Трудно проговаряне! - Тема 16

• 99 847
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
Saule, прегръщам те силно  Hug
И тук да ти е здрав и безгрижен рожденика и да бъде безкрайно щастлив!
А ти се опитай да превъзмогнеш майчините си страхове /давам този съвет и на себе си/ и го остави да лети, защото той може  Grinning
А вие като се появите през януари с теб ще се терапевтираме, ти знаеш къде  Wink

Ние също подстригваме Макс вкъщи. С машинка. И той търпи невероятно. Защото ние сме доста неуки фризьори и едва последния път се сетихме да сложим една мантийка като в салон. Иначе става целия - от главата до петите - в косми и въпреки че видимо му е доста неприятно, търпи на мама юнака.

Взех ги и аз тези кубчета. Те наистина са доста миниатюрни, но са интересни и стават за игра. Правим по-лесните комбинации сами, а по-трудните с помощ.

И скок в групата на тези, на които им се струва, че нещата се случват адски бавно, независимо от логопеди, психолози, барокамери и добавки. Но от друга страна си признавам, че не бързам да пораснат децата ми. Много ми харесва да са мънички и да откривам света заедно с тях. Много противоречиви чувства и мисли имам в това отношение  Embarassed

# 46
Привет в новата темичка.Благодарност към Дони.  bouquet
Saule да ти е жив и здрав рожденника.Много хубави думи си написала.Дай Боже всички дечица да напредват и всичко преживяно/най-вече от нас родителите/да е зад гърба ни
Ние сме готови с подаръците.В детската градина ще получи автовоз с 10 малки колички,а за вкъщи му взех магнитна дъска с букви и цифри.
Иначе моя малчо вече знае доста песнички и все повече започват да му се разбира какво пее,което ме прави мноооого щастлива.Повтаря абсолютно всичко,не му спира устата.Доживях и аз този момент.

# 47
  • София
Saule да ти е жив и здрав рожденика и дай боже повече деца в неговото състояние да постигнат толкова, колкото той е успял за 3 години. 

# 48
  • София
http://www.toy.store.bg/p79346/master-dyrven-konstruktor-ot-200-chasti.html
         Току що се сдобихме с този конструктор, който ще ни донесе Дядо Коледа.
         Винаги съм пренебрегвала дървените играчки - може би защото визуално не са така красиви като пластмасовите, но от известно време ги открих и съжалявам, че не съм инвестирала повече в такива играчки, когато децата ми са били по-малки. Наскоро ни подариха дървеното влакче на Икеа. Видимо е една доста проста играчка, която съм заглеждала в магазина, но ми се е струвало, че няма да е интересна. Излезе много успешно попадение. Синът ми си нарежда сам релсите, кара си влакчето по релсите. Е не й отделя часове внимание, но и малкото което прави е хиляди пъти по-полезно за него от всички пасивни забавления.

# 49
Хриси пък много се отчайва, когато не успее да направи нещо сама "Не мога да го направя" и го хвърля. Даже плаче. Аз понякога и се ядосвам. Причината е, че бърза и не се получават добре нещата, а тя е доста самокритична. По тази причина не съм и купувала такива конструктори. Но пък хареса едни мъниста и каза, че ги иска. Може с това да упражняваме финната моторика, която е ужасно зле... newsm78
За нашата елха няма подарък, но иска "Мега Блокс Барби". Струва ми се неоснователно скъп. И то иска къщата на Барби...

# 50
  • Ботевград
  Tada Saule да ти е жив и здрав рожденика  newsm59
Пожелавам му от сърце много здраве, щастие, късмет и прекрасно детство  Hug 
Нека получи най-желаните подаръци и да изкара един наистина чуден и вълшебен празничен ден, заобиколен от много приятели  Heart Eyes

# 51
Saule, много здраве на детенцето, на теб, на цялото семейство Simple Smile
Нека хубавите мигове са все повее и повече, озарени с много радост.
Hug    Успехи и смело напред  newsm59

# 52
  • Бургас
Saule да ти е жив и здрав рожденика  bouquet. Нека расте все така любознателно дете и не спира да ви изненадва  Hug.
За съжаление другата седмица нашия човек ще стане на 4 год., но ние не можем да се похвалим с този напредък  Sad. Не съм се отчаяла, но като наближи тоя пусти рожден ден започвам да правя равносметка и ... напредък имаме, но откакто започна да ходи на психолог. Другото беше просто пропиляно време, което не знам дали ще успеем да наваксаме. Добре поне, че напоследък успявам да му измъкна с ченгел от устата "дай вода" или "дай хххххх", че да ми се постопли душата. Числата започна да ги казва по-уверено, а сега вече се опитва да припява и на песента за гласните. Голям хит е в къщи. Момичета, преди бяхте поствали едни образователни предавания на клипове в интренет. Не помня за цифрите ли бяха или за буквите, но тогава ги харесах. Ако някоя се сеща за какво говоря, моля пак да ги споделите. Когато не мога да отделя внимание на детето, поне с тях да го облъчвам.

# 53
kojo, Бон-бон буква и цифра ли са?
http://vbox7.com/collection:1699496

# 54
kojo, виж дали ще ви харесат тези клипчета, също:
http://www.youtube.com/watch?v=yxajzgFVAFw
http://www.youtube.com/watch?v=suHJ6pqGiKc
http://www.youtube.com/watch?v=MsEQ9_x6BXk
http://www.youtube.com/watch?v=UpMYAlJH4uU
Имаше и един чудесен интерактивен сайт, който за съжаление сега ми излиза неактивен: http://www.ttrtt.net/
С тяхна помощ моето дете преди около година започна да повтаря думички. Един ден, след около месец слушане, случайно бях забравила завука изключен и изненадано чух как ги шепне и така се започна.
Saule, много въздействащ пост. Браво на рожденника! Пожелавам си, пожелавам и на останалите, такава емоция за някой от бъдещите рожденни дни на децата ни.
п.п. Исках да се включа и по поста на roni77 от предната страница. Ами аз лично нищо толкова драматично не виждам в отлагане на детето с една година от училище, когато има да се наваксват дефицити. Най-малкото тази година може да е решаваща за емоционалното му съзряване, ако не за друго.

Последна редакция: ср, 18 дек 2013, 11:19 от Анонимен

# 55
Saule,настръхна ми козинката докато те четях.Дай Боже все напред и нагоре.С ден закъснение ЧРД на Томас,много да се гордеете с него...

bouquetМомичета,чета ви,радвам се с вас на напредъка на дечицата.
При нас нищо ново.Имаме изломотени нови думички,истерии,тръшкания,..Опитвах се на два пъти да отидем на логопед-тц,никъв шанс за сработване.Крясъци и откази.Същата работа и в един център,нищо,че беше  и сред деца.Е,на година ще се пробваме пак.
Дядо Коледа е сложил под елхата кубчета-пъзел,рингове и влакче.А на дядо Мраз се пада честта да донесе гаража с пистата...В интерес на истината нямам никакво желание и настроение за празници..
Изчезвам с моето мрачно настроение.  Hug Hug Hug

# 56
Saule, наистина чудесен пост!
Да е жив и здрав малкия юнак!

# 57
  • София
kojo,  Hug И аз съм така всеки път около рождения ден на Гогича. Не мога да се отпусна и да се радвам на празника...а той също ще стане след месец на 5. Добре, че последните месеци дръпна повече в разбирането, та малко да ми се отпусне и на мен душицата...Вече го определям горе долу като 3 годишен като мислене Rolling Eyes Толкова съм се сдухала, че нищо не може да ме зарадва. Днес дойдох по-късно на работа и без да искам си получих коледния подарък(изненадах куриера Simple Smile ). Искам го от 3г..., вярно, друг модел бях харесала, но мъжът ми искал да ме изненада. Аз офцата една такава равнодушна...

# 58
Дони ех, че хубаво че те е изненадал мъжът ти  Simple Smile радвай се не така, равнодушно  Hug , нека види че те е зарадвал  Heart Eyes

Аз пък принципно не обичам празниците, винаги съм била такава и особено, в нашето семейство Декември се натрупват много РД и именни дни, после Коледа и НГ и след тях Януари още малко РД и то наистина му писва на човек от маси  Laughing.....обаче тази година е друго, за първи път се усещам че съм празнично настроена и то е само заради детето Heart Eyes. За първа година той осъзнава истински празниците - историята за Дядо Коледа и какво ще се случи, за първи път е толкова ентусиазиран да украсяваме, на моя РД беше най-щастливия, че има торта, свещи за духане, подаръци (нищо че са за мама  Simple Smile)....та така детето ме зарази с еуфория  Mr. Green.

Тези кубчета на Goki ги изкупихте ей, няма ги в наличност, ще чакам до Януари да заредят Crossing Arms

# 59
И Хриси тази година разбира повече. Миналата година пак се радваше на Дядо Коледа, но тази вече и подарък си избра и украсява елхата. От октомври искаше елхата да украсяваме. За рожденните дни също много се радва. Миналата година като я питаш какво иска да и донесе Дядо Коледа отговаряше подарък, а тази си избра "Джаф" и "Мега Блокс Барби".
Дони, прекрасно че те е изненадал мъжа. Аз много бих се радвала. Отпусни душичката и се наслаждавай на празниците и вниманието.
А има ли някакво филмче детско за Дядо Коледа?

Общи условия

Активация на акаунт