Трудно проговаряне! - Тема 16

• 99 852
  • 739
  •   2
Отговори
# 60
Първо да си измрънкам, че този нов изглед на сайта ме влудява  #Cussing out

Ели и аз търсих хубаво филмче с класическа история за Дядо Коледа, но до сега не съм намерила Thinking

# 61
  • Най-сетне у дома
Момичета, от сърце благодаря за хубавите пожелания!
Влизам да ви чета какво сте писали и какво ново оръжие се е появило на терапевтичния фронт. От Л-карнозина насам, май няма нищо революционно. След 6 седмици го започваме и ние.
Ноотропил-ът действа добре, но разбива съня на детето, а аз не искам да стои твърде дълго недоспал.

Иначе, да се похваля!!! Томас си има съвсем истинска приятелка!!! На 4, току що навършени. Доколкото мога да разбера от онова, което споделя (а то хич не е много, по-скоро съдя по честотата, с която споменава едно или друго име), той си пада повече по едно друго момиченце, но нали, милото, няма опит с общуване с връстници, не знае как да помогне. Но приятелката е настойчива и го свали. Днес като ги видях да се водят за ръка в коридора, ревнах. Учителката го похвали, бил много послушен.

Връщам се да ви чета.
И аз да измрънкам - ужасен е форумът с този дизайн!

# 62
  • София
И на мен не ми харесва новата визия Sick

# 63
 Отвратително и безполезно..Вече изразих мнението си в съответната тема. Аз доволни не видях, дано го вземат предвид и променят нещата... Peace

# 64
И аз още не мога да свикна. Не е по-добра от предишната. Това сиво ми е малко бледо...
И аз търсих хубаво филмче за Дядо Коледа, но не намерих. Все пак ако някой знае такова. По празниците ще е актуално да си го гледкаме семейно. Само Коледата на Мики сме гледали, но мен ми се иска нещо със джуджетата Северния полюс и всички нещица  Laughing

# 65
Е, няма такъв кич! Едва успявам да намеря постовете измежду всички светещи реклами и гигантски букви за всякакви глупости.

Saule, аз съм хвърлила око на едно масло от вечерна иглика, за което четох интересни неща, но още го чакам да дойде и не съм пробвала да дам отзиви. Иначе от Карнозина Томас ще спи като къпан. Поне на Макс така му действа. Гаджета, а? Simple Smile

И аз бих гледала филмче за дядо Коледа. Който открие да свирка. У нас Мики Маус не е на почит. Под формата на играчка да, но филмчетата не задържат вниманието на никое от децата ми.

Не мога да преценя Макс доколко разбира празника тази година - визирам и рождения му ден и Коледа, че в неговия случай са наблизо. Но за първа година се кефи на тортата, духна безброй пъти свещичката, не само неговата, но и на всички близки с рождени дни наоколо и се радва на подаръци. Проявява интерес да ги отваря и да играе с тях. За мен това е напълно приемливо. И без това се ужасявам колко материални стават децата с всички тези притежания от толкова малки. Мона ми поръча да й купя златни обици и много страда, че няма дупки на ушите! Направо се изцъклих. Тя няма 3. Какво ще правя като стане на 6?

Дони, как определяш разбирането на Гого като на 3 годишен? Аз, понеже имам една точно 3 годишна наоколо и точно 2 години по-малка от Макси бих казала /без изобщо да наблягам на сравнения между тях, защото са ужасно различни във всяко едно отношение/, че Мона разбира речта  в пъти повече от Макси. Обаче като разбиране на обстановката и ситуацията наоколо, всичко, което се случва и как би следвало ти да се държиш в нея Макси е видимо пъти по-зрял и разбиращ.

# 66
  • София
Ноща преди Коледна, Коледна песен тия се сещам на прима виста от Замундата и http://www.DMCA-removal-from-Google/browse.php?incldead=1&fi … %E5%E4&page=0

Дони, как определяш разбирането на Гого като на 3 годишен? Аз, понеже имам една точно 3 годишна наоколо и точно 2 години по-малка от Макси бих казала /без изобщо да наблягам на сравнения между тях, защото са ужасно различни във всяко едно отношение/, че Мона разбира речта  в пъти повече от Макси. Обаче като разбиране на обстановката и ситуацията наоколо, всичко, което се случва и как би следвало ти да се държиш в нея Макси е видимо пъти по-зрял и разбиращ.
Гери, звездите ми го говорят  hahaha Не знам, така ми се струва.

# 67
Само да предупредя да внимавате с маслото от Вечерна иглика. Не се пропоръчва при болни от епилепсия, но мин година си писахме с една майка. Нейното дете беше приемало такова масло и беше предизвикал мисля замаяност...та да следите децата...

# 68
  • Бургас
Точно тези са! Хиляди благодарности  Hug!
stefchica, тези линкове, които си пратила много ще му харесат!
Днес малкия има тържество в градината  Confused. Той е в болнични, но реших да го заведа да види Дядо Коледа. На тържеството няма да има родители, но госпожата ми каза да присъствам с него. Много ми е притеснено сега, но от друга страна искам да видя какво ще е поведението му.

# 69
  • София
Saule то така е в днешни дни, жените са активната страна  Wink

wondergirl смело купувай пластмасови позлатени обици на клипс, Мона ще им се радва като на истински, даже повече, защото ще са по-големи. Освен ако не е харесала някои твои и точно това да има предвид.

Ох много ме амбицирахте и мен с този карнозин, Има ли смисъл да се пие, ако не посещава в момента някаква терапия?

# 70
  • Най-сетне у дома
Saule то така е в днешни дни, жените са активната страна  Wink

wondergirl смело купувай пластмасови позлатени обици на клипс, Мона ще им се радва като на истински, даже повече, защото ще са по-големи. Освен ако не е харесала някои твои и точно това да има предвид.

Ох много ме амбицирахте и мен с този карнозин, Има ли смисъл да се пие, ако не посещава в момента някаква терапия?

MIA, има смисъл! Мит е, че мозъчните стимуланти работят само с терапия. Не е вярно. Факт е, че те правят децата по-възприемчиви към обучението, но сами по себе си вършат страхотна работа. Моят опит след всичкия обучителен чанч, на който подложих детето - никакви логопедични или други занимания не постигат и една стотна от ефекта на неща, които стимулират мозъка на биохимично ниво - барокамера, Ноотропил, формули за концентрация.

Това, за активните жени, е много вярно Simple Smile

# 71
  • София
Това ми трябваше, за да ме убедиш.
Защото дори без терапия, ежедневно се сблъсквам с нуждата от концентрация, която май недостига и на по-голямото ми дете.

# 72
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте, аз отдавна надничам, но до сега не съм писала.    bouquet
 Реших, обаче, че е време да се запиша за да има с кой да споделям, че повечето хора изобщо не разбират, тук, сигурна съм ще намеря не само нужната подкрепа, но и много полезна информация когато ми потрябва.
 Детето с трудното проговаряне е малкият ми син. Не знам и аз как да го опиша - в къщи от някой и друг месец започна да се опитва да говори, но в повечето случаи абсолютно неразбираемо, най-често говори на първи и последни срички и така се получава, че "мамо, дай вода" звучи като 'мамо, да да", а мамо пие ми се, пишка ми се, сипи ми, спи ми се и др са "мамо, пи"  Crazy , а ходи го разбери какво иска. И това са разбираемите неща, повечето дори аз не мога да ги разбера, опитва се да разказва някакви неща, но изобщо не му се разбира. В детската градина изобщо не говори, звук не издава, до сега само веднъж е смотолевил на едната госпожа едно тихичко "не" и това е, водихме го на логопед и там не издаде нито звук, иначе реди пъзелите, но до там. Тъй като не реагира на пляскане зад гърба ни препоръчаха да го заведем на аудиометрия, вероятно не чува добре, предпоставка са и многото отити още от бебе. Какво ще излезе тепърва ще видим, сега чакаме да е напълно здрав за да можем да го заведем. Още не сме решили къде, чета различни мнения. Иначе разбира почти всичко, изпълнява по-сложни заръки и тн.
 Май като за представяне толкова е добре, на нас тепърва ни предстои борбата с проговарянето, надявам се да се справим.  Heart Eyes

Много полезни линкове има на първа страничка, благодаря на всички, които споделят информация и на тези, които се грижат тя да е на първа страничка!  Hug

# 73
 Привет, добре дошла  Hug

Това, че разбира е много добро начало! Проверете слуха- повечето го правят или във ВМА или в ИСУЛ. Щом му е трудно да се отпусне и в градината ( ние също сме с такъв проблем,но хлапето ми е доста по- голямо)  може би ще е полезно и посещение при психолог.

Успех, ако имаш нужда от нещо- пиши  Simple Smile

# 74
  • Бургас
Не съм добре дошла в темата!  Hug
Моето момче също прекарва често отити от около 2 годишна възраст. Сигурно са ти казвали, че трябва постоянно да се наблюдава от лекар УНГ, когато често прави тези възпаления. Дано се окаже, че е нещо елементарно и намерите бързо лек. От моя УНГ знам, че честите отити могат да доведат до серозен отит, при който детето не изпитва болка, но има събрана течност в ухото, която му пречи да чува на 100 процента. Когато то не говори, няма как да ти съобщи че не чува може дълго да остане неоткрито заболяването. Затова са наложителни тези консултации със специалист. Сашко така след поредната инфекция ходи 2 пъти през месец да му правят тимпанограма, за да видят има ли течност в ушите, защото вече се съмняваха за такъв отит. От около два месеца постоянно ми влачи една хрема и през 2 седмици го водя профилактично за наблюдение, да не е направил отит.
Все пак детето ти говори и прави изречения. Казваш, че разбира всичко и изпълнява команди. Не знам, но си мисля, че само работа с добър логопед и евентуално психолог ще помогне много скоро да имаш голям бърборанко в къщи Wink.

Общи условия

Активация на акаунт