Банята - 20-та тема

• 132 386
  • 1 022
  •   1
Отговори
# 270
Ние направихме пода на душовото пространство 2 см по- нисък от останалата баня, много е удобно. Само с един сифон сме, не виждам нужда от друг.

# 271
Да следя темата.

# 272
Обръщам се с молба за помощ. Направихме ремонт на банята. Беше предвидено в ниша да се сложи стойката за тоалетната хартия  и стойката за четката. Банята ми беше проектирана от специалист. Не знам какво се обърка, но на практика стойката за тоалетната хартия е неизползваема - може да се постави в нишата но няма как да се сменя тоалетната хартия ( нишата е много тясна –около 14.5 сантиметра). Сега търся подвижна стойка за тоалетна хартия и четка.В интернет намирам но не ми отговарят на размера на нишата -14.5 Х 25 Х 80 см. Някой може ли да ме насочи къде да търся по тесни стойки или да знаете къде мога да си направя поръчка по размер.
Предварително много Ви благодаря!!!

# 273
  • Бургас
Съпружка а една от нашите е толкова малка като на третата снимка но стана много хубава
Е аз си я харесвам    Embarassed

Peace

# 274
  • в обкръжаващия ме хаос
Здравейте, момичета, взехме си мивка тип "купа" - http://www.geraka.com/30-mivki-varhu-plot/561-mivka-za-postaviane-varhu-plot.html, обаче съм притеснена за монтажа й, още не сме коментирали въпроса с майсторите. Моето желание е да поставена върху плот  като снимките в нета. Ако някой си е избрал такава мивка ще се радвам да получа съвети за монтажа - от какъв материал да е плотът, колко парички ви е струвало с монтажа, че малко се втрещих от цената на техническия камък и всичко друго, което е от значение за тези мивчици. Благодаря предварително Hug

# 275
Здравейте, момичета, взехме си мивка тип "купа" - http://www.geraka.com/30-mivki-varhu-plot/561-mivka-za-postaviane-varhu-plot.html, обаче съм притеснена за монтажа й, още не сме коментирали въпроса с майсторите. Моето желание е да поставена върху плот  като снимките в нета. Ако някой си е избрал такава мивка ще се радвам да получа съвети за монтажа - от какъв материал да е плотът, колко парички ви е струвало с монтажа, че малко се втрещих от цената на техническия камък и всичко друго, което е от значение за тези мивчици. Благодаря предварително Hug

Имах такава мивка, но кръгла. За мен няма по-неудобно нещо - пускаш вода, тя плиска навсякъде, т.к се отблъсква от стените и олива плот и всичко наоколо. Винаги във фугата между мивката и плота от определен ъгъл ми се виждаше мръсно, въпреки, че завирах всевъзможни неща за да почистя.

Беше поставена върху MDF плот с бял лак Peace и изглеждаше много красиво, но за мен е супер нефункционално.Цялата работа с плота и монтажа преди около 2 години струваше около 300 лв.

Наскоро си купих ей такава мивка:

Този смесител:

И този шкаф:

Комбинацията ми харесва и ми е много по-удобна и функционална на фона на предишната. Също така ми се освободиха и заветните 20 см за да мога да сложа в банята пералня с предно отваряне  Peace

# 276
Тоя смесител е ужасно неудобен. Идва къс и е трудно да си измиеш ръцете. Трябва да ги навираш колкото се може по - близко до вътрешния ръб на мивката. Да не говорим, че си взехме и мивка от Икеа, скъсал се е някакъв болт и отдолу тече ужасно. И то след 3 месеца упротреба. Боклук.  Peace

# 277
  • софия
Аз, пък, съм много доволна от мивката и шкафа на ИКЕА. Имаме по-голяма разновидност на показания от foxy-the infant prodigy вече 3 година и не е мръднал. Смесителят ни е друг, но шкафът и мивката са супер функционални и удобни. Осовено мивката - широка, удобна, не пръска от никъде. Peace

# 278
  • в обкръжаващия ме хаос
 foxy-the infant prodigy, благодаря ти за отговора. И тези опасения имам дали няма да събира мръсотия около фугата между плота и мивката. Избрахме я по-дълбока, за да не пръска и олива много.   Взех да се замислям дали да нея сменим в магазина за нормална мивка  newsm78.
А да ви попитам -доволни ли сте от икейските смесители, че и ние такива взехме, но разл. модели от показания, че ми се струва късичък.  Не съм предполагала, че обзавеждане на апартамент, особено баните, ще е свързано с толкова много чудене и маене  Laughing

# 279
  • София
Вземете  си  нормална мивка. Иначе  можете  да сложете водобранна лайсна. Ако не  е  късно  снимайте  къде  минават 
тръбите.

# 280
Тоя смесител е ужасно неудобен. Идва къс и е трудно да си измиеш ръцете. Трябва да ги навираш колкото се може по - близко до вътрешния ръб на мивката. Да не говорим, че си взехме и мивка от Икеа, скъсал се е някакъв болт и отдолу тече ужасно. И то след 3 месеца упротреба. Боклук.  Peace

Смесителят е къс, ама тя и мивката не е голяма (40 х 40 см) и за мен е идеално, не можех да намеря по-добър вариант на тази цена.

Питайте в Икеа за резервен болт?

foxy-the infant prodigy, благодаря ти за отговора. И тези опасения имам дали няма да събира мръсотия около фугата между плота и мивката. Избрахме я по-дълбока, за да не пръска и олива много.   Взех да се замислям дали да нея сменим в магазина за нормална мивка  newsm78.
А да ви попитам -доволни ли сте от икейските смесители, че и ние такива взехме, но разл. модели от показания, че ми се струва късичък.  Не съм предполагала, че обзавеждане на апартамент, особено баните, ще е свързано с толкова много чудене и маене  Laughing

Моят личен съвет е да я смените за нормална мивка.   bouquet

Смесителя и в банята и в кухнята (от около година и половина ) са от Икеа и работят идеално и без проблеми.

# 281
  • София
  Уикенда бяхме до Икия, взехме си само сифон за мивката. Мивката ми в кухнята е в шкаф база 60 см, доста голяма и дъблока вградена под плота мисля че беше ТЕКА. Взех си кошче от икея за монтаж на пода на шкафа, но се оказа, че заради сифона на мивката, който е централно надолу първо, не се събира изобщо.
   Оказа се че сифона на мивките в икея първо завиват назад и тогава надолу, а не както е моята директно надолу. Макар първо да се опитаха да ме убедят, че сифоните им стават само за техните мивки, накрая се оказа че са стандартни и сменихме само сифона. Сега кошчето се събира отлично от едната страна и ще взема най-вероятно и второ за другата страна, много съм доволна.

# 282
  • София
Атлас
В почти всяка желазария продават резервни болтове за 5-6лв.Само трябва
да видите дали е с 1 или 2 болта.

# 283
foxy-the infant prodigy,

Откъде купихте мивката и как се казва модела ?

Със здраве да си го ползвате!

# 284
  • Sofia
мисля,че всяка мивка подлива и се мокри под нея...имали сме кръгла,елипса,квадратна,правоъгълна и винаги се е мокрело около нея

Общи условия

Активация на акаунт