Ти какво сготви? Снимай, покажи! 114-та тема

• 165 599
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Баница с царевично брашно по идея на Марги.

# 706
bluemoon, страхотни неща! Селската супичка ще я пробвам, а за млечната питка рецепта имаш ли?

LoveNeverFailss, и аз бих пробвала мъфините с тиквички Simple Smile

mimi0585, супер изглежда баничката! Корите ли се правят с царевично брашно? Пропуснала съм на Марги баницата Simple Smile

От тук си харесах ей тези кюфтета в доматено-спаначен сос - http://qni.blogspot.com/2012/03/blog-post_13.html - станаха супер вкусни, но съм пропуснала да ги снимам Sad

Уикенда правих домашно бутер тесто и солени пайове с месо от него:

Неугледна, но вкусан пилешка запеканка с доматен сос и зеленчуци:

Крем супа от картофи и стебла целина:

# 707
Katerina ето заповядай рецептата.http://ottefteritenamargi.blogspot.com/2013/09/blog-post_14.html

# 708
Това е най-хубавата тема в мамата  и често,когато вкъщи ме застрашава скука или мрачно насторение оттук се черпи сила  Laughing Благодаря на всички!

# 709
  Половин час превъртам страницата .Моля най-учтиво  да не копирате целите постинги, а да се обърнете по име към този ,който питате?  Praynig

ОК! Ще имам предвид.

# 710

Здравейте!

Разписвам се с първият си хляб - "Дъга" и отивам да разглеждам вие какво сте готвили  Laughing

Хубав ден!

# 711
Още веднъж се извинявам на всички ,които съм подразнила с копирането ,но мисля че една забележка е достатъчна за който и случай да иде реч.

# 712
леле, genoveff, направо ми взе акъла този уникално пъстър хляб! Жестоко е станал! И каква снимка само!!!
Кате, браво за мерака за домашно бутер тесто. Играчка е, доколкото знам, но си заслужава!

От мен малко екзотика - Арменско предястие - Пълнено червено цвекло с кайма. Ухае на масло, много е вкусно!

Заповядайте рецептата: http://vkusnoteka.blogspot.com/2014/01/blog-post_28.html

и Терин от пухкав рикота мус и пушена сьомга:

Рецептата: http://www.missbloom.bg/11810/posts/%D0%BF%D1%83%D1%85%D0%BA%D0% … D%D0%BE/post.aspx

Лека вечер   bouquet  chef

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 16:11 от lanvinka

# 713
И аз съм впечатлена от цветния хляб. Изглежда уникално Simple Smile
И определено нямам търпение да пробвам рецептата с червеното цвекло. До сега съм го използвала само в различни видове салати, но ето че ще мога да разнообразя Simple Smile

# 714
Рецепта за Мъфини с тиквички
1 ч.ч. настъргани тиквички
1 яйце
1/4 ч.ч. настърган кашкавал (чедър или моцарела при мен се получи най-добре)
1/4 ч.ч. овкусени трохи (breadcrumbs)
сол и черен пипер на вкус

Загрейте фурната на 200 С, подмажете форми за мъфини с олио/нискокалоричен спрей за готвене.
Изстискайте тиквичките след като ги настържете от водата( аз използвах кухненска хартия за да може много хубво да се махне всичката вода). Смесете всички продукти и сложете във формичките за мъфини като натиснете отгоре малко. Печете около 16-18 минути. Става изключетилно вкусно, аз правя двойна/тройна доза, че 1 доза сама си я изяждам.

Печени овесени ядки с банани и боровинки

2 добре узрели банана (нарязани на кръгчета)
1 1/2 ч.ч. боровинки
1/4 ч.ч. мед
1 ч.ч. овесени ядки (quick oats)
1/4 ч.ч. начукани орехи
1/2 ч.л. бакпулвер
3/4 ч.л. канела
щипка сол
1 ч.ч. обезмаслено (или нормално) прясно мляко
1 яйце
ванилия

В малка тавичка (20 на 20 см е моята) нареждате нарязаните бананови кръгчета на дъното, слагате половината боровинки отгоре, канелата, меда и покривате с фолио. Печете в загрята за 185 Ц фурна нза около 15 минути докато бананите омекнат.
Смесвате останалите продукти ( половината от ядките и боровинките ги оставяте да поръсите най отгоре) и заливате бананите с тях. Отгоре разпръсквате останалата половина ядки и боровинки. Връщате във фурната за около 30 минути. Изключително е вкусно, надявам се да ви хареса поне колкото на мен  Simple Smile

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 18:13 от LoveNeverFailss

# 715
  • ВАРНА
 Хрупкави крилца

# 716
Бял и кафяв мус с банани и орехи

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 20:39 от Love`s Green Kitchen

# 717
кафевия къде е  #Cussing out

# 718
Отдолу Simple Smile

# 719
bongo_2007 ® отдолу е, просто не съм съобразила да сложа тази снимка с поглед отстрани, но пък в посоченият линк има много снимки на които се вижда. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт