Коледа 2013 - тема 4

• 80 399
  • 570
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Снощи правих за пръв път шокаладовите двойно напукани бисквитки и не само това, ами и в чужда фурна  Shocked бъкана с електроника и сензори.
Не замесвам за пръв път тесто за бисквити и имам опит, беше лепкаво но след 1 час охлаждане се оформяше чудесно.
Обаче .... не се напукаха, пудрата захар изчезна и останаха меки на пипане и на консистенция и след охлаждане, пекох ги 19 минути на 170 С две тави с вентилатор. Понеже са кафяви и не им личи кога са опечени, беше ме страх да не станат на камъчета след охлаждането и не посмях да ги пека повече.
Моля ако се сеща някой да ми каже защо не се напукаха и защо изчезна пудрата и на какъв режим и точно колко време ги печете?

# 241

Понеже има много сладкарки тук, искам да попитам нещо, което е малко в страни от темата, но и не съвсем - когато се прави маслено тесто с какао, как се постига хубавият лъскав шоколадов цвят? Правила съм разни сладки, ето и снощи правих един галет, и винаги ми се получават едни такива сухо-кафяви печивата, много кофти цвят.

# 242
Снощи правих за пръв път шокаладовите двойно напукани бисквитки и не само това, ами и в чужда фурна  Shocked бъкана с електроника и сензори.
Не замесвам за пръв път тесто за бисквити и имам опит, беше лепкаво но след 1 час охлаждане се оформяше чудесно.
Обаче .... не се напукаха, пудрата захар изчезна и останаха меки на пипане и на консистенция и след охлаждане, пекох ги 19 минути на 170 С две тави с вентилатор. Понеже са кафяви и не им личи кога са опечени, беше ме страх да не станат на камъчета след охлаждането и не посмях да ги пека повече.
Моля ако се сеща някой да ми каже защо не се напукаха и защо изчезна пудрата и на какъв режим и точно колко време ги печете?
Аз ги правих по тази рецепта - http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … et=%D8&id=121 Пекох на 180 градуса за 15 мин. Получиха се идеално. Първата тава на места се разтопи захарта, но на втората овалях топчетата по два пъти и то веднага след като ги оформих докато са лепкави. Хубаво притисках при овалването, за да полепне дебел слой пудра захар. Напукаха се и ефекта беше мн хубав.

# 243
Уф, от тази нова версия на сайта човек едва забелязва снимките на красотите, които сте приготвили Confused

Аз влизам да питам нещо. Правих бисквити от яйца, брашно и захар. Чак след като ги прибрах в кутията се зачудих такива сладки могат ли да изкарат 10 дни до Коледа.  Очаквам да може, но до сега все разни меденки и маслени сладки съхранявам.

# 244
  • София

Понеже има много сладкарки тук, искам да попитам нещо, което е малко в страни от темата, но и не съвсем - когато се прави маслено тесто с какао, как се постига хубавият лъскав шоколадов цвят? Правила съм разни сладки, ето и снощи правих един галет, и винаги ми се получават едни такива сухо-кафяви печивата, много кофти цвят.

Aз мисля, че  зависи от какаото.

# 245
Правих меденки и станаха твърди.Къде бъркам?Помагайте.

# 246
  • София
От пудрата захар е. Има една гадна пудра захар, която лети като облак, като я сипваш и тя не се полепва на плътен слой. Аз писах преди няколко страници, че и при мен пудрата захар изчезна при първата тава. И снимка постнах. Правих ги с пудра захар "Крина", която се стопи. Втората тава ги направих с друга пудра захар. Някаква евтина беше, даже марка нямаше на плика, но беше по-влажна и някак по-тежка. С нея си станаха идеални.  Peace Аз ги пекох на 170 градуса около 15 минути, без вентилатор.

# 247
  • София
От пудрата захар е. Има една гадна пудра захар, която лети като облак, като я сипваш и тя не се полепва на плътен слой. Аз писах преди няколко страници, че и при мен пудрата захар изчезна при първата тава. И снимка постнах. Правих ги с пудра захар "Крина", която се стопи. Втората тава ги направих с друга пудра захар. Някаква евтина беше, даже марка нямаше на плика, но беше по-влажна и някак по-тежка. С нея си станаха идеални.  Peace Аз ги пекох на 170 градуса около 15 минути, без вентилатор.

Благодаря за отговора, да - КРИНА е марката, фърчеше на облак!

# 248
  • Пловдив
Правих меденки и станаха твърди.Къде бъркам?Помагайте.

Слепяй ги,ще омекнат или сложи парче ябълка !

# 249
  • София
Уф, от тази нова версия на сайта човек едва забелязва снимките на красотите, които сте приготвили Confused

Аз влизам да питам нещо. Правих бисквити от яйца, брашно и захар. Чак след като ги прибрах в кутията се зачудих такива сладки могат ли да изкарат 10 дни до Коледа.  Очаквам да може, но до сега все разни меденки и маслени сладки съхранявам.

Не виждам защо да не може. Всички сладки имат яйца, брашно и захар.

Меденките са си твърдички, слагайте резен ябълка, за да омекнат или ги слепете преди Коледа с мармалад. Омекват за 1 ден.

# 250
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=755669.new#new  ПЕТИЦИЯ ЗА ПРЕМАХВАНЕ СЕГАШНИЯ ВИД НА ФОРУМА!

Явно много силно сме изревали, щото са върнали стария облик  Laughing
Айде, честито!

# 251
Търся рецептата на Venetta за "меденки, но този път по-различно", за съжаление линка на 1 стр. не работи, отваря се началната страница на Форума! Sad Правя ги всяка година, ние им казваме медени сухарчета, но не съм си ги записала, а ползвах линк, но сега не мога да го ползвам, не знам дали е заради новия изглед.. Моля за помощ, че сега искам да ги направя, писах и на Венета..

# 252
  • Под сянката на разлистените кактуси
Аз направих меденките на Джема, линцерите на Нудъл, локумки и моите шоколадови с карамел, няма да слагам снимки, нищо интересно. Новото за тази година са Портокаловите бисквитки с шоколадови парченца от блога на Ирина Купенска - страхотни!

и едни бисквитки с шам фастък и червени боровинки по тукашна рецепта, която ми се щеше да пробвам, много добре станаха

# 253
  • Бургас
Новото за тази година са Портокаловите бисквитки с шоколадови парченца от блога на Ирина Купенска - страхотни!
и едни бисквитки с шам фастък и червени боровинки по тукашна рецепта, която ми се щеше да пробвам, много добре станаха
Първите наистина са страхотни-правила съм ги няколко пъти. Вторите-изглеждат много хубаво. Би ли споделила рецептата. Тази година "открих" червените боровинки и съм във възторг. Благодаря.

# 254
  • Под сянката на разлистените кактуси
armeria, ето линка
http://www.bettycrocker.com/recipes/cran-pistachio-cookies/e36c2 … 8a9e-13672ef9d97c

Съжалявам, че е на английски, надявам се нямаш проблем с превода, ако да, ще помагаме

Общи условия

Активация на акаунт