Трудно проговаряне! - Тема 16

• 99 866
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
А има ли сайт, в който са дадени адреси и тел. за връзка на логопеди от цяла България?

# 661
  • София
На 1ва стр. има линк с информация за логопеди от Логопедико и логопедия БГ. В частност моите деца ходят в Пумпелина. Както каза Дени - много е относително. Един гледа титли, друг местоположение, трети цена, четвърти отношение. Аз съм от петите - майки мазохостки,които не се вълнуват от чувствата на детето, а гледат да има ефект от работата на логопеда и да им е удобно местоположението на кабинета Wink Защото както ревеше, че не иска да ходи, сега сяда в колата и чака да ходи Simple Smile))
Редакция - ето го линка с указателя http://logopedico.com/logopedi/

# 662
Здравейте Simple Smile Пак съм при вас за съвет. Малкия е на 2г8м и искат да му се направи ядрено магнитен резонанс. Разбрах, че ще трябва да го приспят за това изследване.
 Моля, който е правил това изследване да сподели. Как протича?
Ще съм благодарна ако се свържа с майки от Варна, да поговорим за това.

# 663
Здравей, аз съм от Варна. Правили сме ЯМР 2 пъти, детето е на близо 5 г. И двата пъти ни приемаха в неврология проформа и оттам ни изпращаха на ЯМР. Преди това консулт с анестезиолог, приготви се за голямо чакане. Сутринта преди изследването, на детето слагат абокат, естествено го измъчват, че не могат да му намерят вена. После на самото изследване присъства анестезиолог вътре при детото през цялото време. Изследването продължава около 30-40 минути, после анастезиолога стои известно време като излиза детето от упойка. Нас ни връщаха в отделението, където стояхме около 2 часа и ни пускаха, това е. Успех!

# 664
В крайна сметка се отказах за сега от Л-карнозин-а и реших да взема Брейн бъстър.
Пуснах питането си и в темата за аутистичния спектър, ще го копирам и тук

Искам да ви питам относно брейн бъстъра, моя е пристрастен към краве мляко, без него е страшна драма. Вчера за първи път реших да му дам- дадох го някак си, но днес е страшно тръшкане, че няма мляко със закуската. Кажете ми какво да правя, ако ще го давам в дългосрочен план направо не ми се мисли ooooh! Възможно ли е да му го набутвам набързо с пипетата от панадол, и след това да пие мляко.  Възможно ли е да го заместя сутрешното мляко със соево?
Приемам  идеи всякакви

# 665
 a_n_c , каква е връзката между Брейн Брустера и кравето мляко?

# 666
Не се препоръчва смесването на сиропа или едновременната му употреба с мляко, млечно-кисели продукти и бульони.
P.s  Цитирам буквално листовката

# 667
  • София
Аз лично само Брей Бустер не съм давала и не мога да помогна Joy Той нямаше ли някакво ограничение за минимална възраст?

# 668
На листовката пише че може да се дава на едногодишни, за това смело му го давам  Simple Smile

# 669
Според мен указанието е да не се разтваря Брейн Брустера в млечни и бульони. Но и аз не съм давала.

# 670
  • София
Успех, ще споделиш впечатление Wink

# 671
  • София
Момичета, знам, че не съм писала отдавна, дано ме помните.

Днес записах Теа в първи клас и някак съм притеснена. Тя не се справя на нормално ниво, тестовете за готовност ги прави към долната граница и затова ми е притеснено как ще се справя. От друга страна не искам да я отлагам, вчера минахме пред ЕКПО за ресурсно подпомагане, не за отлагане. Когато учи с мен у дома е добре, виждам напредък и мислене, но дали в училище ще е така - по-скоро не. От днес започна и обследването в "Свети Никола", нищо определено на този етап. На всичкото отгоре ми се струва, че нарочно не отговаря адекватно на въпросите на психолозите и на комисията вчера. Като излязохме, аз ядосана и повторих същите въпроси, отговори на всичко. Какви номера ми върти това дете, за главата съм се хванала.

Извинете ме, много дълго стана! Благодаря ви за вниманието!

# 672
Като излязохме, аз ядосана и повторих същите въпроси, отговори на всичко. Какви номера ми върти това дете, за главата съм се хванала.

Това е неправилния начин на мислене.
Детето  предполагам много добре разбира какво става на тези комисии и че го "изпитват " а вие се притеснявате от резултата и то се страхува да не ви разочарова и е тотално паникьосано и притеснено без да го показва външно. С вас че чувства сигурно и спокойно затова отговаря правилно. Разбирам прекрасно ситуацията защото моят син изпада в същите казуси - да не може да каже името на майка си или баща си от притеснение. Правили сме и като вас- след комисията му задавам същите въроси и той се справя прекрасно там където е мълчал без да отрони и звук. Но това е част от ситуацията. Не забравяйте че дете в норма не би имало тези затруднения. Ниското самочувстве е характерно за децата със образователни затруднения.
Не мислете лошо за детето , това е тотално обиждащо за него. Бъдете на негова страна, опитайте се да разберете в каква е причината то да се държи така а не веднага да го заклеймявате че ви прави напук.

# 673
мина прегледа при невролога. правиха еег и всичко се оказа наред. рефлексите са отлични. за походката каза, че е нестабилен в предната част на стъпалото, при пръстите, защото има голям свод най - вероятно заради липса на някоя костица. изписа ноотропил. сега ще търсим детски ортопед. ако може да препоръчате някой /без алексиев/.  Praynig

# 674
_re_ge, същото се случва и при Хриси от притеснение съвсем губи ума и дума. Включва някакава хиперактивност. Как може да се подпомогне детето да изгради по-добро самочувствие и увереност се чудя аз. Не веднъж съм се чудила дали аз не съм допринесла с избухливостта си.
Yana_a_n,  Hug. Не знам какво да ти кажа. След две години и мен ме очаква същото. И ужасно умирам от страх от този момент.

Общи условия

Активация на акаунт