Банята - 20-та тема

• 132 376
  • 1 022
  •   1
Отговори
# 600
  • Софето
Благодаря Ви момичета ще погледна и в Баумак за малки мивки.
chica_loca на нас за ваната в детската баня ни направиха следната оферта за стъклена преграда:
Стъклена преграда за вана от 8 мм закалено стъкло
1.   Стъкло – 122 лв.
2.   Алуминиев обкантващ профил – 27 лв.
3.   Монтаж – 60 лв.
Общо: 209 лв.

# 601
  • София по рождение
на мен ми трябва врата за банята - плъзгаща, пвц или алуминии- знаете ли къде да поръчам?

# 602
  • Пловдив

Ето крайния резултат на тоалетната. Мнения?

# 603
От какъв материал може да се направят рафтчета за под мивката в банята, на които да сложа плетени кошове? Единия вариант е обработено естествено дърво, другия е естествен камък, стъкло, но дали може да са някакви плоскости, които да се напръскат с нещо водоусдтойчиво ...

# 604
  • Пловдив
Аз Веси не става ли полици от самите плочки

# 605
Аз Веси не става ли полици от самите плочки

Това е добро решение, но банята е вече направена.

# 606
От какъв материал може да се направят рафтчета за под мивката в банята, на които да сложа плетени кошове?

Може метална конструкция от ъглови профили (винкел) неръждавейка+рафтове стъкло. Доста универсално и ненатрапващо се.

# 607
  • София
Здравейте,
От няколко месеца ви следя, в очакване на ремонта и на нашата баня. Най-после стигнахме и до него и го планираме за средата на май.
До тогава обаче имаме да решим нещо важно и ми се иска да ви питам за съвет. Майсторът, който ще ползваме, прави банята на майка ми - оказа се, че там не са къртили плочки - лепил новите директно върху старите плочки и сега имам същото предложение и за нашата. Честно казано, не бях чувала досега за подобно нещо - малко ме притеснява дали е добър вариант. Единственият плюс, който виждам е, че ще избегнем голямата мръсотия от къртенето и няма да шумим на съседите, които са не особено толерантни към всякакви шумове. Имате ли опит с такъв ремонт?

И второ - мъжът ми пък има идея да свалим все пак старите плочки, които сега са директно лепнати на тухлите и преди да положим новите, да сложим гипсокартон и върху него да лепим - така след 5 години, когато съм поискала нови плочки сме щели да сваляме само гипсокартон. Този вариант ми се вижда подходящ, но добре ли е цяла баня да е с гипсокартон под плочките?

# 608
  • Sunshine state
И на нас ни предложиха вариант с лепене върху старите/не нашия майстор,а друг/,но се слагало някаква си мрежа,пък скъсявало от пространството,а и не ми се вижда сигурно и отпадна. Най-добре си е да се изкърти и да се лепнат върху замазката или там каквото си е.  Peace Мръсотията от къртенето минава и се забравя,но здравината на плочките и това как са сложени е от по-голяма важност.  Hug

# 609
  • Русе
В апартамента преди 10-11 г мъжът ми лепи плочките върху старите. Маже се с боро контакт или нещо от сорта. Сега други хора живеят, но плочките още са си там. Simple Smile Не бихме го направили, ако тогава не бяхме притиснати от обстоятелствата.

# 610
  • София
У нас пък не може да се лепи върху плочките, явно старите са по-зле отколкото изглеждат. В родителите ми лепиха върху старите плочки и няма проблем, но старите трябва да са залепени хубаво. Те майсторите знаят кога става и кога не.

# 611
  • Sunshine state
Merita,хубава и уютна е тоалетната. Прозорчето я прави наистина приветлива.  Heart Eyes

# 612

Ето крайния резултат на тоалетната. Мнения?
Аз не отварям снимката ? Rolling Eyes

# 613
Не бих лепила нито върху стари плочки ( няма ли да се намали много пространството?) нито върху гипсокартон в банята  Naughty
Ние правихме баня преди няколко години, къртенето е ужас, наистина, но после минава и заминава и си сигурен в това, което правиш
Сега, ако наистина мислите през 5 години да къртите и лепите плочки...вие си знаете

Аз имам въпрос. Предстои ми ремонт на много малка баня. Искам да сложа един цвят плочки по стената, без да е два-три цвята, фризове и прочие. Евентуално някоя и друга декоративна плочка. Тя е много малка, не искам да  е шарено, а и искам да е по-икономично. Иска ми се да са някакви бозави, преливащи цветове, бежови, сини..нямам големи претенции. Идеята е да се чистят и поддържат лесно. Гледах сайта на КАИ груп, може би нещо от тях ще взема.
Някой да е правил скоро подобна баня, да помогне с идеи?

# 614
  • София
Аз пак да питам  - никой ли няма мнение за плочките на Керос Керамика? Също ползвал ли е някой врати за баня от фирма Пласт Маркет  ?
♥ LOST ♥ погледни каталозите и на Керос-имат нова серия в пастелни тонове.

Общи условия

Активация на акаунт