Трудно проговаряне! - Тема 16

• 99 870
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
sunlight_eli,   202uu !
Хриси в момента се интересува от колите.Благодаря за идеите!   bouquet
Вчера в супера видя топено сирене с картинка на Маккуин.Доста зор видя, милата, обаче геройски изяде едно парченце.Бях купила и макарони с Колите, но... номера не ми мина.
Макарони "Мелиса" Колите 500гр.
За добавките: Давам само пробиотик.

Последна редакция: ср, 28 май 2014, 16:06 от n_alex76

# 646
А пробиотик колко време?

Интересно ми стана за барокамерата, сега видях, че има във ВМА София, не знам защо бях останала с впечатление, че има само във Варна. Пише противопоказание белодробна пневмония, малкия я кара януари, трябва да попитам. А с какви диагнози взимат децата, защото в изброените не намерих, какъв документ трябва да представя?

# 647
  • Най-сетне у дома
Дони, вярно е, абсолютно си е божа работа това, с проговарянето. Никой не може да каже със сигурност какво ще го отпуши и дали. Но Гого има огромен напредък, никой не би отрекъл!

Беба, противопоказание е активна пневмония, не прекарана в миналото. Ние ходихме на барокамера в Националната спортна академия в София.

# 648
Saule, сега погледнах и за тази във НСА, на по-ниска цена е и май не искат кой знае какви документи, за ВМА искат епикриза и е 100лв на сеанс.

Как се чувстват децата от такъв сеанс, има ли някакви последствия, освен подобряване?

# 649
  • Най-сетне у дома
30 e в НСА. Никакви странични ефекти не сме видели от нея. При нас имаше класически "уау ефект" след първите 10 влизания, но обикновено трябват повече. Дотук сме направили 72 "гмуркания" за 6-7 месеца. Казваме му гмуркания, защото барокамерата е шестместна и доста прилича на подводница. Хубавото е, че родителят влиза с детето, но се плаща само за този, който диша кислород с маска.

# 650
Здравейте
Имам син на 2,6 години. Проходи на 1 годинка, първото "мама" чух около 8-9месечен.Никога не е сочил с пръст като останалите деца, отскоро започна да имитира звуци и действия. Да казва на колите -Ко на къща-Ка на браво да пляска с ръце и да вика БАооо, тук таме след моя команда да маха за ЧАО, Не приема нови храни, единственото нещо което би взел от ръката ми е филия хляб или кроасан (за плодове и заленчуци, зрънчо, солети  имам чувството че никога не би опитал, или ако случайно му ги натикам в устата, започва да прави опити да повърне). Интересното при нас е че мисля че е доста умен, работи с таблет прекрасно, включва си разни игри, сменя ги. Благодарение на таблета разбрах че различава цветовете, реди доста сложни пъзели, разпознава цифрите и буквите.
Доскоро не искаше да отворим книжка, и да му показвам кое какво е, тук от 1 2 месеца проявява желание да гледа и тук таме да направи опит да повтори след мен.
Ходили сме на логопед преди няколко месеца, не искаше по никакъв начин да съдейства за да научи нещо, тръшкане, рев сополи, пак тръшкане и с много мъка тук таме да издаде някъв звук. Миналата седмица го водих в Свети Никола, следващата седмица ще чуем има ли диагноза и каква е , и какво да предприемем. Малкия е ужасно чаровно и усмихнато дете, но няма никакво желание да научи нещо ново, имам чувството че не ме разбира, или ако ме разбира може би ме игнорира, във парка колкото и да го викам по име рядко се обръща, прави си каквото иска, бяга ми. Но кажа ли Чао, замръзва и се обръща, и пак почва да си прави каквото иска, с децата почти не се заиграва, освен ако иска да вземе някоя тяхна играчка, ако недай боже не я вземе, следва безобразно тръшкане, рев.. бе страхотна драма....
Според една от психоложките в Свети никола, е доста назад с комуникативните умения... и трябва да се работи много усилено с него.
Аз мисля че му липсва концентрация, бързо му омръзва всичко освен рисуването.
Сега мисля да се насоча към нов логопед, или логопед-психолог ще е най-добре. Не че не харесвам старата ни логопедка, дори напротив, но ми е ужасно сложно в огромния трафик на София, да взема детето от градина.. да прекося цяла София отивайки към нея, и след това да се върна,(средно около 2  часа ми отнема това разкарване) Молбата ми е ако може да ме насочите към добър логопед който работи с малчовци, около люлин,надежда, зона-б5,сердика, красна поляна общо взето западни райони.
Гледам че давате и добавки за мозъчната активност доволни ли сте от тях?

# 651
  • София
Задрямала съм си най-културно вчера в барокамерата Rolling Eyes И бях събудена от крясъци...И какво чуват ушите ми - диването малко вика и крещи играейки на таблета с това приложение Научил е всички думи на изуст и с пълно гърло крещи - Б-банаааан, Д-Динаааа, Ф - тотоат =фотоапарат. Размърдах се и аха да го изловя и снимам и той спря  Sad

# 652
a_n_c, мога само да Ви поздравя, че сте отишли на консултация в "Св.Никола"!
Работа, търпение и много любов! Heart Eyes
Доника, поздравления за напредъка!
Аз се пробвах да започна обучение с приложение БГ Срички, но Хриси още не е на това ниво на развитие.
Но с удоволствие поработи върху Cars & Vehicles Puzzle 4 Kids. Mr. Green

# 653
  • София
о, това ни е от любимите, както и едно друго https://play.google.com/store/apps/details?id=co.romesoft.toddlers.match.cars

# 654
Много страници изчетох, и реших да го подпукам с добавки и сериозни занимания, видях че доста от вас са ползвали Л-карнозин и е имало прекрасни резултати. Молбата ми е ако може да ме ориентирате как и колко горе долу е препоръчителната доза.(предполагам че се купува от магазин за хранителни добавки ) Детето е 16кг високо близо 1м, на 2,6г
Ако може да ми препоръчате и още нещо ще съм ви безкрайно благодарна, очите ми са на поничка и буквално не мога да прочета и ред повече.
Искам да му взема и витамини качествени, защото както споменах свежи плодове и зеленчуци не мога да пробутам под никаква форма, освен ако не са сготвени на супа.

Последна редакция: чт, 29 май 2014, 15:49 от a_n_c

# 655
Здравейте, ще си копирам постът от "Консултация с логопед" и тук:

"Здравейте, започвам с баналното, синът ми е на 2г. и 4м. и не говори. До сега се успокоявахме, че  и аз и баща му сме проговорили късно, и че след като тръгне на ясла/детска градина ще започне да говори, но мисля, че ни е време за консултация с логопед.

Проговори късно, на 1г. и 8м. с тата и баба, малко по-късно и мама. Към момента речникът му се състои от не повече от 30 думи, като повечето изговаря правилно, но това са думите с 2 еднакви срички и три буквените, от другите казва по една сричка. Имитира всички животни, повтаря срички, когато му кажа, е понякога нямат нищо общо с казаното, но след 2,3 опит се получава. Изречения не прави, дори не свързва две думи. Изпълнява команди, посочва предмети и разбира всичко, което му се казва. Когато иска нещо и му кажа да каже съответната дума, за да го получи, предпочита да се откаже, вместо да се опита да говори. Като цяло предпочита да си служи с жестове вместо с думи. Моля да ме насочите към логопед за диагностициране на проблема и евентуално детски психолог за София или Благоевград."

Ако може да ми препоръчате логопед или първо да се насоча към клиника "Св. Никола". Разгледах в сайта и видях, че има телефони за записване на прегледи и консултации, там ли трябва да се обадя и какво да обясня, че става въпрос за не говорещо дете? Може ли да препоръчате конкретен лекар, към когото да се насоча? Благодаря   bouquet

# 656
a_n_c  аз лично на дете под 3г не бих давала така смело добавки. На дете на такава малка възраст бих давала единствено  - хубави витамини, пробиотик, рибено масло - омега мастни киселини/ крил ойл. Това си е моето мнение разбира се  Peace . Предполагам ще се включат майки даващи Л-карнозин с повече разяснения, но само мога да кажа, че се въвежда много внимателно, с много малки дози и има задължителни неща които трябва да се дават успоредно с него (Цинк мисля, че и витамин Е) и т.н.

# 657
  • София
Мег, пос-скоро започнете работа с логопед, отколкото да стоиш и да чакаш за час в св. Никола, за да установят, че има забавяне на речта и до там - препоръчват работа с логопед и психолог евентуално и се връщаш в изходна позиция. Вече много логопеди работят с малки деца. Препоръчки не се наемам да правя, защото всеки си има своите изисквания. Ако трябва иди при втори и трети за консултация WinkЩом казваш, че изпълнява команди това е добър признак . Ти можеш също да се занимаваш с него и да трупате речник...
a_n_c , аз давам карнозин, но синът ми е на 5. Почнах на 4,6 добавките и все още си ме е страх. Карнозина за проговаряне не помага обаче, той си е за концентрация Wink Почнах от прашинки на ден и постепенно увеличвах дозата.

# 658
Доника, благодаря за отговора   bouquet
Ако не искате да давате препоръка, кажете Вие с кого сте работили (ще помоля и други мами да споделят) и сте доволни, защото нямам никакви отзиви и изборът ми ще е като стрелба в тъмното. Също ако имате статия или информация как преминава първото посещение при логопед, за да знам какво да очаквам и какво да следя, ще бъда много благодарна.

# 659
  • София
При логопедите обикновено се разговаря с родителите, още повече ако детето е още малко. Разказваш как е преминал до момента живота на детето - кога е проходило, бременност, раждане, заболявания, алергии и т.н. При две жени сме ходили и първата среща беше опознавателна.

Общи условия

Активация на акаунт