Литературен спамо-чат - 3 тема

• 34 908
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
Самсара, не.

# 121

Ох  Tired
Това ще е една от крачките, които ще те измъкнат от дупката. Първо ще започнеш да уплътняваш времето си, да комуникираш с хора и не на последно място - да имаш някакви собствени пари.
Предполагам си търсиш работа? Знам колко е трудно - аз работя в тази сфера, или по-точно работех в БГ. Ако мога да ти помогна с нещо ми пиши на ЛС. Повярвай ми - важно е да имаш работа, да си в социум - изолацията е пагубна. От личен опит ти го казвам.

Свет, сега имам важен въпрос към теб - чела ли си книгите Ако животът не е чудо и Животът може да е чудо?
Много ме заинтригуваха. А аз съм от хората, които бягат като дявол от тамян от подобен род литература. Но  тук като се разрових и зачетох за авторите и книгите нещо по-различно усетих и мисля, че може да част от моя път към светлината и спасението ( не ми се смейте)
Аз пилешки супи за душата и 10 стъпки към по-добър живот не чета Simple Smile, но тези двете книги ми се иска да ги прочета и то колкото се може по-скоро.
И Свет ходила ли си на семинарите на Алексей Бъчев?

# 122
Виви, виж сега, мейл адресът не можеш да го изтриеш, той си съществува там някъде. Доколкото си спомням автоматично се получава от името, на което е регистрирано устройството, напр. ако е направена регистрацията на името Georgi Ivanov мейл адресът е името с долна черта - georgi_ivanov@kindle.com. Пробвай така да видиш дали няма да го откриеш.
Wink

И на мен ми беше малко мътно в началото, права си, че е в известен смисъл неинтуитивно, но ще измислиш някаква система и ти.

# 123
Това ще е една от крачките, които ще те измъкнат от дупката. Първо ще започнеш да уплътняваш времето си, да комуникираш с хора и не на последно място - да имаш някакви собствени пари.
... Повярвай ми - важно е да имаш работа, да си в социум - изолацията е пагубна. От личен опит ти го казвам.

Подкрепям. Peace
Естел, наистина е добре да започнеш на първо време някаква работа, дори да не е най-желаната.
Когато мозъкът ти е ангажиран със задачи, нямаш време да се отдаваш на самосъжаление и тъжни мисли. А ти си млада, здрава, права - реално нямаш някакви сериозни проблеми /надявам се/. Не знам в какви отношения си с вашите - сега по празниците не може ли да си с тях?  Hug

# 124
Търся работа в джобса, защото познати които да ми помогнат нямам.

Последна редакция: сб, 21 дек 2013, 15:36 от Естел Бързоход

# 125
Естел, дано през новата година имаш повече късмет във всяко едно отношение! Все пак животът е пред теб. Ще намериш някаква работа, като си при вашите поне квартира нямаш да плащаш и да се притесняваш. Евентуално като поспестиш малко пари и ще можеш да се отделиш. Знам, че е трудно, сестра ми също в момента си търси работа като теб в джобса.

# 126
  • София
И аз преди една година си търсих там работа, но така и не намерих.
Джобса е куза пердута, там е фраш. За едно работно място кандидатстват хиляди, а едва ли се четат всичките СВта. По скоро , друг начин да потърсиш, в по-малки сайтове ...

Много е тегаво положението, но винаги, абсолютно винаги, нещата се оправят, защото нищо в живота не е постоянно. Когато си най-долу, следва издигането  Hug
Така че, предтави си го като синусуида и горе главата!

Вени, да ти благодаря и тук  Hug Hug Hug
Благодарение на теб, вече имам качени двайсетина книжки на Киндълчото, моят нов другар  Heart Eyes
СТрахотна си!!!  bouquet

# 127
И аз преди една година си търсих там работа, но така и не намерих.
Джобса е куза пердута, там е фраш. За едно работно място кандидатстват хиляди, а едва ли се четат всичките СВта. По скоро , друг начин да потърсиш, в по-малки сайтове ...

Много е тегаво положението, но винаги, абсолютно винаги, нещата се оправят, защото нищо в живота не е постоянно. Когато си най-долу, следва издигането  Hug
Така че, предтави си го като синусуида и горе главата!

зависи от областта, неведнъж съм си намирала така работа. Има в клюкарника една тема за работа - мисля, че се казва "СВ-та пишем безкрай...", полезна е за търсещи.

# 128
Естел, CV - то е много важна част от намирането на работа. Трябва да изглежда професионално написано, стегнато, но ясно, без правописни грешки. И не спираш да търсиш - всеки ден, всеки. И не търси само в джобса, има и други сайтове за работа. И говориш с приятели и познати, питаш, разпитваш - знам, много добре знам, че на думи е много по-лесно отколкото реално се случват нещата, но само с много упоритост ще стане!
Правиш стъпчица по-стъпчица всеки ден, по-малко! И да е напред, а не назад  Hug

# 129
Естелче , в каква сфера търсиш работа ?

# 130
Каквато и да е.  Confused

Последна редакция: сб, 21 дек 2013, 15:36 от Естел Бързоход

# 131
Самсара, aми това не е литература...  Laughing Да не ме види авторката... Laughing
Чела съм само "Животът може да е чудо" - с мъка, защото за мен това наистина не е литература (художествена). Но после вече при самия Алексей на двудневния курс и на месечните срещи – смях до дупка (както и във ФБ групата). Ако за нещо мога да се упреквам, е че не си отварям по-често тетрадката от курса, че не влизам в групата да черпя и предлагам идеи, малко по инерция взех да го давам,  а там според мен има потенциал. Все пак не знам дали да очаквате чудо с една книга (въпреки заглавието)...

Скрит текст:
Другите й две книги не съм чела, защото наистина ми се свиди времето да ги чета, вместо да прочета от истинската художествена литература, която обичам. А между другото, всичко, което го има по тези „духовни“ книги, го има (скрито) и в „нашите“ романи. Чете мъжът ми „духовна“ книга, чета си аз роман – и двамата после сядаме и сравняваме едни и същи неща, казани по различни начини в двата вида книги…

Специално обаче в  „Животът може да е чудо“ има нещо различно (смехорийско, креативно, „извън-рамково“), заради което си позволих да пиша тук. Досега не съм казвала за другите две книги, които съм чела, защото са по-сериозни („Тялото ви говори“, „Отвъд скритите спомени“), а само за „Чудото“, защото несериозното (дано не прозвучи лековата тази дума) се очаква да привлече всички. И сълзите лекуват (на другите семинарчета си ревваме), но смехът – незаменимо! Simple Smile

(на курса правихме сценки – влюбена катеричка плете пуловер; разярен бобър чопли семки; розов крокозъбел посреща гости – разбира се задава се ситуация, която да се разреши;  друго – по двойки диалози с абсурден отговор – „Къде отиваш – в петък“, „Колко е часът – по потник“; Пишат се писма „Скъпа ми матрицо, или ще съм здрав като бик, или ще видя крокодил по прашки и с тромпет на балкона“; за работа – писането на писма е най-стандартното, аз понякога си пиша с месеци напред желаните хонорари в таблица – предварително, такива, каквито ги искам. Но трябва практика и постоянство – понякога ме обхваща мързел и инерция…)

Все не мога да видя по рафтовете – имаме ли втората и третата книга (за изпращане на желаещите) – май да. Но и не мога да преценя имат ли връзка с първата, не съм ги чела.

Хора, не се срамувайте да четете "такива" книги или да участвате в "такива" групи. Няма нищо срамно някой да ви помогне, няма нищо срамно да прочетете нещо, което се отличава от великите шедьоври, които четем, нито да се съберете с хора, с които час-два-пет ще обмените опит и идеи и ще се заредите взаимно. Преди  да отида на първия семинар при Менис Юсри, казах: "Не ме занимавайте с вашите глупости". Сега - това е една от 3-4 важни стъпки, които съм предприела последните години и чрез които съм променила живота си към такъв, какъвто го искам (и на семейството си). Всъщност точно от семейството се тръгна да опитам - когато отиде много на зле работата, децата най-често си показват, че мама и тати трябва да се променят. Не искам да си спомням за начина, по който детето ни без да иска даде сигнал да действаме бързо (с псевдо боледуване), а не да тънем в мътилката на старите навици...

Всеки си избира как да живее и не би трябвало на никого да давам съвети за тези стъпки, но като видя дете, отразяващо мизериите на родителите си, тогава понякога се окуражавам да подбутна.

Сега по-добре да не пиша мемоар за промените, но само един пример - преди 2011 г. някой да е видял да напиша повече от 2 думи за книга? Не че е похвално сега като пиша по над 2 страници, но все пак това мен ме кефи и ми дава много. Да не говорим за смеха, жизнеността, пълнотата и т.н. в живота. И накрая - човек все пак не се променя кой знае колко (сега да не излезе, че съм цъфнала и вързала) - просто гледа по друг начин на нещата - на себе си, на света, на всичко...

Общо взето малко "такива" книги съм чела – 3-4 максимум. Предимно на занимания в групи (различни методи) съм ходила (не са като „анонимните алкохолици", споко! Wink )  Тези хора сега са моята среда (добронамерена, постигаща, спокойна) и всички вие тук! Simple Smile

Вярно, че 90 % от „онези“ книги са досадни боклуци (вчера опитах да зачета подобна книжка преди да я подаря – не, мерси…), тогава търсете същото на други места. По различен начин ли го е
казал концлагеристът/ психологът/ преподавателят/  ученият Виктор Франкъл:

„Сили отвъд твоята власт могат да ти отнемат всичко, в изключение на едно – свободата да избереш как да посрещнеш обстоятелствата. Не можеш да контролираш какво ти се случва в живота, но винаги можеш да контролираш какво чувстваш и правиш по отношение на онова, което ти се случва.“

„Не се стремете към успеха – колкото повече се стремите към него и го правите своя цел, толкова повече ще ви убягва. Защото успехът, както щастието, не може да се преследва, той трябва да последва, и то само като непреднамерен страничен резултат от посвещаването на човека на кауза, по-висок от самия него, или като вторичен продукт от отдаването на друг човек. Щастието трябва да дойде, както и успехът: трябва да го оставите да се случи, без да мислите за него.  Искам да слушате онова,  което вашата съвест ви диктува да сторите, и да го изпълните по най-добрия начин, на който сте способни тогава ще доживеете да видите, че в края на краищата — в края на краищата, казвам — успехът ще ви следва тъкмо защото сте забравили да мислите за него.“

Да не се  „пренапъваш“ и вкопчваш в нещо желано всъщност е и принцип в курсовете на Алексей Бъчев. С другия ми любим водещ Менис Юсри се поосвободих от вредоносните думи: „негодувание“, „срам“, „съмнение“ (остава да се освободя колкото мога от „страх“). Чрез Семейни констелации поизчистих кашите, творени от майки, баби, прабаби и прадядовци…

Малеее, стига! Да завърша тогава с думите на нашия приятел пак: НЕ МЕ СЛУШАЙТЕ! Wink

Малко за книги? Simple Smile
Завърших "Момчешки живот", но тъй като мнението ми не е много положително, а на повечето читатели е силно положително, по-добре не го четете.
https://www.goodreads.com/review/show/795021455

Прочетох

САМО и МНОГО хубави думи мога да кажа (по-късно).

P.S. Между другото и това правим в различните групи - след сбирките/във ФБ групите: "Търся си работа!", "Търся си мъж", "Търся си пари!", "Търся си превоз до..." - и в група от 10-30-100-3000 човека все някой ще предложи нещо...  Laughing

Последна редакция: сб, 21 дек 2013, 14:54 от svet65

# 132
  • София
Джобса е куза пердута, там е фраш. За едно работно място кандидатстват хиляди, а едва ли се четат всичките СВта.

По повод на горното... Преди месец-два от нашата фирма пускахме обяви за работа точно в Джобса и аз отговарях за първоначалния подбор на кандидатите. Да, имаше страшно много хора! Просто бях така:  Shocked Но ви уверявам, че нямаше нито едно CV, което да не съм прочела, нито едно! А и не вярвам аз да съм единствената, която прави така  Simple Smile Така че - CV-тата се четат, не зная защо битува схващането, че не се четат....  Rolling Eyes

# 133
  • София
Вив, извинявай, мило, че чак сега се включвам и се радвам, че Вени вече ти е помогнала за Киндъла  Hug .
При мен е малка лудница, защото се местим в ново жилище  ooooh! ! Ходим по магазини, взимаме размери, купуваме едно по едно необходимите неща.... добре, че детето и днес е на ДГ, че не знам с него как щяхме да се организираме., а все пак искаме на Коледа да сме си вече на новото място и да съм си украсила.
Нямам време за форума така, както по принцип имам и затова се бавя с четенето и отговорите.
Вив, извинявай още веднъж!

Да питам (пак  Blush) - има ли хронология в четенето на книгите на Роджър Зелазни?

Само на поредиците "Хрониките на Амбър" и "Аззи".
В списъка, който ти пратих, са отбелязани точната последователност на книгите в тези поредици.

# 134
  • София
Ааа, Кали, то не беше кой знае каква помощ, просто уточнихме в коя папка се качват книгите и Вив е умно момиче, натам сама се справи  Hug. И съм те натресла вече, щото й казах, че разполагаш с голяма електронна библиотека, но знаех, че няма да имаш против.

Момичета, не се отказвайте от джобса! Излизат обяви там, съгласна съм с mijjjka, защото и аз имах подобен опит преди няколко месеца. Просто ситуацията на пазара на труда е много кофти..., дано се раздвижат малко нещата и да потръгнат.
И СВ-то е безкрайно важно! Успех!

Общи условия

Активация на акаунт