Литературен спамо-чат - 3 тема

• 34 906
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
А в темата "В момента чета..." какво се случва?!   Crazy
Инвазия на четящи "нюански"  Laughing

Joy  Joy

Моля ви, момичета, просто да не им обръщаме внимание! Видя се, че не можем да помогнем, диагнозата е тежка...

# 106
  • Пловдив
Оф, смейте се вие с тия 50 нюанса, но от толкова противоречиви мнения ми се прииска и аз да я прочета, но ще е догодина...

# 107
  • Den Haag
Момичета  Hug
SIN честит рожден ден на патерички   bouquet  bouquet  bouquet
Вивиан честит Киндълчо, много да те радва и многоооо книжки да прочетеш на него.  Grinning

Аз пак съм в чуденка какво да чета  Rolling Eyes, а също така от сега се чудя с коя книга да започна новата година  Laughing. Мислих си и аз като Нели да започна с препрочита на "На изток от рая" на Стайнбек, но пък я четох преди 5 месеца  Rolling Eyes. Може да започна с първата книга от трилогията на Алиенде. Вие замисляте ли се с какво ще стартирате новата година?  Flutter

# 108
  • Пловдив
Аз ще стартирам новата година с книжката-подарък от Mileto.

# 109
  • София
Вие замисляте ли се с какво ще стартирате новата година?

Не съм се замисляла, а направо съм решила  Laughing - "Сянката на вятъра" на Сафон.

Вив, честит ти Киндъл  Hug ! ПрестрашИ се най-после  Wink !
С огромно удоволствие да си го ползваш и много хубави книги да прочетеш на него.
Ако имаш нужда от помощ с устройството или търсиш книжки в ел. вариант - насреща съм  Hug !

# 110
Вие замисляте ли се с какво ще стартирате новата година?
Не съм се замисляла, а направо съм решила  Laughing - "Сянката на вятъра" на Сафон.

Добър избор!!! Сафон беше моето миналогодишно откритие. Много ми допадна  bowuu

Аз още не съм се ориентирала с какво ще започна Новата година. Няма да е нещо конкретно, а това което е наред  Hug

Аз препрочита го правя февруари месец - та тогава сигурно ще започна с "На изток от рая", пък ще видя за какво още ще остане време.  Hug

# 111
  • Benelux / Varna
Буб, знам че болката е ужасна, но ще се справиш и ще се научиш да живееш с шипчето,  от време на време то ще ти напомня за себе си, но се надявам да не е толкова често. Надявам се бързичко да отмине болката сега и да си пушка за празниците!
Скрит текст:
Благодаря за хубавите думи, аз не се смятам за нещо по-различно от всеки друг човек, но истината е, че аз намирам голяма промяна в себе си от 5-6 години насам, като че ли израстнах малко, сблъсках се с много неща и се промених, надявам се към по-добро. Незнам дали съм го споменавала, но 2008 година беше доста преломна в моя живот, не ми се говори затова, същевременно с всички загуби които преживя моето семейство, аз не можех да ходя, бях се паралеризарала почти от дискови хернии, можех да ходя 5-6 мин, не можех да стигна до завоя на блока в който живеех, целия ми гръб блокираше и от болка, дори до вкъщи не можех да се прибера. Съпруга ми ме водеше с колата до морската градина, 10 мин разходка на чист въздух и после ме прибираше с колата. Ужасен период за млад човек, ужасни болки. Незнам как се оправих и сега отвреме на време ме боли,  но няма нищо общо с това което беше. Практикувах йога и мисля, че ми помогна много с гръбначните проблеми. Сега се пазя много.
За мен е въпрос на дълг да помагам когато мога, защото изпитвам задължение към всички непознати за мен хора, които помогнаха на моето семейство, когато събирахме пари за същата кауза през въпросната година. За съжаление събраните средства не помогнаха за лечението на мой близък, но аз видях добрината на хората и разбрах, какво е да чакаш помощ от непознати, разбрах какво е да си безсилен, разбрах и също така колко е трудно да се живее в тази държава, която не се грижи за своите  болни деца. Това ме промени и ме подтикна да напусна държавата.
Спирам да се връщам назад, искам да гледам напред! Рядко си позволявам да споделям , но истината е, че когато си извън страната, близките и приятелите ти липсват ужасно много. Тази липса компенсирам до известна степен с вашата компания и опознавайки ви, се чувствам сред приятели.
Днес прегледа ми мина горе- долу добре, поне малко обнадеждаващо, малко се поуспокоих и сега мога малко по-спокойно да посрещна празниците сред семейството си. За мен няма по- голямо щастие от това! Извинявам се на всички за дългото ми изявалние и занимание с моята персона, надявам се да не съм ви досадила много.
Пожелавам ви на всички много любов в семействата ви, обичайте и го показвайте всеки ден на близките си! Пожелавам ви здраве! Прекрасни празници на всички!

# 112
  • Den Haag
Зори Hug Hug Hug и на теб весело посрещане на празниците, много здраве и вълшебни мигове   bouquet

# 113
Зори,  Heart Eyes много жизнеутвърждаващо!!! Благодаря!!! Днес денят ми ще е друг...  Hug

# 114
добро утро  Simple Smile

Зорница, копирах си поста ти и го изпратих в личните си съобщения /да не го изгубя/. Препрочитам го и се опитвам да вярвам в написаното.

ГОРЕ ГЛАВАТА ЕСТЕЛ , пиши винаги като ти е тъжно , тук сме за да изслушваме и да помагаме , било то и с един малък съвет . Много целувки  Hug Hug Hug
Не искам да прекалявам. Прекалено негативно съм настроена, голямо мрънкало съм и в един момент писва на околните. Мрънкам само ако се чувствам прекалено зле.

Свет, не знам какво да кажа ... Болните деца наистина имат нужда от помощ, а моето /лещите/ са си глезотия без която мога да мина, колкото и да я искам.
Случвало се е непознати хора да ми помагат. Мога да приема такава помощ.
Скрития текст е много интересен. Ще го направя без това с познатия, защото нямам такъв.
Нека баща ти почива в мир!
Знам, че всичко е в моите ръце. Не очаквам друг да ме оправи.

Син, наборе, да си жива и здрава! Другото ще си го купиш!

Нели, каква перушина, бе, братче? То си е пух.  Crazy  Laughing
Боря се за обезцветяване и се получават едни такивИ цветове.  ooooh! #Crazy

Предлагам да се включиш в нашата среща, а какво стана с нея, момичета?
Дърпам се по две причини - финансова и това, че не съм подходяща за компания. Излъчвам негативизъм.
Иначе ми се иска.
За жизнеутвърждаващите книги - не съм им фен. Избиват ме на смях.
Прочетох Любов на Е. Шафак. Горе-долу я разбрах. Тя казва, че любовта е болка. Аз ли не го знам това? Също и че като се погледне човек в огледалото, вижда Бог. Да бе, минала съм покрай Бог.
За книгите съм съгласна. Като ги прочета ще ти ги върна за да ги предадеш нататък.

Вивиан, честит Киндъл! Измисли ли му име? Коя  е първата книга която ще прочетеш на него?

Не знам с коя книга ще започна годината. Каквото сваля на телефона, това ще е.

Последна редакция: сб, 21 дек 2013, 15:37 от Естел Бързоход

# 115
  • София
Момичета благодаря  Hug
Киндъла е 4, обаче явно аз съм много мега зле, защото не мога да си сваля книга.
Регистрирах го.

Така че реално все още не знам как изглежда книга на моето Киндълче  Cry

До колкото знам би трябвало да се действа като с флашка, ама не става.

# 116
Виви, най-лесният начин е да си пратиш книгата на Киндълския мейл, този, който си получила от "Амазон" след регистрацията (...@amazon.com). После като пуснеш Wi Fi автоматично се синхронизира съдържанието и книгите ти се озовават в списъка на устроиството. Аз само този метод позлвам.
Simple Smile

# 117
  • София
Е, чудесно ... аз този мейл го истрих. Обаче не видях да има там Киндълски мейл, но може и да съм пропуснала.
Бива ли да е толкова сложно  ooooh! Честно казано не съм очаквала и съм малко разочарована.

# 118
        Самсара, аз съм чела "Пожелай ми слънчогледи". По мое мнение книгата си е типичен чиклит. Леко и ненатоварващо четиво.

Благодаря ти! Започнах я и така ме ядоса - наистина е типичен чиклит - абракадабра и Пепеляшка се превръща в Принцеска .Бляк! Без извинение! Не мога да чета такива розови сценарии аз. Обичам позитивизма, но в смислени книги. Ако искам пуканки за ума предпочитам кримка, пред тези бози.

Да питам (пак  Blush) - има ли хронология в четенето на книгите на Роджър Зелазни?

Калиии, с две ръце за Сафон за начало на годината! За мен е уникален, уникален! Като казвам уникален имам предвид, че авторът и книгите му са като на Кинг - имат собствен стил, дух, самостоятелни вселени.
Дано да ти хареса  Hug

Виви, мило, много се радвам за теб, ама много! Голяма радост е знам Simple Smile И удобство - аз чета в автобуса - така прочетох Сенки на Дж. Сол - цялата  Laughing

Иначе зарязах 12 странстващи разказа по средата, малко почивка и после ще ги дочета. С Маркес не сме на една вълна явно е Simple Smile

Естел, Зори  Hug
Аз също съм в тежък период, но стискам зъби и вярвам, че рано или късно ще изгрее слънце и над моята улица Simple Smile
Естел, работиш ли?
Зори, 2008 беше и моята преломна година - всичко ми тръгна наопаки от тогава  Tired

Киф, мило и на теб честити книжки  Hug

# 119
  • София
Виви, не се ядосвай и не се разочаровай!
Дай да свалим на компютъра някоя книга от популярен сайт, например от читанка, а после да го метнем на Киндъла, за да видиш как става. После ще ти кажа за преформатирането, ама първо да се запознаеш с основните неща! Пиши ми, ако имаш време сега, аз съм си у нас и се мотая, така че мога да ти помогна.
Защо казваш, че не става като с флашка? Като свържеш Киндъла към компютъра, не го ли виждаш като устройство?

Общи условия

Активация на акаунт