Мнения и коментари за новите промени по визията на сайта

• 105 861
  • 2 958
  •   1
Отговори
# 2 130
Рапунцел ®
присъединявам се към това мнение
след 9 години форум аз също смятам да приключа
успех и кураж на оставащите   bouquet

# 2 131
Искам само да благодаря на Мамма за включването Hug, тя единствена има смелостта да се появява периодично в тази тема и да дава разяснения. Пожелавам й Весели празници!

# 2 132
  • София
Проблемът не  е в рекламите, а в бъгавия и неграмотно направен потребителски интерфейс.

Последна редакция: пт, 20 дек 2013, 11:20 от Елл

# 2 133
  • София
...
 Не им обръщайте внимание на тези плямпала и долнопробни оплаквачки.

" smile3501"     Ах, колко "недолнопробно" изказване  smile3555

# 2 134
...

Според мен Дядо Хаджия се шегува, тъй като и той се включи активно в оплаквачеството.  Wink

# 2 135
  • Варна
Аз не мога да разбера едно нещо, което не е само в този сайт: защо рекламодателите и дизайнерите мислят, че като направят една реклама агресивна, изскачаща, стряскаща, пречеща, ще се постигне по-голям ефект? Аз лично съм се специализирала в избягване на всякакви реклами, в търсене единствено на бутона "х" и игнориране на цветните петна, които искат да ми продадат нещо, което обезсмисля иначе важната роля на рекламата в живота ни. Колкото по-голяма, дразнеща, толкова по-провокираща? Този, който се ангажира с този сайт, показва стандарт на нивото на приемане на ненормалното за нормално. Като стар потребител, пиша с уважение към досегашните усилия на авторите на bg-mamma, където съм намирала много ценни мнение и ресурси.

# 2 136
  • София
...

Според мен Дядо Хаджия се шегува, тъй като и той се включи активно в оплаквачеството.  Wink

Да, може и да бъркам.

# 2 137
При клик на някои  теми  се отваря нов подпрозорец с реклами/всеки път различни/ Shocked, само при мен ли е така?

# 2 138
  • близо до морето
Не ми харесва новата визия. Много натоварва компютъра на работа, което значи, че влизането в сайта ми е невъзможно. В къщи нямам такива проблеми, но там пък нямам време за това.

# 2 139
  • Варна
При клик на някои  теми  се отваря нов подпрозорец с реклами/всеки път различни/ Shocked, само при мен ли е така?

Да, само ти ли нямаш адблок?  Laughing

Аз не мога да разбера едно нещо, което не е само в този сайт: защо рекламодателите и дизайнерите мислят, че като направят една реклама агресивна, изскачаща, стряскаща, пречеща, ще се постигне по-голям ефект? Аз лично съм се специализирала в избягване на всякакви реклами, в търсене единствено на бутона "х" и игнориране на цветните петна, които искат да ми продадат нещо, което обезсмисля иначе важната роля на рекламата в живота ни. Колкото по-голяма, дразнеща, толкова по-провокираща? Този, който се ангажира с този сайт, показва стандарт на нивото на приемане на ненормалното за нормално. Като стар потребител, пиша с уважение към досегашните усилия на авторите на bg-mamma, където съм намирала много ценни мнение и ресурси.

Защото създателите на сайта не се интересуват дали хората гледат рекламите, а дали цъкат върху тях. Отчита им се кликането, пък било то и погрешка.

# 2 140
  • на пъпа на Златията
Хора ,
Определено не зная за какво плачете за този вид. Тук съм заради 1-2 теми.
Указвам логото на БГ МАМА  и не мога да разбера във форум ли съм или в първа страница на сайт.
В средата вървят теми от форум  Rolling Eyes  Един час търся как да изляза и да вляза като нерегистриран за да видя новия вид на сайта. В бързите връзки или във форум  няма бутон "помощ "за навигация в сайта.
Отказвам се . Весели празници! Бъдете здрави!  

# 2 141
  • София
Първо искам сърдечно да благодаря на Mamma за винаги коректното й отношение към всички нас! За пореден път ни показа достойно и човешко отношение, което искрено, лично аз, адмирирам.
Mamma, БЛАГОДАРЯ ТИ  omm !
Надявам се, че наистина се взимат пред вид конструктивните предложения на потребителите. На мен ми е пределно ясно, че сайтът няма да остане в същия вид като до сега, но съгласете се, че това, което ни беше предложено е меко казано нефункционално. Прочела съм цялата предишна и цялата сегашна тема по въпроса за новата визия; включила съм се с мнение 3-4 пъти и смятам, че не съм използвала обидни думи, само малко ирония, която е допустима в типа монолог, в който пишем и който само ти, Mamma, превръщаш в диалог. Хората са огорчени не само, че тези "от горе" не се допитаха до тях предварително, а и защото продължават с мълчанието си да демонстрират явно пренебрежение към потребителите си. Нали не са очаквали при такова отношение от тяхна страна хората да реагират с розови листенца, фанфари и червен килим отностно новата визия?
В темата непрекъснато се описват едни и същи бъгове, и се посочват едни и същи основни проблеми на новата визия. Далеч съм от мисълта, че моите предложения са черешка върху торта, но хората се скъсаха да ме цитират, което само ме успокоява, че съм на прав път с критиката си.
А ето и още едно професионално мнение по въпроса:

Стандарта е човешкото око да възприема текст от лист тетрадка голям формат без 2,5 см за полето в ляво  . Има и стандарт колко да е ширината ,височината на  буквите , разстоянието между тях и разстоянието между редовете. Къде ли са сега тези стандарти?
На програмиращите предлагам да вземат лист от тетрадка , да го разположат  центрирано  на монитора и отстрани да разполагат каквото си искат. Отделянето на различните постове да става с различен фон.Това за форума. За първата страница  светкащи, пляскащи, подскачащи зевзечета  могат да се ползват умерено., макар че първата страница трябва да има и достатъчно информация за съдържанието на сайта.

Както и:

Към дизайнерите и собствениците на сайта:

http://www.bgpro.com/articles/navigation.php

Дори само тези мнения ръководството да приложи при разработването на новата визия, ще е напълно достатъчно, за да удовлетвори по-голямата част от потребителите.

Много ми се иска да вярвам, Mamma, че мненията ни се взимат пред вид.
Благодаря ти още веднъж, че си била и винаги ще бъдеш такъв достоен човек!
Желая ти от сърце една вълшебна и прекрасна Коледа, здраве и щастие за цялото ти семейство!

# 2 142
  • София
И аз благодаря за отговора на Мамма.
Но както казах и преди, могат да се съчетаят новите функционалности и приемлив за окото, даже малко "ретро" вид.
Ей-сега влязох да разгледам един подфорум и понеже днес съм с лещи и още не съм закусвала, ме заболяха очите и ми се зави свят от гледане вляво!
Тъпо е ние да си центрираме екрана, за да можем да четем.

# 2 143
Радвам се само,че не съм от толкова отдавна във форума и няма да ми е толкова трудно да го напусна. Радвам се и че ще имам повече време, когато не чета или пиша тук. Съжалявам само да видя как нещо толкова голямо и хубаво се саботира и съсипва сам само... Тези, които "са отгоре" пък ги съжалявам, защото нямат талант и усет за това,с което са се захванали и рано или късно ще загубят. Върне ли се предишното безумие с визията аз лично няма да си товаря очите и нервите да се занимавам с "хубавата подобрена функционалност". Има и други форуми,а и доста лесно може да се създаде форум. Потребителите правят един форум такъв, купувачите му го развалят, мислейки че ще забогатеят чрез него...  Tired

# 2 144
Геният на някои български рекламисти край няма. Wink Още си спомням какво ме прекърши в посока АдБлок - банер в дир-а на някаква вафла, при преминаването с мишка върху която без всякакво предупреждение имаше оглушителен звук "ХРУС!!!".  Laughing Както кротко си браузваш и получаваш лек инфарктец.

Мили момичета, не търпете рекламни гаври, използвайте Адблок - има го за Мозила и за Хром. Маха всякакви реклами, навсякъде. 1 минутка работа, радост за окото Hug

Мамма, съжалявам, че така се гаврят с труда ви. Мисля, че това беше. Hug

Общи условия

Активация на акаунт