Трудно проговаряне! - Тема 16

• 100 697
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • София
При зъболекарят мина идеално.
То прекалено страхливите деца като моя син  и не смеят да се опълчат много пред непознати. В колата мрънкаше и разправяше, как не иска да му вадят и да му чупят зъбите. Но в кабинета му подариха кутийка за паднали зъбчета, повозиха го на стола и накрая внимателно му огледаха зъбите. Ура няма никакви проблеми!

# 91
  • София
Радвам се, че е минало безпроблемно. Много се смях как не искал да му чупят зъбите Simple Smile

# 92
M_I_A, страхотни новини! Hug
Дай, Боже, в темичката все такива! Praynig

# 93
Привет, момичета, синът ми е на три години и пет месеца почти, с рядко генетично заболяване, следствие от което е и задръжката в експресивната реч, записвам се да следя темичката Heart Eyes

# 94
  • София
Честито Рождество Христово! Здраве и късмен за вас и любимите ви хора!

# 95
Честито Рождество Христово! Здравето и надеждата да не напускат домовете ви! Heart Eyes

annakonna,
ето схемата на карнозина, която аз съм спазвала:
Скрит текст:
1ден - 25мг следобяд.
2ден - 25мг сутрин и 25мг следобяд.
3ти ден - 50мг сутрин и 25мг следобяд
4ти ден - 50мг сутрин и 50мг следобяд
5ти ден 75 мг сутрин и 50мг следобяд. После 75мг /75мг; 100мг/75мг; 100мг/100мг и т.н докато се стигне максималната доза.
На този етап давам 2х250мг. дневно. Детето ми е почти 14кг.
.
Присъединявам се към Дони, карнозина не е панацея, както и всички останали добавки, но е добра патерица към терапиите. Комбинирам го с много други добавки без проблем.

Не съм,
добре дошла! Hug
каквито и да са проблемите, ще се справите.  Peace Моето дете също не реагираше на пляскане, но на любима песничка, запята шепнешком, се обръщаше веднага. Аудиограмата ще ви даде точна информация, стискам палци всичко да е наред.
Колкото до логопеда, нормално е да мълчи в началото. Ако логопеда има добър подход, скоро ще се отпусне.
Моето дете се отпусна да говори в градината едва след 6м. посещения. Бавно се случват нещата, но се случват.  Peace

Saule, Attempt,
изключителни резултати, напълнихте ми душата! Hug Все така напред и нагоре да вървят децата!  bouquet

Дони,
пробвай с карнозина при Хриси сега, по празниците, докато си е у дома. Ако се превъзбуди ще го спреш и толкова.  Wink

CHIMPI,
добре дошла! Hug
M_I_A,
браво на детето!  Party Дано не ни се налага на нас скоро, че дори не искам да си представям, каква истерия ще е.
denitsagr,
важното е, че има напредък. Следващата Коледа вече ще си избира подаръците и ще тръпне в очакване.  Wink

При нас нищо ново. Дребната продължава да напредва с добра скорост, логопедката и е много доволна, аз - два пъти.  Laughing Чакам да минат празниците, за да я запиша на народни танци.
С изтичането на тази година си давам сметка, колко много работа свършихме, от къде тръгнахме и къде сме сега. Гордея се с детето си, заради всичко, през което премина и резултатите, които постигна. Няма по-щастлив човек, от мен.  Simple Smile

# 96
  • Бургас
Честито Рождество Христово момичета! Много здраве, късмет и сили ви пожелавам!
Момичета, с тези клипчета на Бе бон за буквите направо си вкарах автогол. Сега по цял ден иска това да гледа. Научи се да фъфли като момичето от клипчето Simple Smile. Песента за гласните си я припява в къщи с някакви си негови звуци. Знам, че му е рано за букви, та той основни неща не знае, но в крайна сметка реших, че щом това му е интересно с него ще го занимавам.

# 97
  • Пловдив
 Hug

# 98
Хриси научи буквите преди да наварши 3. Аз много и се радвах. И аз се опитвах да извлека максималното от любимите букви.

# 99
От няколко дни Андрей играе "ужкимски" игри Laughing Прави ми супа в една въображаема купичка и после с подобна лъжица ме храни. Сяда на въображаем мотор, слага си колан, каска и потегля. Звъни по телефона, говори с "божата Апчеа" (госпожа Славчева) и я праща да се качи на влака hahaha Joy hahaha
Почерпете се виртуално за здравето на първородното ми чадо:

# 100
Честита Коледа и от мен  Hug.

Привет на новите момичета  Hug

Хриси научи буквите преди да наварши 3. Аз много и се радвах. И аз се опитвах да извлека максималното от любимите букви.

А помни ли ги още  Thinking? Моят син също ги знаеше преди 4г, после му омръзнаха и ги заряза и тук скоро като го препитах половината ги е забравил  ooooh!.

Аз най-после намерих ключа за палатката с пъзелите  Laughing. Забелязах, че много се радва на Дора когато има счупен мост или нещо друго на парчета и да трябва да го сглобяват и аз оня ден му казах, че тази картинка е счупена на парчета като моста и той се захвана да я направи  Joy Е все още сме на максимум 15 парчета, но и това е нещо. Последно време доста играе с тази игра .

natalinik браво за тези игри и при нас ги има от много време  Simple Smile както на ужким, така и ролеви и аз много им се радвам, защото това си е въобръжение и изобретателност. И мен редовно ме хранят (с пластелин най-често  Crazy), краката ми са врати, които трябва да се отворят ooooh!, отдолу под стола е тунел и т.н. .... Честит рожденник, да ти е жив и здрав Hug

# 101
Помни ги буквите. Имаме едно старо букваче и там ги казва. Но често не може да определи коя е парвата буква в думата, а това е важно. Принос в научаването им нямам. Много барзо стана. Сега обаче в буквара нали има и малки букви и се обърква. Тя умее да пише някои от тях. Спомням си веднаж ходихме на разходка в гората и аз и казах после да нарисува мама тати и хриси на водопада и тя нарисува нещо като водопад и написа М Т Х. После ми сочи и вика  Ето Мама Тати и Хриси  Joy
Хриси реди пазел до 25 части, но ако е по лесен. Знае, че после се образува картинка. Барзо се отазва обаче ако е труден=
Сега ми повтаря, че трябвало да ходим на Кауфланд при играчките за Стела от Уинкс и Лего Сити  ooooh!. Хич не разбира да попита кога е Нова година, защото знае че тогава ще получи Стела
Намерих тоава ъ на фонетиката пфууу цял ден я търся и пиша всичко с а

# 102
  • София
Ели, имате още доста време да се справите с буквите, прдполагам нещата ще си дойдат по местата и с възрастта.
Ние имаме още година и половина и аз не съм изгубила надежда, макар че никога не може да определи разликата между звучни и беззвучни, дори в лесни варианти като ВОДА се чуди дали не е ФОТА. В общи линии май ги наизустява накрая, а не ги "чува" правилно. Но веднъж наизустени как се пишат, после ги произнася много по-правилно и аз на това разчитам. С шиптящите е пълна каша. Сега каката има да учи таблицата за умножение и всеки ден я изпитвам и дребния иска и него да го питам нещо. Питам го вчера как се пише ЧАША и вариации имаше като ЦАСА, ЧАСА, ЦАЦА  ooooh! Отделно трябва да ми го напише, защото ако просто ги спелува не мога да разбера коя буква ми казва (всичките звучат еднакво).

# 103
Хриси още няма интерес към буквите.Сега е на тази вълна:
http://www.kidsland-bg.com/page/62/power-rangers.html
Даже ми обясни, че Дядо Коледа ще дойде и ще сложи под елхата розов подарък, т.е. розовия рейнжър.
Ама като се разрових вчера се оказа, че го няма в продажба. Rolling Eyes
Сега намерих само тези:
http://shopix.bg/Power-Rangers-Figuri-reindjyr-s-oryjie
http://smartshopping.bg/p__2081,_;2081;;231;161;3_69053  Grinning
Ей, какво не измислят! ooooh!

# 104
 M_I_A, много рано ги учат тези букви  Shocked. Изобщо не съм я учила на звучни и беззвучни и се притеснявам да я уча да чете. Да не се обърка после. Ти откъде го учиш  в смисъл някоя интересна книжка  Simple Smile. Току се е научила да чете и зареже това детско. По цял ден се караме и тя ходи си сменя канала и ако го сменя изключва телевизора. Проклетия голяма  ooooh!.
 n_alex76 любимия ви канал супер 7 ли е. Аз тези бойните и ги сменям. Но и на моята Хриси и харесват и ги знае.  Simple Smile.
Аз : Хриси какво е това детско?
Тя: Макс Стиил БЕ мамо.
 n_alex76 хареса ми първия сайт   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт