Коледа 2013 - тема 4

• 80 389
  • 570
  •   1
Отговори
# 255
Снощи правих за пръв път шокаладовите двойно напукани бисквитки и не само това, ами и в чужда фурна  Shocked бъкана с електроника и сензори.
Не замесвам за пръв път тесто за бисквити и имам опит, беше лепкаво но след 1 час охлаждане се оформяше чудесно.
Обаче .... не се напукаха, пудрата захар изчезна и останаха меки на пипане и на консистенция и след охлаждане, пекох ги 19 минути на 170 С две тави с вентилатор. Понеже са кафяви и не им личи кога са опечени, беше ме страх да не станат на камъчета след охлаждането и не посмях да ги пека повече.
Моля ако се сеща някой да ми каже защо не се напукаха и защо изчезна пудрата и на какъв режим и точно колко време ги печете?

От пудрата захар е. Най добре при мен се получават със "Захира".  Аз ги правя по рецептата, която е дала Labrex. Изваждам ги мекички от фурната и ги оставям да се охладят в тавата. След като изстинат, топчетата се стягат.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=273957.msg6759295#msg6759295

Последна редакция: чт, 19 дек 2013, 20:52 от viton

# 256
Аз днес чак стигнах да замеся половин доза за линцерови сладки на Наталина, но нещо се унесох и на половин доза сложих 3 жълтъка. Дали е проблем?

# 257
tunata, много добре изглеждат бисквитките!
Аз днес чак стигнах да замеся половин доза за линцерови сладки на Наталина, но нещо се унесох и на половин доза сложих 3 жълтъка. Дали е проблем?
Не мисля, че ще е проблем, ще увеличиш малко брашното  Peace
Аз тази вечер украсявах меденки. Останаха още, но има и други дни  Laughing
Скрит текст:
Скрит текст:

# 258
  • Австрия
Здравейте,

Нека и аз да покажа моите меденки с ръжено брашно

Скрит текст:

А ето и рецептата за който се интересува.

Меденки / Honiglebkuchen

500гр. ръжено брашно
125гр. захар
125гр мед (течен)
3 яйца големи ( L )
2,5 – 3 ч.л. сода
2 с.л. подправки за меденки
Брашното се пресява, към него се прибавят захарта, содата и подправките. Яйцата заедно с меда се объркват в друг съд и се прибавят към брашното. Всичко се обърква до тесто не много твърдо. Увива се с свежо фолие и се оставя в хладилника за ½ час.
След това се точи и се изрязват фигурки. Преди печене се намазват добре с прясно мляко.
Пече се при 175°C с вентилатор за 7 – 8 минути.
Оставят се да истинат и се прибират в метална кутия за няколко дни, за да омекнат.
Разточих първата тава на 7 – 8мм, но ми се видяха дебели. Другата тава на около 5 – 6мм. Станаха по-добре.
Излизат около 60 бр.

# 259
И аз не мисля, че е проблем, добре изглежда тестото, не се рони, но не и меко. Утре сутринта ще ги изпека, да видим Simple Smile
киара, страхотни меденки Heart Eyes

# 260
Sea lights благодаря ти! Hug

Плетени ръкавички

# 261
BiankaD, прекрасни ръкавички!
The same myself, благодаря ти  Hug
На мен ми останаха само Шоколадовите напукани сладки и бонбони Рафаело, довечера ще се заема с тях. Утре ще пека частите за къщичката, а в неделя ще я украсявам.
Усмихнат ден, момичета   bouquet

# 262
  • Пловдив
Момичета, отново сте сътворили оглеми красоти. Аз се надявам на 22-ри да успея с шоколадовите звездички с капучино, 1/2 доза меденки на Джули и евентуално къщичка. Тази година ми се пообъркаха много плановете заради многото торти, които имах тази седмица и единствено 22-ри ми остава като ден за работа- дано децата ме оставят. Иначе имам щолени, доза линцери на Нудел и 2 дози кравайчета. Ама като знам как предни години правя куп неща и подарявам на роднини ме е яд, че нямах време. Аааа, онзи ден пекох меденки на Джемма, но вчера след украсяване ги пакетирах и занесох в училището на големия ми син. За жалост без да снимам Sad

# 263
Туната, много хубави сладки си показала. Може ли линк към първите, и рецептата за вторите/ само материалите и количествата/ . Не всички знаем английски. Simple Smile

# 264
  • София
Страхотни неща показвате, BiankaD, nudel33, kiara69.

Аз вчера слепих медените мечета за днешното тържество за ДГ:

Опаковах и малко подаръци, щолена ми изглежда твърдичък, но е вкусен. Явно съм го попрепекла. Догодина поправителен с него ще имам.

# 265
Страхотни неща показвате, BiankaD, nudel33, kiara69.

Аз вчера слепих медените мечета за днешното тържество за ДГ:

Опаковах и малко подаръци, щолена ми изглежда твърдичък, но е вкусен. Явно съм го попрепекла. Догодина поправителен с него ще имам.

Всичко изглежда страхотно!

# 266
Много красиви сладки сте сътворили момичета  Hug

Вчера след работа успях да направя напуканите шоколадови сладки Трюфел. Не можах да ги снимам, за да ги покажа, но се получиха добре - напукаха се и пудрата захар остана по тях. За първи път ги правя и съм доволна от резултата. Успях и от тях да прибера при меденките и капучиновите звезди.

# 267
Страхотни неща сте приготвили момичета браво  smile3525 Моят щолен вече около месец отлежава на студено, а в неделя ще правя отново от меденките с пълнежа, но този път сигурно ще ми трябва двойна доза, защо много се харесват вкъщи.   chef

# 268
Големи красоти сте сътворили момичета.  bouquetМоите меденки вече са украсени.

# 269
  • София
Момичета, големи красоти, големи майсторки...
Аз всичко това в неделя - тия дни на работа. Whistling
Снощи преверих захарното тесто, нещо ми се е втвърдило.  newsm78 Как да го размекна преди работа. Ще го и оцветявам и децата ще украсяват - вече нямат търпение. каквото сътворят - тяхно си е.  Party Важното е да са доволни и щастливи.
А нощес до 1 часа опаковахме и подаръците.  ooooh!
Довечера съм на Коледен банкет, утре на работа и от неделя...запразнуваме.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт