Банята - 20-та тема

• 132 388
  • 1 022
  •   1
Отговори
# 540

3. Замислила съм стъклен овален параван 90х90 поставен в единия ъгъл на банята върху предварително изградено прагче от плочки - колко мм да е стъклото и какво стъкло и виждали ли сте овал, но без стъклото да се движи в лайстна (ох тази дума, не мога да запомня как се пише, с Т или без).
4. Банята е малка 1,70 х 1,70, но се чудя къде да е вентилатора. Виждала съм вградени на тавана, точно над душовото пространство, вградено точно над тоалетната пак на тавана и трети вариант в колоната с тръбите най-горе. Вие какво избрахте?

3. има овални паравани без лайсни,отварят се вратички. Има доста картинки из нета. Каква ти е идеята за овала? Ако имаш място за овал, то би трябвало да имаш място за квадрат / правоъгълник, което ще е много по лесно за изпълнение без лайсни.

4. Вентилатора се поставя там където е извода. Ако ще направиш тавана с гипсокартон може да го попреместиш малко, но имай в предвид, че колкото е по-далеч от оригиналното си местоположение толкова повече намалява ефективността му.

# 541
Естелита,  би ли ми казала, лесно ли се почиства рамката на вратата, предполагам че при всекидневено ползване ще се натрупват разни неща?Ние също замисляме да разделим банята но се чудим дали да е с плъзгаща врата или врата с панти и да само стъкло. По скоро си мисля, че втория вариант да е само стъкло с панти  май ще е по-лесно за почистване и ще дава повече пространство!Някой ако има опит да сподели! Rolling Eyes
Все още не мога да дам отзиви, още не сме се преместили в новия апартамент

# 542
Естелита,  би ли ми казала, лесно ли се почиства рамката на вратата, предполагам че при всекидневено ползване ще се натрупват разни неща?Ние също замисляме да разделим банята но се чудим дали да е с плъзгаща врата или врата с панти и да само стъкло. По скоро си мисля, че втория вариант да е само стъкло с панти  май ще е по-лесно за почистване и ще дава повече пространство!Някой ако има опит да сподели! Rolling Eyes
Ние бяхме с овална душ кабина от тия с по-високите корита, там където движеха вратите се образуваше мръсотия, но се чисти, най зле бяха уплътнителите. Сега отделихме със стена и стъклена врата и съм много по-доволна.

# 543
  • Пловдив
ESTELITA   bouquet суперско Simple Smile и нашият параван е същият само дето е цвят златен дъб че да не му мислим много за чистенето в улея Simple Smile

# 544
ESTELITA   bouquet суперско Simple Smile и нашият параван е същият само дето е цвят златен дъб че да не му мислим много за чистенето в улея Simple Smile
При нас трябваше да е бял,няма как.Времето ще покаже колко се цапа и дали се чисти лесно

# 545
  • София
Приемате ли нови попълнения  Flutter Ние започнахме основен цялостен ремонт, като банята в момента е изтърбушена до панел, буквално няма нищо вътре освен едни тръби и панел, отивам назад да Ви чета и ще се включвам и аз  Peace

# 546
Привет и от мен ... Предстои ми цялостен ремонт, като слагаме началото с банята и тоалетната. Предстои да се изтърбушва (meggle , вие сте с една стъпка пред нас) Simple Smile.

Имам въпрос, свързан с преградите - от кои фирми сте доволни при поръчката на прегради - имам предвид нещо като душ-кабина, но без под, а със стъклени прегради?

Предварително ви благодаря за предложенията.

# 547
  • София
.точица. виж в Баухаус. Ние взехме от там стъклен параван, като цената е 335 лв. за размер 80/190. В последствие се наложи да го върнем за съжаление, защото се оказа, че дори този параван не става за нашата баня, щеше да е много притеснено с мивката, трябваше да я купуваме малка, и пак не беше сигурно как ще се случат нещата. Малко емоционално постъпихме с купуването, но за сметка на това разума надделя при връщането  Laughing
Разнообразието в Баумакс е голямо, имаше и затъмнени стъкла, има варианти да се сложи отпред пред душа, както и отстрани, само от едната страна.
Другото място, където видях много стъклени прегради беше един голям магазин за обзавеждане за бани, срещу Кауфланд на Константин Величков, но не се сещам за името му  Embarassed, правят и по поръчка.
Също така провери в Баня Стил.
При поставянето на стъклото нашите майстори ни казаха да поръчаме борд, за който да се захване стъклото за пода, ако те интересува ще ти кажа откъде и ориентировъчни цени.  Peace

# 548
ESTELITA, много ми хареса паравана ти. Колко е мястото ти зад него? Предстои ни ремонт и се чудя 1.80 на 1м. достатъчно ли е? Hug

# 549
ESTELITA, много ми хареса паравана ти. Колко е мястото ти зад него? Предстои ни ремонт и се чудя 1.80 на 1м. достатъчно ли е? Hug
При нас размерите са 1.40 на 0.90,мисля че е добре,не е много тясно,разбира се не е и много широко,но ние в случая нямахме много голям избор.За мен вашите размери са ок

# 550
  • Пловдив
Хихихи,ESTELITA,мойте плочки май са същите като вашите,от същия магазин са.Имаше два вида такова лилаво,мойте са с едни хоризонтални черти на самата плочка,не е чисто бяла или чисто лилаво.Ама са тънки де,не се виждат от далече.После като се прибера ще видя на останалия един кашон с бели как се казват   Laughing По плочките на пода се загледах,щото ми се сториха познати  Laughing и тогава видях пост-а ти с линковете на Баня Стил.Мойта баня е по-простичка,даже догодина баща ми като си дойде ще прави окачен таван и ще слага някакви панели за да закрие тръбите (в панелен апартамент съм).
На всичкото отгоре нямам сифон вън в банята.Сифона е само в душ кабината.Не мога да измия дори тоалетната както трябва  Tired Плочките още побеляват от лепилото и фугирането и не мога и тях да ги измия с душа примерно  ooooh!  Той живее е Русия и там нямало сифони и за това и тука не иска да ми сложи  Shocked нямало нужда,каза  ooooh! За да ми бъде прав пода не иска да сложи сифон  #Crazy Наща работа стана "който плаща,той поръчва музиката"  ooooh!

# 551
  • Варна
Елънче, на сестра ми банята е така. Голям ужас. Като бяхме лятото на гости с децата, успяхме два пъти да наводним банята и съответно коридора. Голямата ми дъщеря малко се беше уляла с пръскането с душа. Те така купиха апартамента с направена баня. Сега обмисля когато има възможност да я ремонтира. Знам какво е да си зависим. Аз постоянно съм. Все се съобразявам с тоз дето дава парите, а на нас също родителите главно ни помагат. Но има случаи в които тропам с крак и си устоявам желанието. Ти си решаваш, но съвет от мен поне го обмисли.

О, много извинявай. Сега видях, тя банята ти е вече готова.

# 552
  • Пловдив
Късно е,чадо! Laughing И пералнята е навряна до душ кабината,може и за това да не е искал да се мокри цялата баня.Но въпреки всичко,на който кажа,че нямам сифон и всички се хващат за главата!  Laughing
Ще я бърша с мокри кърпички и готово  Crazy Laughing или с препарат и някаква памучна кърпа  Whistling

# 553
И ние сме без сифон в банята, само в душовото пространство. По наше настояване е, майсторите всички се изредиха да ни предупреждават, но ние така сме свикнали от там, където живеехме преди. И ни е много удобно, проблеми с чистенето нямам. Та е въпрос на навик.

# 554
  • София
Добре де като нямае сифон какво ще стане ако някоя тръба се спука, душ-кабината протече, пералнята протече, счупи се тоалетната чиния? То сифонът не се слага за икраса и за лесно почистване.

Общи условия

Активация на акаунт