Банята - 20-та тема

• 132 384
  • 1 022
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте момичета! В момента правим ремонт на банята и се чудим за душ кабината дали да бъде с ниско или високо корито? Вие кое предпочитате и защо?

# 256
  • Sofia
с никакво  Naughty

имаме високо и ще го махаме лятото,отдолу е вечно влага,протичат,въдят се гадинки

# 257
пропуска вода ли ? а иначе удобно ли е за ползване?

# 258
  • Sofia
е колко да е удобно ,без специална лепнеща постелка се пързаля...наскоро ММ падна жестоко вътре,стъпил не на постелката и се отзова на земята

# 259
Зависи от плочките и да, удобно е. Тия душ кабини с всякакви пластмасови подове са отвратителни Wink

# 260
момичета въпроса ми беше дали да е с ниско или високо корито кабината, а не за или против душ кабина  Peace
имах предвид високото корито дали е удобно, че аз на тези съм хвърлила око, пък мм иска ниска  Peace
иначе той е майстор, той прави банята и вярвам, че ще я направи както трябва и няма да има проблем с протичане и т.н.  Peace

# 261
  • София

Направете  под  кабината с плочки  и си поръчайте готов праг. Пласмасовите корита се пукат и за нищо не стават.
[/quote]

# 262
Майка ми преди 7г. си купи душ кабина с високо разположено корито, някаква куча марка, т.е. безименна, ми, не е мръднала. То си е до монтаж, качество (което не е сигурно как ще го разбереш какво е, преди да ползваш) и малко късмет.  Peace

# 263
  • Sunshine state

Направете  под  кабината с плочки  и си поръчайте готов праг. Пласмасовите корита се пукат и за нищо не стават.

Абсолютно съм и аз на това мнение-коритата са пълен боклук,направете си праг. Няма да ви излезе по-скъпо,би пък е в пъти по-удобно и няма да се налага да сменяте корито след време.  Peace

# 264
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Аз мисля, че високо корито е удобно. Но всичко е въпрос на вкус. Колкото и мнения да се напишат няма да те убедят в правилен избор за вас. Така, че правете каквото сте решили и си го ползвайте с удоволствие!

Последна редакция: вт, 18 фев 2014, 22:42 от betray

# 265
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз не бих си сложила високо корито, заради неудобството на всяко влизане и излизане да вирвам крак...особено при наличие на вода наоколо. Но аз като цяло не съм фен на белите корита. Предпочитам едно стъкло и един праг от плочки, или лентов сифон под стъклото и никакъв праг.

# 266
  • София
Говорейки за прагове си спомних за една баня, която бях видяла в Турция и много ни хареса. В нея частта с душа беше отделена със стъкло и пода беше с една идея по-нисък, в сравнение с останалата част на пода в банята. Не знам дали добре го обясних, затова намерих някаква подобна снимка (имам предвид малко по-нисък праг от този на снимката).

Ако се направи праг от плочки, то това означава, че трябва да има и два сифона - един под душа и един извън прага. А, ако "мократа част" от банята е като ниша - сифона може да е един и водата да се изтласква.

Смятате ли, че е удачно?

# 267
  • София
Ето тази фирма прави готови прагове за баня http://www.fat-bg.com/.
до няколко дни ще кача снимки

# 268
Нашият е такъв. Кофти е само, че има 2 сифона и под прага има луфт, заради наклона, който трябва да се запълни с нещо, за да не изтича вода.  Crazy

# 269

Общи условия

Активация на акаунт