КГБ = Клуб на Готините Баби - 141.

• 96 742
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
благодаря на всички, които са се сетили за моя рд! то почти отминал деня, но сега успях да "подвия" крак  Laughing и затова да ви почерпs скромно!

Танче, ама много добре си ме опознала Grinning Всяка дума е точно за мен !
Маринка, хич даже не съм се ядосвала с Криси, напротив забавлявам се с нея.
Тортата стана мноооого добре  Blush
Днес пък бях целодневно и с двете. Емоциите бяха на 6, само кошмара беше докато облека за зимна разходка две деца + мен си. Чакам с нетърпение лятото, че тогава е лесно с облеклото.
Айша, дано ти се наредят нещата  Peace
Луси, да си дам адреса за една кутия с тези апетитни звездички  Laughing
Римар, дано ръчичката наГери бързо се възстанови  Peace
Аз от понеделник ще се развихря за коледната трапеза, че то каквото направя по-рано, всичко свършва до следващия ден.
На всички лека нощ и успешна подготовка за празничните дни   bouquet

# 166
Е,добра вечер и от мен

Мери-ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ! ДА СИ ,ЗДРАВА И СПОКОЙНА,ВСЕ ТАКА ЧАРОВНА,ОБИЧАНА И ГЛЕЗЕНА !НЕКА ТВОРЧЕСКИЯ ДУХ НИКОГА ДА НЕ ТЕ НАПУСКА ,ЗА ДА ПРОДЪЛЖАВАШ ДА ТВОРИШ КРАСОТИТЕ СИ ! Hug Hug

Чета ви и ви се радвам колко много неща сте наприготвили  за празниците.
А аз - още нищо. Днес ни пуснаха в 14 часа от работа предпразнично .Използвахме времето да понапазаруваме. На Павел сигурно му писна отвсякъде,но геройски ме изтрая Grinning
Народа е луднал да пазарува.В Кауфланд беше някакъв кошмар. А в Технополис- човек до човека, а на всеки  3-4 клиенти сигурно се падаше по 1 агент от  обслужващите  с кредите банки Crazy newsm78

Роска - като имаш време кажи как беше с това с лозовите листи  в бутилката,че на мен ми е изкочило от главата,а и ме домързя тази година да си сложа в буркани.
Е- тази вечер си купих,ама какви ли ще сааа newsm78

Утре смятам да мързелувам до някое време,а после ще се развихрям.

Айша - стискам утре за тебе! Дано да ти се срещнат нещата!

Пожелавам лека нощ и  наистина ще си легна, а не само дасе каня вече от 2 часа

# 167
# 168
Привет, привет, готини  bouquet
Честит рожден ден на Мери

Айша, стискам всички палци

Аз не съм започвала никакви приготовления за празниците.
Синко и снахата ще карат Коледа в Добрич при сватовете. Малката щерка ще е с гаджето.
Ние, с голямата, зетко и внучко ще се съберем у нас, но като сме толкова малко, бързичко ще приготвя всичко. А и не обичам големите софри. Какво като е празник- не сме се събрали само да ядем.
От вчера съм в коледна ваканция и по случая  бях столичанка hahaha Видях се с приятелка от един друг форум, пообиколихме централните магазини просто ей така, без цел, пихме кафе на
две места. Подаръци понакупих, но никъде не открих "специалната писалка, която пише невидимо" newsm78 Бяхме я поръчали за внучко по нета, но се свършила и сега ще я издирваме по магазините. Ще се ходи, явно, по Джъмбо, по Хиполенд.....

Скоро не съм ви пускала виц. Вземам си забележка Laughing

Блондинка звъни на мъжа си:
- Скъпиии , спря ми компютъра...
- Едно голямо копче, отпред ...натиска ли го?
- Натисках го .. нищо.
- Щепселът включен ли е в контакта?
- Чакай да взема фенерчето и ще проверя?
- Защо ти е фенерче ??
- Ами нямаме ток..

# 169
Привет девойки  Hug

Тану радвам се че се обади, отдавна не беше писала  Cry А вица си го бива Mr. Green

Люси, за лозовите листа аз си писах отзива още веднага щом се върнах от Бг. нали си бях купила доста.Половината ги сложих във фризера а другата половина сложих в малките бутилки от боза. останала ми е още една.Вътре са като пресни.Така че идеята отдавна е приложена в действие и е доказала ефектноста си  Simple Smile

Гъбче, номера е да завиваш  на пурички няколо листа (да не са влажни) и да се вкарат през гърлото на бутилката. Количеството е колкото такива "пурички" се поберат в бутилката.Примерно количество за едно готвене.След като се напълни, бутилката се натиска да и излезе въздуха и се затваря с капачката.След време тя (бутилката) си придобива нормален вид LaughingПри употреба бутилката се отрязва и листата излизат като току що откъснати  Simple Smile

Айша   fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
 Радвам се че ви е харесало клипчето с трапезните хубости Simple Smile
Опс, пералнята свърши, отивам да простирам, но не преди да ви пожелая лека и приятна неделя .Всички неразположени да оздравяват бързо, останалите да не се разболяват,празници ви чакат Hug Simple Smile

# 170
  • в малка спретната къщурка
Привет,Привет !
Тану,много ми хареса вица Joy Joy Joy.Смях се от сърце Joy Joy JoyСнаха ти ми е землячка.
Днес съм с лек главобол ooooh!.Пих чай,кафе,но не съм взела нищо срещу главобола.Дано ми се размине.
Трябва да изляза да пазарувам,за утрешното готвене.Списъка още не ми е готов и все го допълвам.Дано не го забравя  smile3555,защото и това се случва tooth.

Лек,приятен и усмихнат ден !

АЙША, newsm10

# 171
  • Финландия
Някои беше питал за джинджифиловата напитка. Тук се продават готови, но можете да си направите и сами.Казва се glögi и е много приятен. Сервира се с джинджифилови бисквитки-меденки, или с Коледни звезди от бутер-тесто. Ето и рецептата:

0,5л ябълков сок
 0,5л сок от френско грозде-леко сладък (тази година хит е сока от боровинки, та можете да го заместите с такъв сок)
100г вода
5 карамфилчета
1 канелена пръчка (едно такива дебели колкото един пръст)
 малко парче изсушен джинджифил (става и на прах). Аз съм слагала понякога и настърган джинджифил, но тогава не забравяйте да прецедите.
шепичка стафиди

Всичко се изсипва в тенджера, слага се на котлона и се вари 5 минутки. Прецежда се. Сервира се горещо (сложете в чашката лъжичка, за да не се спукат, ако са стъклени). На дъното на всяка чашка се слагат малко стафиди и филирани бадеми.

Това е безалкохолния вариант (за децата).На възрастните им ливват в чашите водка (тогава напитката трябва да не е вряща, че част от алкохола се изпарява).

Ако се науча да пускам и снимки- ще ви показвам и по-нагледно, ама още не мога...

Последна редакция: нд, 22 дек 2013, 10:53 от Viiviia

# 172
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Вивия, аз бях любопитката.

Благодаря много за рецептата. Много апетитно ми звучи, непременно ще я направя.
А може ли да се направи предварително и после само да я стоплиш преди поднасянето?
Много обичам карамфил, и без това се чудя къде другаде да го слагам, освен в коледни сладки и в сини сливи.

Тъкмо съм направила индустриално количество джинджифилови бисквити по шведската рецепта. Ето и напитка към тях.

Луси, това спаначено слънце изглежда приказно. Отдолу слагаш ли от бутертестото, или само покриваш с него?

Чудя се как да изчисля ястията за Бъдни вечер, така че хем да стигнат и всички да си вземат от всичко, хем да не ми остава. Защото обикновено ми остава и ние с ММ си ги дояждаме, а хората в това време ядат пуйки и печени прасенца. (Ние не обичаме нито пуйка, нито печено прасенце, но бихме хапнали нещо друго блажно, но понеже къщата е пълна с храна два-три дни след Бъдни вечер, чак за Нова година си спретваме свинско угощение).

Кари, забравих да ти кажа колко ми харесаха кулинарните шедьоври. Гледах и се дивих на фантазията на хората. Едно време и аз много си играех да украсявам ястията, но чак такива "сюжетни" висоти не съм достигала.
И как да откъснеш на белия лебед шията и да захапеш...

# 173
  • София
Здравейте готини,
Чета - навсякъде вървят предколедни приготовления.
На рожденничките Мери и Римар най добри и искрени пожелания за здраве и красиви преживявания! Hug Hug  bouquet  bouquet nbirthday  bigdance2
Руми, съжалявам за Гери - да й минава бързо и да се забрави!!
Вивиа, добре дошла - много интересно разказваш за обичаите във Финландия. Джинджифиловата напитка със сигурност ще я направя - да опитаме нещо ново.
Зарибихте ме с тези меденки, бонбони и питиета за Коледа. Меденките вече са готови, украсени. Като за първи път станаха добре. Не знам дали ще мога да пусна снимка. Сега съм накиснала сините сливи. Мераклийка съм и на линзеровите, но.....
 Луси,страхотни са ти вкусотийките! Peace Имам бутер тесто и.... Кари запаметих си и твойте хубости - то вярно как ще го ядеш такова красиво..
Тану,хубаво, че не готвиш много, че аз все се уливам и както казва Светлето ядеме постно
до Нова година.
Фури, мери кръвното при главоболие - при мен винаги от кръвното ме боли глава - а и от мъжа ми... Joy
Лозовите листа винаги си ги замразявам. Тези в бутилката ми мухлясаха. Може да е имало влага.
Момичета, приятни коледни приготовления!! Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes

Малкия Иванчо казва на баща си:
- Искам да махна от писмото до Дядо Коледа влакчето и да напиша колело!
- Вече не искаш ли влакче?
- Искам, но намерих едно в шкафа ти.
Внимавайте къде криете подаръците Joy Joy Joy

# 174
  • София
Ето съм, пускайте палците. За сега нищо не стана, но не съжалявам.
Повечето сигурно знаят, че имам гарсониера  в Дружба 2. Та домоупавителката ми  направи предложение, на което  мислеше, че няма как да откажа. Да го заменя с двустаен в Младост 4, без доплащане. Дъщеря и живеела там, но искала в Дружба, там и били приятелките и т.н. Като отидохме - апартамента хубав, ремонтиран с кухненски бокс + дневна и 2 стаи. Но на последен етаж, а аз съм си имала проблеми с течащ покрив. Отказах, въпреки уговорките колко е задружен входа и как всичко си ремонтират своевременно.
Ако е така могат да го продадат на всекиго, нали?
После се помотах из центъра и сега се прибрах.
Приготовления няма да правим, Кенар готви за нас.  Laughing Предполагам, Пламен ще си наготви боб.
Другото - от кулинарния щанд. Питката от готово тесто, тиквеника - замразен, от Фамилия.
А на Коледа ще дояждаме сърмичките с пържоли.  Party

# 175
Момичета да се обадя набързо ,че след малко излизаме с внуците на вечеря на вън.
Айша Hug не съжалявай ,така трябвало да стане ...
Светалчо  Hug питаш ме за бутер тестото. Ето от къде гледах , стъпка по стъпка. Всичко е ясно. Тесто има и отдолу и отгоре.

Майче , радвам се че виждам на линия... 
Приятна и весела вечер на всички !

# 176
  • София
Луси, весело изкарване с внуците навън! Почерпка за добрите резултати в у-ще - заслужили са.
Аз не съжалявам, не се бях настроила за замяна.
А сега невероятно, но факт - аз готвя. Направих свинските хапки с топено сирене от предната брошура а Лидъл. Станаха вкусни.
В момента правя нещо като баница от стар, черен хляб.
А от стария бял ще има пържени филийки.  Laughing
Пък после защо  кантара се развалил и ми показва, че съм 47 кг.  Joy

# 177
  • София

Да се разпиша и аз за днес, да не ми пишете отсъствие.

Айша, ти си знаеш най-добре. И има голяма логика в начинът ти на мислене. Щом така е станало значи така трябва да бъде.  Peace

Момичета, прави сте за приготовленията - няма само да ядем и пием. Но... когато се събираме повече хора, пък и после по кутиите за вкъщи да си носят... То, ако  питам дъщеря си, тя нищо никога не иска, ама аз да си се погрижа за нея. Пък и нали са няколки дни празници, та искам да не вися пред КПП през всичките дни, искам да си празнувам!  Laughing

Мери, изядохте ли тортата? Аз не се й съмнявам, че това сладко момиченце Криси, дето гледам на снимките никога не може да те ядоса. Изглежда много кротко бебе. Hug

Майче, теб пък съм те запомнила миналата или по-предишната година с едно супер здравословно меню за Коледа. Ама сега като имаш около теб  деца ще си ги глезиш. Особено снахата.  Hug

Луси, да ти е приятна вечерта. Тя вероятно вече е свършила, ама да си кажа.  Hug

Римар, снощи пропуснах - дано да няма повече проблеми с ръчичката си Гери! Ако всичко е наред бързо ще й свалят гипса.  Hug

Вивия, и аз ти благодаря за рецептата, мисля и аз да я пробвам.  Hug

Фури, често имаш главоболие, май. Следи си кръвното, че то в този зимен период е доста променливо.  Hug

Кари, и аз си сложих една бутилка зза проба и са супер листата. Ще направя някоя и друга сарма и с лозов лист.  Hug

Тану вицовете ти държат първенство! Следващият път като идваш в София, непременно се обади. Не се плаши, ние не сме лоши.  Hug

Иве, я, да кажеш какво меню измисли за Коледа. Знам, че имаш мъже у дома, ако се събирате всички ще има големи софри.  Hug

Днес съм под въздействие на концерта на Таласъмчетата. Повечето ги видяхте във фейса. Децата, благодарение на ръководителя  си бяха  на ниво. Нащият сладурко имаше сценична треска. Толкова е притеснителен. Не ни беше казал нито, че има соло, нито танци. През седмицата, когато бяхме двамата си пяхме песните, т.е. той ме учеше на тях и ми дирижираше досущ като истински такъв. Даже на едната песен ми рече  стакато. Ти да видиш!  Joy

Обаче съм  олепила някакъв вирус, и може би пак от хлапето. Задна хрема и "драскане" в гърлото. Надявам се бързо да се оправя. Наливам се с чайове и илачи.

Лека да ви е нощта!

# 178
Лека нощ, милички!
Днес се събудихме с Йойо кихащи, кашлящи, нос и очи текат. Изобщо радост. Останхаме си у дома да си пеем песничките на любимите Таласъмчета.
А Владко си е направо моят герой! От край време.
 Two Hearts  smile3507

# 179
  • София
Марина, Здравке вземете си Цинабсин. Смучете през 2 часа и после 20 мин. не ядете, не пиете, не пушите. Хремата песъхва на втория ден - изпитано не само от мене, но и от колежките.
Гърлото го лекувам, но още си покашлям от време на време.

Общи условия

Активация на акаунт