ЮЛСКИ бебета - тема 9

• 29 732
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
Ради - трябва да има минимум шест месеца трудов стаж,няма значение кога и къде.  Ако няма нито един работен ден,дори и да я назначат за един ден,пак няма да и изплатят болничните. Ще взима само социални помощи и еднократна помощ при бременност...мисля че беше около 150 лв. И после при раждане пак. Социалните като сума ако не бъркам мисля че са 100 лв на месец след раждане.

На всички мами и бебоци весели празници. Всичко,каквото си пожелаете да се случи и тази година само хубави неща да си пишем Simple Smile

На мен също не ми е много коледно. По принцип обожавам празниците,семейните сбирки и тем подобни,обаче сегашното ни положение направо ме убива....  Със тези мисли за пари и запълване на дупки постоянно някак си не може да се отпусне човек. Обаче покрай децата няма как да не стане коледно в един момент. Simple Smile На големия като му видях погледа при вида на всичките пакети и кутийки под елхата и направо ми се размаза всичко Wink Много кеф ми стана. На Ема и купихме бънджи,не че много разбира...ама да има и за нея нещо Wink С мм от години не си подаряваме нищо...някак си вече го няма елемента на изненадата. Преди месец ми взе телефон и каза че е за Коледа...а пък аз му купих дънки по негово желание миналата седмица Wink Свеки ми подари тенджера под налягане....абе доволна съм. Направих курабийки,коледни кексчета и две торти..по една за свекитата и една за при мама днес.

Мъхче - страхотна си Wink

Близначе - бързо да се оправя татито.... и без болести оттук нататък. Благородно ти завиждам за банкета да знаеш.

Мисти - и при мен има такива каръшки дни и седмици Simple Smile Просто не прави нищо... Simple Smile Само яж и пий и гледай бебс Simple Smile

Руми - незнам какво да ти кажа...освен много яки нерви....

Дени и Пина - няма да плачете....никой не може да се постави на ваше място и да изпита вашата болка...но горе главата...

И да ви кажа нещо,което ме трогна много снощи....незнам дали му е мястото тук,но имам нужда да споделя. На мм братовчедка му живее отзад зад нашата къща. Има две големи деца (на 14 и 18г). Аз ги знам от малки където се вика...и всяка година им взимаме по нещо символично за подарък...деца са все пак. Тази година им взехме чаши коледни и по 20 лв вътре в чашата Wink Снощи излизам да изпратя на ММ сестра му и гледам девойката седи навън на стълбите и плаче. Влезе при мен в кухнята и ми обясни,че от години за нея няма подарък под елхата и изобщо за Коледа. В първия момент реших,че пак е пуберско неизпълнено желание за някой телефон или таблет,но детето беше истински огорчено. Макар и на 14 години....думите и ме потресоха. "Как мама не отдели време едни чорапи да ми сложи под елхата"......от три години насам. Казвам ви че душата ми се сви...аз съм на 26 вече и винаги си намирам подаръка и от мама,и от баба под елхата...каквото и да е.

Извинявам се за дългото послание.... Simple Smile

# 646
Момичета, имам питане:

Днес купих от града памперси на Боци - ХЪГИС (HUGGIES)
До тук добре. Обаче не опаковката е розова и вътре памперсите са на сърца, панделки и Мини Маус   Mr. Green Нямат разтегателни лепенки, но имат широко разтегателно коланче отзад. Мекички са, паснаха му добре и ако не пропускат  би било идеално. Памперсите са турски. Обаче питам - колко вида има? Има ли наистина за момче и момиче или е въпрос на картинка?  Thinking Някой ползвал ли ги е, качествени ли са ? Пак ли имат и търска и английска версия? Изобщо какво ще кажете за тия памперси?  Thinking

Дребната дойде ядосана, Боци е отскубнал цял кичур от косата и. Аз я успокоих, че ще му го върнем като му слагаме от розовите памперси  Mr. Green

# 647
blizna4e , аз ги заглеждам тези памперси, но нали имам запаси и не съм ги пробвала още. Май сте взели от момичешките, ето момчешките http://www.minimod.bg/14544/huggies-4-%D0%BF%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D … -9-20%D0%BA%D0%B3 . Кажи дали са хубави и на каква цена ги взе  Simple Smile

# 648
Срам не срам, момичешки съм взела.Много бързах и хич не съм видяла  Blush Тези дни ще сме на тях и ще кажа как са. На пръв поглед ми харесват и са много мекички.

# 649
Близначе, ние ползваме такива но явно мъжкият вариант. Харесват ми. Имаше на промощия в кауфлан 104 бр за30 лв. Лошото е че май започнаха да ни умаляват, но са ни останали 10 тина така че ще се справим. Не и подсича дупето и е добре

# 650
  • varna
Близначе, гърлчето беше казала, че ползва такива след изпробвани 8 вида и е доволна, така че предполагам са добри.
Значи ужасно ме е яд - на ММ техните като кажат, че ще дойдат и питам кога, вечният отговор е "по някое време". Еми да, ама Ема си има режим, и те само го бъркат. Уж ми тръгват от един, пък ми пристигат в 4-5, превъзбуждат я и после не може да спи. Иначе свеки вика "айде да не й разваляме режима, да си ходим". Последният път помолих да идват сутрин, че е най-активна тогава и не пречи, ето на днес, уж щяха към 10, успали се и пак ми цъфнаха в 2, ми на мен пък ми писна, оставих им я и отидох да си доспя!
Ох, какво прочетох, нямам думи -  Shocked http://www.varnautre.bg/2013/12/26/200441-vsichki_novorodeni_s_c … ipove_ot_may_2014

# 651
  • София
Скрит текст:
Това е пророчество, дадено в Библията преди цели 2000 години:
 „14 И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от сабята и оздравя.
15 И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ.
16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;
17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.
18 Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.“
Приемането на чипа зависи от нас, но болшинството от народа така хитро ще бъде убеден в това дело, че сам ще поиска да му се сложи. А след известно време за нежелаещите, ще се намери начин да бъдат принудени, защото пророчествата в Словото на Бога няма да се изменят. Да, това е един от предвестниците за края на човечеството.
Ауу, Близначе, как можа да купиш на Боци дамски памперси #2gunfire Стискам палци татко ти да се оправи и чакам с нетърпение репортаж от общоселския банкет Hug
Агнес, наистина, като престоят малко и алкохолът не е толкова натрапчив. Чудесна рецепта, стана за нула време- сложих всичко в робота и после само оформих. Благодаря!  bouquet
С мм не си правим коледни подаръци. Миналата седмица си купих тоалет, с него ходих в Мелник, с това ще бъда и на Нова година. Спирам с харчовете.
Голямата е при баба си и успях да изчистя детската стая, беше у-ж-а-с. Метнала се е на баща си Плюшкин. Confused

# 652
Днес бях на селска баня. В другото ми село има минерална такава и като малки често ходехме там. Банята вече е остаряла и далеч не е модерна, но си върнах толкова спомени.....С дребната се поплацикахме, поплувахме в басейна, измихме се хубаво на минералната вода. Тя беше впечатлена от няколко дами с огромни цици Simple Smile Исках да взема и Боцинко, но как се мъкнат 9 кила на баня  ooooh!

Майка ми пък съвсем се плесна и извиках селската лекарка да я прегледа. Според нея било пневмония, чула била хрипове. Интересно обаче как ги чу, като недочува и то доста.  Thinking
Баща ми продължава да търпи родилни болки и да бълва камъни. На него няма как да помогна...Sad

ММ естествено беше на лов, той празници не признава. Та и по Коледа скубах яребици и фазани  ooooh!

Иначе селския банкет е утре, чудя се и аз защо се съгласих да ходя....

Мерси за отговорите за Хъгиса-а   bouquet Макар и женския вариант, Боци  цял ден е с тях днес и за сега ми харесват много. Ще видя цяла нощ като е с тях дали ще подгизне и пропусне. Ако не - взимам от тях вече.

# 653
Джине, аз си мисля, че този сайт не е с истински новини и това е поредната провокация. Като онзи за новините такива, каквито можеше да бъдат.
Ох, Близначе, вашите болести край нямат. Sad дано 2014 да ви донесе много здраве, заедно с двете бебчета! Ти защо стресираш горкото дете с такива гледки?

# 654
  • София
gemavar, за съжаление за чипирането на хора се говори от 2-3 години. Около този процес има доста конспиративни теории, аз силно се надявам да не се случи Praynig
Близначе, живот си живееш ти и само ни дразниш с фазани, гъски и др. деликатеси Crazy
За първи път ми се случи някой да ми рови в публикациите, че чак и да го оповести. Спорехме с една дама в друга тема и тази, моля ви се, ми ровила в публикациите, където съм написала, че съм затъпяла, пльоснала го в темата, като цитат и написала "Амин". Аман от луди ooooh!

# 655
Джине, то не се знае кой е по-тъп в случая ....Тъпанарка някаква си, да ти рови в публикациите..Понякога и аз ровя на някои хора, но е когато искам да знам как са им дечицата, самите те и прочие. Не и с користни цели....
И аз се надявам да не стане това с чипирането. Би било ужасно.

Гемавар, с кое я стресирам? Simple Smile Цици е виждал бол, нашите са все болни и тя е свикнала, а пилци с нея сме скубали много, даже и показвам вътрешностите и я уча кое какво е. Нея няма нещо, което да я стресира Simple Smile

Моля някой да ми каже какво следва сега, след като Боцинко почти месец яде само зеленчукови пюрета  Thinking Кога да почна каша? С мляко ли да е ? А плодови пюрета? Изобщо какво следва?

# 656
blizna4e , можеш спокойно да започнеш и с каша. Аз я давам следобед - оризова млечна на Тьопфер, добавям малко плодово пюре в нея, самостоятелно плодово не съм давала. Понякога прибягвам и до готови каши в бурканче, особено ако пътуваме или сме навън. От няколко дни давам и месно пюре, може да се дава през ден. Личната каза да въведа и жълтък, но ще поизчакам с него, той се добавя в зеленчуковото пюре, започва се с четвъртинка добре сварен. По принцип трябва да се редуват един ден месно, на другия зеленчуково с жълтък, аз няма да давам толкова често месни. Дадоха ни направление за изследвания и ехография, ще видя как е хемоглобиина...

# 657
  • София
Близначе, моята схема на захранване е следната: зеленчукови пюрета /имам една брошура на ХИП, вътре са изброени всички артикули, карам по него/, месни пюрета, плодови пюрета, каши. Като навърши 6м. ще дам жълтък, следва попара. Всички зеленчукови ги мина, както и месните. Вчера следобяд дадох ябълка /домашно приготвена, имаме  непръскани ябълки/. Прие се добре. С голямото дете захранването беше различно: сок- плодови- зеленчукови- каши- месни пюрета и т.н. До навършването на четвъртата годинка не сме имали проблеми с яденето, но от тогава, ако не я подсетя/накарам, може да не яде с дни Confused
Честит празник на Стефан на М-тина! Честит празник и на всички други, които празнуват!  bouquet

# 658
Честита Коледа скъпи мами!
Пожелавам ви всичко най-прекрасно на света!
Поздравявам ви с това видео
http://vimeo.com/76834417

Hug Hug Hug

# 659
  • София
Честита Коледа и от мен!  Hug
Мъхче, ама не мога да повярвам, че това е било сън  ooooh! Обикновено сънищата са абсурдни, а ти с голяма точност си подходила към нашите индивидуалности! Отде разбра за мен? Аз вярно раздавам медали на учениците, ама са не баш медали, ами разнии ку-ку артикули  Mr. Green Ползват се с голям успех и имат стойността на медали.

Ние като отпочнахме един галоп по роднините, ужас, чак днес мога да се почувствам вкъщи. Все още не ми е прибрана трапезата от Бъдни вечер. Тъй че, Агнес, доброволно разменям твоята метла (Мъхчето рече, че била вълшебна!) за моите медали. А ти може да ми раздадеш медала за домакиня на годината  Mr. Green
Бебка е щастливаааа! Гости, хора, обстановки, вятър в косите! Дори два дена не сме я къпали, че беше и мръсна от гушане  Laughing Аз тайно се надявах да зацепи от хремата на някого, от грипче ли, че вече искам да боледува, ама нъцки - дебелокожо добиче е засега. Захранваме се (с парченца) авокадо, картофи, моркови, ама най беше доволна от трите питки, с които я гощаваха  Laughing  Ящно е засега, ама то кръвта вода не става - у нас всички сме лакоми до небето.
Подаръчета традиционно си имаме много скромнички, но пък тази година нещо улучихме с тях, та беше не само внимание, ами и веселба голяма. Доволни и уморени сме, затова няма хич да бързам с прибирането на трапезата - така изгледът вкъщи е направо като новогодишен  Mr. Green А и днес е работен ден, а вечерта отново работа ни чака - да си гледаме сериите от сезоните дето сме ги свалили. Тежкооо, тежкоо-о.

Гърлче, сгуЩонка се пише, ама сгушьонка се произнася, както си го писала  Peace Една лесна вкусотия мога да споделя с нея. Няма значение, от кой магазин е купена - отваря се консервата и бум на котлона. Вари се и се бърка, тя леко се карамелизира и се сваля, когато стане приятно-нежно оранжева. Изстива и има съвсем различен вкус, но е якооо! В руските магазини я продават на двойна, че и тройна цена варената сгушьонка, гадовете!

Портокалче, натъжи ме много това детенце. Да вземете да поговорите с родителите му, така не бива  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт