Коледа 2013 - тема 4

• 80 468
  • 570
  •   1
Отговори
# 180
  • София
До тук направих Щолените на Джемма, Меденките на Джемма, меденките на Наталина, линцерите на Наталина. Какво още да направя се чудя. Хилядите рецепти на 1-ва страница ме объркват и не мога да избера.  Simple Smile Идея за нещо с бадеми или орехи?

# 181
До тук направих Щолените на Джемма, Меденките на Джемма, меденките на Наталина, линцерите на Наталина. Какво още да направя се чудя. Хилядите рецепти на 1-ва страница ме объркват и не мога да избера.  Simple Smile Идея за нещо с бадеми или орехи?
Ванилените кравайчета - те са със смлени ядки вътре, също така арменските сладки, които са със орех и локум вътре, и двата вида стават лесно.

# 182
Ето моята рецепта за "Коледни бастунче" много са вкусни и бързо ги ометоха.

А какъв им е вкуса, интересуваме дали се усеща ментовата есенция? Търся сладки, които да са с подчертано ментов вкус и аромат. Благодаря ти предварително  Hug
До тук направих Щолените на Джемма, Меденките на Джемма, меденките на Наталина, линцерите на Наталина. Какво още да направя се чудя. Хилядите рецепти на 1-ва страница ме объркват и не мога да избера.  Simple Smile Идея за нещо с бадеми или орехи?
В нас много се харесват Канелените топчета с лешници.

# 183
Благодаря, Джема!
Следобяд ще ги направя.

# 184
Здравейте!
Момичета ще помоля за съвет, защото ми остана тесто за сладки.
Колко дълго мога да го съхраня в хладилник?
Или пък, ако го замразя ще има ли проблем след това?
Тестото е правено по рецепта на Ирина Купенска - http://sunshineskitchen.com/almond-and-cocoa-cookies-with-royal-icing/ , като към какаовата смес добавям настъргана портокалова кора, а към светлото тесто слагам лимонова кора.
Ето няколко украсени сладки от мен:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
.[/color][/i]

Последна редакция: ср, 18 дек 2013, 10:11 от sansil

# 185

sansil, случвало ми се е да съхранявам (или по-ското да нямам време да го ползвам дее) в хладилник маслено тесто без яйца и за 4-5 дни и всичко е било ок, то е доста устойчиво.

Чудесни сладки си украсила, браво!  Crazy

# 186
  • София
До тук направих Щолените на Джемма, Меденките на Джемма, меденките на Наталина, линцерите на Наталина. Какво още да направя се чудя. Хилядите рецепти на 1-ва страница ме объркват и не мога да избера.  Simple Smile Идея за нещо с бадеми или орехи?
Ванилените кравайчета - те са със смлени ядки вътре, също така арменските сладки, които са със орех и локум вътре, и двата вида стават лесно.

Да, може би ще направя арменските, защото направо изключих, че и ванилените кравайчета направих  ooooh!

А канелените топчета дали ще стане да заменя лешника с орех?

sansil, невероятни са сладките ти.

# 187
Аз съм заменяла, и бадеми съм слагала, все са си хубави  Peace

# 188
  • София

Да, може би ще направя арменските, защото направо изключих, че и ванилените кравайчета направих  ooooh!

sansil, невероятни са сладките ти.

Аз канелените топчета на Нудел33 ги правя с орехи, но ми се разливат (не знам дали е от това).

Иначе с орехи - препоръчвам ти линцерите пак на Нудел33

# 189
kiara69 определено ментовия вкус и аромат са добре изразени и остава приятен освежаващ вкус. Аз използвах ментово масло от аптеката.

# 190
  • Пловдив
Направих си сместта за епичния горещ шоколад...Просто е супер !
http://www.24kitchen.bg/recipe/epichen-goresht-shokolad
Сложи ли царевично брашно?

Да,сложих ! Даже мисля да прибавя още малко,за да стане още по-гъст !

# 191
kiara69 определено ментовия вкус и аромат са добре изразени и остава приятен освежаващ вкус. Аз използвах ментово масло от аптеката.
Много ти благодаря, довечера ще ги забъркам  Hug

# 192
Здравейте, момичета!
Ще ви помоля за съвет. Искам да украся меденки и мъфини с фондан. Не съм много опитна в работата с фондан. Оцветявах го миналата година с готварски бои (най-обикновени, от Кауфланд мисля ги бях купила), но така и не получих желания червен цвят. Не зная малко ли бях сложила, но цвета беше по-скоро розов, от колкото червен. Имам ли шанс с този вид боички да постигна хубав червен цвят или ще трябва да се ориентирам към по-скъпичките? Предварително благодаря!
Страхотни красоти творите!  Simple Smile

# 193
Ето и моите снощни виенски коледни сладки:

Довечера продължавам с меденките, а утре вечер ще ги украсявам. Не мога и да си представя да направя нещо толкова изящно като сладките които показате тук, но... надявам се поне на вкус моите да го докарват.

# 194
G D, на вкус виенските сладки са разкошни, те напомнят за сладките от кутиите с бисквити от Кореком. Винаги първо с тях започвам. Може кокоса малко да променя нюанса, но съм сигурна, че близките ще са доволни.
Големи красоти показвате, и тепърва започва май.

Последна редакция: ср, 18 дек 2013, 13:31 от miusli

Общи условия

Активация на акаунт