. Не винаги успявам да си навъртя 5те километра, но и 15 минути разходка са все нещо.  Wink Плуването също е много подходящо, но моя милост не си пада много... "Taz hates water!" Joy Танци (особено, ако включват движения на таза), йога, стречинг, упражнения с фитнес топка...
Клековете и котешкия гръб са номер едно упражнения за бременни!  Peace  Чудесни са за поддържане на нужните мускули и тялото да се подготви за раждането, независимо дали ще е вагинално или секцио.

Момичета, вие планирахте ли бебчето? Все още не сме казали на баткото (той е на 8 год.) и ще съм благодарна тези от вас с по-големи деца да споделите, как поднесохте новината?

Само първото ни дете ни изненада - заченах година преди срока, който си бяхме определили за старт на бебеправенето. Simple Smile Второто и третото са си почти по план - малкия ми син е заченат половин година след като стартирахме опитите, Копченцето си го направихме след две години опити.

Баткото ни вече е тренирам, преживява втори положителен тест за бременност!  Joy И двата пъти е много щастлив! Малкия не прояви особен интерес за сега.  Thinking Иначе и на двамата им говорим какво е да има бебе в семейството, как се раждат бебетата, как се зачеват. Доста са напред с материала. Имаме две енциклопедии - една за човешкото тяло и една специално за зачеването и развитието на бебето. Показвам им там разни неща, обяснявам им като за техния капацитет на разбиране.
Когато обяснявахме на Божидар за брат му как е заченат (той още нямаше две тогава) му казахме, че мама и тати много са се обичали и любовта им е преляла и така се е появило бебето, постепенно надграждахме информацията.

Йоана, радвам се, че зацапването е минало от самосебе си. Може би един болничен ще ти се отрази добре да се поосвестиш малко.  Hug

Три часа след като направих теста за бременност изклюкарих на всички!  Crazy Heart Eyes Все си викам ще почакам малко да мине време, бла-бла... Няма брате! Едва утрайвам по ден-два и разказвам на всички. И трите пъти щастието и радостта ми са огромни и не мога да си ги стискам само за себе си!  Crazy

Що се отнася до училището за родители, не е ли малко рано за него!?

Никога не е твърде рано да се информираш по тези теми. Wink И винаги има още какво да се научи. Simple Smile

molina_bohemi, сутрешното гадене също си е "симптом". Има време да започнат да те наболяват гърдите и да ги чувстваш напрегнати. А докато започнат да растът ще минат няколко седмици. Имай малко вяра в малкото чудо, което носиш в себе си!  Hug Praynig Heart Eyes Покажи му че го обичаш и му казвай колко много искаш да остане при теб! Стига си си мислила как и тази бременност ще е неуспешна...  Rolling Eyes

kama4e, добре дошла! Надявам се да решиш дилемата си по възможно най-добрия за теб и семейството ти начин!  Praynig Стискам палци за прегледа днес!

И на двете само искам да кажа, че и с всичките си бременности почти нямам никакви симптоми. Те въобще не са задължителен атрибут на "нормално протичаща" бременност. Въпреки, че има доста лекари, които твърдят, че ако нямаш симптоми, нещо не е наред.  ooooh! Sick Stop

Antoaneta_y, дано всичко е наред и при вас!  Praynig Praynig Praynig

Мария-Я, възможно е овулацията ти да е била по-рано.  Peace Добре дошла при нас!

Вах! Улях сееееее!  Crazy Whistling

# 535

Направо ... ама много позитивно звучиш и много сладко ти се е получило!   Hug

Момичета, аз вчера видях точица, каза, че е рано за сърчице, в края на месеца ще видим   bouquet

# 536
Здравейте! Добре дошли на всички нови попълнения!  bouquet

На мамите с терзания и проблеми - дано всичко се нареди по най-добрия за вас начин! Hug

Espa, как е малкото име на лекарката, при която си в Надежда? Защото има две Димови. Simple Smile

Да се включа и аз по темата - и двете ми бременности бяха планирани, и двете станаха от първия път, и двата пъти мислех, че нищо не е станало, ама нА. Mr. Green

Каая, поздравления за сватбата! Миналия път, когато бях бременна и аз станах булка, само че през юни и сватбата ни беше чудесна, нищо, че не можах да си пийна. Laughing Само един съвет - не се ядосвай за глупости и не давай на роднините да дават много акъл. Mr. Green Успех с приготовленията!

Иначе физическата активност наистина се отразява добре - миналата бременност ходих на йога за бременни и се чувствах чудесно - беше час активни упражнения и половин час релаксация. С тази бременност надали ще ходя на спорт, защото няма на кого да оставя сина ми, но пък като се постопли времето, доволно ще потичам с него.  Mr. Green

И малко да се оплача - снощи баткото за пръв път вдигна температура, при това височка - над 38, през нощта даже тръгна да качва към 39, та му я сваляхме с мокри кърпи, които хич не му се харесаха, плака много и нощта беше много безсънна. Sad Засега няма други симптоми, та май ще се окаже зъб, че са му тръгнали тамън 4 кътника, но да видим.

# 537
Здравейте момичета,

да се представя и аз, съвсем ново-излюпена бъдеща мама с две чертички от тази сутрин. Явно бебчо ще е срамежлив/а, защото втората беше доста бледичка  Grinning. Още съм предимно учудена и леко стресната (макар, че планираме детенце отдавна). Почти нямам такива "радости" като гадене, болки, напрегнати гърди и т.н.и затова ми е трудно да осъзная, че чудото е станало. Мисля си към края на другата седмица да отида и на лекар и стискам палци всичко да е наред.
Късмет и леко на всички мами и много сладки бебета след летните жеги Simple Smile!

# 538
Здравейте момичета!

Записвам се и аз, макар твърде плахо. Мислех да изчакам да видя пулс, но това изисква още време, а повече не мога да търпя и искам да съм тук.
Имам лоши спомени от пролетта на 2012 /кухо яйце/ и много се надявам сега всичко да е наред.
Днес видях плоден сак /5г.с.2д/ с коремен ехограф, които е с размери 8 мм. Но нищо повече не се видя. На 31.01 съм отново на преглед.
Термин 21.09.2014 г.

Имам дъщеря на 8 г, чийто термин също беше 21.09, дано да ми е на късмет.

# 539
  • София
Здравейте, направо е супер, че групата се пълни Simple Smile Честито на всички новозаписани.
kama4e и Antoaneta_y аз също пих доста лекарства, антибиотик, упойка че ми вадиха мъдрец и съответно немизил след това, направихме само един опит през декември и след това ме налегна настинка, надух се от мъдрец и спряхме всякакви опити за бебе но уви, от август месец правиме опити и точно сега стана, но се надявам и си мисля, че всичко ще е наред, стискам палци при всички ни това да е така и през септември да гушкаме здрави бебчета.
  Относно училищата за родители смятам, че са интересни и има полза от тях.

Общи условия

Активация на акаунт