Банята - 20-та тема

• 132 399
  • 1 022
  •   1
Отговори
# 285
  • софия
мисля,че всяка мивка подлива и се мокри под нея...имали сме кръгла,елипса,квадратна,правоъгълна и винаги се е мокрело около нея
Моделът, който е на фокси и нашия не подлива изобщо. А ММ доста мокри. И той не успява.
Серията е LILLANGEN (българския сайт е много смотан)

# 286
  • Sofia
не е ли много плитка и тясна...

# 287
  • София
Момичета, много ни харесаха едни бели плочки. Мислите ли, че поддръжката на един бял под би бил равен на самоубийство в бъдеще време?
Разбира се, няма цялата баня да е бяла, но при комбинацията, която сме харесали засега - сякаш предпочитам бялото, пред тъмните цветове. Thinking

# 288
  • софия
Имаме този размер. Нито е плитка, нито е тясна. Табличката не съм я сложила. Цялата големина е ефективно пространство - няма скосявания и пр., които да спомагат разплискване. И смесителят ни е нисък, но дали защото сме свикнали или защото е ОК е удобно.

# 289
  • София
Момичета, много ни харесаха едни бели плочки. Мислите ли, че поддръжката на един бял под би бил равен на самоубийство в бъдеще време?
Разбира се, няма цялата баня да е бяла, но при комбинацията, която сме харесали засега - сякаш предпочитам бялото, пред тъмните цветове. Thinking

Изцяло бели или имат и някаква лека шарка? Ако са чисто бели аз не бих си го причинила, но ако имат нещо напръскано или като нишки, макар и съвсем лекичко е супер!

# 290
foxy-the infant prodigy,

Откъде купихте мивката и как се казва модела ?

Със здраве да си го ползвате!

Мивката е от Икеа, zvanche ти е дала линк към по-голямата, аз съм с по-малката.

не е ли много плитка и тясна...

Ами аз я използвам за измиване на ръце,лице и зъби и не ми трябва по-голяма, да не говорим, че и пространството ми е малко Simple Smile

Имаме този размер. Нито е плитка, нито е тясна. Табличката не съм я сложила. Цялата големина е ефективно пространство - няма скосявания и пр., които да спомагат разплискване. И смесителят ни е нисък, но дали защото сме свикнали или защото е ОК е удобно.

И аз не използвам табличката  Peace

# 291
  • София

Изцяло бели или имат и някаква лека шарка? Ако са чисто бели аз не бих си го причинила, но ако имат нещо напръскано или като нишки, макар и съвсем лекичко е супер!

Определено няма да са чисто бели. Rolling Eyes

# 292
Здравейте  Simple Smile Понеже темата е ужасно обширна и нямам време да изчета всичко, а скоро ще довършвам ремонта на банята....та, проблема ми е с намирането на душ-параван. В големите магазини са някакви стандартни размери, които май при мен няма да намерят приложение. И сега си търся фирма, която да прави по размер на клиента и евентуално монтаж. Може ли някакви препоръки в тази насока   Simple Smile

# 293
  • София
Здравейте  Simple Smile Понеже темата е ужасно обширна и нямам време да изчета всичко, а скоро ще довършвам ремонта на банята....та, проблема ми е с намирането на душ-параван. В големите магазини са някакви стандартни размери, които май при мен няма да намерят приложение. И сега си търся фирма, която да прави по размер на клиента и евентуално монтаж. Може ли някакви препоръки в тази насока   Simple Smile

В Баня стил, на Стамболийски...поне ми предложиха на съвсем разумни цени. Peace

# 294
  • София
Е едната баня сме с плочки, които са много светло сиви, да не кажа бели, но не и снежно бели. Изобщо не бих сравнила със самоубийство чистенето им. Не се затруднявам кой знае колко повече с почистването в сравнение с другата баня. Все пак фугиращата смес не е онази от преди 20 години, и не задържа толкова мръсотия като едно време. Щом ти харесва, купувай смело.

# 295
  • София
Мерси, уикенда ще направим последен оглед на магазините, макар че вече в различните магазини ми се струват едни и същи плочките! Crazy Hug

# 296
  • София
Само бели плочки изглежда като в болница.Правих един апартамент под и стени с бели
плочки.Стените с бял латекс просто е много потискащо.

# 297
  • София
Здравейте! Правим основен ремонт на апартамент вече от доста време и не му се вижда края поради финансови причини  Mr. Green , но бавничко и славничко напредваме. Стигнахме до банята, която в момента е избушена до тухла. Успяхме някак си да склоним съседите и сменихме вертикалния щранг и  
отходната тръба. Харесах плочки на Halcon, серия Ronamce Crema - http://baniastil.com/%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%B7 … romance-1922.html, някакви отзиви за тях? Не искам фризове, само на две от стените ще сложа от декорните по едно цвете. Имам закупени вече линеен сифон Kessel (искам само статичен стъклен параван), вградено казанче на Грое и комплект за вграждане - термостатен смесител, пита и подвижен душ за душовото пространство. В процес на търсене съм на тоалетна чиния и горен и долен ПВЦ шкаф с мивка, които ще са не повече от 50 см широки,тъй като няма място за по-големи. Харесала съм и смесителя за мивката- на Видима, в комплект с интимен душ, ще върши чудесна работа, тъй като тоалетната ще е непосредствено до мивката. И след цялото това писане да си дойда на думата - търся добър майстор, който да ми спретне мечтаната баня  Laughing ! Искам също ревизията да е скрита зад плочка и ръбовете да са без лайсни (пилени или както там им се казва). Може и да е някаква бригада, тъй като трябва да се сменят хоризонталните щрангове и изобщо да се прави ВИК- то и замазката преди поставянето на плочките и ми се струва ,че е по-удачно да са едни и същи хора,които ще направят всичко. Та ако може някой от София да ми препоръча майстори ще съм благодарна! Hug

# 298
  • София
Мерси, уикенда ще направим последен оглед на магазините, макар че вече в различните магазини ми се струват едни и същи плочките! Crazy Hug
Качвала съм снимки тук, ето виж колко светло сиво е:
http://nmink.snimka.bg/properties/nov-dom.598934.24326577
Снимала съм без светкавица и затова изглеждат тъмни, но всъщност са почти бели. А латексът по стените не е син, а сив..... В пространството под душа плочките са до тавана. Обитавана банята изглежда още по-добре: има пейка, картина, лампиони... както и да е

# 299
  • София
Много ви благодаря за мненията и съветите за бял под. Hug
Със сигурност няма да е цялата баня чисто бяла, по-скоро нещо такова харесахме, макар и не окончателно:
http://baniastil.com/%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%B7 … ck-(12)-3946.html

Както виждате нито стенните, нито подовите плочки са чисто бели. Идеята ни е, ако вземем тези плочки - пода да е бял, а стените бяло с черно със съответните фризове. Thinking

viper, страхотен дом имаш! Hug

Общи условия

Активация на акаунт