Коледа 2013 - тема 4

• 80 397
  • 570
  •   1
Отговори
# 270
Невероятни сте момичета, изпълнихте ме  с красота и вдъхновение   smile3501

Ето част от моите меденки:

И линцеровите сладки:

В неделя ще правя фунийки с крем.

Пожелавам на всички весели празници, здраве, щастие  и много усмивки  newsm51

# 271
Красота, след красота.

# 272
  • Русе
Наистина е така,красота след красота показвате момичета!  bouquet
BiankaD, zllate, kiara69, mimi0585, catty m, чудни сладки!
Аз днес направих ванилените кравайчета на Наталина,като използвах смлени бадеми вместо лешници или орехи.Не знам какъв трябва да е вкуса по принцип,но така много ми харесаха.Направих и арменски сладки,използвах сладко от череши и сладко от ябълки с канела,защото нямах локум.

# 273
catty m, много красиви подаръци, сигурна съм, че много ще им се радват получателите!
mimi0585,  zllate, прекрасни меденки!
 *sve*, и аз съм слагала бадеми на ванилените кравайчета и също много ми харесаха. А арменските сладки със сладко изглеждат много изкушаващо!
Аз днес нямам много работа в офиса и почти цял ден вися във форума. Харесах си ето това
" Шоколадова мастика (от руски сайт, публикувана от WEl)
125 гр. шоколад и 2 с.л. глюкоза. Загряваш шоколада да се размекне и добавят глюкозата, бъркаш. Получава се на вид като пластелин и се работи по същия начин. "

Изглежда ми лесно и вкусно, някой пробвал ли го е върху меденки, дали ще се получи  newsm78 И преди малко се сетих, че съм се запасила с 4 пакетчета марципан от Лидъл, но просто ми е изхвръкнало от ума. А щях с него да украсявам  ooooh! Добре, че има още сладки, които чакат ред за украса.

# 274
  • Русе
kiara69, благодаря ти!
Може ли някой да ми каже забравените сладки с кристална или пудра захар се правят?

# 275
kiara69, благодаря ти!
Може ли някой да ми каже забравените сладки с кристална или пудра захар се правят?
Хубавото си е хубаво   Hug А забравените сладки аз ги правя с кристална захар  Peace

# 276
  • Бургас/Пз
Здравейте! Имам един пакет типoвo брашнo, дали ще станат меденки с негo??? Да гo смесвам ли с другo ?? Акo имате рецепти с такoва ще съм ви мнoгo благoдарна  Hug  bouquet

# 277
Аз влизам да се похваля с меденките с ръжено брашно на nudel33. Станаха много хубави и вкусни. От миналата година е записана в тефтера ми, ето че и` дойде реда. Търсих я да дам линк, но виждам, че вече nudel33 я е написала. Благодаря, nudel33!   bouquet
п.п. На мен ми излязоха 67сладки.

Поздравления за всички майсторки, чудесни неща сте приготвили.   bouquet

# 278
  • София
Здравейте! Имам един пакет типoвo брашнo, дали ще станат меденки с негo??? Да гo смесвам ли с другo ?? Акo имате рецепти с такoва ще съм ви мнoгo благoдарна  Hug  bouquet

Според мен ще стане, но направи наполовина бяло с типово.

# 279
  • Пловдив
Здравейте,
да се отчета и аз:
две дози Schoko Nuss Kugeln с лешници (замесила съм още две дози с бадем, чакат да ги изпека)

две дози ванилени кравайчета (въпреки, че с голям мерак си купих тавите, нещо се обърка, не можех да си извадя цели и в крайна сметка ги донаправих на ръка)

забравените сладки- две дози

Запланувала съм още кокосови сладки върху облатен и бонбони рафаело. Много ме заинтригувахте и с бисквитките с портокал и шоколад, но може би за Нова година.

# 280
Момичета, някоя от вас беше писала, че в меденките е сложила какао. Съжалявам, но не си спомням колко е количеството, намалява ли се брашното. Ще съм благодарна, ако някой с опит сподели. Hug

# 281
Благодаря ви момичета за коментарите  Hugsve направо ми се преядоха от твоите арменски сладки  Heart EyesОстава ми да слепя линцерите.Да направя медените подкови и една тортичка която много ми хареса и съм готова.

# 282
  • моята мила родна страна
Привет, момичета! Сътворили сте страхотни неща!  smile3501 И аз напредвам лека-полека. Решила съм да правя елхички с формичките на Тескома по тази рецепта: http://ivaalex.blogspot.cz/2013/11/vosi-hnizda-tucnacky.html. Та, имам питане относно крема. Иска ми се да бъде с Дулсе де лече (имам отворена кутия и трябва да се оползотвори). Мислите ли, че е подходящ? Ако да, да ми предложите и подходяща рецепта за такъв. Благодаря предварително на отзовалите се!

да си побутна питанката  Simple Smile

# 283
Момичета какви хубавини само правите. Тази година съм направила двойна доза линцери и коледна къщичка за племенничките ми
http://desita734.snimka.bg/cooking/vkusotiii-v-chinii.720878.32227222

# 284
  • Пловдив
Момичета, бясна съм.. взех си от маслото в Пени, което е на промоция - отвратително е.... а взех 10 пакета, защото друг път съм оставала много доволна. Сега фуча като хала из нас и се чудя какво да го правя. Първо си мисля, че е по-малко от 82 %, а освен това е миризливо  Sick Дайте идея или 26лв заминават в коша Sad

Ето това е маслото:

Общи условия

Активация на акаунт