Банята - 20-та тема

• 132 383
  • 1 022
  •   1
Отговори
# 240
Да банята и кухнята са най- скъпите стаи, поне според мен.

# 241
Все още сме в довършителни ремонтни дейности,но да ви кажа и у нас баните и кухнята са най-скъпи.Кухнята ми излезе 5,000лв,като си имах хладилник,кафемашина и микровълнова от преди.Имам 2 бани по проект,едната ще я ползвам като мокро помещение,пералня,сушилня с мивка и гърне.А другата си е за къпане.Та общо отново без пералнята и сушилнята всичко излезе около 4 бона.Така,че съм съгласна ,че банята и кухята са най- скъпите за един дом,но пък и най-използвани  у нас!

# 242
  • Sunshine state
Нашата е с една мивка и е около 20 квадрата и нещо и ни излеле 4200лв с детайлите-сапунерки,закачалки и т.н.  Peace За кухнята след 2 години сме предвидили пак толкоз. Уреди си имаме.

# 243
  • Отвъд алеята зад шкафа
По принцип банята е най-скъпото помещение на квадратен метър. Моята баня не вярвам да излезе 10 000 лв, но като тегля накрая чертата ще стане ясно.
За кухнята също не знам все още точна цена, но понеже ще купуваме всички уреди наново, поне 5000 лв ще заминат за уреди, още 5000 лв минимум за шкафове и механизми. Дано тези цени да не са оптимистични  Rolling Eyes

Днес избрахме плочките за банята и тоалетната - в крайна сметка няма да са на Aparici, а на друга испанска марка. Aparici идват над 100 лв квадратния метър, но не заради цената се отказахме, а защото като ги видяхме на живо се оказа, че керамиката за стена е гланцова, с размер 25 на 25, а за пода са с размер 40 на 40, а и гланца не ни допада. Но пък харесахме много аналогични плочки за тоалетната, а за банята имаше чудесна серия с цветя, от същата марка. Като цена различните плочки (защото ще комбинираме няколко вида от една серия) варират между 55 и 70 лв, което се вписва чудесно в бюджета ни.

# 244
  • София
Определила съм бюджет за банята 6 000лв и трябва да се вместим в него.Банята ни е доста голяма и е за основен ремонт.Всичко ще се изкърти,прозорец ще се измесва,нова врата,изнасяне на  боклук и промяна на ел. инсталация и канализация.

# 245
  • София
Трябва  и да останат.

# 246
  • София
А дано,ама надали... Simple Smile Миналата година за тоалетната с бюджет 2.200лв,приключихме на 2940лв.Но тази година имаме и други харчове,та ако ще ще си затворя очите и ще избера по-евтини плочки.Заложила съм им цена до 40лв/м

# 247
В действителност все още има прилични плочки от намаленията(от миналогодишните модели).Аз и по напред писах,за магазин баня стил,имат от 25лв до 34лв.,че и нагоре де, намалени и на мен лично ми допадат,и са предимно испаснки,поне така ми казаха консултантите им.Така,че може и да успееш с този бюджет,но имай в предвид,че електрото също излиза баята цифра.Успех и скоро да се похвалиш с нова баня.
Взех печка(конвектор) за банята на Адакс,имате ли идея дали е добра,аз като гледам чак другата зима ще я ползвам,че пък идват вече и топличките дни.

# 248
  • Sunshine state
Права е Петрова-в Баня стил има наистина страхотни плочки за тази цена. Ще се вместите,спокойно.  Simple Smile

# 249
Здравейте!
Предстои ми ремонт на баня  и тоалетна, който няма да е никак лесен, нито пък евтин. Ще се бутат стени, ще се мести прозорец, ще се прави наново таван, за да се скрият гадните тръби, които в момента висят над главите ни и всичко останало.
Избрахме си вече плочките и искам мнение за тях, ако някой има изградено такова!
Това са:  http://www.aquastylebg.com/%D1%84%D0%B0%D1%8F%D0%BD%D1%81-%D0%B8 … 8F-mauritius.html
Благодаря!

# 250
Аз пък не, че нещо, ама си избрах плочки по 9 лв/кв.  Peace
Чисто белички, матиранки, 15х15
Въпрос на вкус, нали, ама и евтинко ми излезе.  Laughing

# 251
Може ли линк и подробно за белите плочки, че обмислям този цвят за банята.

# 252
  • на20 километра от Бургас
Здравейте момичета, следя редовно темата и много неща научих от вас.Прекрасни бани сте показали,с много вкус и желание.Нашата мъничка баня е пред финала,ще я покажа като завършим,но сега имам нужда от вашето мнение за китайските конзолни тоалетни чинии ,най вече на тези от вас ,които имат такава,дали са с добро качество.Иначе на външен вид са много хубави и като цена са супер.Извинявам се за дългия пост и благодаря предварително.

# 253
Може ли линк и подробно за белите плочки, че обмислям този цвят за банята.
Плочките са на Kai в секция "Пастелни едноцветни".
Само, че тези, които ние купихме ги няма в сайта. Имат гланц - аз не исках гланц и имат някакви "мат/сатен", но те били само за износ...та накрая се оказа, че имало и "не гланцирани".
Взехме от последните. Сложихме ги със сива, двумилиметрова фуга и на пода имаме графитено сив гранитогрес, пак на Kai- Аспект "Сива".
Това е. Аз лично съм много доволна от резултата.

# 254
Благодаря, ще го имам предвид!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт