Банята - 20-та тема

• 132 399
  • 1 022
  •   1
Отговори
# 300
Веси, според мен за под на баня светлите плочки са по-добър вариант. Ние също избрахме черно и бяло. Ето тук съм качила няколко снимки от нашия проект. Само че нашите врати ще бъдат бели със стъкло и шкафът в пералното няма да е такъв - http://safo.snimka.bg/daily/banya.806219
Ние днес започнахме къртенето, така че да се надяваме, че до края на март ще мога да се похваля с нова баня.

# 301
  • Бургас
Когато мислим за функциите на банята, веднага се досещаме, защо спокойствието и SPA-атмосферата са първите концепции, които ни хрумват. Банята в дома трябва да бъде удобна и лъскава, с повърхности, които светят от чистота и са лесни за поддържане.
Въобще не е случаен фактът, че в повечето бани се използват материали като мрамор, гранит и порцелан. Като допълнение към бляскавия им вид, тези материали са изключително лесни за поддръжка.

Ето и няколко варианта от Cherkom.com как по-лесно да постигнем съвременна и модерна визия.

# 302
  • София
Веси, според мен за под на баня светлите плочки са по-добър вариант. Ние също избрахме черно и бяло. Ето тук съм качила няколко снимки от нашия проект. Само че нашите врати ще бъдат бели със стъкло и шкафът в пералното няма да е такъв - http://safo.snimka.bg/daily/banya.806219
Ние днес започнахме къртенето, така че да се надяваме, че до края на март ще мога да се похваля с нова баня.

Съгласна съм, че светлите са по-добър вариант от тъмните. Да видим дали ще се престрашим да сложим бели, защото в крайна сметка банята се прави 1-2 пъти в живота, трябва добре да се обмисли. Crazy
Проектът ти е много хубав. Hug Успех!

# 303
Здравейте   bouquetИзвинявам се за нахълтването така в темата  Embarassed Много хубави неща сте показали  Hug Веси  Peace страхотно ще се получи банята Ви  Grinning Viper–  Shocked домът ти е супер  Grinning Искам само да споделя нещо,може да е от полза на някого  Mr. Green В банята имаме масажна душ кабина  Crazy Ако сега трябва да избирам–никога няма да я направя така Twisted EvilНяма да си причиня това да бягам всеки път щом някой се изкъле–да бърша стъклата,понеже щом изсъхне остават капки #Cussing out които трудно се почистват.Днес пак търках като луда та затова реших и да пиша тук  Twisted EvilТова е лично мнение и не искам да го налагам а само да споделя   bouquet

# 304
  • София
Благодаря за комплиментите.
Според мен тъмните цветове са за притеснение, а не светлите. Особено черното. А и тъмният цвят затваря някакси. Например в другата баня плочките около мивката са тъмни и всяка една капка, дори и от чиста вода, оставя следа.
В малката баня душ кабината е от прозрачно стъкло, за да не се стесни визуално. Минавам я с микрофибърната кърпа след къпане за една минута. В голямата баня имаме душ параван от матирано стъкло. Там не се налага често бърсане, защото не си личи...
Като грешка отчитам само избора на мивка от полимермрамор. Всичката мръсотия се залепва по повърхността. След всяко миене на зъби вадя препарат за почистване. А и нашата е без преливник, изобщо не обърнахме внимание като я купувахме.

# 305
  • в обкръжаващия ме хаос
Благодаря за комплиментите.
Според мен тъмните цветове са за притеснение, а не светлите. Особено черното. А и тъмният цвят затваря някакси.

Изцяло споделям мнението на viper.  По тази причина и ние избрахме светли плочки за баните, а в едната са подобни на тези в банята на viper.

# 306
  • София
Като ви чета варианта ми за черно/червена/бяла баня тотално отпада.Пак ще сме в бежаво кафявата може би.

# 307
Да споделя и аз моето впечатление за цвета на подовите плочки. Никога не бих си самопричинила чисто бял под, ама никога. В жилището, където сме под наем сега е такъв, то не бе бърсане, не бе чудо! И всеки път, когато отида, за да обера всички гадни нещица, които се виждат, с усмивка си казвам, че краят му се види!!!
Никой нищо не каза за плочките, които си харесахме, но аз продължавам да си ги харесвам  Laughing. Нашата баня вече е обособена като помещение (присъединявахме малко коридорче, за да я увеличим). Нооооо още има доста работа. То да беше само банята де!

# 308
Да споделя и аз моето впечатление за цвета на подовите плочки. Никога не бих си самопричинила чисто бял под, ама никога. В жилището, където сме под наем сега е такъв, то не бе бърсане, не бе чудо! И всеки път, когато отида, за да обера всички гадни нещица, които се виждат, с усмивка си казвам, че краят му се види!!!

+1

Само пяната може би няма да се забелязва толкова на бели  Simple Smile плочки.

Със светлозелени съм, всяка власинка, косъмче се вижда, за бели плочки мога да си представя.

# 309
  • в обкръжаващия ме хаос
Аз съм от Пловдив и при нас водата е много варовита и затова не си и помислих за тъмни плочки по стените, макар че на едната баня пода ни е кафяв. При белите плочки сложихме светло сиви плочки. Всъщност от мръсотията няма да избягаме, каквито и да са ще пада чистене, то се знае  Wink

# 310
И аз съм от Пловдив и едната ми стена от душ пространството е черна, другите бели. Подът също е бял. Отнема ми пет минути всекидневно да изчистя цялата баня без пода, него го минава мъжът ми. Въпрос на навик и на организация е.

# 311
Да се включа и аз по въпроса с цвета на плочките. Ние сме с комбинация от падладжан и бяло. Подът е патладжан и на всичко отгоре самите плочки са релефни. Голяма грешка #Cussing outИзглежда уникално добре, НО поддръжката е ужасна. След всяко къпане остава сапун/шампоан по пода и ако не се забърше и подсуши изглежда  Sick
За следващата баня ще знам -плочки в кафяво-бежова гама и абсолютно гладки за пода. А майстора, който ми я прави ми вика " е ти не знаеш ли, че плочките трябва да са бозав цвят" #Crazy Е, не знам...не правя всяка година нова баня ooooh!

# 312
  • Sunshine state
Аз пък съм на обратно мнение относно цветовете и изобщо не смятам,че тъмните цветове затварят помещението и са трудни за поддръжка.Ние сме с душ кабина и почти с изцяло тъмни плочки навсякъде-много е уютно и красиво,а по плочките няма и следа от варовик. В душовото пространство са наредени шахматно кремави и тъмни и няма проблеми с варовика. Естествено всеки си има вкус,но аз не харесвам светли плочки-напомнят ми на болнично помещение.Не бих бързала да отпиша комбинацията. Peace

Последна редакция: нд, 02 мар 2014, 17:03 от Pupitka

# 313
  • София по рождение
Такаа, в моите бани плочките са тъмни и много си ги харесвам, нищо че минаха години. Обаче плочките не са до тавана - над тях е пръскана мазилка. Но дойде време заосвежаване, въпроса ми е знае ли някой  как се прави - каква боя да купя и да я тропна на мм. Или майстор трябва да викам?

# 314
  • София
Латекс за мокри помещения и по широка четка.

Общи условия

Активация на акаунт